E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Senin görevin sorun çözmek, ne diye gidip oraya oturuyorsun?---

Kılıçdaroğlu: Senin görevin sorun çözmek, ne diye gidip oraya oturuyorsun?

Kılıçdaroğlu: Senin görevin sorun çözmek, ne diye gidip oraya oturuyorsun?
15 Eylül 2019 - 12:31 borsagundem.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin yanına giden İçişleri Bakanı Soylu'ya tepki gösterdi.

Partisinin Meclis toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumun gündeminde evlatları için mücadele eden annelerin olduğunu belirterek,  "Anneler arasında da bir ayrım yapılıyor. Cumartesi Anneleri, Diyarbakır Anneleri. Nasıl bir ayrım? İkisi de çocuklarını istiyor. Anneler arasında ayrım yapmak doğru değil. Hepsinin derdine çözüm üretmek gerek" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Sen bakansın. Çözeceksin sorunu. Acıyı çözmek. Yetki, imkan, güç, ordu, vali general sende. Diyarbakır Annesi'nin elinde sadece bir feryat var" diye seslendi.

CHP Parti Meclisi toplantısı öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"TÜRKİYE'YE YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞINI GETİRMEK İSTİYORUZ"

Yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Kavgadan uzak bir siyaset anlayışı. Herkesi kucaklayan, her insana saygı duyduğumuz bir siyaset anlayışı. Eleştiri yapacağız, bilgiye dayalı bir eleştiri anlayışı. CHP eleştiriyorsa bir şey olduğunu vatandaş bunu bilmeli. Kimin çıkarı için, bu ülkede yaşayanların çıkarı için. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Aynı vatanda yaşıyorsak niçin bir başkasını ötekileştirelim? Yeni siyaset felsefemizin özünde yatan budur. İktidar sahipleri bazen belirgin bir şekilde bu ayrımı yapıyorlar. Şehitler 82 milyonun onurudur. Hepimiz şehit yakınlarına sahip çıkıyoruz. Şehitleri ve şehit yakınlarını 15 Temmuz’da ve diğerleri diye ayırt edemezsiniz. Biz bunlara karşı çıkınca ‘siz 15 Temmuz’u destekliyorsunuz’ dediler. Hayır. şehitler arasında ayrım yapılmasına karşıyız dedik. 

"CUMARTESİ ANNELERİ, DİYARBAKIR ANNELERİ, BU NASIL BİR AYRIM? İKİSİ DE ÇOCUKLARINI İSTİYOR"

Toplumun gündeminde anneler var. Anne için evladın ne kadar değerli olduğunu ancak anneler bilir. Çocuk hastalandığında anne de hastadır. Hayatı bir anlamda çocuğuna bağlıdır. Kendisinden daha iyi bir yaşam standardı sağlamasını ister. Her çocuk annesinin turnasıdır. Anneler arasında da bir ayrım yapılıyor. Cumartesi Anneleri, Diyarbakır Anneleri. Nasıl bir ayrım? İkisi de çocuklarını istiyor. Bir anne Diyarbakır’da diyor ki, ‘Benim evladım geri gelmeyecek, sizin ki inşallah gelir.’ Bu tabloya baktığımızda annelerin hukukunu savunmak gerekmiyor mu? Cumartesi Anneleri 702 haftadır evlatlarının fotoğrafını taşıyarak kimseye bir söz söylemeden oturuyor. Evlatlarının mezarını istiyor. Diyarbakır Anneleri. Onların da evlatları var? Bu annenin acısı yok mu? Oda ister evladının gelmesini, üretmesini, alın terini dökmesini, evlat sahibi olmasını. Oğlunu askere vatan savunması için göndermiş. Ama terör örgütü kaçırmış. Bakanlarla görüştüler. Ben aktardım yetkililere. Bu çocukların kurtarılması lazım diye. Biz yetkili değiliz, elimizde güç yok. Yetki sahibi olanlar güç sahibi olanlar gitmiş annelerle oturuyor. 

Ne diye gidip oraya oturuyorsun? Sen acıyı, sorunu çözeceksin. Senin görevin sorunu çözmek. Sen bakansın. Çözeceksin sorunu. Acıyı çözmek. Yetki, imkan, güç, ordu, vali general sende. Diyarbakır Annesi’nin elinde sadece bir feryat var. Şimdi anneleri de bölüyorlar. Yazık olan da bu. Anne annedir. İnsanlığın sürdürülebilirliğini sağlayan en önemli bir aktör. Acısını paylaşmak ortak görevimiz. Vatandaş oy veriyor. İktidara geliyorsunuz. Vatandaşı bölmeyecek, kutuplaştırmayacaksınız. Bölerseniz ne olur? Adaletin içini boşaltırsınız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz 16 Eylül 2019 01:00

    TÜRKLER NAMUS İÇİN ÖLÜR.EKMEK VE ALIN TERİNE NAMUS garantisi sözü veren biri olarak önce NAMUSUNU temizle ve İŞÇİLERİ hemen işlerine geri al. .ALIN TERİ VE EMEĞİ ile çalışan bir insanı 1 gün önce dahi işe girmiş olsa  işten NAMUSU olan atmaz.sen zaten asalanın devamı olan pkkya ve siyasi kanadı hdpkk ya  her daim destek verdin onlar senin arkadaşların.ama  ANNELERİN ÇIĞLIĞI senin ve amerikanın köpeği pkknın SONU OLACAK.

  • bugun16 Eylül 2019 00:20

    bugün arkadaşlarla bu konuyu her görüşten arkadaş var. konuşuyoruz, kavga küfür yok. fikir üreterek... Analar hdp binasında. çocuklarımızı dağa kaçırdınız indirin.geri getirin diyor...devlet  ve cumhurbaşkan destekliyor anaların çocukları indirin, kaçırmışsınız diyo... iç işleri bakanıda, hdp kaçırmış, anaların yanındayım diyor... o çocuklar ama kandırıldı, ama kaçırıldı dağda... şimdi türk askerimi dağda o çocuklardan birini vursa, uçakla, topla , tankla neyse, öldürdüğünde pkklıyı .. naaşı o anaya teslim edilecek... ANA KİME KIZACAK? OZAMAN dağdaki pkk yamı....hdp ye mi... devlete mi ? çünkü devlet bünyesinde çocuma sahip çıkmalıdınız. 18 yaşında çocuk eğitim eksiği oldu, cahil kaldı daha kaçtı mı dicek? o çocuk pkklı mı , yani cenazesine devlet yetkilisi katılacak mı ? inanın devlet deilde, aynı sanatçılar o ananın çocu vurulunca dağda askerimizce, cenazeye gidecek mi sanatçılar? yaa gündemde bu yok. ama bizim masada su sohbet döndu. bi yerde bi eksik var.... 

  • güle güle :)2023 e15 Eylül 2019 23:53

      :)) neyse adama dediler hdp destekliyo pkk destekliyor... denmeyen kalmadı... bakıyoruz ABD + Türkiye suriyede devriye geziyor...ABd diyorki deaşe kardi Türkiye ile devriye geziyoruz. müttefikimiz pyd ile stratejik ilişkileri düzenliyor askeri destek veriyoruz diyor... Biz ABD ye pkk destekliyor diemiyor, hemde müttefikiz diyoruz.. : ))) cehape ye açık açık hereks anırıyor terörö, yok bölücü, yok zartingen zurtingen... ABd olunca değerli dostlarımız, değerli nato dostu, diyip, koca mhp bile susuyor.    kimse kimsenin dediğini yutmuyo, Akıllarımız satılık deil, dinimizde, milliyeçiliğimizde.  : ))) yorum yazanlar bile olayın  ve gerçeklerin farkında,  abd nin pkk desteğine 1 yorum yazamıyor, milliyetçi geçiniyor. kafana poşet geçiren abd ile helikopter devriye. 

  • Seçmen15 Eylül 2019 22:46

    Sn.KILIÇDAROĞLU son derece haklı. Düşüncelerine cevap vermeyenler hakaret etmekle yetiniyor. Gerçek bir devlet adamlığı sergileyen Sn.KILIÇDAROĞLU ile HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK.

  • CAN TEMKİRLİ15 Eylül 2019 22:22

    NUMUSUN VE ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDİRİM Kİ CÜMLESİNDE NE VAR Kİ SADECE BİZİM BAŞKAN MI SÖYLEDİ.BUNDA BEN HER HANĞİ BİR MAHSUR GÖRMÜYORUM.BUNLAR SİYASİ AYAK OYUNLARI OLUP, AMACINA ULAŞMIŞTIR.

  • ŞAZİYE KARKÜRER15 Eylül 2019 21:04

    sayın kılıçtaroğlu neden hep eleştiriyorsunuz.tv lere çıktı .NUMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDERİM Kİ  chp nin tüm seçimlerde kazanacak olan belediyelerinde işçi çıkarmayacak dedi .bunda ne var arkadaş.benim başkanım bir kurt siyasetci olup, siyasette yalan söylemek zaman zaman olur.milletin oyunu alana kadar ve atalarımız ne demiş  köprüyü geçene kadar seçmene dayı diyeceksin diye o da bunu yaptı.bunu ve bunun gibi tatlı yalanları söylemese chp nasıl büyük şehirleri kazanacaktı.yolun acık olsun kılıçtaroğlu bence başkanı rahat bırakın bu seçimde yine genel başkan olacak kesin fakat bundan sonraki seçimlerde bunu ve muhharem ince yi de kızağa çekecek imamoğlu her ikisinide saf dışı bırakarak önce genel başkan olacak daha sonrada ülkeye başkan olacaktır.0

  • namus şeref16 Eylül 2019 00:07

    bu cümleyi mecliste kullananların yarısı şuan fetodan kaçak, yada aranıyor ya içerde. pek ağzına alma cümleleri bence. o cümleleri kullananları merak ediyorsan youtubeye bak önce.  binlerce siyasi göreceksin. cımbızla 1 tanesini çıakrtmay açalışmısınsın ama :))) diğerlerini görememişsin. onları bunları bilmeme ama biraz namus, biraz şeref hatta onurun varsa, olanı oldugu gibi isimleri ile yazmanı öneririm.  : )) düsüt yorumlar lütfen. Adil ve tarafsız ...

  • neyin üzerine15 Eylül 2019 23:58

    o dediklerin varysa, meclisde edilen yeminleride bi hatırla Önce cumhurbaşkanlığı yemini youtubeden izle, sonra aynı yeminlerini traşlayarak buraya yaz... 25 yıldır milletin hakkı yenmedi,torpiller işe alımlar olmadı de... sonra kpss mülakatlarda adam kayırma olmadı de.. sonra din adına vakıflar dernekler devleti ekonomik olarak kullanmadı de.... : ))) Bir yemin edecen delikanlı gibi et. yada hiç böyle artistik işlere girme.

  • BİR DOST15 Eylül 2019 20:49

    Bu güne kadar 4 tiyatrocu bir araya geldimi desteğe giden CHP, bu protestoyu protesto ediyor. Türk milleti bilmelidir ki Osmanlı bakiyesinden kalan, Ermeni VE Rumlardan DİĞER ETNİK KÖKENLİ T.C vatandaşlarının içine gizlenmiş Türk düşmanı guruplar bulunmaktadır. Yerli ve milli insanlar uyanık olmalı ve bu durumu aklından çıkarmamalıdır.

  • CAFER KILIÇ15 Eylül 2019 20:07

    sen demedinmi namusum ve şerefim üzerine chp nin kazanacağı hiç bir bedediyedeki işcileri işcen çıkarmayacağız diye.ama binlerce işçiyi kapının önünü koyup pkk yanlılarını alarak diyet ödediniz.senin hiç bir sönzüne gevenemeyeyizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  • Vatandaş15 Eylül 2019 20:44

    H.S....

  • HAŞİM TIRMIK15 Eylül 2019 20:03

    KILIÇTAROĞLU SEN İSTESEN BU SORUNUN KÖKÜNDEN ÇÖZERSİN.İTTİFAK YAPTIĞIN HDP SIKIŞTIRSAN O ÇOCUKLARIN HEPSİ GELİR .FAKAT SENİN TAVRIN ÇÖZÜMDEN YANA OLACAĞNI HİÇ TAHMİN ETMİYORUM.ÇÜNKÜ ÜLKEDE SORUNLAR ARTARSA SENİN EKMEĞİNE YAĞ ÇALINIR.

  • TEKİN16 Eylül 2019 08:05

    Seçimi kazanmak için ÖCALAN dan mektup getirtip kardeşini TRT ye çıkaranların bu olayı daha kolaylıkla çözebilir diye düşünüyorum. Terörle yatağa girip sonra da etraftakileri terörist diye suçlamak en kolayı buna inanan da var maalesef.

  • düşüncem değişiyor.15 Eylül 2019 19:59

    Bu adama kafa tutan, ya yurt dışına kaçtı, ya bölücü oldu, ya fetocu çıktı, ya kayboldu , ya yolsuzluklara karıştı adı.. ama bu adama denmeyen ifrita, araştırılmayan 5 kuruş hacamarı kalmadı. bun rağmen bu adam dimdik ayakta, 1 tane ispat edilmiş olayı yoksa. ben o adamın elini hdplide olsa öperim, akpli, mhpli, refah partili olsada öperim. Ardık siyasede bambaşka bakabiliyorum. ne ruhumu satarım ne oyumu. hakkım neyse peşinden koşarım. devlet benım hakkımı korumak için var. hukumetler geçidi. 

  • KILIÇ15 Eylül 2019 19:38

     BU ÜLKENİN SOYLULARA İHTİYACI HEMDE ÇOK ÇOK SOYSUZLARA İHTİYACI YOK .

  • Yılmaz15 Eylül 2019 13:11

    Sen boş konuşuyorsun ilk önce sende söylediğini yap,cevap ver hiçbir çalışan işten atılmayacaktı belediyeden,boş laflar,hadi ordan.

  • Vatandaş15 Eylül 2019 19:11

    Sen şark kurbalığı yapıp iki seçim arası utanmadan sıkılmadan 3000 kişiyi işe sokarsan çıkartırlar kardeşim, az bile yaptılar...

  • Mann15 Eylül 2019 13:03

    Senden ve chpden başkada Bi şey beklenmez zaten. Hadi sen git hdpkk yı koluna tak adalet yürüşü yap. Belki beynine biraz oksijen gider. 

  • Gerçek 15 Eylül 2019 12:54

    Yatıkları rezalet. Herseyi batırdılar hdp yi Kıskaça alarak puan kazanmaya çalışıyorsa. Ortada gerçekten illegal durum varsa payidar beler taparsınız, gidip önünde oturanlara destek vermede beyin nesi

  • gizliarşiv15 Eylül 2019 12:47

    Tarihin en başarılı iç işleri bakanına, tarihin en başarısız siyasetcilerinden olan birisinin, akıl vermesi!!!

  • Selahattin abi15 Eylül 2019 19:38

    Çok güldüm 

  • Osman15 Eylül 2019 12:44

    Sen de herkes icin yurudun. Alisiksin. Bir kere de o anneler icin yurusene haydi.