E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Rüşvet alan adamı büyükelçi ilan etmeyeceksin---

Kılıçdaroğlu: Rüşvet alan adamı büyükelçi ilan etmeyeceksin

Kılıçdaroğlu: Rüşvet alan adamı büyükelçi ilan etmeyeceksin
19 Kasım 2019 - 15:42 borsagundem.com

CHP Meclis Grubu'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu "Bay Kemal olmak için tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyeceksin. Bay Kemal olmak için rüşvet alan adamı büyükelçi ilan etmeyeceksin. Her CHP’li bir Bay Kemal’dir" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bay Kemal’e beş koyun teslim edin kaybeder” ifadesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal olmak için tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyeceksin. Bay Kemal olmak için rüşvet alan adamı büyükelçi ilan etmeyeceksin. Her CHP’li bir Bay Kemal’dir" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu.

Sözlerinin başında bir gün arayla hayata veda eden Türk tiyatrosunun duayen isimleri Yıldız Kenter ve Jale Birsel’i anarak, başsağlığı diledi.

İstanbul’da başörtülü iki kadın öğrencinin, bir kadının saldırısına maruz kalmasının “Başörtülü kadınlara saldırı” şeklinde verilmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Moralinizi bozarsanız provokatörler amacına ulaşır"
"Herkesin kimliğine, yaşam tarzına, inancına saygı gösteren bir toplum olmak zorundayız. Huzuru böyle yakalayacağız. Başörtülü iki kızımıza saldırı yapıldı. Kendilerini aradım, morallerinin bozulmamasını istedim. 'Bu ülkede bu tür provokasyonlar olabilir ama asla üzülmeyin' dedim. 'Moralinizi bozarsanız bunların amacına ulaştığını gösterirsiniz” dedim. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesini asla ve asla kabul etmiyorum.

"Türk basınının yeni amiral gemisi Sözcü gazetesidir"

Rakiplerimizi, elde ettiğimiz devletin gücüyle yok edersek hangi demokrasiden bahsedeceğiz? Türk basının yeni amiral gemisi Sözcü gazetesidir. Sözcü gazetesi terör örgütüne yardım suçundan yargılanıyor. Bütün ömrü FETÖ’yle mücadeleyle geçen Sözcü yazarları terör örgütüne yardımdan yargılanıyor yahu… Bu ülkede demokrasi, can ve mal güvenliği var diyeceksiniz! Bir daha söylüyorum; Türkiye’de bugün hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur.

'Senin boyun yetmez, ben her şeyi öğrenirim'
Türk-Katar ortaklığına devretmişler tank palet fabrikasını, kaça devrettin? Neden gizli kararname çıkarıyorsun? Sen kararnameyi gizliyorsun, demek ki bu milletten bir şeyi gizliyorsun. Özellikle benim öğrenmemi istemiyorsun. Senin boyun buna yetmez, ben her şeyi öğrenirim.

"Ben üretiyorum zaten, neden bana satıyorsun?"

Bunu soracağım da daha bir protokol var. O protokolü de gizliyorlar. Tank palet dolayısıyla gizlediğin protokolü açıklayacak mısın? Bu beyler çalıştıracaklar, asker bizim, tezgâhlar bizim, fabrika bizim, orada mal üretilecek, bana satacaklar. Ben üretiyorum zaten, neden bana satıyorsun? Ben bunu soruyorum zaten. ‘Kılıçdaroğlu bilmez, biz onu işletmesi için devrettik’ diyor. Kaça devrettik kardeşim? Hangi gerekçeyle ihaleyi yapmadın? Sana bu yetkiyi kim verdi? Bu soruların tamamı havada.

"Kendi silah fabrikasını peşkeş çekenlerin..."

Onlar sanıyorlar ki, Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Ne Kılıçdaroğlu, ne CHP ne de 82 milyon geri adım atmayacak. Bunlar aynı zamanda Türkiye’de adaletsizliğin boyutunu gösteriyor. Devletin malının nasıl birilerine peşkeş çekildiğini gösteriyor. Kendisine şu soruyu da sordum, ‘Bana bir tane ülke gösterin kendi silah fabrikasını yabancı bir ülkeye kiralasın’ Var mı böyle bir örnek? Yok. Peki sen neden kiralıyorsun? Üstelik bedavaya! Sen ülkeyi yönetemiyorsun. Kendi silah fabrikasını yabancı bir ülkeye peşkeş çekenlerin bu ülkeye değil ceplerine faydası olur.

"Ettiği yemine bile sadık kalmadı"

Türkiye’nin şan ve şerefini korumak zorunda olan kişi koruyamadı arkadaşlar. Ettiği yemine bile sadık kalamadı. Mektubu aynen iade et dedik, etmedi. Otur iki cümle kullan, bu mektup doğru değildir de dedik, bu lafı bile kullanmadı. Mektubu alıp Trump’a takdim edeceğim dedi. Bu kadar ağır bir hakareti Türkiye Cumhuriyeti devleti yaşamamıştır.

"Kendisini ikinci sınıf olarak görüyor"

Gitti orada S-400 pazarlığı yaptı. Arkasından mektubu takdim etti dedi. Niçin? Kendisini ikinci sınıf olarak görüyor. Aynı şeyi Mike Pence geldiğinde de yan yana oturmuştu. Oysa onun oturacağı yer cumhurbaşkanı yardımcısının karşısı. Egemenliğin eşitliği kavramına aykırı davranıyor. Ben eşit değilim, Türkiye Cumhuriyeti ve onun cumhurbaşkanı ikinci sınıftır ve ABD’nin egemenliği esastır mesajı veriyor.

İşsizlik, Saray’ın umurunda değil. Onlar sadece ve sadece laf üretiyor. Damat ‘2.5 milyon istihdamı hayata geçireceğiz’ dedi. Bugün işsiz sayısı 8 milyonu aştı. Normal bir ülkede olsa bunu diyen kişi istifa ederdi. 82 milyonu tefecilere çalışır hale getirdin. Borç almışsın, borcun faizini ödeyeceksin ama o faizi ödemek için de borçlanıyorsun. Ülkeyi bir avuç tefeciye teslim ettin.

"Bay Kemal olmak için elin harama uzanmayacak"

Erdoğan’ın hayat koşulları İsviçre seviyesinde. “Bay Kemal’e beş koyun teslim edin kaybeder” diyor.  Bay Kemal olmak kolay değildir!  Bay Kemal olmak için mal varlığının hesabını bütün dünyanın önünde vereceksin. Bay Kemal olmak için elin harama uzanmayacak. Bay Kemal olmak için tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyeceksin. Bay Kemal olmak için rüşvet alan adamı büyükelçi ilan etmeyeceksin. Her CHP’li bir Bay Kemal’dir.

‘Şehir hastaneleri zarar ediyor’ dediğimde, ‘Devletin bütçesinden 5 kuruş çıkmıyor’ diyordu. 2019 bütçesinden çıkan para 3 milyar 700 milyon lira. Önümüzdeki üç yılda çıkacak para 49 milyar lira. Elinizi vicdanınıza koyun.Yazık değil mi bu ülkenin parasına?"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş 19 Kasım 2019 18:33

    Eyy kılıçtaroğlu (chp), size bu ülkenin anahtarı verilmez, verilmeyecektir. Anlayın artık. Her zaman sağdan, hep sağdan