E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Saray’dakilerin gelecek diye bir endişesi yok---

Kılıçdaroğlu: Saray’dakilerin gelecek diye bir endişesi yok

Kılıçdaroğlu: Saray’dakilerin gelecek diye bir endişesi yok
18 Şubat 2020 - 14:40 borsagundem.com

Partisinin grup toplantısında konuşmasını gerçekleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "50 bin dolarlık çantayla yoksul ev ziyaretlerine gidiliyor. Saray’dakilerin gelecek diye bir endişesi yok." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında “FETÖ’nün siyasi ayağı polemiği” yargıya taşındı. Karşılıklı açılan davalar sonrası gözler Kemal Kılıçdaroğlu’nda… Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

* Bütün vatandaşlarımızdan istirham ediyorum. Asla ve asla umutsuzluğa kapılmayın. Bu ülkeye baharı hep birlikte getireceğiz.

GEZİ DAVASI BİR AYDINLANMA HAREKETİDİR

* Gezi Davası’nın yedinci duruşması bugün görülüyor.  Bir dönemin savcılarının açtığı davalarla gençlerimiz, akademisyenlerimiz, sanatçılarımız yargılanıyor. O savcılar kaçtı ama davalar sürüyor.

* Gezi olayları hayatı sorgulayan gençlerin bir baskı rejimine karşı tepkileridir. Gezi olaylarını bir aydınlanma hareketi olarak görmemiz gerekiyor. Gençlerimiz hiç bir zaman ellerine silah almadı. Sazlarıyla, sözleriyle, pankartlarıyla tepkilerini gösterdi. Yer yüzü sofraları kuruldu.

* Anayasanın 34. maddesine göre, herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

* 1376 yurttaş, oturup Ben de oradaydım diye Gezi Davası için bildiri yazmışlar. Şöyle diyorlar: Ben de oradaydım, ağaçlar, denizler ve doğa benim kardeşim olduğu için. Bunun neresi suç?

ALT MAHKEME ÜST MAHKEMENİN KARARINI UYGULAMIYOR

* Osman Kavala 840 gündür tutuklu… AİHM’in kararı var, ‘serbest bırakın’ diye. Ama üst mahkemenin verdiği kararı alt mahkeme uygulamıyor. O zaman bu ülkede adalet hiyerarşisine gerek var mı? Bu ülkede adalet var mı?

YARGI KULLANILARAK GENÇLERDEN İNTİKAM ALINMAZ

*  Her şeye rağmen Gezi Davası’nın adaletli bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz. Her şeye rağmen, birlikte yaşayacağız. Ve en önemlisi adalet istiyoruz. Hep beraber demokrasiyi savunacağız.

* Yargıyı kullanarak gençlerden intikam alınmaz. Onlar bizim çocuklarımız.O çocuklar bizim evlatlarımız. Ne yapacaksın, hapse atıp gençliği karşına mı alacaksın? Bırak eleştirsinler, onlar genç.

AKLIMIZI BİRİLERİNE KİRALAMAYACAĞIZ

*  21’inci yüzyılda ben her şeyi bilirim demek, dünyanın en büyük yalanıdır. Allah'ın bize verdiği en değerli hazine akıldır. Aklımızı kullandığımız zaman bütün sorunları aşabiliriz. Aklımızı kullandığımız zaman işsizliği, yoksulluğu önleyebiliriz. Soruları çözmenin yolu akıldır. Aklımızı birilerine kiralamayacağız.

* Şu soruları sormak lazım: Vatandaş niye perişan? Emekli neden geçinemiyor? Neden işsizlik var? Hapishaneler neden tıka basa dolu? Neden Orta Doğu bataklığından şehitlerimiz geliyor? Neden parası olan dışarı çıkıyor da parası olmayan hapiste?

DÖRT BEŞ YERDEN MAAŞ ALIYORLAR

* Yüz binlerce insan çöp konteynerlerinden beslenirken, neden Saray’a yakın bazıları ikişer üçer maaş alıyor? Gözün doymuyor, gidiyorsun dört beş yerden maaş alıyorsun.

 
* Saray’da hayat pahalılığından asla eser yok. Çünkü Saray’da yaşayan sosyetenin kira masrafı, elektrik masrafı, ulaşım masrafı, mutfak masrafı yoktur. 82 milyon olarak biz karşılarız. Ama çifter çifter maaş alırlar o ayrı…

DEVLETİ YÖNETENLER VERGİ VERMEMEK İÇİN ARKAYI DOLANIYOR

* 83 milyon vatandaş vergi verirken devleti yönetenler vergi vermemek için arkayı dolanıyor. Neden? Vicdan sahibi, adalet isteyen her vatandaşın bu soruları sorması lazım. 21’inci yüzyılın Türkiye’sinden bahsediyorum. 17 yıldır Türkiye’yi yönetenlerin acziyetinden bahsediyorum.

İSVİÇRE’DEN SAMAN İTHAL ETTİK

* Neden on binlerce ailenin elektriği, doğal gazı kesilir? Neden yurt dışından saman ithal ederiz? En son İsviçre'den saman ithal ettik. Bizi televizyon başında izleyen vatandaşlarım, senin artık bu gidişe dur demen lazım. “Yaptığınız yanlış” demeniz lazım.

* Saray sosyetesinin gelecek endişesi yok. Sadece Türkiye'de değil ABD'de bile geleceklerini garantiye almış. Manhattan'da kamu kaynakları aktarılarak kendilerine gökdelen dikiyorlar. Öğrenci Yurdu yapıyoruz diyorlar, metrekaresi 10 bin dolar! Hangi öğrenci kalacak?

MAN ADASI ÜZERİNDEN VERGİ KAÇIRIRLAR

* Saray sosyetesinin gözünde devlet soyulacak bir organ olarak görülür. Saray sosyetesinde vergi vermek enayiliktir! Aile boyu Man Adası üzerinden vergi kaçırırlar. Türkiye’de ise ödediğin verginin hesabını soramazsın.

50 BİN DOLARLIK ÇANTAYLA YOKSUL EVLER ZİYARET EDİYORLAR

* Saray’ın Türkiye’si ile Halkın Türkiye’si farklı! Saraydakilerin işsizlik diye bir sorunları yoktur. Saray’dakilerin yoksulluk diye bir sorunu yok. 50 bin dolarlık çantayla yoksul ev ziyaretlerine gidiliyor. Saray’dakilerin gelecek diye bir endişesi yok.

* Saray sosyetesinde vatan sevgisi yoktur. Tank Palet Fabrikası’nı bedelsiz olarak Katar Ordusu’na peşkeş çekenler vatansever olamaz. Buna destek olanlar ne milliyetçi ne vatansever olamazlar.

GÖZÜNÜZÜ TOPRAK DOYURSUN

* Saray sosyetesinde icra kavramı yoktur. Ama vatandaşın 21 milyon 500 bin icra dosyası vardır.

* Gözünüzü toprak doyursun. 15 Temmuz şehitleri için toplanan paraya göz diktiler. Biz dile getirmesek onu da unutturacaklar. Nasıl doymaz adamlarsınız?

EGEMEN GÜÇLERİN TAŞERONU OLDULAR

* Saray sosyetesi döneminde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez saray bir vatan toprağı terk edilmiştir. Süleyman Şah Türbesi saray sosyetesinin emriyle terk edilmiştir.

* Suriye konusunda defalarca yanlış yapıyorsunuz dedik. Suriye bataklığının bize maliyeti ağır oldu. Saray sosyetesi Suriye’de egemen güçlerin taşeronluğuna soyundu.

*Avukatım “Size 500 bin liralık dava açtılar biz de açacak mıyız, açacaksak kaç liralık açacağız” dedi. Ben de “Açacağız, adamına göre biz de beş kuruşluk dava açacağız” dedim.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A. A.19 Şubat 2020 00:34

    Pyd'ye terör örgütü diyemeyen, fetö kanalları ve gazeteleri kapatılırken onlara destek ziyareti yapan, geziye, 17 25 aralık'a destek veren, 17 25 Aralık'tan önce ABD'den gelince Tayyip Erdoğan kaçacak yer bulamayacak diyen, seçimden önce 1 işçi bile işinden çıkarılmayacak namus sözü diyen vs. bu adam yalancının ta kendisidir arkadaşlar. Bu adamın hiçbir başarısı yoktur. Ssk yı batırmıştır vesselam...

  • : )18 Şubat 2020 23:51

    Bu adam gücüne güç katıyor...Fetocularla ilişiği olmadığından gücüde asla kaybolmadı. her feto dosyasında etkılenmeyen tek isim. doğum gunume kadar gidelrim bir bağım yok feto ile diyor... yani kimileri gibi aralık ayından önce, temmuzdan sonra,  şaban ayının 4 cumasından önce gibi mali milad koymuyor... hakkaten delikanlı çıktı.

  • Arifhan19 Şubat 2020 13:13

    Oglum ne yiyor ne iciyorsan değistir alışkanlıklarını fare ne zaman aslana kafa tutar ancak kafası güzel olduğunda birde her rakibin karşısında aynı sıklette adam olur bay keMAL olsa olsa bu capla sinek sıklete aday olur zaten karşısına cıktığı rakip her seferinde cıkıp bu zavallıyı haşat edip dağıtıyor bu garipte nasıl bir kafaysa kendi kazandığını sanıyor işin ilginci bu adamdan medet uman. bir kitle var ülkede hicbir basarısı projesi söylemi fikri olmadığı halde bulundukları ve saplandıkları cagdışı yobaz ve bağnaz hastalıklı beyinleri bir türlü düzeltemiyiroz Örnekmi:İzmir belediyesi Ankara belediyesi mansurla sinan aygün 25 milyoncuk olayı yalova belediyesi 22 milyoncuk ee bude istanbul var foseptiğin büyüğü orası patlayınca chpliler boğulurmu bilmem ama bu kafaylada cok yasamazlar ya kederlerinden yada kinlerinden

  • ...18 Şubat 2020 23:49

    Bu adam ne dedise çıktı. evinden, maaşına, çocuğunun askerliğine kadar araştırdılar 1 açık yok... kimileri, açıkları kapamak için devlet yetkisi kullanıyor. bu adam hakkaten ne dedi ise çıkıyor. nesi var nesi yokarandı tarandı maşallah. keşke her akuppeli vekil buakdar aranıp taranıp bu adarm kadar bembeyaz çıksa.. mal varlıgığı, çocukların askerliği , bankadaki parası vb. vb. herkes her partili devletine hesap verse keşke...

  • halk18 Şubat 2020 22:26

    taih birgün senide yazacak fakat nasıl  yorum milletimizin

  • halk18 Şubat 2020 22:25

    kılıctaroglu bir gün    şu ülkemizin yanında dur hiç bir lafın milletimize  devletimize faydan olmadı  şu zor günlerde  nedir bu kinin  nefretin bu  reise ülkeye  anlamakta  zorlanıyoruz  seni ilk önce allaha sonra  millete    hesap veremezsin inanın

  • seneler 18 Şubat 2020 22:20

    kemal  kılınctaroglu   reis in davasını kaybederse  satackak daireside kalmadıysa  bakalım nereden ödeyecek  parayı görecegiz vadandaşada acıklaması gerekir şuradan ödüyorum diye

  • tank18 Şubat 2020 22:18

    2018 yılı türkiye üretimimin yüzde 14 ü gıda isleme.2018 yılı gida ihracatı 17 milyar dolar.ithalat 12 milyar dolar.aradakı  fark 5 milyar dolar .hammade alıp isleyip ihraç ediyoruz.türkiyenın suyu az boş yere harcamaya gerek yok .saman yetiştirerek.kullanılan suların büyük kısmı tarıma gidiyor.eğer beynin olsaydı arada sırada world integrated trade solution sitesine bakardın .

  • Türkoğlutürk 19 Şubat 2020 09:00

    Tank ne güzel atıyorsun, kanal a danmı alıyorsun bu bilgileri

  • As18 Şubat 2020 22:50

    Yahu arkadaş, sen bu rakamları nerden uydurup yazıyorsun, rüyanı mı anlatıyorsun yoksa ya tutarsa diye mi yazıyorsun, arkadaş hangi gıda ihracatından bahsediyorsun, hayvanın en temel gıdası olan samanı ithal ediyoruz, hayvanı da ithal ediyoruz, soğan sarımsak mercimek buğday da dışa bağımlı olduk, 5 milyar dolar fazla verdik diyorsun, bu yüzden mi cari açık veriyoruz? Belli ki sen gıddasız kalmışsın,

  • Antitrol18 Şubat 2020 22:18

    Kılıçdaroğlu aktrolleri fena sinirlendirmiş yine.. ancak bence yanlış söylemiş, asıl saraydakilerin gelecek endişesi olmalı, çünkü saray saltanatı bir gün mutlaka son bulacaktır,

  • Nedim18 Şubat 2020 20:13

    Senin ne olduğunu herkes biliyor!  Esad ın yancısı, pkk nın şak şakçısı!  Amerikanın sessiz  destekçisi!  Fetonun gizli hamisi!  Zerre kadar da insanlığının olmadığını hep beraber birlikte görüyoruz.  Proje Kemal.

  • Türkoğlutürk 19 Şubat 2020 09:00

    Sürekli trup ile konuşan kim

  • AHMET ÖZBİR18 Şubat 2020 20:10

    DİKTATÖR, Tek Adam Kemal utan be utan, Cumhuriyet'in Başkanı'na önce nasıl hitap edileceğini öğren GEZİ VANDALLARININ ADAMI!..

  • Türkoğlutürk 19 Şubat 2020 09:01

    Trump kime niye teşekkür ediyor bilmiyormusun.

  • AHMET ÖZBİR18 Şubat 2020 20:08

    DİKTATÖR, Tek Adam Kemal utan be utan, Cumhuriyet'in Başkanı'na önce nasıl hitap edileceğini öğren GEZİ VANDALLARININ ADAMI!..

  • Volkan18 Şubat 2020 16:03

    O zaman tahvil  faizleri %5 e düşmüş, dolar 1,80 borsa 5 dolardı notumuz artmıştı. Tamamen lümpen kesimin gereksiz bir isyanı idi. Havuzlu sitede insanlar tencerelere tavalara vurdular. Şimdi aynı kesim sus pus. Şimdi ekonomik şartlar daha kötü. O isyan olmasa belki ekonomik stabilizsyon olacaktı, yabancıları kaçırdılar, notumuz düştü, FETÖ'cüler beslenemez oldular ve kabak gibi ortaya çıktılar.

  • BİR DOST18 Şubat 2020 21:37

    Ben yazacaktım erindim, Doğru diyorsunuz, düzeni bozup ekonomiyi altüst eden bunlar, açız diye yapan gene bunlar. Hala ekonomiyi bozmaya çalışan her türlü terörü destekleyen gene bunlar.  

  • yalan dünya18 Şubat 2020 15:37

    birileri işsizlikten dolayı intihar ediyor, birileri sarayda yaşıyor. birileri de sarayda yaşayanlara hayranlık duyuyor. 

  • BİR DOST18 Şubat 2020 15:33

    Yalan ve iftiralardan, yediği tazminatlardan dolayı vazgeçip polemiklere yönelmiş görünüyor.  

  • ALİ18 Şubat 2020 15:04

    İŞİN GÜCÜN YOKSULLUK EDEBİYATI  NE SARAYI  ORASI T.C,,CUMHUR BAŞKANININ İKAMETGAHI...ANLAMADIN,,EĞER MİLLETİN UMUDU SENDE OLSA  ÇOKTAAAN İKTİDAR OLURDUN İŞN GÜCÜN YALAN DOLAN,,,BIRAK BU İŞLERİ..