E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKılıçdaroğlu'ndan Baykal uyarısı---

Kılıçdaroğlu'ndan Baykal uyarısı

Kılıçdaroğlu'ndan Baykal uyarısı
19 Şubat 2016 - 06:40 borsagundem.com

CHP liderinin, MYK toplantısında Baykal'a yönelik eleştirilere izin vermediği ve "Daha fazla gündemde tutmayın" dediği belirtildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın açıklamalarına ilişkin olarak, “konuşup gündemde tutmayın” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Meriç Tafolar'ın Milliyet'teki haberine göre Kılıçdaroğlu’nun “5 Mart’ta STK’larla yapılacak toplantıda başkanlık rejimine karşı parlamenter sistemi daha iyi anlatmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Önceki gün 3 saat süren MYK toplantısında Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun son oturumunda yaşananlara ilişkin bilgi verildi. CHP’nin kurucu iradeyi tartıştırma ve parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi konularında geri adım atmasının mümkün olmadığı paylaşılan toplantıda, başkanlık rejimine izin verilmeyeceği vurgulandı.

Baykal’a tepki

Toplantıda eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sözlerine MYK üyeleri tepki gösterdi. Alınan bilgilere göre çok sayıda üye bu durumun kabul edilemez olduğunu söylemek için hazırlansa da Kılıçdaroğlu’nun buna izin vermediği Baykal’a yönelik eleştirilerin önünü keserek, “Bu konuyu daha fazla gündemde tutmayın. Türkiye’nin sorunlarına odaklanalım” ifadesini kullandığı belirtildi.

‘Halka anlatmalıyız’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarıyla 5 Mart günü yapılması planlanan ve parlamenter sistemin anlatılması öngörülen toplantının anayasa görüşmelerinin geldiği aşamaya rağmen öneminin arttığı tespiti yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun, “Cumhuriyet ve demokrasi mücadelesi verilen bütün sivil toplum kuruluşlarını davet etmemiz gerekiyor. Hem anayasa masasının geldiği noktayı anlatmak hem de başkanlık rejimi dayatmalarına karşı parlamenter rejimin önemini ve güçlendirilmesi gerektiğini kamuoyuyla paylaşmamız ve halka anlatmamız gerekiyor” dediği kaydedildi.
Toplantıda ayrıca, Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın da “Türkiye’nin Suriye’deki iç savaşa dahil olması riski bulunuyor, bu kabul edilemez. Türkiye’nin etkinlik alanı Azez ile Kilis arasına sıkışmış durumda. Suriye’den yapılan hatalar nedeniyle tamamen dışlanmış durumdayız” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)