E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Ecevit' yanıtı---

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Ecevit' yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Ecevit' yanıtı
12 Ekim 2017 - 19:15 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Ecevit hakkındaki açıklamalarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Sen Ecevit’in milliyetçiliğini öğrenmek istiyorsan, rahmetli Ecevit, Türkiye’nin milliyetçiliğini Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na yazdı" diye konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başbakan merhum Bülent Ecevit'le ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sayın Erdoğan rahmetli Bülent Ecevit’le ilgili çok sert cümleler kullandı. Bir anlamda onun milliyetçiliğini sorguladı. Rahmetli Ecevit’in sağlığı ve yaşı istismar edilmemeli. Hele hele ölen bir insanın yaşından yola çıkarak istismar etmek asla doğru değildir, olmamalı da. Sen Ecevit’in milliyetçiliğini öğrenmek istiyorsan, rahmetli Ecevit, Türkiye’nin milliyetçiliğini Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na yazdı, Afyon tarlalarına yazdı milliyetçiliği. Onun milliyetçiliği yürekli milliyetçilikti. Ne söylediyse arkasında durdu. Sayın Erdoğan’a sormak istiyorum? Sen milliyetçi geçiniyorsun. Ege adalarına, Yunan adalarına bak. Ege’de bizim olan adalar Yunanistan tarafından işgal edilmiş durumda. Beyefendi senin milliyetçiliğin ne? Mangal milliyetçiliği mi? Neden adalara sahip çıkmıyorsun. Hem Amerikan, hem İngiliz belgelerinde Türkiye’ye ait olan adalarda şu an Yunan bayrağı dalgalanıyor. Bunun yanıtını istiyorum Erdoğan’dan. Ecevit ile uğraşma. Allah rahmet eylesin, Ecevit bu ülkeye hizmet etmiş bir kişidir. Ne onunla uğraşıyorsun?"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Valiler toplantısında yaptığı açıklamada "Ana muhalefetin başındaki adamın geçmişine baktığın zaman, zaten bunlar Amerika'daki liderlerin, afedersin lider poposunu tırabzana dayıyor, o da karşısında el pençe divan duruyor. Bu dönemler geride kaldı, böyle bir Türkiye yok artık. Her yerde karşımızdaki neyse, biz de oyuz. Öyle el pençe duran bir Türkiye yok. Bunu herkes görecek, bilecek, buna göre konuşacak. 
Eğer siz şahsiyetinizden taviz verir hale geldiğiniz zaman, sizin sırtınızda daha çok boza pişirirler. Dik duruş, bizim için önemli" demişti. 

KILIÇDAROĞLU DENİZ'DE KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de Lavin Otel’de işadamları ve sanayiciler ile toplantı yaptı. Denizli Sanayi ve Ticaret Çalıştayı’nda bir araya geldiği iş dünyasının temsilcilerini dinleyen Kılıçdaroğlu, kentte olmaktan son derece mutlu olduğunu, ilin ihracatta Türkiye’nin 8’inci ili konumunda olduğunu, Türkiye’nin 10 büyük şirketinin Denizli’de bulunduğunu söyledi. Denizli’nin istihdam ve üretim açısından önemli bir kent olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Denizli iş dünyası, büyümesi, döviz gelmesi, istihdam yaratması açısından önemli bir kent. Sanayici arkadaşlarımı dinledim. Erdoğan’a rağmen vize krizinin sonlandırılması onların da en büyük arzusu. Kriz giderek büyüyebilir, sanayiciler sağduyuyla bu sorunu aşmak istiyor. Umarım sanayicilerin bu beklentileri gerçekleşmiş olur."


Denizlili işadamları ve sanayicilerin ara eleman sıkıntısı çektiklerini dile getirdiklerini, eğitim sisteminden şikayetçi olduklarını ve kente son yollarda yabancı yatırım gelmediğini belirttiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz kendilerine cevap verdik. Her ülkenin sanayi, tarım, turizm stratejisi vardır, Türkiye önümüzdeki 50 yılda tarımda, sanayide nereye gidecektir, bütün bunların masaya konulması, stratejilerinin geliştirilmesi gerektiğini söyledik. CHP’nin Genel Başkanı olarak, partimizin önümüzdeki stratejilerine de beş ana başlık halinde kendileriyle paylaştım" diye konuştu.

’TORUNUNU DA ALSIN HESAPLASIN’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, vize krizi maliyetinin 50 milyar lira olduğu yolundaki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Vize krizinin maliyeti sayın Erdoğan az önce yaptığı konuşmada ’bu 50 milyar lira nereden çıktı’ dedi. Kendisine önerim şu. Torunu matematik biliyordur, torununu yanına alsın, hesap makinesini yanına alsın, dolardaki 1 kuruşun artışının maliyetini çıkarsın. Bu kadar basit. Eğer bu hesabı yapmaktan acizse, gelsin bana ben kendisine hesap vereyim" dedi.

’HÜKÜMET SAĞLIKLI, TUTARLI PLANLAMA YAPMALI’

Hükümetin sağlıklı ve tutarlı planlama yapması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Denizli’nin kamudan beklediği yatırımı şu ana kadar almadığını savunarak, "İhracatta Türkiye’nin 8’inci kenti, ciddi potansiyeli var. Turizm açısından hak ettiği turisti alamıyor. Burada büyük şehir açısından, tarımda ciddi sorunlar var. Bunların hepsini aşmak mümkün. Oturdum hepsini sanayici arkadaşlarıma nasıl aşılacağını madde madde anlattım. Açıklamalarımız kafanızda soru işareti bırakıyorsa, bize söyleyin dedim. Türkiye üretmek, ekonomisini geliştirmek, demokrasini geliştirmek, üretmek zorunda olan bir ülkedir. Sosyal devlet olmalıdır. Bütün komşuları ve dünyayla barış içinde yaşamak zorundadır. Bu dört koşulu sürdürülebilir kılmak zorundadır. Bu strateji içinde giderseniz olayı büyütürsünüz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AMMAR12 Ekim 2017 23:57

    eyyyy metroda otobüsde seyahat edenler akıllı telefonlarınızdan kafanızı kaldırında yakın tarihinize bir göz atın huraferle dolu bilgilerinizi sıfırlayın açın gözünüzü sahte milliyetçilik söylemleriyle bu işlerin olmayacağını artık bu millet görüyor SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ

  • Sinan arkadaşa gelsin12 Ekim 2017 23:51

    BANA DİYORSUN Kİ:tarihi gerçekler adlı arkadaşa cevaben..... sn bülent ecevit kıbrıs barış harekatındaki kararını meclis vermiştir diye cevaplamıştır işkembeyi kübradan sallamayın BENDE SANA DİYORUM Kİ BİZİ SURİYEYE CHP Mİ AKP SOKTU ? MECLİS DERKEN SANKİ ORDAKİ VEKİLLERİN İNSAFINA KALMIŞ GENEL BASKAN NE DERSE KUKLA GIBI ONAYLIYORLAR. HAA BU ARADA ERBAKAN HOCANIN " AKP Yİ SİYONİSTLER KURDURDU " SÖZÜNÜDE UNUTMAYIN . TÜRKİYEDE EN ÇOK FABRİKA KURAN SİYASETÇİ ERBAKANDIR AÇIN ARAŞTIRIN VE ERBAKANI ORDA BURDA KURAN OKURKEN VİDEOYA ÇEKMEZLER .

  • AA sen ne söylüyorsun ya 12 Ekim 2017 23:31

    Burada yorum yazanlarin bazilarinda problem var arkadaş doğrular neden zorunuza gidiyor . karşısındakine iftira atmak ne kadar kolay . BENIM BUGÜNE KADAR YAPTIĞIM YORUMLARI EDITÖRE SORUN .BEN ERDOGANCI DEĞİLİM ONUNUN HAKKINDA BİRŞEY YAZIYORUZ fetöcü diyorsunuz başka bir konuda erdogancı diyorsunuz. BEN KAYBEDEGIM BİR TARTIŞMAYA GİRMEM.Egerki zerre kadar araştırma duygun varsa UGUR DÜNDARIN YAPTIĞI ERBAKANIN HAYATI PROGRAMINI YOUTUBE DEN AÇ İZLE YAKIN TARİHİ İYİ ÖĞRENİN.

  • AA12 Ekim 2017 23:07

    TÜBİTAK mı dediniz, hangi tübitak? AKP öncrsi mi, AKP dönemi tübitakı mı? Asıl tarihi sizin hibi bilgşsiz ve art niyetliler saptırıyor, nerdeyse bu başarıyı erbakan üzerinden erdoğan a dayandıracaksınız, geçin bu savsataları

  • soner12 Ekim 2017 23:07

    bu dinciler o müslümalara benzemiyor

  • kemalist12 Ekim 2017 23:01

    sözde siyasal islamcı gömleği giyenler yakın tarihden bile haberiniz yok. şeyh inizden duydukarınızı yazın bakalım ecevit o kadar kibar bir insanki bu harekat konusunun meclis in aldığını bizzat açıklamıştır gerisi teferruat

  • sendikasız isci ( ha ha ha ) o ne la12 Ekim 2017 22:56

    Kaç kez söylüyorum cahilliginizi belli etmeyin madem bunu komik buldun o zaman donemin deniz kuvvetleri komutaninin ERBAKAN I DİNLEYİP ERKEN HAREKET ETTİĞİ İÇİN BAŞINA GELENLER. İYİ OKU HAAA 'Keşke Yunanlılar öldürseydi babamı' Dev-Sol tarafından öldürülen, Kıbrıs kahramanı Oramiral Kemal Kayacan'ın kızı Fatoş Kayacan: 'Yunanlılar adam tutup öldürttü' dediler. Keşke öyle olsa, 'Kuyruk acıları var' derdik. Düşmanın içeriden olması insanı kahrediyor. RUHU ŞAD OLSUN..OKUMA YAZMANIZ VARSA BİRAZ AÇIP OKUYUN ARAŞTIRIN. SAZAN OLMAYIN

  • sinan meydan12 Ekim 2017 22:53

    tarihi gerçekler adlı arkadaşa cevaben..... sn bülent ecevit kıbrıs barış harekatındaki kararını meclis vermiştir diye cevaplamıştır işkembeyi kübradan sallamayın sağdan soldan duyacağınıza okuyun öğrenin sn erbekan ve eceviit e allah rahmet eylesin

  • sendikasız isci12 Ekim 2017 22:11

    TÜBİTAK projesi hahaha :) Baya bilimsel ve objektiftir şüphe yok

  • Tarihi gerçekler12 Ekim 2017 21:58

    Aşağıdaki yorumlarda 2 kişi kıbrıs savaşında neler olduğunu anlatmaya çalışmış ama insanları soylediklerine inandiramamis. BEN SİZE KISA BİR AÇIKLAMA VERİYORUM:Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Kıbrıs Barış Harekatı ve sonrasında yaşananlara ilişkin çok ilginç ve bugüne kadar hiç anlatılmayan konuları içeren belgelere ulaştı. “Büyük Güçler, Türkiye ve Kıbrıs Meselesi (1967-1975)” başlıklı TÜBİTAK projesi için 2005 ve 2006 yıllarında altı ay İngiliz Arşivleri’ni tarayan Bilgin, bu önemli belgeleri ilk kez açıkladı...Harekatın mimarı Bülent Ecevit değil, Necmettin Erbakan’dı İngiliz Ulusal Arşiv belgeleri, kamuoyunda bilinenin aksine Kıbrıs Barış Harekatı’nın mimarının merhum Başbakan Bülent Ecevit değil dönemin Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan olduğunu ortaya koyuyor.

  • Hayri12 Ekim 2017 21:48

    Açım !işsizim!geçinemiyorum

  • TR12 Ekim 2017 21:41

    Sn. Erdoğan ecevitin nezaketini, zerafetini ve devlet adamlığını sorgulayacak durumda değil, bacak bacak üzerine atarak büyük devlet olunmuyor, ecevitin bu tutumu ancak komplek sahibi kişilerce eleştiri konusu olabilir,

  • Özlem12 Ekim 2017 21:16

    Ne kadar ayıp bişey. Türkiye'de Başbakanlık yapmış ölmüş birinin arkasından konuşmak. Nerede kaldı senin Müslümanlığın?

  • YIGIT TÜRK12 Ekim 2017 21:03

    ECEVİT KIBRIS SAVAŞI NI DURDURAN ADAMDIR ERBAKAN HOCA KIBRIS IN TAMAMI NI ALACAKTI

  • KILIÇ12 Ekim 2017 20:38

    ARKADAŞLAR ÖLMÜŞLE ALAKASI YOK ABD DEVLETİNİN TÜRKİYEYE KARŞI DAVRANIŞINDAN BAHSETMEKTE.REİSİMİZ BU ABD DEVLETİNİN HAYDUTÇA DAVRANIŞINDAN BAHSEDİYOR.

  • Emrah 12 Ekim 2017 20:23

    Hiç olmazsa rahmetli Ecevit toprak satmadı ölmüş bir insanın arkasından konuşmak da ne kadar doğru bunu da akpe yalamalarının yorumlarına bırakıyorum

  • M K12 Ekim 2017 20:10

    tarihi bile doğru bilmiyor...

  • Ölmüş12 Ekim 2017 20:10

    Bizde ölmüşün arkasından konuşulmaz.

  • M K12 Ekim 2017 20:04

    ERBAKAN yazdı. Ecevit sorunları arabuluculukla çözelim diye İngiltereye gitti O sırada erbakan kıbrısa asker çıkarttı. Ecevit ÜLKEYE DÖNÜNCE hemen savaşı durdurttu avrupanın isteği üzere.

  • misafir12 Ekim 2017 19:45

    ecevit onu yaptıda sen hangi güçlere destek oluyon onu söyle allah korusun iktidarda sen olsaydın vatan diye bişi kalmazdı

  • KILIÇ12 Ekim 2017 19:37

    ABD HUKUK DİNLEMEYİP HAYDUT GİBİ VATANDAŞIMIZI TUTUKLUYOR ÜLKEMİ TERÖRLE KUŞATIYOR BU KONULARI KONUŞMUYOR TÜRKİYE ALEYHİNDE NE VARSA CIMBIZLIYORSUN GERÇİ SANA BUNLAR YAKIŞIR.

  • bravo12 Ekim 2017 19:25

    Allah Allah!.helal sana yigit,sen de Beşparmak dağlarına yazarsın Alimallah!!..