E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'dan önemli açıklamalar---

Kılıçdaroğlu'dan önemli açıklamalar

Kılıçdaroğlu'dan önemli açıklamalar
08 Ocak 2019 - 14:40 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları; 

Gazi olamayan malüllerimiz var. Gelin bunu çözelim diyoruz ama kibir ittifakı yanaşmıyor. Çünkü halkı koyun olarak görüyorlar. 

Kadro alamayan teşeron işçisi arkadaşlarımız var. Kadro köleliği ortadan kaldırmadı. Kadro verilenlere yüzde 4 zam verildi. Sen diğer işçilere ne veriyorsan buna da aynı hakkı tanımak zorundasın. 

TOKİ işçileri var aylardır haklarını alamıyorlar. Bugün haklarını aramak için gelmişler devletin şiddetiyle karşılaşmışlar. İşçi bunlar, haklarını arıyorlar, haklarını alamıyorlar. Bu dikta yönetimlerinde olur, demokrasilerde hak aramak insan hakkının gereğidir. 

2019'un ilk günlerinde Türkiye'yi yasa boğan bir olay oldu. Genç akademisyen Ceren Damar kardeşimiz bir öğrencisinin kurbanı oldu. Hak, hukuk öğreten bir kişi katledildi. Eşinin yaptığı konuşma hepimizi aydınlatacak bir konuşmadır. İyi insan olun diyor. Türkiye böyle bir sürecin içine itilmişse, oturup herkesin yeniden düşünmesi gerekiyor. 

Grupbaşkanvekili arkadaşlarımız bir düzenleme getirecekler, bu bir eğitim şehididir kadın cinayeti değildir, eğitim şehididir. 

Sağlık Bakanlığı yaptığı raporu gizlerken, Bülent Şık kardeşimiz bunu açıklıyor. Şu an devlet sırrını açıklamaktan yargılanıyor. Devlete bakın, vatandaş kanserli ürünleri tüketirken kimse sesini çıkarmayacak, biri bunu açıklarken yargılanacak. Allah akıl fikir versin.

Eren Erdem tam bir kumpas mağduru, hayatı FETÖ'yle mücadeleyle geçti. FETÖ'ye üye olmamakla beraber yardımla suçlanıyor. Bir gizli tanığın şikayeti üzerine dava açılıyor. Mahkeme kumpas olduğunu gördü tahliye verdi, savcı itiraz etti gece mahkeme toplandı kaçma şüphesiyle tutuklandı. Niye kaçsın, suçlu insan kaçar Eren Erdem suçlu değil ki. Bunun da takipçisi olacağız.

Emeklinin, asgari ücretlinin enflasyonuna bakalım margarin yüzde 42, kuru soğan 73 elektrik yüzde 45, okul defteri 48 sabun yüzde 68 zamlandı. Emekliye yüzde 10.19 zam verdiler. Emekli kardeşim milyonlarsınız, size hakkınızı vermeyen bu iktidarı oylarınızla cezalandırmazsanız açlığa mahkum edilirsiniz. 

Emekliye yüzde 10 veriyorlar, yeniden değerlendirmeyle devletin yaptığı zam yüzde 23.70. Emeklinin de oturup biraz düşünmesi lazım. 

Sanayici kardeşime de seslenmek isterim. Senin önündeki en temel sorun sen yarını göremiyorsun, yatırım yapamıyorsun. Yarın ne olacaksın diye bilmiyorsun bilmemekte de haklısın çünkü kimse bilmiyor. Esnaf kardeşim aldığın ürünü satıyorsun ama yerine aynı ürünü alamıyorsun. Olağanüstü zamlar var seni de gözden çıkardılar. Oy verin Türkiye uçacak diyorlardı. Doğru Türkiye uçtu ama dereden aşağıya. 

Çiftçi kardeşime de seslenmek isterim. Bir hükümet çiftçiyle ancak bu kadar dalga geçebilirler. Bu ülkeyi kuranlar çiftçinin sorunları için Ziraat Bankası'nı kurdular şimdi seni bıraktılar futbol kulüplerinin işine düştüler. Çiftçiyi kurtaran bir Ziraat Bankası duydunuz mu, sen buna uyanmayacak mısın? Bankalara borçların 100 milyarı aştı halen uyanmayacak mısın? Sen uyanıncaya kadar bu kardeşin anlatacak sana. 

Emeklilikte yaşa takılanlar sanmasınlar onları unuttuk. Onların da hakkını sonuna kadar arayacağız. Çiftçiye para ödeyeceklermiş, zaten daha önce ödenmesi gereken parayı seçim öncesi ödüyorsun. Çiftçinin hakkını ödeyeceksen alacağı olan 114 milyar lirayı ödeyeceksin. O parayı ödemediğin sürece ben senin yakanı bırakmayacağım. 

Asgari ücretli kardeşlerime seslenmek isterim 2020 lira verdiler. Yetmez bu para ama milyonlarca kişi işsizken sen iş bulduğun için şanslısın. Asgari ücretin altında aylık alanlar bir milyondan fazla. Sizin derdinizi bizim dışımızda kimse dile getirmiyor. 

Peki ne oldu da Türkiye bu hale geldi. 16 yıldır memleketi tek başına yönetiyorlar, istediği kanunu çıkarıyorlar, istediği atamayı yaptılar, istediği bütçeyi yaptılar, istediği gibi vergilendirme yapıp af çıkardı. Devletin fabrikalarını istediği gibi sattı. Seçimle gibi seçimle gelmiş Başbakanı görevden aldılar. Her istediklerini yaptılar da memleket bu hale niye geldi. Büyümesi lazımdı memleketin.

Bu düzenin adı hortumcu piyasa ekonomisi. Bu ekonominin özelliği şu; İnsanlar çalışırlar, üretirler katma değer yaratırlar. Yaratılan katma değerin hakça dağıtımı mı geçerlidir yoksa belirli kesimlere aktarılmasıdır. Hortumcu piyasa ekonomisi sadece bizde değil batan bütün ülkelerde geçerlidir. Önce onun hukuki altyapısını oluşturmak zorundasınız. 16 yılda 186 kez ihale mevzuatını değiştirdiler. Bunu kendi adamlarına ihaleler vermek için yaptılar. 

Diyarbakır Mazıdağı Demiryolu Bağlantı Hattı'nın ihalesini en düşükten 109 milyon daha fazla veren Cengiz İnşaat'a verdiler. Bakan, "Fiyat dışı unsur değerlendirmelerine göre en uygun Cengiz İnşaat'tı" dedi. Birincisi hukuku kendinize uyduracaksınız. Planlamayı ortadan kaldıracaksınız, planlama olmadığı zaman siz istediğinizi yapabilirsiniz. Çoğu kişi farkında değil. 10. Kalkınma Planı'nın süresi 2018'de doldu. Yeni plan Meclis'e de gelmedi. 21. yüzyıldan sözediyorum.

Anayasa'nın 166. maddesi planlamadan bahsediyor: Ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmayı, özellikle sanayiin ve tarımın yurt düzeyinde dengeli ve uyumlu biçimde hızla gelişmesini, ülke kaynaklarının döküm ve değerlendirilmesini yaparak verimli şekilde kullanılmasını planlamak, bu amaçla gerekli teşkilatı kurmak devletin görevidir. Planda milli tasarrufu ve üretimi artırıcı, fiyatlarda istikrar ve dış ödemelerde dengeyi sağlayıcı, yatırım ve istihdamı geliştirici tedbirler öngörülür; yatırımlarda toplum yararları ve gerekleri gözetilir; kaynakların verimli şekilde kullanılması hedef alınır. Kalkınma girişimleri, bu plana göre gerçekleştirilir. Plan yok ki gerçekleştirilsin. 

Diyor ki bu planlar TBMM'de kabul edilir. Senin ödediğin her kuruşun senin bilme hakkın var. Senin öğrenme hakkın var. Ne nasıl yapılacak butün bunların planla yapılması lazım. Hortumcu piyasa ekonomisi için bu kaldırıldı. 

Hortumcu piyasa ekonomisinin bir başka özelliği de devletin fabrikaları arsalarıyla satılır çünkü alınan vergi yetmiyor sonra fabrikaları satıyorlar. Ne varsa hepsini sattılar şimdi sıra askeri fabrikaları satmaya geldi. 

Beşincisi sağlıklı işleyen demokrasilerde devletin vatandaştan topladığı her kuruşun hesabı verilir. Vatandaş devlete der ki sen benden vergi alıyorsun, hesabını ver. İki koyun versen güdemezler ama ben hepsini güdüyorum der. Bunu kim söyledi tarihe götüreyim sizi 1920 yılında İstanbul işgal altındadır. Bir grup aydın Vahdettin'e çıkar direnelim der. Vahdettin der ki: Millet bir koyun sürüsü bir çoban var o da benim. 

Eğer hortumcu piyasa ekonomisi varsa siyasi güç hesap vermez. Zaten sandık kuruyorum kim gelip hesap soracak. CHP kim oluyor diyorlar CHP Kuvay-i Milliyeci oluyor, CHP hesap soracak. 

Hortumcu piyasa ekonomisini oluşturanlar demokrasiyi askıya alırlar, çünkü onlar için demokratik kuralların hiçbirisi geçerli değildir. Bugün Türkiye'de yaşanan gerçeklerden birisi de budur. Kimse korkudan ağzını açamıyor..  Adını bile sorsalar korkudan dahi cevap veremiyor. Hortumcu piyasa ekonomisi en temel özellikleriden birisi tepedeki kişinin her şeye egemen olma isteği. Güç kaynağı benim diyor. Benim iradem geçerlidir. 81 milyon koyun zaten, ben ne dersem uyacaklar. Savcı, hakim, bürokrat, asker, polis uyacak. Devlet de benim diyor.  Hortumcu Piyasa ekonomisi olduğu ülkelerde vergiler toplanır ama yetmez. Özelleştirme yapılır ama yetmez. Para lazım. Nereden bulacak? Dış egemen güçlerden para toplanacaktır.  Dış egemen güçler pusudadır. Borç verir, esir alırlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş08 Ocak 2019 18:03

    bu kemal müthiş yalancı bir adam. sürekli yalan söylüyor. ya bırak halk herşeyin farkında doğruyu görüyor. sen çok güvensiz ve yalancısın kemal. söylediğin ile yaptığın bile birbirini tutmuyor ki. nasıl halkı kendine güvendireceksin

  • Zart Zurt08 Ocak 2019 17:49

    Bunlar saymayı bilmez ki bilselerdi geçen sene olağan genel kurul için toplanan imzalar netleşirdi...  Okumayı yazmayı yarım yamalak bilirler ki başkanları KAĞIT TEPE derken sirkatini belli etmişti... Peki bunlardan ne olur o zaman ? Hiç bir şey ve hatta vatandaş bile ... Ama her şeyin çakmasını iyi yaparlar hani . Ez cümle bunlar için söylemiş Arab kardeşim : kellim kellim la yenfa ( konuş konuş faydasız )... 

  • mehmet yılmaz08 Ocak 2019 16:28

    pkklı,fetöşçü,mandacı,illede dekolteci gergedan,gezizekalı mı sandın milleti chpbankın (işbankan)  %46 ile faizle MİLLETİ  inletiyor kapısında kemal.

  • Mann08 Ocak 2019 16:16

    Kemal beyin her zamanki önemli açıklaması. Yeni birsey yok. Kemal bey alkışı cok sever. Bir alkışa benden. 

  • Bosver08 Ocak 2019 15:41

    Birak bunlarin hakkini savunma kemal bey , bunlara yararnilmaz , gider gene oyu oraya atar , nankorlukte ustlerine yoktur, sayende emekli bayramlardan ince biner tl almayi haketti bu ilkede 12milyon emekli var , 2ile carpsan 24milyon oy eder....

  • :908 Ocak 2019 15:39

    0,25 kuruş poşet parası cebinden gidecek diye ne etsem-neyapsam diye düşünenler..sayıştay raporlarının belirttiği saçma sapan milyon avroların parası da senin cebinden çıkıyor. vergisini sen veriyorsun. poşet parasına verdiğin değeri yaşam kaliten ve standardına vermiyorsun. bugun a parti,yarın b parci, sonra c parti ... aslolan benım vergim nereye gidiyo diyebilmektir. poşet parası kadar değer ver verdiğin her kuruş vergiye...

  • Yusuf Yıldız08 Ocak 2019 15:36

    Chp zihniyetini sevmem ama söyledikleri doğru..cumhurbaşkanı halktan koptu..sırf orda kalmak için zenginlerin himayesine girdi ne yazıkki..

  • umutsuz vaka08 Ocak 2019 15:04

    iyi de bunları yine farkında olan ben okudum, asla okumayacak tipler uyumaya devam. Sorgulamamaya ve aynı tasla hamama yönelmeye devam

  • Kahraman08 Ocak 2019 14:56

    Adam haklı dağılın doğruyu söylemiş keşke yapabilse

  • gobel6608 Ocak 2019 14:56

    ÖNEMLİ DERKEN; Kemal açıklamaları, sıradan yalan, siyasi yalan, normal yalan, önemli yalan, vs.

  • Ww08 Ocak 2019 15:59

    Hangisi yalan?