E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Kızılay Kızılay olmaktan çıktı---

Kılıçdaroğlu: Kızılay Kızılay olmaktan çıktı

Kılıçdaroğlu: Kızılay Kızılay olmaktan çıktı
04 Şubat 2020 - 14:00 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Elazığ'ı vuran 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay hakkında çıkan iddialara yönelik açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Kızılay, Kızılay olmaktan çıktı." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Gerçekten üzüntülüyüm. Yaşadığımız sürece acıyorum. Elazığ ve Malatya’da yaşananlar, hepimizin ortak acısı. Kızılay, Kızılay olmaktan çıktı. Nasıl üzülmezsiniz… Suriye’de yaşananlar… Nasıl üzülmezsiniz?

Elazığ’a gitmek için görevlendirdiğim arkadaşlarımı aradım. Hemen gelmem gerekiyor mu dedim, gelirseniz halen arama kurtarma çalışmaları var. Çalışmaları aksatmayalım dediler. Doğru dedim, ne zamanki gelin dediler anında gittim.

DEPREM VERGİLERİNİ SORDUM DİYE ELEŞTİRİ ALDIM

Bir yaralıyı ziyaret ettim, “Çocuklarınız neredeydi?” dedim. “Onları kayınpederimin evine gönderdik, bizim ev soğuktu. O ev sıcak diye, çocuklar üşümesin diye oraya gönderdik” diye yanıt verdiler. Bu durum da sosyal depremdir. Nasıl bir tablodur bu Allah aşkına? Bölgede eleştiri de aldım. Neden? Vatandaşın sorduğu “Deprem vergilerini ne yaptınız?” sorusunu dile getirdiğim için eleştirildim.

Hastanede yaralıları ziyaret ediyorum. Ölümden dönmüş, enkazdan çıkmış bir kadın bana “Çocuğum işsiz” diyor. Düşünün bu insanlık dramında dahi, mucizevi bir şekilde hayatta ve yine çocuğunu düşünüyor. Bu tablo nedir Allah aşkına?

Biz diyoruz ki; “Vergileri topladın neden dayanıklı binalar yapmadın? O diyor ki; “Bunu Bay Kemal’e mi anlatacağız?” Bana cevap vermeyeceksin, vatandaşa hesap vereceksin.

Van depremini de biliyorum. Önlemi ne zaman aldın? 604 kişi öldükten sonra. Önce alacaktın önlemi. 100 metrekarelik evi depremzedeye 75 bin liraya sattın. Vergi aldın, eyvallah. Depreme dayanıklı konutlar yapacağım dedin, eyvallah. Deprem oldu, insanlar öldü, o evleri yapılmadı. Bana kalkıp cevap veriyorsun!

DEPREM BÖLGESİNDE TEK BİR KIZILAY ÇADIRI GÖRMEDİM

Çalışmaları nedeniyle AFAD’a teşekkür ediyorum. Bu gibi afet durumlarında bir de 152 yıllık Kızılay’ımız var. Kızılay bugün hangi durumda? Deprem bölgesinde iki gün kaldım. Tek bir Kızılay çadırı görmedim. Her yerde AFAD çadırları vardı.

Kızılay, Yeşilay, Çocuk Esirgeme Kurumu. Bu üç kurum, sosyal devleti vatandaşa hissettiren kurumlardır. Kızılay bugüne kadar sıcak siyasetin dışında kaldı. Bugünse tam göbeğinde. 152 yıllık bir kurum bu hale mi düşmeliydi? Türkiye genelinde 750 şubesi olan Kızılay’ın şubesi 153’e indi. Yüzlerce taşınmazı vardı. Buna rağmen tarihi, şatafatlı yerleri kiralamayı tercih ettiler. Kızılay bu mudur?

Kızılay’ın paravan olarak kullanılması da son zamanlarda gündeme gelen diğer bir olay. Başkentgaz, parayı şartlı olarak Kızılay’a veriyor. Onlar da TÜRKEN Vakfı’na aktarıyor. KYK’da 60 bin öğrenci yer bulamadı. Ama sen bırakmışsın Türkiye’yi, ABD’de yurt yaptırmaya kalkıyorsun. Adamlar Manhattan’da yurt diye gökdelen yapmışlar. Güya öğrenciler kalacakmış. Soruyorum; öğrenci mi kalacak, beyefendilerin çocuklarına gelecek mi kuruluyor?

BU DÜPEDÜZ VERGİ KAÇIRMAKTIR

“Vergi kaçakçılığı değil, vergiden kaçınma” diyor… Bu açıkça fakir, fukaranın hakkının soyulması demektir! 60 bin öğrencinin yurdu yok! 285 bin öğrenciye para bulamadılar, bursu zamanında veremediler!

Eğer Kızılay gibi bir kurum içten içe çürümeye başladıysa devlet çürümeye başlamıştır. Biz ısrarla liyakat diyoruz. “Vergiden kaçınma” diyorlar. Bunun adı peçelemektir. Alkolde vergi vardır. Alkol almazsınız, vergiden kaçınırsınız. Bu düpedüz vergi kaçırmaktır. Devletin en saygın kurumunu kullanarak vergi kaçırma yoluna giderseniz vebali ağırdır.

Arkadaşlarımız araştırma önergesi verecek. Adım gibi biliyorum Erdoğan ve Bahçeli bunu reddedecek. “Ne gerek var parayı indirdik” diyecekler. Üstelik bağış yapılan yer de çocuk tacizinden sabıkalı bir yer!

BARIŞ DEĞİL FİLİSTİN’İ YOK ETME ANLAŞMASI

2012’de BM, Filistin’i gözlemci devlet statüsüyle kabul etti. Halen Filistin toprakları, Batı Şeria ve Gazze başta olmak üzere İsrail’in işgali altındadır. Bütün bunlar ortadayken, Trump kalktı anlaşma yaptı. Bu barış değil, Filistin'i yok etme anlaşmasıdır!

Filistin davası için 1978’de üniversiteli gençlerimiz gidip orada çarpıştı. Halen mezarları orada. Filistin kendi topraklarında bağımsız ve işgalden arınmış bir şekilde yaşamak zorundadır. Filistin davası onurumuzdur.

Dün Suriye İdlib’den acı haberler geldi. 8 şehit verdik. Kahraman ordumuzun, milletimizin başı sağ olsun. Suriye konusunu yıllardır dile getiriyoruz. Bir sürü şey söyledik ama Ortadoğu bataklığı akılda kalanlardan biri.

Dış politikanın milli olması lazım… Ülkenin çıkarları esas ise orada iktidar-muhalefet olmaz! Asarım-keserim ile bu işler olmaz! Eğer siz “dış politikayı ben yöneteceğim” derseniz, devleti yok edersiniz… İki egemen güç Suriye’yi istediği gibi kullanıyor, çatışacak taraflara silah temin ediyor! Eğer pinpon topu gibi Amerika ve Rusya arasında gidip gelirseniz, ikisi de sizi kullanır. Maalesef bu tehlikeyi yaşıyoruz.

Soçi’de Erdoğan 10 Ekim 2018’e kadar tüm ağır silahlı birliklerin çekilmesinin taahhüdü verdi. yine 2018 sonuna kadar M5 yolunun açılması dahil olmak üzere bütün terör örgütlerinin topu tankı çekilecek diye taahhüt verdi. Bu taahhütleri nasıl verirsin?

20-50 BİN TERÖRİST TÜRKİYE’YE GELSE NE OLUR?

Çin, Amerika, Suriye, Rusya, İran herkes bu teröristlerden rahatsız. Bu kadar teröristin Türkiye’ye gelmesi halinde başımıza gelecek felaketi düşünebiliyor musunuz? Tekrar ediyorum, 20-50 bin terörist Türkiye’ye gelirse ne olur?

Şimdi sığınmacılar gelecek.Daha önce de söyledim yine söylüyorum dilimde tüy bitti,Suriyeliler milletin başına bela olacak.Ben onları alın ateşe atın demiyorum. Birleşmiş Milletler’le konuşun,evlerini yapın diyorum. Neden sadece biz alıyoruz Suriyelileri? Trump bizimkine diyor ki vatandaşlığa niye almıyorsun? Sen al kardeşim, al eyaletlerine dağıt. Ne diye bize akıl veriyorsun?”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (48)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil05 Şubat 2020 09:49

    Avcılar Belediyesi’ne ait araçların CHP mitinglerine çalıştığı tespit edildi. Araçların, CHP’nin miting dönemi boyunca 3 milyon 935 bin 349 kilometre yol yaptığı ve 4 bin 813 sefer karşılığında ise hiçbir ücret alınmadığı belirlendi. Buna ne diyeceksin? Hadi konuş kürsüden.

  • Halil05 Şubat 2020 09:31

    Sen kılıçtaroğlu musun???!!!! Kılıçtaroğlu; kılıçtaroğlu OLMAKTAN çıkmış..... Adamın kendinden haberi yok. Aynaya baktığında kendini bile göremez olmuş, adam bundan bile bii haber...Peh...

  • abdullah05 Şubat 2020 00:19

    yalanları şerefsizlik derecesine ulaşan bu şahısa inananlarda şerefşizliğe hizmetkar olan hiç bir şeyden anlamayan kör cahil kimseler olmuşlardır. girdiği kızılay çadırını dahi göremeyen değil gördüğü halde arkasından yürüyen ahmaklar ordusunu devlete millete karşı kışkırtıp milleti ülkeyi zaafa sürüklemekte mahir tam bir ülke düşmanı darbe kışkırtıcısı zavallı peşinden yürüyenler ondanda zavallı

  • gnçlk04 Şubat 2020 21:58

    Kızılay gönüllülerden kurulmuş bir yardım kurumu. Yani gerçekde kimse maaş almıyor. Tamamen gönüllülük esası ile kurulmuş, sadece milletimizin bağışları ve destekleri ile ayakda kalan tamamı gönüllü insanlardan oluşan dernek statüsün de göz bebeğimizdir. Ne genel başkanı, nede sekreteri ende diğer kişileri aslında ilk kurulduğunda maaş almıyordu. DİKKAT DİYORUM, MAAŞ ALAN YOKTU. herkes gönüllü idi.. gel gelelim şuan iç yönetmelikler başkan 36 BİN TL MAAŞ ALIYOR.... Şuan sülalelce bazı kişiler kuruma girip devlet memuru işçisi gibi keyfi işler yapıyor belliki. Kanun o bakımdan kızılay da tam işlemesi lazım. tamamen halkın parası bu. devletin 1 kuruşu yok. ama bakıyorsun devlet den kişi /kişiler bu göz bebeği kullanmış. olmaması gereken işler yapmıştır. Devet birimleri vergi kaybınada uğramış, amacı dışında kurum kullanılmıştır. Savcılar nerede?

  • CAN04 Şubat 2020 19:51

    SEN ÇATLASANDA PATLASANDA BU ÜLKEDE BAŞKA SIGINACAK KAPIM YOK KIZILAYA DAHA FAZLA YARDIM YAPACAGIM ÇÜNKÜ SENİN AMACIN BELLİ BU MİLLETE NE FAYDALI İSE CHP KARŞIDIR.

  • atakan04 Şubat 2020 20:48

    CAN   YEĞENİM  EVLADIM SENİN  AKLIN  ERMEZ  BU  İŞLERE.  KANUN YÖNETMELİK BİLMEDEN  KARNINDAN KONUŞMA.  GİT  KUMDA  OYNA  SEN !!!!

  • kılıç04 Şubat 2020 19:44

    BU MAZLUM MİLLETE NE FAYDALI İSE SEN ONA KARŞISIN BU DAVRANIŞINI İYİ BİLİYORUZ KIZILAYIMIZ İNSANLIK NAMINA TARİH YAZIYOR SEN İYKİ VARSIN KIZILAY DİYECEGİNE KARŞISIN SEN BU MİLLETİN VARLIGINA BİLE KARŞISIN ESED GİBİ BU ÜLKEYİ SURİYEYE ÇEVİRMEK İSTİYORSUN AMA ALLAH SON O FIRSATI VERMESİN.

  • Suriyelilere vatandaşlık04 Şubat 2020 22:20

    Esadın ülkemizi Suriyeye çevirmek istediğine kimin destek verdiğini bile bilmiyorsun, bir de ahkam kesiyorsun.

  • necati bulan04 Şubat 2020 19:38

    her tasın altından aynı vakıflar çıkıyor....

  • lütfen yayınlayın.04 Şubat 2020 19:31

     KIZILAY VE YEŞİLAY YÜZDE YÜZ GİDER KULLANILIYOR. DİĞER BAĞIŞLAR ELDE EDİLEN GELİRİN YÜZDE 5 İ AKDAR. LÜTFEN OKUYUN FİKİR YÜRÜTMEDEN KANUNU İNCELEYİN. 

  • örnek..04 Şubat 2020 19:30

     Ben ev alıyorum. evi kızılaya alıyorum, bir çok vergi algı indiriminden yararlıanıyorum sonra,o evi derneğime kızılay hibe ediyor : ))  ne oldu? ucuza avantajlı bazı işlemler yapıyorum. kızılaydan sonrada o evi binayı istediğim derneğime aktarıyorum... ne oldu ? ben hayırsever iş adamı olup butun bağaşımı gider yazıyorum kar varsada zarar beyanım olauyor seneye gelirden düşüyorum o zararıda... binada istediğim derneğime yada kurumuma kızılaydan aktarılıyor.. ne oldu ? kızılay kullanıldı ve devlet vergi zararına uğradı. bu rada çete ve organizasyon işlerle büyük skandal var. Kanunlara aykırı hareket eden grup var. bir kaç kişi deil bu olay belliki. resmi inceleme acilen devletçe yapılmalı . kanun ihlali var.

  • yasa ve hukuk ne diyor.04 Şubat 2020 18:50

    Kızılaya bağış yaptığında kurumlar vergisinden Yüzde 100 gider olarak kullanıp dekontu şirket gideri yaparak ödeyeceğin gelirden düşebiliyorsun. Kızılay vergi denetimlerinde her dekont yüzde yüz gider kullanılır. şirket gideri, elektrık, benzın, otomobıl, bina, gibi şirket gideri sayılır o bağış dekontu yasalar böyle. ama bahsedilen ensar ve diğer kurumlara yapılan bağışların hepsi gider değildir. bir kısmı gider olabilir. kızılay gibi yasada yeri yoktur diğer bahsedilen kurumlarım. Burada bağış kızılay gibi gösterilmiş ve gider gösterildiğinden bağış parası, devlete az vergi ödenmiştir  kurum.. Devlet vergi alacaklarından mahkum kalmıştır. ortada maliye bakanlığının vergi kaybı vardır. yapılan iş organize iştir. maliye müfettişleri ve adli kolluklar, aynı tip organizasyon ve çetecilikden ilgili kişiler hakkında adli işlem, belge incelemesi ve sorguya almalıdır. Türk hukuku bunu emreder. Bu kişileştirilmeyecek kadar büyük bir hukuk ve vergi kaçırmadır.

  • : )04 Şubat 2020 19:24

    Bk diğer gelirler yüzde 5... kızılay ve yeşilay yüzde yüzde gider yazarsın.. mesela kar  50 bin tl. kızılaya bağır yaptın 70 bin tl. vergi kurallarına göre beyanın  - 20 bin tl oluyor gideri tamemen yazıyorsun. zarar beyanın oluyor.... ama  kar  50 bin tl. ensara 70 bin beyan ettin... 50 bin  yani 47,500 tl gelir ödersin devlete... fark bu.. kızlay ile her TL gider yazılmıştır. Lütfen kanunları kişiselleştirip şahsi düşüncelnle yorumlama .kanun kanundur.  örnek : her otomobilde kışın zincir sorunludur. yani kar yağmış, yağmamış kanun için önemsizdir. Kanunlara fikir üretemezsin. vergi müfettişleri inceler, ceza keser. sen şahsi düşünceni ceza kağıdınlar gider, vergi mahkemesinde itiraz edersin. sistem ve devlet böyle işliyordu taaa kurulduğundan beri 10 yılda düzen bozuldu.

  • bk04 Şubat 2020 19:03

    bunu kizilay baskani acikladi. digerlerine bagis yapinca net gelirin yuzde 5i kadar kesebiliyorsun .eger baskent gaz 160 milyon dolar kar etseydi gene aynı sey olacaktı .sanırım karı 160 mılyondan daha az.bu nedenle aynı şey oluyor.

  • ve04 Şubat 2020 18:43

    Kızılay da yolsuzluk var. Yetkililer incelemeli. Benim paramı nasıl kişisel işlerinde kullanabilir siyasiler? bunun için mi EVET dedim cumhurbaşkanlığı sistemine ? yazıklar olsun. 

  • ...04 Şubat 2020 18:42

    Doğruyada yanlış dicek halimiz yok. Bende verdim oy ama, bu dediği doğru. Onca paralar gezmir trafik olmuş. Adam bu dediğinde %100 haklı. Bizim verdiğimiz vergilerimiz ve bağışlarımızla kızılay yüzyıllarca ayakda kalan bir kurum. Böyle kişisel işlere  kullanılması çok ayıp.

  • abdullah04 Şubat 2020 17:47

    chp içinde tacizden yargılananlar olunca chp tacizci mi olmuş oluyor kk nın demesine göre tam bir ahlaksız iftiracı bu şahıs. kızılayın geçmişinide geçmişte yaptıklarını da biliyoruz. çydd neler oluyor sen oraya bak paraları heykellere verin vakıflara vermeyin bu milletin evlatları okursa bilgilenirse sizin yalanlarınıza algılarınıza bakmazlar pisliklerinizi kızılay sodayla yıkayın

  • abdullah04 Şubat 2020 19:52

     cahile cevap verilmez ama bre cahil kanun diyorki kamu yararına iş yapanlar  yaptıkları iş karşılığını vergiden düşerler. bu vakıfların amacı kamu yararı milletin evlatlarına burs yurt sağlamak devletin yaptığıda vergileri alıp aynı şekilde davranmak değil mi kamuya fayda sağlamak heykel  mi yapıyorlar put mu dikiyor bunlar vakfın amacını incele ve bu paralar nereye harcanmış takip et kamu yararı olup olmadığını göreceksin paranın nereden gelip nereye harcandığı belli kışkırtıcıların kışkırtmaları seni aldatmasın

  • cahil04 Şubat 2020 18:54

    Hukuk biliyormusun? vergi hukuku? burada yorum deil, türkiye cumhuriyeti hukuku önemlidir. Sana ben bağış yapsam 100 bin tl gider gösteremem. kızılaya bağış yaparım 100 bin tl o belge şirketimde gider sayılır. devlete ödemem gereken parayı vergi kanununa göre  ödeyeceğim vergiden bağış kadarını gider gösterir devlete ödenem.. ama benım kızılaya yaptığım başığı el altından kızılay sana 100 bin tl verdiğinde devlet zarara uğramış olur. kanuk önemlidir. kanun nedir? kırmızı ışıktır. kırmızı ışıkda dur. ister gavur ol. ister chpli, ister skpli, ister rus ol. ister budist.. türkiyede kırmızı ıçıkda durmamak kanunla cezalandırılır. burada bahsedilen KANUNDUR. devlet kanunlarını çiğneyenler cezalandırılır, devlet kurumlarıncan inceleneir. burada olay kılıçdaroğlu yada tayyip deildir. Türkiye cumhurieti kanunları muhattaptır. biraz oku. çok cahilsin.

  • Nuri04 Şubat 2020 17:23

    Kızan koyunlar meee diye bağırıp kötü yorum yazmış

  • kılıç04 Şubat 2020 19:48

    BU CHP BU ÜLKENİN AYAKTA DURMASINA BİLE KARŞI ELİNDEN GELSE ESED GİBİ TÜRKİYEMİ TARU MAR EDECEK AMA ALLAH CHP YE FIRSAT VERMESİN KIZILAY GİBİ MAZLUM İNSANLARA YARDIM EDEN BU KURUMA BİLE TAHAMÜLÜ YOK.

  • Adem kartal04 Şubat 2020 17:09

    Bu adamı pekde şeyyapmamak lazım iyice sapıttı

  • HOKUS04 Şubat 2020 16:33

    Ülkemiz yardım kuruluşu olan Kızılay aracılığıyla Vergi kaçakçılığı yapanı da buna çanak tutan başkanı da gördü. Keşke bari yardım kuruluşunu bu kadar kötü çirkin işlerimize alet etmesek. (6) 

  • idrakı müdrik04 Şubat 2020 17:15

    Fiili ve mer'i mevzuat ile tatbikatını kaçakçılık addeden zihniyet, örneğin Ankara Belediyesinde ki rüşvet iddiasını elbette rutin bir uygulama olarak kabul etmektedir...    

  • AHMET ÖZBİR04 Şubat 2020 16:16

    KIZILAY KIZILAY olalı böyle HİZMET GÖRMEDİ! Allah o güzel insanlardan razı olsun. Ey PKK'NIN PARTİSİNE SEMPATİ DUYAN, TÜRK'ÜN İYİLİK HAREKETİ'NE KİN KUSAN Kılıçdaroğlu senin acın Kızılay'ın başarısı TÜRKİYE'NİN HANESİNE YAZILMASI, BAŞKAN ERDOĞAN'IN DÜÂNIN KRALINI KAPMASI!..

  • .04 Şubat 2020 18:56

    Milletin kanununu çiğneyen, kandilin niyetinden faksız devleti zarara uğratandır. kanun karşısında adım atan Türkiye cumhuriyeti tarafından gerekli cezasını bir gün alır. Sen feto ağzı ile hala devletin kanunlarını çiğnemeyi teşvik ediyorsun.  Seninde cezanı keserler . 15 temmuzde tövbe ettin diye burada onun bunun yalakası oldun korkudan. Senin gibiler facebook, tweetterda hemen kendini bellie diyor. millet anlıyor. merak etme sen. 

  • pinokyo04 Şubat 2020 16:10

    Biz çok iyi biliriz Kızılayı demek istiyor. Tıpkı eski SSK gibi... Hala yalan hala yalan. Yatacak yerin yok KK yatacak yerin... 

  • fatih istanbul04 Şubat 2020 16:07

    1980----2001  ,senelerdeki kızılay dan  bahsediyor  heralde  ozamanlar kızılayın  başkanı   beşyıldızlı  otelin  kıral dairesinde  yaşıyoor rakısını  yudumluyordu   2000 depreminde   zaten  deprem altında kaldı .bu  senelerden  bahsediyorsa  doğru  söylüyor 

  • vatandaş04 Şubat 2020 15:57

    insanları demoralize etmeyi bırakın sizde çaga ayak uydurun teknoloji ile ugraşın fabrika kurun mesala işci diyonuz alakanız yok muhalefet demek herşeye karşı olmak demek degil ki mandıra filozofu gibisin herşeye karşı.

  • EMEKLİ ASKER04 Şubat 2020 15:39

    pkk Nın siyasi ayağını ve sol örğütlerin siyasi  ayağını açıkla, darbe ler den medet umanları söyle.Türkiye de can güvenliği yok diyeni de bizamet bildir.NOKTA

  • o.yazar04 Şubat 2020 16:07

    o,,zaman takke düşer...kel görünür,,o nu gizlemesi gerekir...halkı nasıl kandıracan..

  • Serkan04 Şubat 2020 15:34

    Kızılayın çadırları suriyelilere hizmet ediyor bunu bilmeyen varmı?

  • zırdeli04 Şubat 2020 15:31

    Hop bop top

  • Velican Hilal04 Şubat 2020 15:20

    Türkiye de her şeye pkk gözüyle Suriye de esed gözüyle bakıyorsun. Şu şaşılığa bir son verip herkesi şaşırtsan. 

  • gerçek.04 Şubat 2020 15:18

    o kdar kin doluki içleri vatanı satacak kadar alçalıyorlar. askerimiz suriyede şehit oluyor esat zalimini tutuyorlar. Allah hepinizin cezasını versin. yokki bir devlet bu hainleri kızılayda assın.

  • gobel6604 Şubat 2020 15:17

    Bu guruhun derdi ne deprem, ne vatandaş, ne yardım, bu guruhun derdi kızılayın dinle alakalı bir vakfa bağışı. Bağışlayan belli, bağış miktarı belli, bağış alan belli her şey kanunlara uygun(vakıf bağışlarının vergiden düşülmesine karşıyım) Adamlar din ile ilgili bir şey duydukları zaman kırmızı görmüş öküze dönüyorlar.    

  • E:S04 Şubat 2020 15:08

    CHP , CHP Olmaktan çıktı desen daha doğru olur.

  • H.ÜZER04 Şubat 2020 14:47

    EVEEET TEK ADAM KILIÇTAR SEN TAYYİBE..BEN DE SANA SÖYLERİM...SEN ERZURUM İL KONRESİNDEKİ SEÇİMİ ANLATSANA..DEMOKRAS NASIL ORADA..ANLATSANA..KIRILSIN ELLERİMİZ..Bİ DAHA SANA OY VERİRSEK..ERZURUM..

  • ibrahim04 Şubat 2020 16:14

    eskiden CHP yöneticileri kendileri gibi düşünmeyen halka  KOYUN gibi derlerdi,,millet  zeki,, tamam  bizde KOYUNUZ dedik.sonra durumu çakıtlar türçenin azizliği ..sonra keser kendilerine  döndü..Şimdi TROL çıkardılar...inanki kullananlar manasını bilmez.

  • Ahmet04 Şubat 2020 15:23

    Tıroller yazıyorsunuzda artık sizin tarihiniz geçti bayatlandınız

  • ONUR04 Şubat 2020 14:44

    SANA ARTIK SÖZÜM YOK...SANA İNANANA ŞAŞARIM...ARTIK YETER BE..İNSAN BUKADAR KÖR OLABİLİR..

  • ALP04 Şubat 2020 14:42

    HİÇ BR ŞEY YAZMAYACAM...SADECE 2 SORU..VATANDAŞ OLARAK.1-DARBE AKŞAMI TANLARIN ARASNDAN RAHAT RAHAT,GEÇTİN..OYSA DARBEDE BÜTÜN SİYASİLER..GÖZ ALTINA ALINIR.HA....DEMKKKİ....2-YURTA SULH CİHANDA SULH DARBENİN PAROLASI..DEĞİLMİ..BUNUN ASKERİ KANADI..TUTUKLANDI...BİDE SİVİL KANATI..YANİ YÖNETİCİ OLACAK İSİMLER KİM...BİDE ONU SÖYLE BAŞKA...SÖZÜM YOK.BUNLARI YANITLA ÖMÜR BOYU OYUM SENİN..AMA SAMİMİCE SAKIN AK..KARA..ŞU BU.DEME-SAYGILAR

  • Broker04 Şubat 2020 16:00

    sn. Kılıçdaroğlu 15 Temmuzun çakma darbe olduğunu defalarca söylemedi mi?

  • salih04 Şubat 2020 15:59

    sende insanı morartacak sorular sormuşun kardeş,,çok güzel tesbit.

  • TAHA04 Şubat 2020 14:56

    ZATEN ONLARI YANITLASA MESELE BİTER..BÜYÜK SORULAR.SEN ADAMI CAN EVİNDEN VURUYON..

  • Vb04 Şubat 2020 14:32

    Eskisini de biliriz biz , deprem yerine 3 gün sonra giden , 50 yıllık yırtık ve pis çadır dağıtan.... tıpkı senin genel müdürü olduğun zamanki SSK gibi

  • Bika04 Şubat 2020 14:11

    Kızılay'ın kızılı yeşil olmuş  ve Yeşilhilâl olmuş.

  • Vb04 Şubat 2020 15:10

    Yeşilay diye bir kurum var zaten aklınca espri mı yaptın... Eski adı hilal-i ahmer... Ama sen nerden bilecen cahil, günlük 150 kelimeyle konuşan adamdan ne bekleyebiliriz