E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Başbuğ'a destek---

Kılıçdaroğlu'ndan Başbuğ'a destek

Kılıçdaroğlu'ndan Başbuğ'a destek
14 Şubat 2018 - 14:47 borsagundem.com

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarına yönelik, "Başbuğ 'Afrin'de kahraman ordumuz terör örgütleriyle çatışıyor, mücadele ediyor. Bunu siyasallaştırmayın' diyor. Bu doğru değil mi? Doğru." dedi

Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan destek geldi.

Kılıçdaroğlu, "Ne diyor İlker Başbuğ 'Afrin'de kahraman ordumuz terör örgütleriyle çatışıyor, terör örgütlerini yok etmek istiyor ve mücadele ediyor. Bunu siyasallaştırmayın' diyor. Bu doğru değil mi? Doğru." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu canlı yayına katıldı, soruları cevapladı.

"Dün İlker, Başbuğ bütün grup konuşmalarında gündeme geldi. Sayın Cumhurbaşkanı çok sert tepki gösterdi." denilerek, Başbuğ'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği yanıtın hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Diplomatik bir yanıt vermiş. Aslında olaya belki şuradan başlamak lazım. İlker Başbuğ'u 'terörist' diye hapse atmadılar mı? Bir ülkenin Genelkurmay Başkanı'nı." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kim attı?" sorusuna karşılık, şu görüşlere yer verdi:

"Az önce İlker Başbuğ'la ilgili sert eleştirileri yapan ve Cumhurbaşkanlığı makamında oturan, orayı işgal eden zat yaptı. FETÖ yaptı, FETÖ'ye en büyük desteği bunlar vermediler mi? En büyük desteği verdiler. FETÖ soruşturmasını yapan savcıya kurşun geçirmez makam arabasını tahsis ettiler. Her türlü imkanı sağladılar. 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor' diye dünyaca laflar ettiler. Pek çok komutanı idama mahkum ettiler. Sonra bir baktılar ki 'Yanlış yapmışız, orduya kumpas kurulmuş' dediler."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)