E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan dolar tepkisi---

Kılıçdaroğlu'ndan dolar tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan dolar tepkisi
27 Mart 2018 - 17:40 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dolardaki artışı eleştirerek, "Dolardaki 1 kuruş artış 4 milyar 400 milyon lira" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin haftalık olağan grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri konuşmasına, cumartesi günü gerçekleştirilen Zonguldak Taşkömürü Çalıştayı'ndaki açıklamalarını yineleyerek başladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından diğer satırbaşları şu şekilde:

- Afrin gündeme geldiğinde hava desteği sağlanmadan girilmemesi gerektiğini ifade ettim. Sayın Başbakan aradı, hava desteğini aldık, Afrin'e giriyoruz dedi. Allah ordumuza yardımcı olsun dedik. Hiçbir zaman Afrin'e karşı gelmedik. Tam tersine terör örgütleri sınırlarımıza konuşlanmışsa uluslararası sözleşmelerden doğan hakkımızı kullanabiliriz dedik. 

- Ordu hepimizin ordusu. Onlar kendi çocuklarını askere göndermiyorlar. Bu ülkenin ordusu bizim ordumuzdur. Ordumuz kahraman bir ordudur. Siyasilerin yani AK Parti hükümetlerinin Ortadoğu'da yaptığı bütün hataları ordu düzeltmeye çalışıyor. 

- Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat Afrin kahramanlığına soyunmuş. İşgalci zat sen, bu ülkenin kozmik odasını terör örgütüne açmadın mı? Senden kahraman mı olur. Sen kahraman falan değilsin. Kalkmış bir laf ediyor, son derece üzdü beni. 'Artık metal yorgunluğu yok, Afrin'le birlikte diriliş başladı'. Bu kadar ahlaksızlığı hiç duymadım. Ergenekon, balyoz davalarında orduyu perişan ettiler şimdi kalkmış ordu üzerinden zafer naraları atıyor. 

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylar

Boğaziçi Üniversitesi'nde bir grup öğrenci Afrin için lokum dağıtıyor, başımızın üzerinde yeri var. Üniversiteler bilgi yuvalarıdır ama üniversitelerde şiddet olmaz. Üniversiteyi şiddete teslim ederseniz üniversite bilgi üretmez. Lokum dağıtanlara müdahaleyi asla ve asla doğru bulmuyoruz. Burada yapılacak iş üniversite yönetimidir. Olaya müdahale eder. Koltukta oturan zat doğrudan müdahale ediyor. Sizi üniversitede okutmayacağım diyor. Sen kimsin ya. Kimsin de okutmayacaksın. Üniversiteler senin babanın malı mı? Anayasa madde 42., "Kimse eğitim hakkından yoksun bırakılamaz". Beyefendi benim aynayasa diyor. Kulağından tutacak mı? Bu ülkenin kadınları 2019'da seni kulağından tutup aşağı indirecekler. Devletin tepesinden üniversiteler dizayn edilmez. Pinochet, Hitler, Mussolini yapıyordu. Özendiysen o ayrı bir şey çık açık açık söyle. 

"Bütün bunlar OHAL nedeniyle oluyor"

İHM kararları bile uygulanmıyor. Cumhuriyet yazarı Akın Atalay 1.5 yıldır hapiste. Bırakmıyorlar. Tutuklama kararı çıktığında yurt dışından geldi. Bu mesele vicdan meselesidir. Adaleti çürütürseniz devleti çürütürsünüz. Gitmişler AB'ye Türkiye'yi anlatacaklar. Ne anlatacaksın, raporlar orada, her şey var. Milletvekilleri hapiste Türkiye'de. Sen mi seçtin onları. Bütün bunlar OHAL nedeniyle oluyor. 

- Her 100 işsiz vatandaşlar 27'si üniversite mezunu ve her evde bir işsiz var. Her evde huzursuzluk var. Torunlar diye bir şirket var. 10 işçi asansör kazasında öldü. Mahkeme karar verdi, 60 bin lira ödenecek. Bu mudur adalet? 10 işçinin bedeli bu olabilir mi? Hakim koltuğunda oturuyor, akşam eve gittiğinde çocuklarının, eşinin yüzüne nasıl bakıyorsun?" 

- Kaptan gemiyi en son terk edermiş bu iş hukuk, vicdan, adalet meselesi. Adaleti çürütürseniz devleti çürütürsünüz. Mehmet Altan, AYM ve AİHM karar verdi, hala tutuklu. Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak, ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. AYM kararı var. Ali Bulaç 600 gündür, Osman Kavala 5 aydır tutuklu. Celalettin Can, akil adam diye seçtiler, o da içeride. Ömer Gergerlioğlu, KHK ile attılar, emekli aylığı var. Parayı vermem diyor. Enis Berberoğlu ve milletvekilleri hapiste hesabını veremiyorlar. Milletvekilleri  hangi gerekçeyle hapiste. Onlar da hapiste. 20 Temmuz sivil darbesi sonucunda ortaya çıkan tablo bu. İşsizlik OHAL ile artıyor. 

Dolardaki artışı eleştirdi

- Dolar almış başını gidiyor, hükümetten tık yok. Dolarla milletin ne işi var diye arada bir konuşuyorlar. Bir kuruş artışın faturası 4 milyar 400 milyon lira. Bu para ile ne yapılırdı. 517 okul yapılırdı. Onlarca öğretmen atanırdı. Çocuklarımız daha güzel eğitim görürdü ama parayı tefecilere veriyorlar. Tefecilere teslim olandan bu memlekete hayır gelmez. 

Sen kendi ülkenin parasına güvenmiyorsun. Köprü geçişi dolar endeksli. Gübre ham maddesi dolarla, yurt dışından borç alırsın dolarla. Saman ithal edersin dolarla, mercimek, nohut ithal edersin dolarla.

Askeriyedeki FETÖ'cüleri temizledik, milli eğitimdeki FETÖ'cüleri temizledik, yargıdaki FETÖ'cüleri de temizledik, o zaman OHAL niye var? FETÖ'nün siyasi ayağını ortaya çıkarmamak için OHAL'i sürdürüyorlar.  Buradan ilk kez FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum. Versin mahkemeye ispat edeceğim. Ne istedin de vermedik diyeceksin. Vali, kaymakam, general, rektör her şeyi verdin. Toprak verdin, üniversite verdin. Siyasi ayağı sensin arkadaş. Biz FETÖ ile mücadele ederken her türlü baskı ile karşılaştık. Belediye başkanlarımız hapse atıldı, belediyelerimiz basıldı. FETÖ'nün izlediği yöntemin aynısını, vakıf, üniversiteler bunların da var. Bir ipte iki cambaz oynamaz. Cambazın biri düştü, diğeri tel üstünde oynuyor. 2019'da bu ülkenin kadınları seni oradan indirecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Efeefe27 Mart 2018 19:52

    Osmanli zamaninda 1osmanli lirasi almak icin 4 dolar gerekiyordu ozamna da muhalefettiniz simdide degisen bir sey zevk alin bunun sorumlusu jon turkler ve devami olan chpdir

  • misafir27 Mart 2018 18:26

    zamanında ülkeyi yabancılara teslim etmeseydiniz bunlar olmazdı adamlar istedigi gibi ekonomiyle oynuyor her 5 yıl 10 yılda zaten devalasyon yapıyorlardı reyis olmasaydı şimdiye kadar 3 defa devalasyon olmuştu

  • küçük yatırımcı27 Mart 2018 18:26

    doları olanların lobisi dönüyor, siyasiler başta olmak üzere çoğu dolar milyoneri / milyarderi...

  • karam27 Mart 2018 18:02

    Ne yazık ki Türkiye günden güne daha kötüleşiyor. herşeye hergün zam geliyor, işsizlik artıyor, dolar-euro artıyor, benzin-mazot artıyor, ortalık suriyeliden ve onların getirdikleri hastalıktan geçilmiyor, hastaneler ana baba günü ve hizmet kalitesi çok düşük, daha yazacak çok şey var ama yaz yaz nereye kadar.....

  • vatandaş27 Mart 2018 17:50

    adam haklı