E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Türkiye'nin başını belaya sokmayın dedik---

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin başını belaya sokmayın dedik

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin başını belaya sokmayın dedik
10 Mart 2020 - 14:03 borsagundem.com

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Suriye konusuna ilişkin "ÖSO’yu biz Amerika ile beraber kurduk diyor. Sana maşa görevi verdiler farkında bile olmadın." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

Kadınlar, bu ülkenin kadınları, dünyanın kadınları, hep beraber siz 8 Mart'ı kutluyorsunuz. 8 Mart'ın geçmişindeki acı olayı biliyorsunuz. Kadın kırsalda tarlada 24 saat çalışır. Kentte de çalışır ama bunun için belli bir eğitimi alması gerekiyor. O nedenle kız çocuklarının okuması lazım diyoruz. Meydanlarda sokaklarda bir araya gelirler, sıkıntılarını anlatırlar, bir şekilde toplumun duyarlılığını harekete geçirmeye çalışırlar. Bunu yaparken de kadınlar saldırmazlar, ellerinde silah yoktur.

Onların yüreklerinde vatan, bayrak, insan sevgisi vardır. Siz bu sevgiyi onların rahatlıkla kendi gösterilerini yapabilecekleri bir alanı açarak katkıda bulunabilirsiniz. İstanbul'da da kadınlar yürümek istediler, yasak getirdiler. Hangi gerekçeyle yasak getiriyorsunuz? Yasak geldiği zaman Türkiye'nin demokrasisi gelişmiş mi olacak? Tam aksine. O nedenle biz yasakçı zihniyetlere karşıyız. İnsanlar silahsız ve şiddetsiz olmak kaydıyla her türlü yürüyüşü yapabilirler.

1934 yılında kadınlara seçme-seçilme hakkı verildi. 1935’te Cenevre’de bir kadın gazeteci şunu yazar: Ne yalan söyleyeyim, Türk kadınını çok kıskanıyorum. Eşitlik var. İsviçre’de bunun için çok çalıştık tam dört kez mücadelemiz baltandı.

"ATATÜRK’Ü BİR KEZ DAHA SAYGIYLA ANIYORUZ"

Kadınlar dünyada seçme seçilme hakkına çok daha sonraları kavuştu. Buradan Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha şükran borçluyuz. Ne kadar büyük olduğunu görüyoruz. Fransa’da tam on yıl sonra İtalya, Arjantin ve Meksika’da 1946 yılında veriliyor. Çin’de 1945’de, İsviçre’de 1971 yılında bu haklara sahip oluyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman görevden uzaklaştırıldı

VEFA SALMAN'IN GÖREVDEN ALINMASINA TEPKİ

Demokrasiyi yüceltmek hepimizin ortak görevidir. Yeri zamanı gelir seçimler olur vatandaşın iradesine başvurursunuz. YSK’nın belirlediği kurallar çerçevesinde gider halkın iradesine başvurursunuz. Yalova Belediye Başkanımız iki kez girdi, engellediler, oylar tekrar sayıldı. Yalovalıların oylarıyla belediye başkanlığı yapıyor. Kendisini halkın oylarıyla yenemedikleri için bu kez idari kararlarla nasıl uzaklaştırabilirizin arayışına girdiler.

Doğrudur bir yolsuzluk var. Yolsuzluğu saptayan oradaki namuslu bir memur. Olayı tespit ediyor, belediye başkanına haber veriyor, belediye başkanı sorgulayın diyor, bu yolsuzluğun araştırılması için cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyor. Ama sonunda belediye başkanı açığa alınıyor. Belediye meclisinde oylama yapılıyor ve bir AK Partili seçiliyor. Buradan Yalovalı kardeşlerime seslenmek istiyorum; Yalova halkının iradesine darbe vuruluyor, içişleri Bakanı’nın belirlediği bir kişi geliyor. Bu doğru değil. Vefa Salman bir yolsuzluk yapmış ve ortaya çıkmışsa hiç kimse merak etmesin o işleri yapacak ilk kişi biziz. Yolsuzluğu şikâyet edip görevden alınan belediye başkanı olarak Vefa Salman tarihe geçecektir.

Meclis'te kapalı İdlib oturumu

MECLİS'TEKİ YUMRUKLU KAVGA

Siz halkın oyuyla bir makama geldiyseniz o makamın ön gördüğü koşullar içerisinde konuşmalısınız makamın itibarını korumak zorundasınız. Sayın Erdoğan’ın bana yönelik olarak burada söylenmesi asla mümkün olmayan, ahlakımın asla izin vermediği belli kelimeleri kullanarak hakaret etmesini asla kabul etmiyorum. Kendisine de hiçbir cevap vermedim. Grup başkanvekilimiz onun kullandığı kelimelerin aynısını kullanıyor. Kızıyorlar neden bu kelimeleri kullandın diye. Aynısını sen söyledin. Biz parlamentoda kavga istemiyoruz. Düşünce kadar değerli bir şey yoktur.

Parlamentoda gereksiz bir kavganın parlamentoya hiçbir kazanç sağlamayacağını da ifade etmek istiyorum. ‘Büyük lokma ye büyük laf etme’ demiş atalarımız. Neden büyük lafın arkasında durmak kolay değildir. Büyük laf ediyorsanız önünüze büyük bir hedef koymuşsunuzdur. Eğer yapmazsanız itibarınız zedelenir, o makama da itibar açısından zarar vermiş olursunuz. Biz itibarı kaybeden kişilerin ya da söylediği sözleri tutamayan veya gerisine düşen kişilerin bir memleketi yönetmesini doğru bulmayız. Sonuçta o laflar döner dolaşır TC’ devletine zarar verir, uluslararası itibarını sarsar. Ülkeyi yönetenleri konuşurken çok daha dikkatli olması gerekir. Biz Suriye konusunda çok iyi niyetlerle yola çıktık.

CHP’li Özkoç hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma

"TÜRKİYE'NİN BAŞINI BELAYA SOKMAYIN DEDİK"

Söylediğimiz ‘Bizim Orta Doğu bataklığında ne işimiz var’ idi. Sorunu çözmek için evet ama bize danışılırsa. Türkiye’nin böyle bir pozisyonu vardı. Orta Doğu’da bir sorun çıktığında baş vurulan ülke Türkiye’ydi. Neden Suriye sınırına mayınlar temizlendikten sonra 49 yıllığına yabancı bir ülkeye vereceğiz, neden? Kim telkin etti sizi? Önce kararname, CHP iptal ettirdi, sonra kanun çıkardılar. Anayasa Mahkemesi’ne gittik. Türkiye sınırına yabancı bir devlet gelip yerleşseydi bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin durumu ne olurdu?

İdlib'de ateşkes yürürlüğe girdi! BM'den flaş açıklama

 Neden Orta Büyük Doğu Projesi’nin eş başkanlığına soyundunuz? Maşa rolünü size kim verdi? Hiç düşünmediniz mi sana bu eş başkanlığı veren sana ayrın nasıl bir görev verecek diye? Tarih bilgisinden yoksun olanlar buna balıklama atladılar. Yine biz söyledik; ÖSO ile senin ne işin var? Suriye'yi bölme konusunda neden bu işe soyunuyorsun? ÖSO’yu biz Amerika ile beraber kurduk diyor. Sana maşa görevi verdiler farkında bile olmadın. Biz ÖSO’nun hamiliğine soyunduk aynı zamanda. Para, silah verdik, eğittik aynı zamanda. Biz yıllar yılı yanlış yapıyorsunuz, Türkiye'nin başını belaya sokmayın dedik.

Erdoğan: Putin beni kapıya kadar uğurladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Diyeceğim o ki10 Mart 2020 17:49

    TROLLER SALDIRIYA GEÇMİŞ. TABİ VERİLEN GÖREVLERİNİ YAPIYORLAR

  • anadolu10 Mart 2020 18:15

    kör gözlünü çıkarda bak hayata

  • AHMET ÖZBİR10 Mart 2020 17:15

    TÜRKİYE'YE MUHALEFET PARTİSİ haline getirdin Ata yadigârı partiyi, yazıklar olsun. Umarım yargı gereğini yapar CHP'Yİ KAPATIP MÜZE'DE SAKLAR!..

  • Nedim10 Mart 2020 17:15

    Chp=pkk+feto+Ermeni taşnak ve hınçak+ dhkpc  Bunların içinde Atatürk e ya da Türk e ait bir şey arayan ahmaktır.

  • 10 Mart 2020 17:57

    kuruklu kedim

  • Aynen 10 Mart 2020 17:47

    Hem aynı iftiralar. Güzel ezberletmişler.Lak lak lak

  • ya10 Mart 2020 16:51

    Tvde izlemiştim hatırlıyorum. otobüzlerle ırandan geldiler ve hatay sınır kapısından suriyeye girdi bir sürü ypg yolda hatt abelediye onlara lahmacun ikram etmişti. sonra çatışmalar başladı. abd ve turkıye bu güçlerin lojistik ve sağlık hizmetlerinide üstlenmişti. hatta youtubede görüntüleri var. bir sürü video var. o zamanlar abr ve turkıye müttefikti. işide karşı ortak operasyon yapmıştık.  malum türbeyide sınır dibimize nasıl getiridğimizi kimse unutmamıştır. bu olayları ne gazeteci anlatsın bana, ne tarih kitabı yazsın, nede okulda eğitim varsınler. çunku gun gun,saat saat dakika dakika olanları anımsıyorum. gerçektende kendın ettın, kendın buldun olduk. Lafı soyleyene deil, doğruluğuna somut delillere bakarım.

  • Uyandırıcı10 Mart 2020 16:32

    Esad ne diyor," Kılıçdaroğlu müttefikimiz" diyor. Avrupadan da böyle diyenler var. Maske düşmüştür, uyan milletim.

  • KEMAL YILANKIRKAR10 Mart 2020 15:58

    şunun yaptığına bakarmısınız.ulan senin ittifak yaptığın ve savunduğun kişiler her gün 10-100 vatandaşımızı öldürürken hiç ağladığını ve eleştirdiğini görmedik.abd rusya ingiltere israil fransaya sizlerin suriye de ne işiniz var demiyorsun.sürekli milleti galyana getiriyorsun.aslında bu kişi ülkeyi kaos ve milleti galyana getirmek için her gün aynı şeyleri yaparak en büyük suç işlemektedir.bizlere bir tane proje sun.mesala otomobil tank uçak askeri araçlar vs.vs.yapacağım diye.

  • HALİL KERTENKELE10 Mart 2020 15:56

    senin ATATÜRK le falan hiç  alakan yoktur.chp yi mahvettin.ben sen geldikten sonra chp oy bile vermiyorum.gittin teröristleri destekleyen ve bu ülkede kürdistan kurmak isteyenlerle ittifak ve işbirliği yaptın.

  • We10 Mart 2020 15:51

    Hepside dogrudur

  • erke10 Mart 2020 15:17

    batılı ülkeleri eleştirirken bizi suriyede yalnız bıraktılar diyor. bu adamda muhakeme yeteneğide kalmamış. sanki kendisi destek çıkıyorda...

  • fafa10 Mart 2020 15:13

    Suriye'ye keşke baştan bulaşmasaydık,ne işimiz vardı,Suriye'de? Suriye'ye yardım etmeliydik,şimdi iyi mi oldu,Rusya sıcak denizlere indi,Amerika geldi yerleşti yetmedi bizi de kullandı.Sıra şimdi bizde,bundan kaçış yok;belki yarın,belki yarından da yakın.Suriye bizim önümüzde bir kaleydi,o kaleyi elimizle yıktık.

  • Nihat10 Mart 2020 15:11

    Ne diyon len sen Kazurrat oğlu?

  • Vb10 Mart 2020 15:09

    Sen hendekteki arkadaşlarınla takıl....kurultaya hazırlan.... Belaysa bela , senlik bı durum yok....

  • edy10 Mart 2020 14:59

    kandilde 5 arkadaşın devrilmiş kızgınlığın ondan senin.

  • ali10 Mart 2020 14:46

    senin PAPUCUN dama atıldı da..konuşuyorsun...hiç şansın kalmadı bence..fikirlerin,,,misyonun,,projen..yönetici vasıflarınız olmadı...proje falan derlerdi  doğruymuş,siz ülke falan yönetemessiniz..CHP bile...bide  HDP ortaklığı sizi dahada bitirecek...göreceğiz.

  • Fikri unutmaz10 Mart 2020 14:45

    Baykal'ı nasıl harcayıp ta postuna oturdun/oturtuldun, anlatmayın zamanı gelmedi mi.?

  • Muhammed10 Mart 2020 14:43

    Reisi halk seçti kamal başının üstünde yeri niye yok. Niye diktatör deyip hakaret ediyorsun.

  • Ata10 Mart 2020 14:43

    eğer benim kafa... senden iyi,,çalışmassa,,neyim  ,,müsade et  başkanlığa  aday olayım..güldürme  beni yav...sen ne dedin de biz şunu dedik,,bunu  dedik,,diyorum,ya sana benim kafa senden iyi çalışır..yav elin gavuru  bütün orda  sen sınırın dibinde..ses çıkmıyorsa..kusura bakma..elalem ne der sana  ..enayi salak..pısırık.ahmak ..aptal..sen bu ülkekinin muhalefeti olmamalısın...sende bu bilgi seviyesi  yokta...danışmanlarınındmı yok..onların iş gücü t.erdoğan yıkılması ile ilgilendikleri için inanın çevresini dahi göremiyorlar.

  • edbe10 Mart 2020 14:41

    hizbullah ve şii milisleri mi seçelim yani, şehid olan askerlerimiz için  bi ohh demediğiniz kalmıştı onuda çanakkale bld.bşk. dedi ,yakında pilav dağıtırsa şaşırmayız. moskova anlaşmasının arapça metni yok (türkçe,rusça,ing.)  putin esedi adam yerine koysa arapça da yazdırırdı. suriye bölünmüş, pazarlık başlamış haberin yok.

  • kemal alem10 Mart 2020 14:40

    sen esada katılsana orç kemal

  • İyi mi10 Mart 2020 17:51

    Aynı iltifatlar!!! Senin için geçerli olsun