E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Tehdide cevap veremiyorsan çekileceksin kardeşim---

Kılıçdaroğlu: Tehdide cevap veremiyorsan çekileceksin kardeşim

Kılıçdaroğlu: Tehdide cevap veremiyorsan çekileceksin kardeşim
08 Ekim 2019 - 14:38 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik açıklamalarına tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi eleştirerek, "Tehdide cevap veremiyorsan çekileceksin kardeşim" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti yönetiminin 17 yıldır 420 milyar dolar borç aldığını belirterek ABD Başkanı Donald Trump’ın bunları bildiğini ve bu nedenle tehditkar konuşabildiğini savundu.

Ekonomik krizin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Trump bir bağırıyor dolar fırlıyor, susuyor dolar iniyor. Bu nasıl memleket? Bunun sorumlusu kim? Bu tarihi bir soru. Bunun sorumlusu tek adam. Eğer tek başına yönetiyorsan bütün sorunların kaynağı sensin" eleştirisinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 7 soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"1) Bir zamanlar dost olduğunuz Suriye ile neden kavgalı hâle geldiniz? 2) Suriye’deki teröristlere silah gönderen kimlerdi, bu gayrimeşru yolu sana kim önerdi? 3) Teröristlere Suriye’ye geçiş imkanı sağlayın diyen kimdi? 4) Astana'da ağır silahları alacağım sözünü verdin, Fırat'ın doğusuna gidiyorum diyorsun. Biz teröristin bekçisi miyiz? 5) Suriyeli sığınmacıların maliyeti 40 milyar dolar. Peki Suriye bataklığının bize maliyeti ne kadar? 6) Trump, 'Türkiye haddini aşamaz' dedi. Operasyonda haddini aşmayacağın sınır nedir? 7) Halen BOP eşbaşkanı mısın?"

"BEYEFENDİYİ DEMOKRATİK YOLLARLA GÖNDERECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ahi Evran Haftası'nı kutluyorum esnaf kardeşlerimizin. Esnaf kardeşim ağlıyor, 'Geçinemiyorum, zam geliyor, alışveriş merkezleri bizi bitirdi’ diyor ama bunları kim yaptı? Oy verdiğin AK Parti’nin yönetimi yaptı.

Yönetimi bize verin bakın huzur nasıl geliyor, çiftçi nasıl rahat bir nefes alıyor, işsizlik nasıl azalıyor hepsini göreceksiniz. Devlette liyakat kalmadı. Çünkü her şeye bir kişi karar veriyor. O'na ulaşan işini çözdürüyor. Peki ulaşamayan esnafın, işçinin, iş insanının sorunu nasıl çözülecek? Her şeyi tek başına yönetiyorsan ülkedeki tüm sorunların sebebi sensin kardeşim. Tabi yanında bir de damadı var unutulmasın. 

Ekonomi faizcilere, tefecilere teslim edilmiş durumda. Bütün sorunların kaynağı ülkeyi tek başına yöneten tek adamdır. Yerel seçimlerde yaptığımızın aynısını yapacağız. Demokratik yollarla beyefendiyi göndereceğiz.17 yılda 420 milyar dolar borç aldılar. Trump o nedenle bu kadar rahat konuşuyor, tehdit ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hiçbir güç tehdit edemez. Daha AK Parti'den tık yok. Bu toprakların her karışında şehit kanı vardır, tehdit edilemez. Tehdide cevap veremiyorsan çekileceksin kardeşim.
Düne kadar vergiyi tabana yayacağız diyorlardı. Şimdi zammı tabana yaydılar. Zamlar toplumun tüm kesimlerini vuruyor. Zam yapılıyor da bu paralar nereye gidiyor? Fabrika mı yapılıyor?

"82 MİLYONUN NEFESİ KOKUYOR AÇLIKTAN"

İnsanların mutfaklarında yangın var. Mutfaklarında yemek kaynamayan insanların sorunları için bir tek adım bile atılmadı. Ekonomi şaha kalkacak, Türkiye uçacak deniliyordu. Evet Türkiye uçuyor, yokuş aşağı. Saray şaha kalktı. Ama 82 milyonun nefesi kokuyor açlıktan. 

Mazotun yarısı sizden yarısı bizden dediler bir dönem. Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum, alabildiniz mi mazotun yarısını? Çiftçi kan ağlıyor. Bu gidişle traktörü de satacaklar.
Et tüketimi düştü. Millet et yiyemez noktaya geldi. Tren ve posta ücretlerine, köprü geçiş ücretlerine de yüzde 20 zam geldi. Kamyon şoförlerine sesleniyorum, senin derdini hiçbir siyasi parti dile getirmedi. Biz dile getirdik.

Saray'da oturan zata sesleniyorum. AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımızın vicdanına sesleniyorum. Tank Palet Fabrikası'nın Katar ordusuna peşkeş çekilmesi vatana ihanettir! Biz bu işlemin iptali için dava açtık.

"EN BAŞTAN 'BU BATAKLIĞA GİRMEYİN' DEDİK"

Hepimizin gündeminde bir de Suriye konusu var. Ortadoğu bataklığı var. En baştan 'bu bataklığa girmeyin' dedik. Emperyal güçlerin neden oyuncağı oluyoruz? ABD ile Rusya'dan ayrı ayrı talimat alan bir Saray devletine dönüştük. En ağır hakaretlere maruz kalıyoruz. Koşa koşa hâlâ Amerika'ya gidiyorlar bir fotoğraf için. 
Suriye politikalarından kim kârlı çıktı? Amerika kârlı çıktı. Rusya kârlı çıktı. Biz zararlı çıktık. En büyük zararı Suriye'deki Türkmen kardeşlerimiz gördü. Ben onlar gibi değilim, gerçek milliyetçiyim. Memleketimi savunurum ben, bayrağımı, vatanımı savunurum. Altı okumuzdan birisi milliyetçilik.

"İKTİDAR SURİYE'YE SİLAH GÖNDERDİ, BİZ MİLLETVEKİLİ GÖNDERDİK"

Vicdan ve ahlak sahibi herkese sesleniyorum. Suriye'de kriz çıktığı zaman, Eylül 2011'de Suriye yönetimiyle görüşüldü. Suriye muhalefetiyle görüşüldü. Barış olsun diye görüşüldü. İktidar silah gönderdi, biz milletvekili gönderdik.

'Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı' kuralım dedik. 'Suriye, Irak, İran ve Türkiye'den oluşan bir yapı kuralım'  dedik. Eylül 2018’de İdlib için 6 öneri yaptık, bu ayın başında ise Suriye Konferansı düzenledik. Bu önerileri yangın bize sıçramasın diye yaptık.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • .....09 Ekim 2019 13:25

    darbesi, ergenekono, balyozu, fetosu, bir savala girmediğimz kaldı. onuda başardınız... yazık bu millete. sizin saçma sapan işlerin bedelini ödemek zorunda kaldı. askeriyemiz. ordumuz... 

  • tatili09 Ekim 2019 13:18

    tatili bırak reisss.... dön hadi... Türkiyeye...

  • GERÇEK09 Ekim 2019 13:14

    kılıçdaroğlu ampul da ki dincilere doğru söylüyor. ama chp deki fetocu ve tarikatçıları temizleyip ATATÜRKÇÜLERİ çoğunluk haline getirmesi lazım.

  • Vatanım08 Ekim 2019 22:39

    Ne güzel lidersin sen ya hemen kaçacak delik arıyorsun o lider kaçmaz dünyaya meydan okuyan baba Yiyit korkalar hiç başarı olmamıştır başkanım sonuna kadar yanındayız uyuyan devi gerçekten uyandırdılar

  • tarık08 Ekim 2019 20:25

    kılıctaroglu senı pek sevmem ama dogru konusanıda alkışlarım hakketten surıye davasında bıze ıyı ıteledıler 40 mılyar dolar ve meblag her gece gun artıyorsa sava gırsek bukadar malıyetımız olmazdı

  • türkiye 08 Ekim 2019 19:28

    türkiyeyi savaşada sokuyonuz ya Allah büyüktür. Esadla barışmak, ortak çıkar yol bulup emir  altından istediğimizi yaptırmak varken, koca ordu ile girmek zorunda kaldık. a. b.c.d plan derken tek yol askeri müdehale oldu. yeteneksiz beceriksizler yönetince böyle işte

  • millet08 Ekim 2019 23:34

    abd nin teröristlere verilen silahlarla bir ordu kurulması için tam destek yapıldı yarın kendi sınırlarimizda savaş olmaması ıçin bunun müdahalesi suriye topraklarinda yapılması gereklidir

  • abdullah 5308 Ekim 2019 18:18

    ortağı temelli ne dedi filistinde israilin yayılacağı yer kalmadı buralar vadedilmiş topraklardır kk ile beraber israili geliştirmek tek hedefimizdir.

  • ekrem08 Ekim 2019 19:19

    s 400 alıp tehtitleremi cevap vereceğiz zaten hisarımız boramız var reis saolsun

  • ekrem08 Ekim 2019 18:33

    çekilelim arkadaşlar heryeri israile bırakalım tehtide cevap veremeyiz bize ne lazım s 400

  • Sakıp Sencan08 Ekim 2019 18:00

    bu adam ecevit in tırnağı olamaz.düşmanlarımızla işbirliği yapmaktadır.

  • Süleyman Kırpak08 Ekim 2019 17:51

    İnönü zamanındaki chp Türkiye nin temelleri temellinden oynatmasa bu ülkeye kimse yan bakamazdı.birazcısıda aynı yolda devam etmektedir.reis senin gibi değil o senin gibi 1000 tane adamı cebinden çıkartır.ülkemiz savaş halinde iken siyaset yapan en onursuz biri olduğunu devamlı madem ispatlama bizler ile.

  • abdullah08 Ekim 2019 17:09

    40 yıldır pkk ülkemizi bölmeye zayıf düşürmeye çalışmıyormu ve chp bunlarla beraber güç birliği yapmıyormu

  • abdullah08 Ekim 2019 20:10

    cevap veremiyorsan çekileceksin diyor 100 yıldır bunlar aynı mandacı yani ha abd ha chp

  • hahaha 08 Ekim 2019 19:25

    ABD açık açık tırlar dolusu silah veriyor. sen ABD yazacana, hukumetinle birlikte CHP ye takılmışsınız. muhahah yaşım 18 ama aklım senden iyi çalışyor )) cahilsin çok

  • sony08 Ekim 2019 17:06

    sarı kafanın twitleri birilerini iyice   sazan'a çevirdi vallahi.bu arada  f35 lerin çelik gövdesi türkiyede yapılıyormuş,sarı kafadan öğrendik.  her fırsatta türkiyeyi sınai üretim bakımından aşağılayanlara duyurulur.   

  • doğru demiş.08 Ekim 2019 16:15

    DEvlet yönetmek, şirket yönetmek değildir. parti adamı olmak o konumda yakışmaz. olacaksan o mevkıde devlet adamı oalcak milleti kucaklayacaksın.

  • ekrem08 Ekim 2019 17:32

    insanları seven insana değer veren bir reisimiz var. kk nın reis olduğunu varsayalım bu güne kadar ne başarı göstermiş saygı gösterdiklerinden çok saygı duymadığı bir sürü örnek yokmu reis olsa fikirlerini ideallerini bir kenara mı bırakacak hdp ile yürüdüğü yolları akplilerledemi yürüyecek neyin tarafında olacak yapmaktan yana mı yıkmaktan yana mı? hem partili hem tarafsız ancak Allahtan korkanlar olur. herkese adalet isteyen Allahtan korkanlardır. teröre adalet arayanlar çocukları terör tarafından kullanılıp atılan insanların tarafına bakmayanlarmı adil olacak şaşıyor ve kalıyorum

  • abdullah 5308 Ekim 2019 17:14

    herkesin bir partisi var ama herkes milleti kucaklayamaz reis tektir hem partili hem kucaklayıcı

  • solmaz kaleli08 Ekim 2019 16:07

    ha çıktımı ortaya terörist seveceni.orayı halledelim sıra meclistecideki pkk destekcilerine gelecektir merak etme.

  • ,,i08 Ekim 2019 15:51

    bu adamı okuyunca çok gülüyorum. :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D 

  • ahahahah08 Ekim 2019 16:15

     nerenle gülüyorsun, sonra oturabiliyormusun ahahahah

  • vatansever08 Ekim 2019 15:41

    tarihi gecmis beyin

  • pazarci08 Ekim 2019 15:39

    defol git ,dunya kalabaligi

  • komik08 Ekim 2019 15:26

    Her seferinde okuyorum bir umut ama maalesef yine boş yine boş Allah seni bildiği gibi yapsın iyi partiye kaçamayan chp lileride senden kurtarsın...

  • Kamil08 Ekim 2019 15:24

    Borç alan emir alır , boynu bükük kalır :( Güçlü ol , kimseyi takma ;) 

  • Vb08 Ekim 2019 15:11

    Bu adam bizimle PKK ya karşı beraber savaşan ÖSO'ya terörist diyor, pkk'ya lafı yok, tıpkı düşmanlarımız gibi, sıkıyönetim halinde yargılanır,

  • Kerim 08 Ekim 2019 15:23

    Sen çok kötü bir trolsün hiç birşey bilmeyen sadece işkembeden konuşan 

  • edy08 Ekim 2019 14:58

    ''Uçağın inmediği yere havalimanı yapılıyor'' diyen birini niye dikkate alalım. sapı, samanı , zelveyi,tosunu,göpü ,trırmığı,beli vs birbirine karıştırıyorsun. 10 sn den fazla seni dinlemek beyni yormaktan başka bir şey değil. 

  • kamil08 Ekim 2019 17:51

    Adam haklı, kırk yılda bir uçak inen havalimanının kime ne faydası var diyor ama sende zeka maşaallah  (6) 

  • VS08 Ekim 2019 14:46

    VAH BAŞIMIZA GELENLER VAH