E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinKilo verirken bu hatalardan kaçının---

Kilo verirken bu hatalardan kaçının

Kilo verirken bu hatalardan kaçının
22 Haziran 2022 - 12:44 borsagundem.com

Daha sağlıklı olmak vücudun daha iyi görünmesi için yapılan diyet ve egzersizler metabolizmada daha ağır hasarlara neden olabilir

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Özellikle yaz aylarında tatil hazırlıkları yapanlar vücutlarının daha fit görünmesi için ellerinden geleni yaparlar. Birçok kişi kısa sürede göbek yağlarından kurtulmak ister. Ancak çoğu zaman diyet ve klasik öneriler rağmen işe yaramaz. İşte kilo verirken yapılmaması gereken hatalar…

1. Yanlış gıdalar

Kilo vermek söz konusu olduğunda doğru beslenme en önemli noktalardan biridir. Genellikle düşük kalorili bir diyete başvurmalı ve fast food veya tatlılardan kaçınmalısınız

30 gün alkol almazsanız ne olur?

2. Çok fazla alkol

Alkol, kalorisi çok yüksek olduğu için kilo verirken içilmemelidir. Alkolü karışık bir içecek olarak içiyorsanız, içecek başına hızlı bir şekilde 800 kalori eklersiniz. Alkol ayrıca iştahı artıran insülin seviyelerini yükseltir. Uzmanlar, alkol almanın göbek yağını kaybetmenizi engellediğine inanıyor. Aşırı alkol, karaciğerin yağ ve karbonhidratları metabolize etmeyi durdurmasına neden olur.

3. Çok az uyku

Kilo vermek istiyorsanız, çok fazla uykuya ihtiyacınız var çünkü bu birçok süreci etkiliyor. Yeterince uyumazsanız, kendinizi yorgun ve bitkin hissedersiniz, bu yüzden sağlıklı egzersiz yapmazsınız.

Ayrıca uykusuzluk iştahı artırır. Uyku eksikliği de kas kütlesi üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Yeterince uyumazsanız, yağ kütlesi kaybetmezsiniz, aksine daha fazla kas kütlesi kaybedersiniz. Bu nedenle kas kütlenizi tehlikeye atmamak için kesinlikle en az sekiz saat uyumalısınız.

Yoğun egzersiz yapmanın 6 zararı - Egzersizler

4. Çok fazla egzersiz

Çok sık egzersiz yapmak zararlı olabilir. Vücudun iyileşmesi için yenilenme süresine ihtiyacı vardır. Çok fazla antrenman, aşırı antrenman denilen şeye ve dolayısıyla performansta düşüşe yol açar. Bu nedenle, vücudunuzun dinlenmesine izin verdiğiniz aralar eklediğinizden emin olun.

5. Bölgesel egzersizler

Bazıları aynı egzersizleri tekrar tekrar yapma hatasına düşer ve bu uzun vadede pek etkili olmaz. Sporun kendisi, karın bölgesindeki yağları azaltmak için önemli bir ön koşuldur. Ancak her gün sadece bölgesel egzersiz yaparsanız, fazla bir şey elde edemezsiniz. Çünkü karın yağı, karın kas eğitimi ile mutlaka kaybedilmez. Düzenli tüm vücut eğitimi çok daha etkilidir.

6. Çok fazla stres

Stres aynı zamanda midenizde kilo vermenizi de engelleyebilir, çünkü stres kortizol hormonunu üretir. Kortizol, açlık-tokluk ritmini dengeden çıkarıyor. Bu, olması gerekenden çok daha fazla aç hissetmenize neden olabilir. Kortizol ayrıca uzun süre kilo vermenizi engelleyebilecek yüksek insülin seviyelerine yol açar. Bu yüzden mola verdiğinizden ve rahatladığınızdan emin olun.

Sıvı diyeti listesi - Kesin kilo vermek için şok diyet önerileri burada! -  Haber 7 SAĞLIK

7. Şok diyetler

Bazı insanlar şok diyetler yaparak hızlı kilo vermeye çalışırlar. Hızlı bir diyette, genellikle gün boyunca yediğiniz birkaç gıdada uzmanlaşırsınız. Hızlı kilo verilmesini sağlar ama bu dengeli ve sağlık bir zayıflama yönteme değildir. Uzun sürmeyen bu zayıflama yöntemi kısa süre sonra daha fazla yemek olarak geri dönebilir. Bu nedenle sağlıklı ve dengeli beslenmeyle zayıflamaya çalışın.

Kilo verdiren kahvaltı!

 

Diyet yapmadan zayıflamak mümkün: 5 önemli kural!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.23 Haziran 2022 13:17

    ÇOK FAZLA YEMEK YEMEK AZ HAREKETLİ OLMAK KİLO ALDIRIR ÇOK AZ YEMEK YEMEK FAZLA HAREKETLİ OLMAK KİLO VERDİRİR YAZ SICAKLARINDA/MEKANLARDA VÜCUDU SERİN TUTMAK SOĞUK HAVALARDA/MEKANLARDA SICAK TUTMAK GEREKİR