E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a fatura tepkisi---

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a fatura tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a fatura tepkisi
16 Şubat 2022 - 23:35 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elektrik faturalarıyla ilgili açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi

Kabine toplantısı sonrası konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde çok tartışılan yüksek elektrik faturalarıyla ilgili 210 kilovat olan kademeli tarifenin yeniden değerlendireceğini ifade etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise "Günlerdir bile isteye, göz göre göre beklentiye sokulan milletimiz, bir kez daha elektrik faturalarında yüz üstü bırakılmıştır. Milletimize söz verdim; bu mücadelemin sonu değil, daha başlangıcı!" tepkisinde bulundu.

1 Ocak'tan itibaren başlayan tarifeli sistemle birlikte konutlar ve işletmelerin elektrik faturaları hayli artmış ve bu durumla ilgili vatandaşlar tepki göstermişti. Geçtiğimiz günlerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, 150 kilowat olan en düşük tarife diliminin 210 kilowata yükseltileceğini açıklamıştı. Bugün gerçekleşen Kabine Toplantısı'nda da elektrik faturalarını rahatlatacak yeni bir düzenleme üzerinde görüşüleceği konuşuluyordu.

Kabine toplantısı sonrası konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik faturalarıyla ilgili 210 kilovat olan kademeli tarifenin yeniden değerlendireceğini ifade etti. Elektrik faturalarının çok yüksek gelmesi ile gündeme gelen cemevlerinin de ticarethane statüsünden çıkarılacağını duyuran Erdoğan, "Ticari işletmelerimiz için de küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacaktır" dedi.

Daha önce evinden paylaştığı bir videoyla "Zamlar geri alınana kadar faturamı ödemeyeceğim" çıkışında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın açıklamalarından sonra yeni bir paylaşımda bulundu.

Konuyla ilgili Kılıçdaroğlu, "Günlerdir bile isteye, göz göre göre beklentiye sokulan milletimiz, bir kez daha elektrik faturalarında yüz üstü bırakılmıştır. Milletimize söz verdim; bu mücadelemin sonu değil, daha başlangıcı!" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elektrik faturalarıyla ilgili açıklamasına Kılıçdaroğlu'ndan tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü konuşmasının bir bölümünde son dönemde elektrik fiyatlarının tüm dünyada yükseldiğini belirterek, "Bu sadece bize mahsus bir durum değildir. Küresel düzeyde fiyatlar artmıştır." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise buna karşılık olarak, "Zamanında bazı şeyler dünyanın aksine bizi "TEĞET" geçerken böbürlendik. Katlanılmaz elektrik ve doğalgaz artışlarını "Dünyada da böyle" diyerek normalleştiriyoruz. TEĞET geçmeme sebeplerini hepimiz sorgulamalıyız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elektrik faturalarıyla ilgili açıklamasına Kılıçdaroğlu'ndan tepki

Erdoğan'dan KDV açıklaması

 

Kademeli tarife değişiyor, cemevleri ticarethane statüsünden çıkarılıyor

 

Kılıçdaroğlu'ndan elektrik zammına bir tepki daha

 

Kılıçdaroğlu: Bu hatadan dönülmez ise diğer adımları atacağım

 

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun 'fatura' restine ilk yanıt

 

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete fatura resti: Zamlar geri çekilmezse ödemeyeceğim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.