E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu sehven mahkemeye çağrıldı---

Kılıçdaroğlu sehven mahkemeye çağrıldı

Kılıçdaroğlu sehven mahkemeye çağrıldı
29 Nisan 2014 - 14:45 borsagundem.com

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu şüpheli sıfatıyla Savcılığa çağrıldı. Savcılık daha sonra sehven olduğunu açıkladı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada, "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek üzere Savcılığa çağrıldı. Savcılık daha sonra yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun 'sehven' ifadeye çağrıldığını açıkladı.Ancak, soruşturmaya davet tutanağında, ne soruşturmanın adı ya da konusu, ne de Kılıçdaroğlu'na yönelik herhangi bir suç isnadı yer aldı. CHP'li hukukçular, konuyu araştırmaya başladı.

GÜRSEL TEKİN TEPKİLİ: "BAKANLARI ÇAĞIRMAYIP, KILIÇDAROĞLU'NU MU ÇAĞIRIYORLAR?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, Genel Başkan'a yönelik böyle bir ifade çağrısına tepki gösterdi. Tekin, "ana muhalefet liderini bir savcı böyle çağıramaz" dedi ve ekledi; "17 Aralık'tan sonra istifa eden, haklarında o kadar suç isnadı bulunan bakanları bile çağırmadılar da, şimdi ana muhalefet liderini mi ifadeye çağırıyorlar" diye konuştu. 

SAVCININ FEZLEKE HAZIRLAMASI GEREKİR

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olmanın yanısıra, İstanbul milletvekili. Dolayısıyla milletvekili dokunulmazlığı bulunuyor.Savcıların, milletvekillerini doğrudan ifadeye çağırmak yerine, ya haklarındaki soruşturmada takipsizlik vermeleri, ya da fezleke hazırlayarak TBMM'ye göndermeleri gerekiyor. TBMM, fezlekenin gelmesinin ardından, ilgili milletvekilinin, o soruşturma için dokunulmazlığının kaldırılıp, kaldırılmayacağına karar veriyor.

SAVCILIK: SEHVEN ÇAĞRILDI

Savcılık daha sonra yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun sehven ifadeye çağrıldığını ve çağrının geri alındığını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)