E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan 'asgari ücret' açıklaması---

Kılıçdaroğlu'ndan 'asgari ücret' açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan 'asgari ücret' açıklaması
25 Aralık 2018 - 15:08 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. 2 bin 200 TL'lik Asgari Ücreti CHP'nin bütün belediyelerinde 1 Ocak'tan itibaren uygulayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Çalışanların yüzde 40’ı asgari ücretle geçiniyor. Bu bütçe asgari ücretin altında çalışan 1 milyon 800 bin işçiye bir şey veriyor mu? Hiçbir şey… İnşaat işçileri borç para dileniyor.  Çöpten kağıt toplayanlar mevsimlik işçiler nasıl geçiniyorlar. Bunların sözcüsü biziz. Halkı için mücadele eden partilere her zaman saygım var.  Ama cebi için çalışanlara dur demek zorundayız.

Çiftçi kardeşim beni iyi dinle. Traktör üretimi yüzde 32 azaldı. Traktör satışları düştü. Hani çiftçiye traktör yetiştiremiyordunuz? Ben ne yetiştiremediğimizi çok iyi biliyorum. Sana efuli, ejder meyvesi yetiştiremiyoruz. Bakan, 8 Aralık 2018’de çiftçi toplantısında söylüyor. Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır. Bunun genel kanunu budur diyor. Peki Fransız'ı, İngiliz'i, Güney Kore çiftçisi çok çok kazanıyor da bizim çiftçi az az kazanıyor. 

Esnafın durumu daha da felaket. Hiçbir şey vermiyor ama vergisini alıyor. Para yok, nasıl ödeyecek? Suriyeli dükkan açar vergi vermez. Sonra der ki bununla rekabet et. Suriyeliye dükkan kapat dediğimiz zaman vay efendim bunu nasıl söylersin. Benim görevim öncelikle kendi esnafımın hakkını korumak. Kilosu 4 bin liralık çay içen esnafın derdini anlar mı bilemez?

İşsiz ordusu artıyor. İşsizlik nasıl önlenir kriz nasıl alışılır. Fabrika kuracaksın. Üretilen ihraç edilecek. İşsiz sokağa bile çıkamıyor. Çocuğun yüzüne bakamıyor. Bu memleketi bu hale 16 yılda bunlar getirdiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Coşkun coşkun25 Aralık 2018 22:39

    Toplumda verimliliği ve üretkenliği üst seviyelere yükseltip enflasyonu düşürerek piyasaları rahatlatmadığınız sürece, Asgari ücreti hesapsızca artırmak elindeki sermayeyi çöp sepetine atmakla eş değer olacaktır.

  • ALP25 Aralık 2018 22:14

    Bİ GİT ARTIK SAYENDE CHP yi  YÜZDE 15 LERE ÇEKTİN...YETER ARTIK...SANA ASLA..İSTER ORTALIK YANSIN TÜTÜŞSUN...

  • Recai25 Aralık 2018 22:08

    Türk halkının ağzı yalancı politikacılardan çok yandı senin yalanlarina kimse inanmıyor o koltuk sana layık değil ama zorla oturuyorsun...

  • İlginç25 Aralık 2018 18:41

    Chp li değilim ama doğru söz alkışlanır. Tebrik ederim. Esnaf kan ağlıyor ve borç batağında, her yerde suriyeli hatta afgan esnaf doldu. Bunlardan vergi alınmaması Türk esnafına hakarettir. Büyük saygısızlıktır. Savaş var dedik misafir ettik, baktık eyvallah ama vergisiz esnaflık ne demek? Esnaf olup, borç batağına saplanmak, eve ekmek götürememek, siftahsız kapatılan dükkanlardan hertürlü vergiyi almak, esnafa hiçbir yardımda bulunmamak, kepenklerini indirmesine neden olunmasının günahı Türk olmak mıdır?

  • alattin bey..25 Aralık 2018 22:55

    bende o dediğin telefondan yok etrafımda ki ailelerdede yok. Senini etrafın zenginlerden oluşuyor galba. telefonu olanların evi, arabası,yazlığı,villasıda varmı merak ettim. hem dünyada en çok iphone,samsung satılıyor yuzde 70 lerde. her milletin telefonu oluyor, çoluk cocuk kullanıyorda, benim işçim neden bu telefonlara maaşından fazlasını veriyor? demekki alım gücü çok çok düşük. dunya kullanıyorsa benım insanımd akullanacak, sorun ne de kullanamıyor alamıyor benım eşşek gibi gavurdan çok çalışan ınsanım ?

  • Gözünle oku25 Aralık 2018 22:51

    Alattin adam krediden bahsetmemiş suriyelilerden vergi alınmamasından bahsetmiş. Nerenle okudun? Yoksa sende suriyeli misin?

  • ALAATTİN CAMGÖZ25 Aralık 2018 22:00

    kimsenin başına silah dayıyarakmı kredi al dediler.almayalardı.çoğu insan asgari ücretle geçiniyor fakat tüm ailesinde 5 000 TL lik cep telefonları var.herkes bütcesine göre hareket edecek.

  • abc25 Aralık 2018 18:29

    belediyeleriniz çalışanların maaşını vermiyor ki isterse ben bin tl olsun ne farkeder

  • ...25 Aralık 2018 17:26

    bende bütçe dinledim daha çok dış borç ödeme adına düzenlenmiş. 1 fabrika yapıcaz demiyor. 1 kocaman arge merkezi ve 100 bin kişi ekmek yicek demiyor. yatırım yapıcaz xx bolgesine oraya çukar para harcanacak demiyor. yada şeker fab.kağıt dabrıkaları sanayileşmeye dair bişe göremedim. işadamlarına bedava hibe para dağıtılacağına karşılıksız git devlet fabrıka kursun uzay araçlar, roketler,bilgisayar yazılımları,siber işler felan daha iyi

  • Bulguy25 Aralık 2018 16:58

    Sayenizde 2020 oldu gibi... Teşekkürler

  • Adnan25 Aralık 2018 16:58

    Laf ola beri gele

  • Tarafsız bölge25 Aralık 2018 16:41

    Kılıçdaroğlu önce aylardır ödenmeyen işçi paralarının ödenmesi için talimat versin örnek mi Şişli Bakırköy Kadıköy gibi bir çok belediye

  • Kars Sarıkamış'lı 25 Aralık 2018 16:17

    Helal sana Kemal bey duygularımıza Tercüman oldunuz

  • Coşkun coşkun25 Aralık 2018 16:05

    Halkın oyunu alabilmek adına, İHALE’ye çıkar gibi ücretler belirlenmemeli; Ekonomik dengelerin doğru kurulabilmesi için tüm hesaplamaların birbirine paralel çalışabilmesini sağlayabilmektir asıl olan. Aksi bir durum genel ekonominin bozulmasını sağlayacaktır ve kimseye fayda getirmeyeceği gibi piyasaların dahada yükselerek bozulmasını tetikleyecektir...

  • İtri25 Aralık 2018 15:22

    Helal

  • Blug25 Aralık 2018 17:00

    Herşey%100 zamlandi.. Sebep Asgari ücret artışı mı