E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Sokağa çıkıp protesto etmeyi doğru bulmuyoruz---

Kılıçdaroğlu: Sokağa çıkıp protesto etmeyi doğru bulmuyoruz

Kılıçdaroğlu: Sokağa çıkıp protesto etmeyi doğru bulmuyoruz
21 Ağustos 2019 - 10:04 borsagundem.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li belediye başkanlarının görevden alınmasıyle ilgili yaptığı açıklamada "Bu tür olaylar yaşanınca sokağa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı kararıyla HDP'li belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına tepki gösterdi. Görevden alınan belediye başkanları hakkında yargı kararı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu mesele HDP ya da başka bir parti meselesi değil. Davutoğlu'na Başbakanlığı bıraktırdıklarında da aynı tepkiyi gösterdik. AKP'li başkanlar görevden istifa ettirilirken de… Bu yapılan millet iradesine saygısızlıktır" dedi. 

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, 'Millet iradesine saygısızlık' başlıklı bugün yayınlanan yazısında Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi aktardı. Öncesinde hükûmet kanadıyla görüşmeler yaptığını ve görevden alınan belediye başkanlarının PKK ile ilişkisi olduğunun belirtildiğini söyleyen Zeyrek, "Ancak bu iddialara ilişkin süren soruşturmalar dışında somut bir yargı kararı bulamadım. “Başkanlar suçluysa, görevden alınıp yerlerine belediye meclislerinde neden seçim yapılmadı” soruma da ikna edici bir yanıt bulamadım" diye yazdı.

Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınmasına ilişkin olarak Zeyrek'e açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Madem böyle yapacaktınız sandığı niye koydunuz? Madem sandığı koydunuz, niye gereğini yapıp vatandaşın iradesine saygı göstermiyorsunuz?

Aklın mantığın alacağı şeyler değil bunlar. Bu yapılanlarla dünyanın hiçbir yerinde ‘Türkiye'de demokrasi var'ı anlatamayız.

20 Temmuz'da ilan edilen OHAL resmen bitti ama fiilen devam ediyor. Zaten (Cumhurbaşkanı Tayyip) Erdoğan ilan etmişti. ‘Seçilirlerse görevden alırız' demişti. Her şey bir kişinin iki dudağı arasında. Kenan Evren'de, darbe dönemlerinde bile yaşanmamıştı böyle şeyler." 

"HALKIN FERASETİNE GÜVENDİK"

Partinin adı ne fark eder ki? Bir kişinin iradesi ile her şey olabiliyor, milletin iradesi yok sayılabiliyor ülkede. Artık demokrasinin son kırıntıları da ortadan kalktı.”

Öte yandan Kılıçdaroğlu, parti olarak alınan ve alınabilecek diğer kayyum kararlarıyla ilgili ne yapmayı düşündüklerine ilişkin soruya, "Bu tür olaylar yaşanınca sokağa çıkmak, protesto etmek gibi durumları doğru bulmuyoruz. Biz milletin ferasetine güveniyoruz. İstanbul'da da aynı şeyi YSK eliyle bize yaptılar. 'Ya sokağa çıkın ya boykot edin' dediler. İkisini de yapmadık. Halkın ferasetine güvendik ve gördük" diye yanıt verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş21 Ağustos 2019 13:45

    Kılıçdaroğlu’nu sevmem ama bu konuda çok haklı. Demokrasi yetke bir oldu tek adam politikası sayesinde. Ancak ergeç saray seçimi kaybedecek. O zanan göreceğiz mahkemeler ne yapacak

  • Vatanım21 Ağustos 2019 13:10

    Hele şu utanmaza bak sokaka çıkacakmış yanı halkı sokağa davet ediyor CHP bu işte bunlardan bir cacık olmaz

  • abdullah 1121 Ağustos 2019 12:31

    reis söylemiş zaten adam gibi adamları aday gösterin diye onlar teröre destek ten soruşturma görenleri adam gösterdiler ve bunları halka zorla dayattılar onlar kesinlikle halkın iradesiyle değil terör ve dış mihrakların chplileri dürtüklemesiyle seçilmişlerdir. seçilmelerine rağmen rahat durmadıkları devletin altını oyduklarını devlet gördü ve gereğinide yaptı bence teröre lojistik destek veren militamlara meydanlara sevk eden belediyelere dikkat etmek lazım. istanbul kadıköy gibi yerlerde özellikle

  • mehmet yılmaz 21 Ağustos 2019 11:56

    OSMAN DAYI görmesin bu sefer YUMRUĞUNUN altından kalkamzsın kemal.

  • Önce Anla 21 Ağustos 2019 14:40

    Haberi doğru oku mankuřt

  • Meral deniz21 Ağustos 2019 11:44

    Yazıklar olsun Atatürk’ün partisini ne hale getirdin utanmadan insanların suratına bakıp konuşuyorsun

  • mehmet yılmaz 21 Ağustos 2019 11:40

    TÜRKİYENİN dünyadaki en büyük düşmanı kılıçtarı arkadaşlarının yerine ne zaman götürecek TÜRK ADALETİ ?

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU21 Ağustos 2019 11:33

    bu belediyeler kanun var iken şehit yakınlarını işten çıkartıp terörist ailelerinin yakınlarını aldılar işe sen şehit yakınlarını hiçe mi sayıyorsun.

  • Metin21 Ağustos 2019 11:27

    Kurucumuz Mustafa Kemal in vefatından sonra cph yi ele geçiren bu zihniyet 80 yıldır ülkemizin altını oyuyor.artık bu yapının ülkemizin gündeminden düşürülmesini istiyorum.bu yapı kurucumuz Atatürke aittir hüviyetiyle vakıfa dönüştürülmelidir.

  • CEMAL BABASIİMAM21 Ağustos 2019 10:37

    sen bu belediye başkanlarının devletin imranlarını pkk vermesinimi istiyorsun.diyet mi ödemek istiyorsun.

  • Nihat21 Ağustos 2019 10:26

    Yargı kararı bulamadım ne demek?  Pkk lı oldukları açık seçik!   Daha dün değil mi çukur eylemleri ve  şehirlerin geldiği hal. Ne çabuk unuttun.  Şehit ailelerinin ve kendi halinde çalışan insanları işten at. Yerine militan devşir!  Bunun  adı da hizmet olsun!  Devlet te seyredecek öyle mi!  Sizler Chp, hdp ve iyi parti, bir tarla için süne zararlısı  neyse sizler de bu ülke için o sunuz!  Gelişip büyümenize imkan tanındığı oranda bu ülke felakete sürüklenir. Bu ülke için sizin bir hayrınız söz konusu bile olamaz.

  • HALİL TÜRK21 Ağustos 2019 10:26

    yazıklar olsun ATATÜRK ün partisini mahvettin.