E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Lozan çıkışı---

Kılıçdaroğlu'ndan Lozan çıkışı

Kılıçdaroğlu'ndan Lozan çıkışı
08 Aralık 2017 - 18:47 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Lozan Anlaşması'na uygun olarak azınlıklara kendi dini liderlerini seçme hakkı vermesine karşın, Yunanistan'da Türklere bu hakkın tanınmadığını söyledi.

Erdoğan'ın dünkü temaslarında gündeme gelen Lozan tartışmasıyla ilgili değerlendirme yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Lozan Anlaşması'na göre Türkiye'de azınlıklar kendi liderlerini seçebiliyorlar. Yunanistan'da da Türklerin kendi dini liderlerini seçimle yapmaları gayet doğal, anlaşmanın gereği. Türkiye bu kurala uyduğu halde Yunanistan bu kurala uymuyor." dedi.

Sosyalist Enternasyonal toplantısı için Yunanistan'a gittiğinde kendisinin de atanmış dini lideri değil, seçilmiş olanı ziyaret ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Benim demokrasi kültürümde bu var. Dolayısıyla bu bağlamda Yunanistan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarına uyması gerekir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Yunanistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Yunan mevkidaşı Prokopis Pavlopoulos ile baş başa görüşmesinde gazetecilere yaptığı açıklamada Lozan Anlaşması'nın güncellenmesi gerektiğini belirterek, "Batı Trakya'da, maalesef oradaki Müslümanların baş müftüsünü, oradaki imamlar, din adamları seçememiştir. Nasıl oluyor da Lozan Anlaşması'nın uygulamada olduğunu söylüyoruz. Demek ki Lozan uygulamada değil" ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekli08 Aralık 2017 22:16

    yakışmıyo sana yalancı

  • Murat08 Aralık 2017 22:07

    Yav ben anlayamadım şimdi Sayın Kılıçdaroğlu böyle diyor. Ancak CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Cumhuriyet gazetesinde söyledikleri ne oluyor. Bunlar ne diyor ne demek istiyor. Valla anlamadım.

  • Vatandaş08 Aralık 2017 22:03

    Bravo en dürüst parti lideri. Hiçbir şaibeye karışmadın. Malum akp li bakanların son rüşvet haberletinden sonra. Tebrik ediyorum.

  • Ali turgut 08 Aralık 2017 18:51

    Kılıçdaroğlu seni hep karşı tarafta görmeye alışkınız sakın yolundan dönme

  • Hasan aydın08 Aralık 2017 19:51

    Çok iyi dedin. Kk'yı bizim safta gördüğüm vakit abdestimden şüpheye düşüyorum