E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Silah fabrikası özelleştiren başka ülke yok---

Kılıçdaroğlu: Silah fabrikası özelleştiren başka ülke yok

Kılıçdaroğlu: Silah fabrikası özelleştiren başka ülke yok
26 Ocak 2019 - 19:03 borsagundem.com

Bursa aday tanıtım toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Dünyada silah fabrikalarını özelleştiren devlet yoktur. Silah namustur. Kurtuluş Savaşını lafla mı kazandık?" ifadelerini kullandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey için düzenlenen törene katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Bursa son 15-20 yılda beton ormanına dönüştü. Hani yeşil Bursa diyorduk? Bursa'yı yeniden yeşil kimliğine kavuşturmalıyız. Bunu da kim yapacak, Mustafa Bozbey yapacak.

Bizim dışımızdaki canlıların da yaşama hakkı var. Kentte yaşlılarımız var, çocuklarımız var... Onların kültür ve sanatla sporla buluşması lazım. Rantçı değil halkçı belediye istiyoruz. Bursa'nın Milano ile Paris ile yarışması lazım. Metropollerle yarışması lazım."

“Silah fabrikalarını özelleştiren devlet yoktur”

Üretim derken, özelliştirmeden söz ediyorum. Bir şey özelliştirilibelir. Bez fabrikası, beş bankadan birisini özelliştirebilirsiniz. Pamuk fabrikası, et balık fabrikasının 3-5 tane üretim yeri özelliştirilebilir. Ama dünyada silah fabrikalarını özelleştiren devlet yoktur. Silah fabrikalarını özelleştiren devlet yoktur. Silah namustur. Milli kurtuluş savaşını neyle kazandık? Lafla mı kazandık? Bunu en iyi Bursalılar bilirler. Nasıl mücadele ettiğimizi, hangi kavgalar verdiğimizi, kimlerle masaya oturduğumuzu biliyoruz. Silah fabrikalarının özelleştirilmesi vatanın pazarlanması satılması anlamına gelir. Biz buna şiddetle karşıyız. O nedenle Sakarya'daki işçilerin yanındayız. Fabrikalarını korumak istiyorlar. Hele bir fabrika obüs toplarını yapan fırtına toplarını tank palet fabrikasını şimdi özelleştiriyorlar. Yabancılara veriyorlar. Katar ordusuna yüzde 49,9 pay ile veriyorlar. Bu bir özelliştirme değil diyorlar. Allah büyük ya, 20 Aralık 2018'de bizzat kendi kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlandı. Tank palet fabrikasının 2019 sonuna kadar özelliştirilmesi gerektiğini söylüyor. Kendi kendisini yalanlıyor. Ben Ankara'da büyükşehir belediye başkanımızın tanıtımında 9 soru sordum. Cevabını istedim. Bu 9 soruya şu ana kadar cevap verilmiş değil. İktidar kanadından ister bakan, müsteşar, cumhurbaşkanı ya da yardımcısından cevap almış değilim. Ama benim Bursalılara sözüm var. Bu ülke hepimizin ortak ülkesidir. Gazi Mustafa Kemal bizim ortak değerimizdir. Milli mücadelede şehit ya da gazi olanlara hayat tarzınız kimliğiniz nedir diye sormadı. Onlar bu topluluğun ortak değeridir. Bugün ayaktaysak bugün konuşuyorsak bu ülke için vatanı için bayrağı için hayatını feda edenler sayesinde kurtulduk. Biz silah fabrikasını kurarken, değeri kaç lira, bugün aynı silah fabrikasını kurmaya kalksak 20 milyar dolar para harcamak zorundayız. Sorularım şunlar:


Bu fabrikayı özelleştirmeye karar verdiniz. Resmi Gazetede kararnameyi çıkardınız. Bir değer tespit komisyonu kurdunuz mu? Küçük bir işletme bile özelliştirilirken değer tespit komisyonu kurulur? Fabrikanın değeri nedir niye gizliyorsunuz? Fabrikayı değer tespit komisyonu yaptıktan sonra ihaleye çıkıyorsunuz, değeri budur. Kim üzerinde ne kadar verecek. Bir ihale komisyonu oluşturdunuz mu?
İhaleyi yaptınız mı? Biz bilmeden Katarlılara bunu verdiğinize göre ihaleyi yaptınız mı? İhale yapıldıysa ne zaman nerede yaptınız Resmi Gazete'de ne zaman ilân edildi? Hangi usule göre ihale yaptın o da belli değil. İhaleyi aldığnıı söyleyen Katarlılara üretim ve gelir garantisi verdiniz mi? Bunun da cevabını henüz almış değiliz.

"Asla içime sindiremiyorum"

Tank palet fabrikasını BMC firması yüzde 49,9 Katar ordusuna satıyor. Diyoruz ki, Katar ordusuna yüzde 49,9'u kaça sattınız. Bilmemiz lazım. Sana Katar şeyhinin verdiği uçakla verdiğin para arasında bağlantı var mı yok mu?  Şu anda fabrikada subaylarımız çalışıyor. Şu soruyu sormak zorundayım. Türk subayı ve askeri Katar ordusunun emrinde çalışacak mı? Çalışmayacak mı?

Eğer sen ihaleyi yapmadan bunu Katar ordusuna verdiysen hangi kanuna göre verdin? Hangi kanun bu yetkiyi sana verdi? Bunları bilmek zorundayım. Bu ülkede vatanını, bayrağını seven herkesin sorması lazım. Kahraman ordumuzla gurur duyarız, Peygamber ocağı deriz. O peygamber ocağına yabancı askerlerin girmesini, Katar ordusu emrinde çalışmasını asla içime sindiremiyorum” diye konuştu.

“Allah nasip ederse Bozbey alacak” diyen Kılıçdaroğlu, “Bozbey, Bursa sınırlarında açlığa mahkum edilen tek bir aile bırakmayacak. Herkes onuruyla yaşayacak. Onun da bir kuralı var. Yardım yapılırken asla ve asla insan onuru düşünülecek. Sağ elin verdiğini sol el görülmeyecek. Onun onurunu kırmayacağız. Bozbey Bursa'yı aldığı zaman Bursa'ya geleceğim. Beraber Bursalılarla çığır açacağız. Ayrımcılık yapılmalıdır. Yoksul mahallelerden başlayarak Bozbey kreşler açmalı. Anne baba çocuğunu güven içinde çocuğunu o kreşlere bırakmalıdır. Hem hesap veren, aynı zamanda yaptığı harç amalardan dolayı hesap verdiği için onur duyan, pozitif ayrımcılık yapan bir anlayış ortaya çıkacaktır. Buna en büyük desteği Bursa halkı verecektir. Herkese eşit davranmalı. Belediye başkanı seçildiği andan itibaren göğsünde ya belediye veya Türk Bayrağı rozetini takacak meydanlara çıkacaktır. Bana oy versin vermesin, kimse Bursa'da yaşıyorsa ben ayrımsız onun belediye başkanıyım” diyecek. Bütün Bursa'yı kucaklayacağım diyecek. Oy vermedim diyenin de yanına gidecek. Açlık sınırı altında mı yaşıyor, Bozbey onun yanına gidecek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (37)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fark27 Ocak 2019 22:18

    boyle bir tesis ve ekıpman kadro kurmak çok zor. sıfırdan fabrika kurcak varsa gelsın ülkemize devlet teşvikde versin tankda topda üretsin. rokette üretsin. ama şimdi 20 yıllık birikim,planlar,projeler bunlara para verip ulaşacak, bide üretim hatlarını eline geçirecekse bu kabul edilemez. Sıfırdan gelsinler ne fabrıka kuracaksa kursunlar. geliştirsinler, yabancı sermayeye karşı deilimiz. ama hazır kurulu düzeni ne diye biz gidip yabancı birine teslim ederek satalım, kullanım ve tum bilgi belgeler eulaşım hakkı verelim? zaten uretım oluyor, müşterisi ordumuz. ne alaka yanı katara yada matara verelim ? bana saçma geliyor bu iş. gereksiz bilgi aktarımı yapılıyor hemde ordu parçalarına bence...

  • ABDULLAH27 Ocak 2019 20:34

    BEN MİT OLARAK OSLODADA KONUŞURUM PARİSTEDE KONUŞURUM AMA DAHA SONRA   PKK.........M...BU ZAMANA KADAR  BÖYLE TEMİZLK GÖRDÜNÜZMÜ...ADAMLAR..DELİKTEN ÇIKAMAZ HALE GETİRİP BİTİRDİLER...HEMDE İÇİNDE HAİN ASKERLER OLDUĞU  HALDE...

  • ama27 Ocak 2019 22:14

    15 temmuzdada Cumhurbaşkanımız ne dedi? haberim resmi kurumlardan olmadı akrabamdan oldu dedi. ona ne demek gerekli sizce? benım hala aklımda ya reise bişe olsaydı ? bu kabul edilebilir bişemi sizce?

  • YUSUF KALEKAPİSİ27 Ocak 2019 20:29

    su adam bu ülkeyi nasıl yönetecek .adam yaptığı tek iş var bozgunculuk.git bak dünya nın en gelişmis ülkesine tüm silahları özel sektör yapıyor.yazıklar olsun san.sana abd satınca memnun olacaksın değilmi.abd nin uydusu seni.sen git teröristler ile işbirliği yapmaya devam et.

  • Aii27 Ocak 2019 18:50

    Chp çağ dışı

  • Vuu27 Ocak 2019 14:46

    Sira donunuza geldiginde bakalim ne diyeceksiniz , o zaman bakalim abd de yok diyecekmisiniz

  • cuzi27 Ocak 2019 11:24

    belliki icimizde cok amarikanci var. amarikan asigi insan var. burasi turkiye . amarikayla karsilastirilman icin once bir amarika olman lazim .

  • Y27 Ocak 2019 10:59

    Olağan şeyler

  • vatansever27 Ocak 2019 10:55

    silah ureten baska devlette yok

  • Fehmi27 Ocak 2019 07:43

    Yanlis biliyorsun bay kemal dunyada bircok silah ve donanim fabrikalari özeldir

  • ÖĞREN 27 Ocak 2019 09:46

    özel farklı,özelleştirme farklı !!!!!!!!!!!!!!

  • erol g.27 Ocak 2019 05:13

    ÖZELLEŞTİRME Mİ ? KATAR'A SATMA MI ?

  • okn27 Ocak 2019 01:14

    Lockheed martin amerikanin devlet sirketi mi? Adamlar yapiyo onlarda ozel sirket. Bu isler arge ile olur. Parada katarda varsa alcaz tabi.

  • ALP26 Ocak 2019 22:28

    YİNEMİ SEN...YAV...BIRAK GİT KARDEŞ...BİDE KALKMIŞ VATAN MİLLET SAKARYADAN BAHSEDİYOR...ORTAĞIN HDP DEĞİLMİ...DAHA NE....

  • Misafir27 Ocak 2019 11:22

    Akpli kaç vekilin kardeşi hdpli. Osloda pkk ile görüşen kim. Barış süreci kimin eseri. Pkk ile mücadele edenler ne zamab İNTİHAR ETTİ. koyun saçmalamayı kes.

  • Ufuk26 Ocak 2019 22:11

    Batının sistemi özetle "Maker-Checker"  prensibine dayanır. Bir şeyi isteyen,  yapan ve denetleyen ayrı olmalıdır. Bizde de tam içselleşmemekle birlikte bu sistemler uygulanmaya başladı. Kurum ihtiyacını söylemeli ve onu o kriterlere en uygun yapabilen ihaleyi almalı, bir kurum da istek yerinde mş, yapılan da isteği makul maliyet ile karşılıyor mu denetlemeli. Verimliliğin, etkinliğin ve sürekli gelişimin formülü bu. Tabi milli olanlara pozitif ayrımcılık olmalı böylece sosyal fayda da gözetilmeli, yoksa herkes Çin malı alır ise sadece tüketici oluruz.

  • KILIÇ26 Ocak 2019 21:34

    HDPLİLERLE İTTİFAK YAPIYORSUN ŞİMDİDE VATAN MİLLET DİYORSUN ÇELİŞKİLİSİN SAGIN SOLUN PKK LI VEKİLLERLE DOLU .

  • Türkoğlutürk 27 Ocak 2019 11:23

    Kılıç osloda kim kimle ne konuşdu.

  • Yuh26 Ocak 2019 22:31

    Cozum surecini ne cabuk , unuttun

  • Efefe26 Ocak 2019 20:53

    Devlet kurumlarının nasıl çalıştığını iyi biliriz ise gitmeden para alanlar var özelleştirilmesi en iyisi. Biz de ataturkun partisi ni HDP ile yan yana durmasını içimize sindiremiyoruz her evden bir oy HDP ye demesini içimize sindiremiyoruz. Kürt kardeşlerimize bir sözüm yok ama HDP terörist i over asker e sover. Ey kemal sen önce kendini düzelt nerde hain gazeteci nerde hain sanatçı nerde ülkeyi karıştırmak isteyen gezici hep arkasinda duruyorsun . Birde ataturkun mirasi deyip şişe cam da görünmeyen hisseler in geliri kimin cebine gidiyor. Madem isbank tan pay almiyorsun 4 tane yönetim kurulu üyesini gericek biz de sana inanılım cekmiyor sun çünkü isbank tan para aldığın kesin bu güne kadar ödediği tazminatlar kendi cebinden mi verdin ???? Şimdi isbank olayı ortaya çıkınca parti olarak senin kaybettiğin mahkemeler için 3 ayda para toplamaya başladınız. Fon kurdunuz Neden şimdi böyle bir karar aldınız dusundurucu önceki kaybettiklerini nerden karşıladın kilictaroglu

  • ASKER26 Ocak 2019 20:53

    senden birşey olmaz muarrem ne dedi sana yenildin yenildin partiyi batırdın 

  • EMEKLİ ASKER26 Ocak 2019 20:48

    sen dediğine inanmıyorsun. ğezi olaylarını siz desteklemediniz mi

  • YUSUF KALEKAPİSİ26 Ocak 2019 20:47

    bu adam ve ekipi Türkiye yi yönetecek ise ülke battı.ulan 21 yüzyılda yaşıyoruz.dünyanın bir numaralı silah üretici kim abd.oradaki tüm silahları kim yapıyor özel sektör yapmıyormu be

  • okn26 Ocak 2019 23:24

    Yav helal olsun dostum. Bu adamin kafasi almaz bunu.

  • ALAATTİN CAMGÖZ26 Ocak 2019 20:46

    sen git ülkemizi yıkmak için ve dış güçlerler kolkola gezen tereröstler ile elbirliğine devam et..ülkemizde silah araba, ilaç yapsınlar teknoloji getirsinleri ister yabancı olsun ister Türk ne fark eder.yıllarca bu tür sanayi ürünleri yapmak istiyenlere hep engel oldunuz.

  • Karaoğlan26 Ocak 2019 20:07

    Fidan gibi askerlerimizi polislerimizi,öğretmenimizi ,doktorumuzu hemşiremizi,işçimizi, mühendimizi katleden hain terör örgütünün siyasi kanadıyla ve hain fetöcüler ile yanyana kolkola girmeyi içine sindirebiliyorsun. Avrupa ülkelerine gidip Türkiye güvenli ülke değil gelmeyin diye biliyorsun. Sonra vatanseverlik güzelleşmesi yapıyorsun. Yersen. Biz yemiyoruz ama olaylara at gözlüğü ile bakanlar yiyor maalesef. Yiyenlere de afiyet olsun.

  • Türkoğlutürk 27 Ocak 2019 11:25

    Oslodaki pazarlığın maddelerini yazsam kandırıldık dersiniz.

  • AhmetK27 Ocak 2019 07:50

    @aksigir nickli mal,varsayım yapmıssın akpartilerin akrabası terorist demişsin; sizin parti de direk teröristler var( örnek sezgin vb) Millete makarnacı dersiniz, kendiniz gibi materyalist sanırsınız,chpnin dagıttklarını gormezsiniz.ayrıca herkesin ruhu ve fikirleri sizin gibi paraya endeksli değil. Milleti cahil, kendinizi akıllı sanırsınız. Ünv bitirmekle adam olunmaz, ataturk-laiklikten başka birsey bilmezsiniz, 1930 siyasetiyle develeti yonetmeyi planlarsınız. Yenilenin biraz ve herseyi eleştirmeyin. Bu konuya gelincede: askeri yatırımı hızlandırmak için,,hazır atıl tesislerin belli süre kullandırılması( yalan soylemeyin, satılma değil) olayı. Gayet mantıklı ve verimli bir karar

  • Aksigir26 Ocak 2019 20:55

    Bu aptal cümleleri o kadar çok söylediniz ki artık kendiniz de inanıyorsunuz. CHP terörist ise siz daha fazla teröristsiniz. Akp den kaç tane birinci dereceden terörist akrabası belediye başkanı adayı biliyor musun az gelişmiş!O fidan gibi askerlere kelle diyen, bir kaç Mehmet diyen yine akp idi hatırlıyor musun makarna karakterli.

  • Danismaz26 Ocak 2019 20:05

    Bunu chp yapaydi vay haline , yeri gogu yikarlardi hem mhp si hem.akp si simdi ses var.mi yok

  • akıl26 Ocak 2019 19:35

    AMERİKADAKİ BÜTÜN SİLAH FABRİKALARI ÖZEL,  TÜRKİYEDE DEVLETİN ELİNDEKİ BÜTÜN FABRİKALAR ARPALIK...

  • Aksigir27 Ocak 2019 13:40

    AhmetK gerçekten ağır vakasın. Uzun süredir yurt dışında yaşıyorum, burada yorum yazanlarin hepsinden daha bilgili ve gorguluyum. Sizin 10 sene sonra anlayıp söyleyeceklerinizi ben şimdi söylüyorum. Amerika da bir tane Türkiye'deki anlamda kritik özel şirket olmaz. Senin anlayacağın şekilde söyleyim; kritik iletişim altyapısını Türklere yaptırmazlar (yaptığımızı varsayın), fuzelerini yapan şirketler Rus şirketler olmaz. Ahber dünyasında yaşıyorsunuz. Yenilenmek demek şuursuzca her şeyi değiştirmek değildir.

  • AhmetK27 Ocak 2019 07:53

    Bu sıgırl nickli gercekten sıgır diyecem ama ondan faydalanıyor. Bu tip eziklik içindeki tipik chp secmeni. Kendşni aydınlık sanan hicbir halt bilmeyen tip. Okudun mu arkadasın cevabınu, ozelmıymıs o şirket. Al sana bi bilgi daha vereyım, katkım olsun.. abd merkez bankası da özel şirket cahil insan. 2500 verip ozdilin ataturk kitapalrını okuyacagınıza, faydalı seyler okuyun biraz. Algılarınız acılır belki

  • okn26 Ocak 2019 23:30

    LOCKHEED MARTIN NE ORUMCEK BEYINLI

  • Aksigir26 Ocak 2019 20:31

    Türkiye'den başka bir ülke gördüğünü dahi zannetmiyorum ama ABD hakkında sağlam istihbaratin var. Paylaş bakalım bu özel şirketler kimmis?

  • Ww26 Ocak 2019 19:09

    Ne desen bos , bu millet dinle uyutuluyor, goremezler ve duyamazlar ,

  • Uyu26 Ocak 2019 20:03

    Haklısın uyumaya devamda bir sakınca görmüyorlar