E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan sert kurultay açıklaması---

Kılıçdaroğlu'ndan sert kurultay açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan sert kurultay açıklaması
21 Temmuz 2018 - 13:30 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, birilerinin koltuk peşinde koştuğunu söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin gündemine bir bakmamız lazım. İnsanlar hapishanelerde tutuluyor. Yargı eliyle yargısız infazlar yapılıyor. Ekonomi perişan vaziyette. İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil" dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Cahit Kayra'yı Kadıköy'deki evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarının soruları yanıtladı.

'Olağanüstü kurultay isteyenler yeterli sayıya ulaşacak mı? İmza tartışması var. Neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Allah aşkına Türkiye'nin gündemi ne? Türkiye'nin gündemine bir bakmamız lazım. İnsanlar hapishanelerde tutuluyor. Yargı eliyle yargısız infazlar yapılıyor. Ekonomi perişan vaziyette. İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil. Gündem farklı bir gündem. Tükiye'nin gündemine kilitlenmemiz lazım. Milletvekili hapiste. Hangi gerekçe ile hapiste olduğunu hepimiz görüyoruz. Enis Berberoğlu nasıl tutuklanıyor? Nasıl içeriye atılıyor? Hepimiz biliyoruz. Eren Erdem aynı şekilde. Davası öne alınıyor. Duruşması öne alınıyor. Tutuklanıyor ve hapse atılıyor. Yurtdışına kaçacak deniliyor. Oysa dokunulmazlığı kalktıktan sonra 38 kez yurtdışına gitti geldi. Niye kaçsın? Bütün bunlar Türkiye'nin gündemindeyken biz nelerle uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağım. Genel yayın yönetmenleri ile bir araya geleceğim. Bu konuları belki orada biraz daha ayrıntılı oturur düşünür ve düşünelerimi aktarırırım" şeklinde devap verdi.

ERKEK: 604 İMZA BİZE SUNULMADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, olağanüstü kurultay tartışmaları ile ilgili olarak, "Bugün 11.00 itibarıyla şu ana kadar herhangi bir belge veya 604 imza genel merkezimize sunulmadı" dedi. Erkek, şöyle konuştu: "Bizim amacımız en başından belli olağanüstü kurultay süreci tartışmalarına partinin sürüklenmemesiydi. Ama olağanüstü kurultay talebi de ortada. Dün bir açıklama yapıldı. Olağanüstü kurultay talep edenler 604 imza topladıklarını ifade ettiler. Biz de tamamen iyi niyetli düşünerek her ne kadar salt çoğunluğa ulaşılmamış olsa da, 604 imza toplanmış ise bunun genel merkezime bugün sunulması halinde derhal gereğini yapacağımızı ifade etmiştik. Genel Başkanımız adına bunu ifade ettik. Salt çoğunluğa yakın bir irade oluşmuşsa artık partimizi, örgütlerimizi, delegelerimizi bu tartışmanın içerisinden çıkartıp gereğini yapalım dedik ama bugün 11.00 itibarıyla şu ana kadar herhangi bir belge veya 604 imza genel merkezimize sunulmadı. Zaten olağanüstü kurultay talep edenler de sunmayacaklarını ifade etmişlerdi."

CHP'nin olağanüstü kurultay talebi ile artık anılmaması gerektiğini söyleyen Erkek, "İlk hafta itibarıyla salt çoğunluğun elde edilemediği, yeterli imzanın toplanılamadığı açıkça görülüyor. Ama buna rağmen salt çoğunluğa yakın bir irade varsa 'Biz gereğini yapmaya hazırız' demiştik, yine hazırız. Cuma günü genel merkeze imzaları sunacaklarını ifade etmişti. Şimdi önümüzdeki hafta ya da 15 günün sonunda sunulacağı ifade ediliyor. Eğer gerçekten salt çoğunluğa yakın bir irade oluşmuşsa, 604 imza varsa, bizce artık bu imza tartışmalarına, imza çekme tartışmalarına hiç gerek olmadan örgütlerimizi yormadan, üzmeden bizlerin sorumluluklarımızı yerine getirmesi gerekir. Sunulsaydı bugün imzalar pazartesi MYK toplantısı sonrasında Genel Başkanımız olağanüstü kurultayı toplantıya çağıracaktı. Ama değişimler, dönüşümler olağanüstü kurultaylarla değil, olağan kurultaylarla gerçekleşmeli. Biz bu tartışmanın içerisinden çıkmalıyız" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • recai23 Temmuz 2018 11:04

    CHP,nin kücük diktatörü keserim asarimla bir yerlere gelecegini saniyor yakinda baykal gibi postalarlar senide yenilgiden baska tattigin tatli yok...?

  • POLAT ALEMDAR22 Temmuz 2018 11:16

    adam mafya gibi partiyi ele geçirmiş gitmem de gitmem diyor .adalete geçim derdini suna buna rotayı kuruyor.sen mi ikdidardasında geçim derdirimiize çare olacaksın.bırak bu ucuz numaları.ha muharrem ince de gelse asla ve asla hiç bir zaman seçilemez çünkü ramazanda içki içipte basanı çıkanlara bu millet asla oy vermezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  • fafa22 Temmuz 2018 10:27

    Muharrem İnce kendini ne zannediyor acaba,kendisine oy verenler Erdoğan'a rakip olsun diye verdiler.CHP'nin başına geçerse o oyu kesinlikle alamaz.Boş yere ne kendisini ne de CHP'lileri kandırsın;bana da kızmasın gerçek bu,yarın boyunun ölçüsünü alır.

  • Eren21 Temmuz 2018 22:39

    CHP müzelik vakti geldi.sosyal demokrasi kendini bu köhneleşmiş müzelik partiden kurtaramadıkça güdük kalmaya mahkum

  • Cikmissin yenmis cikmissin yenmis21 Temmuz 2018 20:05

    Kilictaroglu seni yenmekten biktik cekilde birde ince ye ayar verelim bakalim o koltuk sevdalisi cikacakmi kac secime girecek yada chp bir yigit cikartip 2 secim kaybedince gidecekmi

  • Bir Dost21 Temmuz 2018 19:28

    Sn. Kılıçdaroğlu zaman hızlı bir şekilde ilerliyor, CHP de değişim sağlanmazsa ve önümüzdeki yerel seçimlerde de hezimete uğramanız durumunda, ki kesinlikle öyle olacak, istifa etmenizin bir anlamı olmayacak. İki alternatifiniz var maalesef; partideki değişimin önünü açarak ileride ülkesini seven iyi bir lider olarak hatırlanmak, yada koltuğunu bırakmamak için mücadele veren bir lider olarak tarihin siyasi çöplüğünde yer almak.

  • POLAT ALEMDAR22 Temmuz 2018 11:17

    bence yine çekilmez bu seferde başka bir şey bulur.çünkü partiye rantcılar ele geçirmişler bu suyun başını kimseye kaptırmazlar.

  • Palto21 Temmuz 2018 18:21

    Bütün bunlar ( o saydıklarınız) Türkiye'nin gündemindeyken kongreyle uğraşmalısınız zaten. Ana muhalefet olmanın gereğidir. O ,Türkiye'nin gündeminde diye saydıklarınıza siz iktidar olup çare olun diye kongreye gidin ve partinizi iktidara taşıyacak bir lider seçin, genel başkan değil. Ve bu liderin siz olmadığız anlaşıldı,tıpkı Sn. İnce'nin de olmadığı gibi.

  • MURAT21 Temmuz 2018 17:02

    Kilicdaroglu sorulan sorunun karsiligini vermiyor. Memleket neyle usrasiyor senin derdin iki vekili kurtarmak. Bu vekiller olmadan da meclis cok rahat. Ama senin derdin millet ve memleket degil kemal bey. Koltugun pazara cikti. Bak senin olman AKP nin isine gelir. Tam disine goresin. Bal yapmayan ari gibi

  • minoltay21 Temmuz 2018 16:59

    esas koltuk sevdalısı kılıçdaroğlunun ta kendisidir...

  • ertuğrul 221 Temmuz 2018 16:43

    kılıçdaroğlu ve bahçeli başarısız ama koltuk sevdalısı iki kanka.

  • Soru/yorum21 Temmuz 2018 16:00

    Koltuğa yapışan birisi de koktuk sevdalısı olur mu acaba

  • demirkan 21 Temmuz 2018 15:55

    SEÇİM BİTTİ. BULARIN MENFAAT KAVGASI BİTTMEDİ. BUNLARA ÜLKE TESLİM EDİLİRMİ.?

  • Ağlıooo millet 21 Temmuz 2018 15:40

    Terbiyesizsin Kılıçdaroğlu

  • aakoc21 Temmuz 2018 15:29

    Koçum benim..seni yeditmicez!

  • Pehlivan21 Temmuz 2018 14:35

    Dokuz seçimdir kayıpediyorsun, ama sana göre, seçimi kayıp eden AKP

  • Ofli21 Temmuz 2018 14:05

    Koltuk peşinde olana bak cumhurbaşkanına herseyine yenilmissin senin yerinde bir japon olsa harikiri yapardi

  • Yeni Türkiye21 Temmuz 2018 13:43

    Böyle cehape ye böyle genel başkan . çok bile . yakışırrr...