E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKim Jong Un hakkında spekülasyonlar artıyor---

Kim Jong Un hakkında spekülasyonlar artıyor

Kim Jong Un hakkında spekülasyonlar artıyor
22 Nisan 2020 - 12:29 borsagundem.com

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un geçirdiği ameliyattan sonra durumunun ağır olduğuna ilişkin spekülasyonların uluslararası basında yer almasına rağmen, devlet kanalı ülke liderinin sağlık durumu veya nerede olduğuna ilişkin bir haber yapmadı.

Kuzey Kore basınında her zamanki rutin haberler yer alırken, Kim Jong Un'un başarılarından bahseden ve ekonomi gibi konularda söylediği tarih belirtilmeyen ifadeler yer aldı.

Güney Kore ve Çinli yetkililerin yanı sıra ABD istihbaratına yakın kaynakların yaptıkları açıklamalar, Güney Kore ve ABD basınında yer alan haberlere dair şüphe uyandırırken Beyaz Saray konunun yakından takip edildiğini ifade etti.. 

Daha önce hiçbir ABD Başkanı'nın yapmadığı bir hamle ile 2018-2019 yıllarında Kim Jong Un ile Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması için zirveler düzenleyen ABD Başkanı
Donald Trump basında yer alan haberlerin doğrulanmadığını bu yüzden de haberlere çok güvenmediğini söyledi.

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında Trump "Umarım (Kim Jong Un'un) durumu iyidir" dedi ve "Onunla iyi ilişkilerimiz var. İyi durumda olmasını isterim. Henüz durumla ilgili çok fazla şe bilmiyoruz. Basında yer alan haberler doğrulanmadı" diye ekledi.

Kendisine bu konuda bir araştırma yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Trump "Bir araştırma yapabilirim ama umarım durumu iyidir" dedi.

Kim Jong Un'un sağlık durumuna ilişkin spekülasyonlar Kuzey Kore'nin kurucusu ve büyükbabası Kim İl Sung'un 15 Nisan'daki doğum günü anmasına katılmamasıyla başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)