E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu Saray'a gidebilir---

Kılıçdaroğlu Saray'a gidebilir

Kılıçdaroğlu Saray'a gidebilir
22 Ekim 2015 - 08:24 borsagundem.com

“Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitme” tartışmalarını değerlendiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Yasaların öngördüğü bir görev varsa gidilir” dedi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçime 10 gün kala Aydın ve ilçelerini dolaştı. Uçakta soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, seçim için son düzlüğe girilirken şu mesajları verdi: 

GÖREVSE: Daha önce söylemiştim; yasaların öngördüğü bir görev varsa gidilir. Türkiye açısından çok olağanüstü bir durum çıkarsa gidilir. Başka bir şey çıkmaz. Görev almak yasaların gereğidir. Savaş çıkar Allah muhafaza, “Yok ben Saray’a gitmeyeyim” diyemezsiniz. Ülkenin çıkarlarını düşünerek gideceğiz. Kuzu kuzu görev verilir. 

HESAP SORMADAN: (Başbakan Davutoğlu’nun ‘beyaz Toroslar dolaşacak’ açıklaması) Bu konuda Meclis’te verdiğimiz araştırma önergeleri AKP’nin oylarıyla reddedildi. Kimse korkmasın, endişe etmesin. Biz, 1 Kasım’da beyaz Torosların devrini bir daha açılmamak üzere kapatacağız. 

VATANDAŞ İSTİYOR: AKP’nin bildirgemizi örnek alması vaatlerimizi büyük bir titizlikle hazırladığımızın en büyük kanıtı. Ve vatandaş bizim vaatlerimizin gerçekleşmesini artık istiyor.

YENİ OLUŞUM İDDİALARI: (Seçim sonrası AK Parti’den kopacak grubun yeni parti oluşturacağı iddiaları) Abdullah Gül, siyasete düzey katar. Ankara’da patlayan bomba sonrasında belli kurumlara, siyasi kurumlara telefon etmesi siyasi olgunluğun sonucudur. Gergin değil, acıları paylaşan bir toplum algısına katkıları olmuştur. 

AĞIR TABLO: Ağır tablo altında seçime gidiyoruz. Vatandaşın derdi oğluna iş bulmak, çiftçi ürettiğinin karşılığını alamıyorsa neyi anlatacaksınız. Bunları tartışabilirsek, vatandaş o zaman şunu düşünecek; Bunlar toplumun, benim gündemimde duruyorsa 13 yıldır bunlar ne yaptılar. Terör nedeniyle gündem kaydı. 

ANKARA BOMBACILARI: Hükümet IŞİD’i fiilen terör örgütü olarak görmedi ki, sorun burada zaten. İçişleri Bakanlığı’nın -aslında hükümet- IŞİD’i terör örgütü olarak kabul ediyorsa bu teröristleri yakalaması lazım. Güvenlik kamerası ile evden çıkıyor görüyorsunuz, geliyor patlatıyor görüyorsunuz. 

SURİYE MESELESİ: Bizim için Esad’lı, Esad’sız fark etmiyor. Biz kesinlikle Suriye’de çatışmanın bitmesini istiyoruz. İki aşamalı çözülür; bir kesinlikle Suriye’de çatışmanın durması, önlenmesi lazım. Zaten Rusya, ABD, İran orada, Çin de orada, Türkiye de kapıda. Esad’lı veya Esad’sız çatışmayı bitirirlerse ikinci aşama başlıyor. AB’nin elini cebine atması, Suriye’yi onarması lazım.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fatih islambul22 Ekim 2015 08:40

    ÖNCE KARŞI ÇIKARSINIZ KÖPRU YOL BARAJ HAVA ALANI İSTEMAZ SİNİZ SONRA ENÇOK KULLANAN OLURSUNUZ.NAZLI POLTİKACILAR..