E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Türkiye'yi Trump kadar aşağılayan başka bir lider çıkmadı---

Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi Trump kadar aşağılayan başka bir lider çıkmadı

Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi Trump kadar aşağılayan başka bir lider çıkmadı
15 Ekim 2019 - 14:10 borsagundem.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikasını eleştirdi, "

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Harp Okulu öğrencilerinin anneleri Meclis'e girmek istiyor ama gözaltına alınıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Neden annelere saygı duymuyorsunuz? Biz bütün annelere saygı duyuyoruz. Söz veriyorum tüm anneler için çalışacağım. 
Kadının elinin değdiği yerde bereket, huzur var. Dolayısıyla kadınlar üretim alanına girdikçe zenginleşen Türkiye olur. Kadınların önlerindeki bütün engellerin kaldırılması lazım.

Aramızda çevreciler var, onlara da Türkiye'nin doğasını korudukları için teşekkür ediyorum. Onların da büyük çoğunluğunu anneler oluşturuyor. Annelerin bu talebini de karşılamak için üstümüze düşen tüm görevleri yerine getirmeye söz veriyorum.

"ALİ TOPUZ'UN HEPİMİZDE EMEĞİ VAR"

Kastamonuluların İstanbul’daki günlerine katıldım. İstiklal yolu diye bir yolumuz var, İnebolu'dan başlayan. Dolayısıyla Kastamon'nun bizim tarihimizde önemli bir yeri var. Kastamonu'ya Gazilik unvanı verilmesi için kanun teklifini verdik. Bütün partilerden beklentimiz Kastamonu'ya gazilik unvanı verilmesi yönünde oy kullanmalarıdır. 

Değerli ağabeyimiz Ali Topuz'u yitirdik. Hepimizde emeği var. Ali Topuz'a Allah'tan rahmet yakınlarına, camiamıza ve Türk siyasetine başsağlığı diliyoruz.

Terörden çok çektik, çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız öldü. Güvenlik güçlerimiz, gencecik çocuklar öldü. Terör bir insanlık suçudur. Terörün bir amacı yoktur. Terör, düzeni bozmak için yapılan bir olaydır.

Yurtta barış, dünyada barışı savunan ender ülkelerdeniz. İktidarı uyardık, 'yanlış yapıyorsunuz' dedik. 'Duygusallıktan uzak, gerçekçi ve akılcı bir dış politika üretin' dedik.

"SUURİ ARABİSTAN'IN TERÖRE KARŞI VERDİĞİMİZ MÜCADELEDE BİZİ KINAMASINI KABUL ETMİYORUZ"

Teröre karşı mücadele etmek hepimizin ortak görevidir. Terörün bir iç boyutu bir de uluslararası boyutu vardır. Uluslararası dayanışmanın önemi büyüktür. Terör örgütlerine sağlanan mali imkanların önünü kesmek uluslararası ilişkilerin samimi bir şekilde yürütülmesine bağlıdır. Uluslararası ilişkiler atlatmaya yönelik değil de beraber mücadele yönünde olursa terörü hep birlikte sonlandırabiliriz. 
Suudi Arabistan, Arap Birliği'ni topluyor, teröre karşı verdiğimiz mücadelede bizi kınıyor. Bunu kabul etmiyoruz.

Her seferinde gerek burada, gerek televizyon konuşmalarında, gerek miting meydanlarında defalarca iktidarı uyardık. Devletlerin çıkarı akıllı politikalar üretilmesine bağlıdır. Dış politikanın karşılıklı çıkarlar üzerine inşa edildiği unutulmamalıdır.

Suudi Kralı öldüğünde biz yas ilan ettik. Cemal Kaşıkçı öldürüldü, öldürenler ellerini kollarını sallayarak gittiler. Failler buradaydı, iktidarın ellerinde ses kayıtları vardı ama öldürenlerin tamamı gittiler. Onlar da Müslüman, eyvallah. Biz kendi ülkemizin çıkarlarına bakarız. 'Efendim Suudi Arabistan Kralı beni hoş karşıladı.' E zaten onun görevi o. Siz de onu karşılayacaksınız.

"DÜNYANIN NEREDEYSE TAMAMINI KENDİMİZE DÜŞMAN ETTİK"

‘Muhalefet, Suriye meselesi dışında iktidara ciddi seçenek oluşturacak, bir politika ortaya koyabilmiş değil' 

Ama siz yaşadığınız terör ortada dururken bunları bir tarafa atıp sadece Türkiye'yi suçlayıcı noktaya gelirseniz sizin akılcı ve tutarlı bir politika uygulamadığınızı anlarız. Geçmişten ders çıkarmak aynı yanlışı tekrar etmemek anlamına gelir. Dış politikanın derinlikli bir yapısı vardır. Dış politika ülkelerin halkları arasında derin kırılmalara neden olabilir. 

Bugünkü dış politika dost kazanan değil düşman kazanan bir dış politikadır. AK Parti'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Doğru söyleyenin arkasında duracaksınız. 'Maceracı bir dış politika izlemeyin' dedik. Ne dediler, '24 saatte Emevi Camii’nde namaz kılacağız' dediler. Türkiye'nin maceracı bir politikaya ihtiyacı yoktur. Emevi Camii’ne gideceklerdi, Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmak zorunda kaldılar.

3 milyon 600 bin Suriyeli Türkiye'de. 40 milyar dolar harcadılar Suriyeliler için. Özellikle 'komşularımızın toprak bütünlüğüne saygı gösterin' dedik. Ben başka bir ülkenin toprak bütünlüğüne saygı göstermezsem düşman kazanırım. Bugün neredeyse dünyanın tamamını kendimize düşman ettik.

Egemen güçlerin maşası olmayın, onlar size ateşi tutturmaya çalışıyor ateşi tutmayın' dedik. 'Onların çıkarlarına hizmet etmeyin; bağımsız, tarafsız, dostane tutumunuzu koruyun' dedik. Defalarca söyledik. Yeri geldi celallendiler, 'Eyy Trump' diye bağırdılar. Ardından bir ses daha, 'Emret Trump' dediler. Gittiler Papaz'ı teslim ettiler. Bir şey söylediysen arkasında duracaksın. Arkasından duramayacağın sözleri söylemeyeceksin. Türkiye Cumhuriyeti'ni Trump kadar aşağılan başka bir lider çıkmadı.

Trump Türkiye'ye yaptırım kararnamesini imzaladı... 3 bakan listede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şakir15 Ekim 2019 21:30

    Gene şaşırtmadı. Bu adam daha fazla aşşalıyor Türkiyeyi kendisinin kimlere hizmet ettiğini biz biliyoruz

  • serdar saltık15 Ekim 2019 17:25

    şuan chp liderinin yerinde olmak istemez idim çünkü HDP diyet istiyor chp den bunlar caresizlik sendromları.

  • Semiz Kobalt15 Ekim 2019 17:24

    yıl 1974 yılları idi yani chp iktidarı var idi ve  italya ile hazırlık karşılaşması yapacaktık.fakat para yoktu 70 cent muhtaç olduğumuz yıllardı uçak masraflarını italya verdi ve bizi aldı italya ya götürdü de hazırlık maçını yapabildik ben bu durumdan nasıl utanmıştım.ama bu chp bunlardan asla utanmaz.bakın bu silahları yapmasa idik ve iktidarda chp olsa idi ve böyle bir operesyonlara girse idik en az 3000-6000 askerimiz şehit olur idi.senin manevi liderinin abd başkanlarının önünde nasıl el divan pençe durduğunu iyi biliriz.konuşturma bizi. eski skk genel müdürü.

  • ahmet dostum15 Ekim 2019 17:13

    bu adama bekliyor idim.çünkü HDP çaresiz kaldığı için şimdi CHP sıkıştırmakta ve diyorlar ki artık şu bedeli öde ve operesyonu durdur diye.şu adamın düşdüğü duruma bakarmısınız yazıklar olsun.

  • q15 Ekim 2019 17:04

    işci çıkartan bir sol parti.yalan söyleyen bir sol parti.daha seni sözlerine inanan varmı

  • Selahattin Ölmez15 Ekim 2019 16:52

    yine ortaya çıktı.bu operesyonda chp karizması daha da kırıldığı için bu adam çıldırmış durumda.yakında kontrollü operesyon der.senin Trump tan hiç bir farkın yok.aynı davranışlar içindesin.

  • Vatandaş15 Ekim 2019 15:48

    Annelere okadar saygı duyuyorsunki anlat anlat bitmez ulan ben askerdeyken anem yemin törenine giremedi sırf Anadolu kadını diye başı kapalı diye namussuz herif aradan 17 sene geçti hala aklıma geldikçe sinirleniyorum sadece bu olay bile benim ve ayiylemin sana ve senin zihniyetinde ki liderlere bir ömür boyu oy atmamısı için yeterli bir sebeb

  • Volkan15 Ekim 2019 15:47

    Kastamonu'ya Gazi'lik yaraşır da diğer illere de vermek lazım. Zonguldak, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kars v.b. gider. Bir ili unutsan isyan çıkar.

  • Anafor15 Ekim 2019 15:46

    Olurmu bide sen varsınya onursuz trampla yarışda geride kalma sakınha sevenlerin üzülür sonra

  • edy15 Ekim 2019 15:03

    Trump un ABC televizyonunun uydurma haberi  hakkında söylediği yeter. sen onu bile yapmıyorsun, eveliyorsun geveliyorsun.  

  • Bk15 Ekim 2019 14:57

    Kılıçdaroglu safsın kardeşim safsın senin dediğin şeyi 80 sene denedik bir işe yaramıyor etrafımızda olan olan olaylardan kazanç yok orduya her zaman otonomi verdiniz adamlar darbeci oldu dediğin her şeyi uyguladık ama işe yaramadı suriye iranın ve rusyanın yeni kolonisi dünya üstünde hiç Bir ülke kuzey ve dogu sınırındaki rakiplerini güney sınırına yerleştirmez biraz tarih oku denedik söylediğiğin her şeyi 40 milyar dolar da baya abartılmış bir rakam kaynak göster her senenin bütçesinden 3.6 milyon kişiye 40 milyar dolar harcamak imkansız suriyelilere daha da imkansız 2017 yılı sosyal güvenlik katkıları 227 milyar liraydi bu kadar az kişiye o kadar para harcanamaz mantık ve matematiğe uymuyor tarih okuma vaktin gelmiş kıbrıs da kim kime hizmet etmiş eoka b kimmiş ana düşmanı kimmiş kıbrıs Cumhuriyeti başkanı makariosun sovyetlerle olan bağları henry kissingerin türkiyeye olan desteğı konstantinos karamanisin paristen getirilip yunanistana başbakan yapılması tarih oku bilmiyorsun

  • Mehmet ali15 Ekim 2019 14:39

    Bütün anneler derken Diyarbakırada hdpkk nın önündekği anneleri nereye koydunuz. 

  • DarkNight15 Ekim 2019 14:36

    Her girdigi Secimi kaybedipte hala o koltukta oturmaya devam eden senin gibi bir tane Siyasi Parti lideri var mi acaba dünyada ?

  • goygoy15 Ekim 2019 14:33

    Türkiye'yi senin kadar aşağılayan bir parti lideri görülmedi. Atatürk'ün kurduğu partiye PKK'lıları doldurdun, bari şu dönemde sus devletin yanında ol, 

  • Okie Dokie15 Ekim 2019 14:29

    Trump reyiz bu. Sever de döver de.

  • chp15 Ekim 2019 14:23

    seni kim getirdi baykal kumpasından sonra chp nin başına ? ATATÜRKÇÜLERİ lağv ettin.. fetocu ve kürtçüleri chp ye taşıdın..