E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKilis'e roket atıldı! Ölü ve yaralılar var---

Kilis'e roket atıldı! Ölü ve yaralılar var

Kilis'e roket atıldı! Ölü ve yaralılar var
24 Ocak 2018 - 18:35 borsagundem.com

Afrin'den terör örgütü tarafından atılan roket, Kilis'te bir camiye isabet etti. Saldırıda iki kişi hayatını kaybederken, 13 kişi yaralandı

Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'lı teröristler tarafından Kilis'teki bir camiye roketli saldırı yapıldı. Alınan ilk bilgilere göre, kent merkezindeki Çalık Camisi'ne saat 18.10 sıralarında atılan roket isabet etti. Bu sırada camide bulunan cemaatten yaralananlar oldu. Roketli saldırıda yaralananlardan ikisinin hayatını kaybettiğini bilgisi geldi.

Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK mensupları tarafından Kilis kent merkezine yönelik roketli saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) belirlenen hedefler ateş altına alındı.

KİLİS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, yaptığı açıklamada, yatsı namazı sırasında kent merkezine 2 roket atıldığını bunlardan birinin Çalık Camisi'ne isabet ettiğini söyledi.

Bu sırada camide namaz kılanların bulunduğunu ifade eden Tekinarslan,  "15 kadar cemaatimizden 8'i yaralandı. Bunlardan 6'sının durumu iyi. Ağır yaralanan 2 vatandaşımızından birini kaybettik. Allah rahmet eylesin." diye  konuştu.

Diğer roketin de caminin yakınındaki bir eve düştüğünü anlatan  Tekinarslan, burada yaralanan 5 kişinin ise hayati tehlikesinini bulunmadığını  vurguladı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI YÜKSELDİ

Kilis'te camiye düşen roketle yaralanan Suriyeli Tarık Tabak da hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Caminin kubbesine isabet eden roketle yaşamını yitiren diğer kişinin ise Muzaffer Aydemir olduğu belirlendi. 

Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca akşam  saatlerinde Kilis'e aralıklarla 2 roket atılmış, toplam 13 kişi yaralanmıştı.

TERÖRİST HEDEFLERİ OBÜSLERLE VURULUYOR

Sınır birliklerinde konuşlu TSK birlikleri, radar tespit cihazlarıyla tespit edilen terör örgütü hedeflerini, Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı. Askeri yetkililer, saldırıya misliyle karşılık verildiğini ve hedeflerin imha edildiğini belirtti. Sınır birliklerinin top atışları, Kilis kent merkezinden de duyuldu.

CAMİNİN İÇİNDEN İLK GÖRÜNTÜ

Teröristlerin attığı roket Kiliste camiye isabet etti, yaralılar var...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kızılelma24 Ocak 2018 21:44

    afrin,mümbiç, aynelarab, resulayn, telabyad, kamışlı,haseke hatta, duhok, zaho, süleymaniye, erbil'e kadar kısacası afrinden iran'a kadar tüm Türkiye'nin güneyi temizlenmeli

  • Orhaneren24 Ocak 2018 19:01

    Sureyinin kuzeyindeki butun ypg yi yokedin