E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Onurun varsa istifa edersin---

Kılıçdaroğlu: Onurun varsa istifa edersin

Kılıçdaroğlu: Onurun varsa istifa edersin
14 Haziran 2018 - 17:24 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün birinci yıl dönümünde Sarıyer'de "Hak-Hukuk-Adalet" belgeselinin gala törenine katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili tweet atan Danıştay üyesi hakim Aysel Demirel'e istifa çağrısında bulundu ve "Onurun varsa, onurlu bir insansan bir saat bile durmaz derhal istifa edersin. Etmezsen onursuz bir yargıçsın" dedi.

Habertürk Haber Merkezi'nden Akıncan Abadan'ın aktardığına göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün birinci yıl dönümünde Sarıyer'de "Hak-Hukuk-Adalet" belgeselinin gala törenine katıldı.
Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi: 

"81 MİLYON İÇİN ADALET"

Asla yalnız yürümemenin tek koşu var; Haklı olacaksınız. Halkın çıkarlarını her zaman savunduk. O mücadele soylu bir mücadeleydi. İnsanı insan yapan kavram adalet. Eğer bir topluma adaleti unutturursanız, baskıyı egemen kılarsanız toplumda infial yaratırsınız. Tarihin hiçbir döneminde baskıcılar başarılı olamamıştır. Hak verilmez alınır diye bir kavram vardır. Biz kimseden lütuf istemiyoruz. 81 milyonun huzur içinde yaşamasını istiyoruz.

"SABIR DİYE BEKLEDİK"

"Adaleti yok edeceksiniz, sadece bir bildiri imzaladı diye üniversite hocalarını kapının önüne koyacaksınız, ülkenin en saygıdeğer gazetelerini cezalandıracaksınız, yazarlarını hapse atacaksınız, mücadele ettiğinizi söylediğiniz terör örgütüne karşı en güçlü mücadeleyi çok önceden başlatan gazetecileri cezalandıracaksınız. Biz her seferinde sabır, düzelir diye bekledik."

"BERBEROĞLU'NUN TUTUKLAMASI BARDAĞI TAŞIRDI"

"Enis Berberoğlu gibi nitelikli ve saygın bir gazeteciyi haksız yere hukuksuz yere, adaletsiz yere hapse girmesi son damlaydı ve bardağı taşırdı. Adalet için yürümekten başka çaremiz kalmadı. Bu ülkede adalet kavramının çok değerli olduğunu bütün dünyaya göstermek için yürüdük. Bu adalet yürüyüşünü medya bağımsız olsun diye yaptık. Bu adalet yürüyüşünü toplum özgüveni yüksek bir toplum olsun diye yaptık. Bu adalet yürüyüşünü güçlü biziz, adaleti getirecek olan biziz demek için yaptık."

"DUVARI YIKMAYA HAZIR MIYIZ?" 

Herkes sandığa gitsin ve oyunu kullansın. Sadece kendimiz değil, komşumuzu arkadaşımız beraber gitmeliyiz sandığa. İlk kez sivil darbe döneminde sandığa gidip buna son vereceğiz. Duvara yıktığımızda dünyaya görkemli bir mesaj vereceğiz. Her birimizin tek tek sorumluluğu var. Duvarı yıkmaya hazır mıyız? (Evet sesleri) Duvarı yıkmaya hazırsak. Bu iş Tamam diyoruz. Buradan Enis Berberoğlu'na saygılarımızı selamlarımızı gönderiyoruz.

DANIŞTAY ÜYESİNE İSTİFA ÇAĞRISI

Muharrem İnce ile ilgili tweet atan Danıştay üyesi Aysel Demirel) "Adalet yürüyüşünün birinci yılında sağırlar duyar mı bilmem ama şunu söylemek isterim. hepsi elini vicdanını koysun, şunun cevabını versin. Bir hakim, Danıştay'da bir hakim siyasete bulaşırsa bir partinin kadın kolları başkanı gibi tweet atarsa o hakimi orada tutanda adalet kavramı yoktur. Eğer o yargıç orada duruyorsa en büyük zararı yargı camiasına verir."

"ONURUNLA ÇEKİLECEKSİN"

O hakime seslenmek istiyorum. Eğer erdemliysen, vicdanlıysan, adalet arayışına katkı vermek istiyorsan, sevgili hakim kardeşim görevini bırakacaksın, onurunla çekileceksin. Çekilmezsen, sen onursuz bir yargıçsın. Şimdi bunları söyledim diye hemen tazminat davaları açacaklar korkutmak için. Sizin feriştahınız gelse geri adım atmam. Onurun varsa onurlu bir insansan bir saat bile durmaz derhal istifa edersin. Asıl sözüm onu oraya atayan saraya."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Belgin15 Haziran 2018 08:04

    Kılıçdaroğlunu Kime sorsaniz gitsin diyo gerçekten de yerini zeki birine biraksa iyi olur.yerine geçen insan AKP'ye sözlü yalan yanlış saldirmak yerine oturup birlikte ne yapabiliriz demeli ülkesi memleketi için çalışmali bunun gibi ülkesi ni heryerde karalamamali

  • emekli14 Haziran 2018 23:04

    ne adalet miş be memleketi her fırsat karala yakın yıkın adalet ten bahsedin encok adalete zarar veren savcıyı makamında vurun adaletten bahsedin

  • POLAT ALEMDAR14 Haziran 2018 23:02

    azıl sende incir çekirdeği kadar onur olsa 7.kez seçim kayıp etmene rağmen partinin başındasın.chp bitirdin sen.chp senin çiftliğinmi arkadaş.

  • ASKER14 Haziran 2018 22:59

    benim adaletimi sen savunamassın ancak ğezicileri kollarsın

  • Gerçek vatandaş14 Haziran 2018 22:57

    Adalet herkes için ise kemali de alım içeri . burası muz cumhuriyeti mi ? Eniz berberoğlu içeri de onu suça azmettiren kemal dışarıda

  • selim14 Haziran 2018 22:39

    Seçilemeyeceğni bildiği için Cumhurbaşkanı adayı olamayan bu kişi nasıl oluyorda onurdan söz edebiliyor?

  • Kama14 Haziran 2018 21:40

    Yapmayin ya hep ayni nakarat ama rant muslugunuz kesilecek o kesin

  • KILIÇ14 Haziran 2018 21:02

    MUHALEFET OLDUGUN HALDE ÜLKEYİ MAHVEDİYORSUN BAŞA GELİRSEN BAŞIMIZA GELMEDİK İŞ KALMAZ.

  • Vatandaş14 Haziran 2018 20:11

    İktidara gelene kadar eleştirdikleri ne varsa hepsinden istifade ettikleri için davaları sadece para, istifa etmezler

  • Beyhan14 Haziran 2018 19:13

    Yav bi sus be Muharrrmi duyalım

  • Cumali14 Haziran 2018 18:46

    O kadar secim kaybedip istifa etmeyen sen milleti onurlu davranip istafaya davet eden yine sen ..nasil bir onur anlayisi sayin kilictaroglu..

  • vatansever14 Haziran 2018 18:38

    ne yuz varmis sendede be

  • Mehmet 14 Haziran 2018 18:35

    Sen kim onurdan bahsetmek kim ya kacardaroglu.