E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Kırılan fay hattı değil, saray iktidarının ar damarıdır---

Kılıçdaroğlu: Kırılan fay hattı değil, saray iktidarının ar damarıdır

Kılıçdaroğlu: Kırılan fay hattı değil, saray iktidarının ar damarıdır
28 Ocak 2020 - 14:46 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu parti grup toplantısında Sivrice depremine ilişkin "Vatandaş deprem vergisini ödedi, önlemi almak siyasi iktidara düşüyor. 34 milyar dolar nereye gitti? Kırılan fay hattı değil, saray iktidarının ar damarıdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Elazığ ve Malatya'yı vuran 6.8 büyüklüğündeki Sivrice depremine ilişkin "Vatandaş deprem vergisini ödedi, önlemi almak siyasi iktidara düşüyor. 34 milyar dolar nereye gitti? Vatandaş soruyor, ‘Niye soruyorsun?’ diyor. Kırılan fay hattı değil, saray iktidarının ar damarıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Elazığ ve Malatya depremlerinde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Deprem olduğunda, kimliği, inancı, görüşü ne olursa olsun milletimiz yaraları kapatmaya gidiyor. CHP'li belediyeler de deprem bölgesine büyük katkılarda bulundular. İnsani yardımları bölgeye taşıdılar. Sadece CHP değil, bütün belediye başkanlarımızı kutluyorum.

Ocak ayı yeni bir başlangıç ancak Ocak ayının bizim için ayrı bir önemi var. Onat Kutlar, Uğur Mumcu, Metin Göktepe, Muammer Aksoy, Hrant Dink gibi aydınlarımız, gazetecilerimiz Ocak ayında öldürüldü.

Vicdanı olan herkes Osman Kavala‘ya haksızlık yapıldığını biliyor. Tam 819 gün süren bir süreç. Böyle bir adalet olabilir mi? AİHM serbest bırakın dedi, tercüme edilmedi diyerek geri cezaevine yolladılar. Hiç tercüme edilmezse ömür boyu cezaevinde mi kalacak? Bugün görülen davada inşallah adalet tecelli eder ve Osman Kavala yuvasına kavuşmuş olur.

'Devletin dini adalettir'
Devlet süreklidir ve bakidir. Vatanımızın sınırları vardır. Tasada ve kıvançta bir arada olmamızı sağlayan bir anayasamız vardır. 1921’den beri egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir ilkesi egemendir. Huzur içinde barış içinde yaşamak istiyoruz. Gelecek kaygısı olmayan güven içinde yaşayan bir ülke istiyoruz.  Adaletli bir devlet istiyoruz. Devletin dini adalettir. Bu adaleti sağlamak bütün siyasal partilerin, STK’ların görevi olmak zorundadır.

Hakkı, hukuku ve adaleti kendi evimize, kendi mahallemize taşımak zorundayız. Adalet olunca herkesin işi, herkesin aşı olacak.

Bizim ülkemizin güzel insanları var. Ülkemiz en güzel yerde. Talebimiz; hiçbir ayrım yapmadan, huzur ve barış içinde birlikte yaşamak istiyoruz. Huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Gelecek kaygısı olmayan, güven içinde yaşayan bir toplum istiyoruz.

'Siyasetin inançlarla işi olmaz'
Üniversiteler bilim üretsin istiyoruz. Üretsinler ki sanayici faydalansın üretim artsın Türkiye kalkınsın. Soğan üreticileri dertli. Geçen yıl yurt dışından getirmiştik, bugün tarlada çürüyor. Soğan üreticileri alın terinin karşılığını alamıyor.

Siyasetin konusu insanlarımız aç mı tok mu olmalıdır. Kimliklerle, inançlarla siyasetin işi olamaz. Hiç kimse inancından ötürü, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmesin. Bizim siyaset anlayışımız; insanın mutluluğu üzerine inşa edilen bir siyaset anlayışıdır. Bizim siyaset anlayışımız insanların mutluluğunu önceleyen siyaset anlayışıdır. Bu yüzden ayrımcılığa karşıyız.

'Hiçbir siyasetçi cebinden para harcamaz'

Daha güzel bir Türkiye inşa etmek için vergi veriyoruz. Hiçbir siyasetçi kendi cebinden para harcamaz, bizim paramızı harcar. Siyasi iktidar her kuruşun hesabını millete vermek zorundadır. Buna devlette şeffaflık diyoruz…

Demokrasinin çıkış kaynağı hesap vermektir. Bu anlamda toplanan vergilerin nereye harcandığının hesabını vermesidir. Uluslararası Yolsuzluk Endeksi’nde 13 basamak (Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2019 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi’ne göre Türkiye 39 puanla 91’inci sırada yer alıyor.  Türkiye, endekste ülke tarihindeki en düşük sırayı almış oldu) Demek ki hesap verilmiyor. Bilgi verilmiyor. Vergi vermezsem zorla alıyorsun. Bunun anlamı siyasi iktidarın topladığı vergiyi nasıl harcadığının hesabını vermediğidir. Vatandaş verdiği verginin nereye harcandığını bilmeli, öğrenmeli!

Hepimiz vergi veriyoruz. Doğduğumuz andan itibaren vergi ödüyoruz. Bebek bezinden, kefen bezine kadar vergi veriyoruz.Neden vergi veriyoruz fakirliği yenmek için. Yurttaşlarımıza yol götürelim, uygarlık, çağdaşlık götürelim diye vergi veriyoruz.

Rahmetli Ecevit deprem vergisini çıkardı. Ek gelir vergisi alıyor vatandaştan, en kurumlar, emlak, motorlu taşıtlar, özel iletişim ve özel işlem vergisi alındı. Büyük ölçüde yaralar sarıldı. Ve bu paraların nerelere harcandığı Başbakanlık sitesine kondu. 2004 yılında. diğer vergiler ek vergiler kalktı, iletişim vergisi kalıcı hale getirildi. 2004-2019 arası vatandaştan toplanan deprem vergisi 65 milyar lira. Dolara vurursak 34 milyar dolar. Bu para deprem yaralarını sarmak, kentleri depreme dayanıklı hale getirmek için bizim ödediğimiz vergi. Sonra bu oranları da artırdılar. Hiç itirazımız yok. Bu fedakarlığa bu millet katlandı. Malatya ve Elazığ'da bir olayla karşılaştık. Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Ama yaşadıkları evlet depreme dayanıklı değildi. 17 yıldır iktidarsınız, deprem vergisi alıyorsunuz, bu tahribatı önlemek için neler yaptınız? Bir vatandaş bunu soruyor, vay efendim nasıl sorarsın.

Bizim milletvekilimiz 2016'da çıktı konuştu, 'Elazığ fay hattı üzerinde yaşıyor tedbirleri görüşelim' dedi. Peki yasama organı ne diyor biz kanun çıkardık vatandaş vergiyi de veriyor bakalım şu yürütme organı üstüne düşen görevi yaptı mı yapmadı mı? Reddedildi. Milletvekilimiz yalvarıyor yakarıyor, önlem alalım diye. Kırılan fay hattı değil saray iktidarının ar damarıdır.

Eski milletvekilimiz Ali Özcan, 2016 yılında Elazığ’ın deprem bölgesinde olduğunu belirterek, araştırma önergesi verdi. Ne oldu? Reddedildi! 2019 yılı Ekim ayında da depremle ilgili yine bir araştırma önergesi verildi. Bu önergede AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Depremde ölenlerin bütün günahı onların boynunadır.

'Japon yapıyor da seni niye yapmıyorsun?'

Japonya nasıl yapıyorsa aynısını yap. Depreme dayanıklı evler, hastaneler, okullar yap. İstanbul’da 1999 depreminden sonra hasarlı olan okullar var. Bunlar ne yapıyor? Deprem olduktan sonra kriz masası kuruyor. Allah sana aklı niye verdi? Japon yapıyor da sen niye yapmıyorsun. Depreme dayanıklı konutları niye inşa etmiyorsun. Devlet lafla yönetilmez, devlet liyakatla, ahlakla, erdemle yönetilir.

Sen önlem aldın mı, Allah aklı sana niye verdi, Japon'a akıl verdi de sana mı vermedi?

Millet bu paraların nerelere harcandığını öğrenirse, liyakat dediğimiz odur. 

Elbette ki bir sorun varsa soruna akılcı yaklaşmakla gerekiyor. Bilim adamları görevini yaptı mı yaptı. Söylüyorlar mı buradan fay hattı geçiyor diye, söylüyorlar. Burada binaların nasıl yapılması gerektiği konusunda belediye görevini yapıyor mu? Yapmıyor. Siyaseti kirlilikten arındırmak lazım. Siyaset köşeyi dönme aracı değildir. Bu milletten topladığın 34 milyar dolarlık deprem vergisini nereye harcadın? Ben bilmek istiyorum.  Her partiden vatandaş verdi. Peki nereye gitti bu para? Ben bunu sormak zorundayım. Buna hepimizim bir şekliyle cevap bulması lazım. Olay yaşanıyor, Erdoğan'ın söylediği şu: Depremi durdurma şansımız var mı? Yok ama soru bu değil soru şu, 34 milyar dolar aldın, vatandaşın evini depreme dayanıklı neden getirmedin?İstanbul'da 5.8 büyüklüğünde deprem oldu Çevre bakanı şunu diyor; 'İstanbul'da 14 okulda eğitime ara verildiğini belirten kurum  54 okulla ilgili çalışma yapılıyor.' 82 milyondan toplanan 34 milyar dolar nereye harcandı? Herkesin sorması lazım.

Bakınız 2015, Sakarya'da valilik bir rapor hazırlıyor; 'depreme dayanıklı olmayan 60 okul binasından 21'inin yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Bu okullar için 25 milyon lira ödenek tahsisi isteniyor.' 99 depremi. Kaç okuldu, 60 okul binası. Sakarya depremin merkezi. Ne yapıyorlar bunlar? Devleti nasıl yönetiyor bunlar. Bizim çoluk çocuğumuzun hiç mi kıymeti yok?

Sorumlusu siyaset kurumudur, kaynağı yerinde harcamamasıdır. Hâlâ İstanbul'da 99'dan sonra el atılmamış okullar var. Sonra deprem yönetimi. Bakanlar bir araya geliyor yahu ne toplantısı adam zaten yer altında, zaten ölmüş. Sen önlem aldın mı? Allah aklı sana niye verdi? Japon'a akıl verdi de sana mı vermedi? Devlet lafla yönetilmez. Bilgiyle yönetilir. Devleti yönetmek sadece bugünkü sorunlara kilitlenmek değildir. Devletin 50 yıl sonra nereye gideceğini düşünmektir. Deprem oluyor koşuyoruz hep beraber. O çürük binalar neden yıkılıyor? O binaların yapılmasına kim izin verdi? Beyler iktidarda hiç sormuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (77)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ29 Ocak 2020 14:06

    yazıklar olsun sana verdiğimi oya inanki tiksindirdin...deprem üzerinden  rant elde edemedin...işin gücün  T.ERDOĞAN o yine geldi bi ziyaret etti bizim buraları sen oturduğun yerden aslı astarı yok..işlerle bozk plak gibi  zıvırdayıp duruyorsun...kalk git bi deprem yerlerine  yok..derlerdi de inanmazdım senden  bi şey olmaz..

  • tbmm de komisyon29 Ocak 2020 13:36

    tbmm de komisyon kurulsun. akp,chp,iyi parti, hdp,mhp hepsi kendi fetöcü sünü ortaya çıkartsın.. halka açıklayın içinizdeki fetöcüleri..

  • MUSTAFA KEMAL29 Ocak 2020 12:36

    2000 den sonraki politikacılar hep birer proje ..

  • KEREM KIRBIZLI29 Ocak 2020 11:44

    Asıl yıkılan ve yerin dibene sokulan CHP oldu.ATATÜRK ün partisinin direksiyonunu götürdün pkk ve fetö ye teslim ettin.

  • HALK28 Ocak 2020 21:37

    KILINCTAROGLU  CATLIYACAK BU KADAR KİN VE NEFRET  NEDİRYA  İMAMOGLUNA BAK HİÇ UMURUNDA DEGİL ENİNDE SONUNDA  KEMAL BEYİ KOLTUKTAN EDECEGİNE EMİN GİDİP KARDA TATİL YAPIYOR

  • bahaneci28 Ocak 2020 20:15

    Allah,seni ve gibilerini nasil biliyorsa oyle yapsin.

  • Mami29 Ocak 2020 10:59

    Allah senide bildigi gibi yapsın inşallah

  • ...28 Ocak 2020 19:55

    Ne kadarda mert ve cesurda konuşuyor... bu devirde bu laflası söyleyen başka biri olsa, geçmişinden bişe bulup kodese atarlar.. demekki kılıçdaroğlu okadar şeffafki geçmişi ve hayatı hiç kimse bişe yapanıyor...

  • ... 28 Ocak 2020 21:58

    Ülkemizdeki özgürlük fazla gelmiş de hakaret, yalan ve iftiraya ceza verilmiyor olabilir mi

  • kılıç28 Ocak 2020 19:48

     BU ÜLKEDE HER TÜRLÜ REZALETİ ÇIKART VATANA MİLLETE İHANET ET IRKÇILIK YAP AR DAMARINDAN BAHSET ÖNCELKİKLE KENDİNİ SORGULA ÇOK TUHAF SIN TÜRK MİLLETİNİ ZIVANDAN ÇIKARTIYORSUN.

  • ışın Özdemir28 Ocak 2020 19:48

    Depreme dayanaksız diye yıkılan okullara ödenek yok.Okullar yapılamıyor.Ama yaz boyu okluk koyuna para akıyor.Sonrada halkım için zarar edelim neolacak.Zarar etmeyin yıkılan okulların yerine acilen sağlamlarını yapın

  • ne verecen28 Ocak 2020 19:30

    hdp git kol kola gez.sizin üzerinizde bir leke olarak kalacak.oy için yapılırmı

  • ..28 Ocak 2020 19:52

    hdp de kardeşimiz.. HDP partisine üye olupda, Suriyede ve doğuda şehit düşen çok şerefli vatan evladı var. mhplide var, chplide var, bağımsız partilide var, atatürkçüde var...Herke akp li olacak diye kanun mu var  ?  Kandil ağzı İLE feto ağzı ile, YAZIP MİLLETİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORSUN. MİLLET UYANDI. hiçç kendini yorma...

  • evet28 Ocak 2020 19:00

    Türk milleti uyanıyor... milyonlarca insanı baskıla susturup içeri atacak mapushane yok. konuşacak tabi.. parayi veriyorsa millet, hesabınıda soracak. kendi ailesini sokmadığı evlere millet ailesini bırakıyorsa fakirlikten , hesabını sooraacaak... hesap vermeyen seçimle gidecek... yok öyle katakulli işler... onca vekil sçtik 1 vekil görmedik tvlerde. 112 kadın akdar iş yapmadımı bu vekiller? yada diğer belediyeler? eee 7/24 siyasi şow yağpacam diye tvleri kanalları kullananaların alsı yaratması sosyal medyadakı haber paylaşımları ve yardımları ile zaten ortaya çıktı. kılıçdaroğlu asıl soruları sormakla çok doğru demiş. haberler ve spikerler susuyor. tvler korkudan işadamları korkudan susuyorsa. 1 kişi konuşuyorsa bu işlerin içinde başka işler var demektır. bu adamı hiç sevmem ama ilk defa aklımı çelmeyei başardı.

  • Mantık.29 Ocak 2020 11:43

    Feto itlerinden bahsediyorsan onlar cehenneme hazırlanıyor.

  • ... 28 Ocak 2020 22:02

    Yapma ya daha çok taraftarı gibi yazmışsın. Sen kendin inandın mı hiç sevmediğine

  • Bülent 28 Ocak 2020 18:51

    Bu ülkedeki kaçak ve yetersiz binalarda CHP belediyeleri var.istanbul u oy uğruna birilerinin cebi uğruna harcadınız depremde ölen insanların çoğunda CHP eliyle yapılan kaçak ve yetersiz binalar var 1999 depreminde avcılarda kaç kişi öldü avcılar kurulduğundan beri CHP yönetiyor avcılarda ne önlem aldınız. Küçükçekmece sol parti dönemlerinde yapılan yetersiz ve kaçak binalara ses çıkarılması birileri cebini doldurdu siz hala neyin kafasındasınoz

  • eee'ye28 Ocak 2020 22:06

    Bina sağlam değilse imar affı mı içini rahatlatır? İnsan önce kendi tedbirini kendi almalı. Ayrıca köylü cahil değildir, cahil olan sen ve senin zihniyetindekiler

  • eee28 Ocak 2020 19:54

    imar affı çıkartan kim demezler mi?  : ) kardeşim kötlü kahvesinde de ilk soru bu. imar affı nereden çıktı ozamansa diye : )) millet sosyal emdyada okuyor o karşındakiş cahil koylu yok ardık. google araştırıp soruyor... o dediğin zımbırtılı iftairalar sosyal medyadan önce tutuyordu. tek tv ler tek gazetelerle : )) gunaydınnn

  • Aynur 28 Ocak 2020 18:50

    Milletvekili maaşı bağişlasın

  • ışın Özdemir28 Ocak 2020 19:51

    Kesin CHP lisin bu işi siyasete alet ediyorsun:)) :o)  :o)  :o) 

  • Abdulsamet 28 Ocak 2020 18:27

    Aşağıdaki yorumları okurken sizlere gülüyorum bukadar KINDARLIK niye UNUTMAYIN KEMAL KILICDAROGLU BIR DEGERDIR ancak size diyecek hic bir sözüm YOK hadi ORDAN

  • Arifhan29 Ocak 2020 19:28

    Ederi de beş para etmeyen kalp para gibi yolda bulsan tenezzül edip almazsın sizin tıynette adamlara da böyle boş müdür yakısır alkıslayın durun akıl fukaraları

  • Misafir 28 Ocak 2020 18:20

    Asıl kırılan chp nin gittiği yoldur. Chp nin eski mv leri bile bunu söylüyor. Chp artık çizgisinde değildir. Bölücü örgütün sözcülüğünü yapmaktadır.

  • İstanbul 28 Ocak 2020 17:56

    Sen once İstanbul beledıye baskan bak yine tatilde insallah savaş olmaz yoksa herkes tatil ğider

  • Aynur 28 Ocak 2020 18:47

    Erzurum da

  • Ramazan28 Ocak 2020 18:29

    Utan ya bukadar mı kindarlasti yüreğiniz IMAMOĞLU ASLAN GIBI GELIYOR

  • Siyaseti kim yaptı..28 Ocak 2020 17:47

    Elazıg millet vekilleri nerede ? deprem oldu 1 vekıl yok neden ? çünkü elagda birileri siyaset yaptı. Bunu görmeyecek kadar kör deilim. Biz canlardan bahsediyoruz. evler yıkılmamalı diyoruz, insanlar battaniye arıyor, hayvanları yaralı kalmış. ulaşalım diyoruz.. kimileri, hdp kamyonu depreme yardım gönderemez diye çevriliyor..imamoğlu deprem bölgesınde aman haberi yapılmasın denıyor... anakra belediyesi depremde aman haber olmasın denıyor.. kendileri affedersınız sessiz olunamsı gereken ortama gidiyor, göçükten insanların çıktıgı ortamda devlet arkanı ile gezip resim veriyor.. Valla birileri eleştirir kardeşim. kusra kalmayın. bakanlar deprem olmadan, yıkılmadna önce orada olacaklar. İstanbulda deprem olunca kimse tır tır gezmesın ortalıkda. gezecekde 7/24 şimdi gezip evlerin temellerini tek tek kontrol etsın... geçin siyasi şowları. halkın pararası herşeye yeter. yonetim sıkıntıları var ben onu göruyorum. Vatandaşım herkesi eleştirirm ben. 

  • Raiden28 Ocak 2020 17:46

    Klasik siyasi söylemler. Eleştirdiği de kendisi de proje. Kurgulanmış, planlanmış ve oynanıyor.

  • : ))28 Ocak 2020 17:43

    Yorum yazanların çocu , kılıçdaroğlu deprem bölgesine gitsede, taşlasak diye dua eden tipler.. bunların siyaseti siyaset değil. hukukdan, adeletten, inançdan yoksun sapkınlaşmış saçma sapan tarikat adı altındaki ingiliz yada abd sözde müslümanı.. ne geliyorsa ulkeye 15 temmuzdada bu tipelr sayesinde geldi. Milli birlik beraberlği bozmak için heryerde var bunlardan  : )) ama sayıları çok çok az. Halk uyandı., çaktıkça çakıyor tokatı bu saldırgan kandil gibi milleti dinli/dinsiz diye bölenlere...

  • ...28 Ocak 2020 17:41

    MİLLET SORACAK TABİ..  vergi öde... onu öde.. bunu öde... neden evler göçtü?  nereye o para gitti? soracak tabi.. soran vatan haini ilan ediliyor. o zaman alma vergi bende sormayayım kardeşim.. vergi alıyorsan, hesap vereceksin. isterse en tepedeki ol. Ne fark eder ? mantığım almıyor. 

  • Cehendeme odun28 Ocak 2020 17:41

    Sende o ar damar varmı Türkiye'nin yüzkarası adam zerre iman ahlak Yok sende

  • Ebubekir 28 Ocak 2020 18:23

    Yuh sana kalitesiz ADAM kınıyorum SENI kılıçdaroğlu çok değerli bir lider dürüst bir lider ADAM gibi adam size YUH diyorum sanki kılıçdaroğlu iktidar ama yakındır

  • EMEKLİ ASKER28 Ocak 2020 17:24

    böyle siyaset yaparak oy mu alacaksın.

  • emekli28 Ocak 2020 17:10

    sen, 09 ilinde nasıl belediye mütahit ten bağşış ister onu araştır,o nerden verecek tabiki tüketici den cıkacak.

  • ahmet28 Ocak 2020 17:00

    evet ,depremide sayın erdoğan yaptı,sayın kılıçdaroğlu hızını alamadı ,yakında istanbulun barajları suyla dolmazsa bilinki bunun sorumlusuda sayın erdoğan alkış sayın kılıçdaroğluna,meğer sayın erdoğanın gücü ne kadar büyükmüşkü,tabiata bile müdahale edebiliyormuş,bravo sayın kılıçdaroğluna,

  • Ahmet Tecer28 Ocak 2020 16:49

    CHP yi HDP leştiren , Atatürk ün ilkelerine ihanet edenin birisin

  • Ömer 28 Ocak 2020 18:25

    Hadi ORDAN siz nefretinizden kininizden boğulan bu KADAR KINDARLIK olurmu ya

  • gobel6628 Ocak 2020 16:49

    keMAL kardeş senin ar damarına bi çare bulmak lazım. Allah Bu ülkeye senin gibi  bir siyasetçi musallat ettiyse millet olarak ne günah işlediğimizi iyi sorgulamamız lazım. Deprem için CHP sporlular maddi yardım etmediğine göre toplanan paralar şuan harcanan ve harcanacak paralardır. 

  • Sanan428 Ocak 2020 16:32

    Bunuda dedin ya harbi senin aklından şüphe ediyorum ne karaktersiz ne adı bir insansın yunan bile senin kadar değil nesin sen kimsin kiminsin kime hizmet ediyosun sana oy veren bu millet görmüyormu bunu yoksa bu adam normal biz mi anormal iz m....

  • Mr swordson28 Ocak 2020 16:26

    Ok right but what do you do for me !

  • mıysız28 Ocak 2020 16:50

    seçersen ,belki yapar bir şeyler böyle nasıl yapsın böyle sadece konuşur

  • HALİL KERTENKELE28 Ocak 2020 16:25

    bak kemal ak partiden önceki yıllarda ülkemizde meydana gelen depremlerde senin partin iktidarda idi ölene vatandaşlarımız ve hasarlara bak bakalım.sonra deprem üzerinden siyaset yapma her gün kan kayıp ettikce adeta çıldırıyorsun. sen ssk nasıl batırdın onu bize bahis et.sende ve partinde ne vizyon ve bir tane dahi projen var mı.

  • Bir yorum28 Ocak 2020 16:19

    Temel atmama, iş yapmama, ara ki bulamama, boş konuşma Türkiye yi dışarıda şikayet etmek gibi rezil marifetlerin mucidi Erzurum a kayağa gitmiş!   Herhalde bunları göreve gelmeden önce ar damarlarını ameliyatla alıp ondan sonra Türkiye ye gönderiyorlar.

  • Ziya28 Ocak 2020 16:14

    Sen de olmadığı için kırılması diye bir şey söz konusu olmaz!  Allah senin gibi yalancıların şerrinden bu ülkeyi korusun.  

  • evet.28 Ocak 2020 16:13

    Birileri bazı soruları sormalı. Neden bizim evler yıkılıyor? biz nerede yanlış ve hata yapıyoruz? neden evlerimize güvenmiyoruz? birileri sormalı. sormadıkça daha batak duruma düşüyoruz. Ben diğer evime gidince arabalarımızı kapı önlerıne koyuyoruz. şuanki halı ile bile ne  ambulans geçer, nede itfaiye. bakıyorum balkondan. ya acil bir sıkıntı  olsa, kim nereden gelecek de bizlere ulaşacak? bunlar gerçekten buyuk sorunlar. can kurtarmak istiyorsan, en kral soruları sora sora tüm siyasiler birlikte hareket edip önlem almalı. zaten vergi veriyoruz. akp chp mhp iyi partı bunlardan bana ne? önce çocuklarımın güvenliği. yaşanabilir bir ortam ev çevre . yorumlara bakıyorum saçma sapan, ne dediğini bilmeyen insanların kusmukları gibi. 1 can kurtulacaksa, yonetenler, seçilenler her sorunun cevabını vermeli. tum siyasiler birleşmeli toplsumsal kalkınmaya geçilmesi. tum siyasileride büyün uzman ve halk sorguya çeklmeli. en güxelini yapmalı.  

  • akın28 Ocak 2020 16:12

    Bu arkadaş oturduğu yerden atar tutar geleceğin sözde başkanı denilen şahıs kayağa giderken şöyle bir uğrar.Bunların işi gücü boş boş konuşmak.Bende yeri gelince hükümeti eleştiriyorum.Ama böyle günlerde destek verirsin.1 ay sonra eleştirirsin.Amaçları halka hizmet etmek olmayan bunların iktidarından Allah bizi korusun.

  • Ekrem28 Ocak 2020 16:11

    Seninki çoktan çatladı da haberin yok Sayın Kemal Tahtakılıç.

  • mantık28 Ocak 2020 16:08

    Sen Rahşan Affıyla yırtmamışmıydın?   Bu zevatın geçmiş görevleri ile ilgili hiç konuşmaması, sanki uzaydan gelmiş gibi sallaması, üstelik gazetecilerin bu konu ile ilgili hiç soru sormaması bir tertip ve plan üzere olduğunun göstergesidir.  Bunlar özellikle bu günkü chp Türkiye yıkım ekibi olarak dış güçler tarafından belirlenmiştir. Bunlarda klasik sol anlayışı falan yoktur sadece ve sadece Türkiye ye kim karşı ise hemen ve derhal o taraftan yana Türkiye ye karşı mevzi alırlar. Feto, pkk, daeş , Ermeni, Yunan fark etmez.

  • ..28 Ocak 2020 16:08

    japonyada seller, toprak kaymaları saçma sapan ilkimle rtusunamiler var. adam gibi ev yapabiliyor. biz neden insan gibi adam gibi ev yapamıyoruz?  adbli japonlar yanında bizim evler afrikalı çadırı gibi oluyor. neden ama ? 

  • bahadır28 Ocak 2020 16:06

    zat senin ar damarın patlamış utanmadan depremi bile siyasete sokuyorsun sen nasıl bir siyaset adamısın anlamış değiliz depremi demi akp yaptı vatandaş orada can derdiyle uğraşsın sende nemalanmaya çalış sen ağzınla sinek tutsan iktidar olamasın seni iktidara getirmeyiz azıcık utanma duygun olsa bunları yapmassın

  • Sen28 Ocak 2020 15:55

    Seni Görünce bir insan olarak midem bulanıyor Ülkenin felaketi neredeyse en başta sen ordasın

  • BİR DOST28 Ocak 2020 15:54

    Allah Bu ülkeye senin gibi bir siyasetçi musallat ettiyse millet olarak ne günah işlediğimizi iyi sorgulamamız lazım. Deprem için CHP sporlular maddi yardım etmediğine göre toplanan paralar şuan harcanan ve harcanacak paralardır. 

  • Ziya28 Ocak 2020 15:49

    Bay Kemal tıpkı 99 depremindeki ssk müdürü gibi aymaz, sorumsuz, batakçısınız!  Bunların hepsine rağmen bir o kadar da rahatsınız!  Sizi nasıl bir insansınız?   Yoksa özel bir misyon için mi oradasınız.

  • A. A.28 Ocak 2020 15:45

    Depremde bile siyaset yapıyorsun. Ssk'yı batırdın. Hala melekmiş gibi konuşuyorsun. Paralar Van depremine gitti. Okullara hastanelere gitti. AFAD'a Kızılay a gitti. Chp binasına gitmedi diye mi üzülüyorsun?

  • Nedim28 Ocak 2020 15:44

    Allah a şükür ki senin utanmaz yalanların medya da aklı selim sahibi insanlar  tarafından hemen  fark ediliyor samimiyetsizliğin yüzüne öyle bir vurmuş ki!  ha bu arada  sizin Abdülkadir Selvi ile olan benzerliğinizin  sebebini de çözdüm!  Akıl sahipleri biraz düşünürlerse anlarlar. Son olarak devlet orada bütün gücü ve imkanları ile vardı!  Siz olsanız ne olur olmasanız daha iyi olur.

  • Banu28 Ocak 2020 15:43

    Bu adam chp de başkanlıktan gitsin lokum dağıtacam millete

  • edy28 Ocak 2020 15:42

    memur maaşlarının deprem için gönderilen hayırlarla ödendiği günleri unutmadık. müfsidlerin gazınada gelmeyiz.  sen kaval çalmaya devam et ancak koyunları aldatırsın.

  • Mehmet28 Ocak 2020 15:34

    ya Hu Doğal felaketler üzerinden de siyaset yapmayın..! 

  • önlem..28 Ocak 2020 16:14

     su yatağına e vyaparsan sel olur... fay hattına ev yaparsan enkaz olur. demir kullanmaz isen ey yıkılır. mazı matematik terimlerve sonuçları vardır. bunlar bilimdir. yaptıkların bilime ters ise, o ihmal olur. dpğal afetler hep olur. japonyada 1 kişi tanzanyada yüz bin kişi yaşamını yitiriyorsa olay doğal afet değildir.  amacın sşiyaset yapmak ise yanlış yere yazıyorsun

  • Nedim28 Ocak 2020 15:24

    Sen bu işe bayağı sevinmiş görünüyorsun!  Elazğ a gelmedin!  Çünkü Anadolu nun   mert insanlarıyla karşılaşacak  yüzün yok!  Ki onlar samimiyetsizliği en güzel fark eden insanlardır.  Bu sol liderlerin akıbetleri bayağı beter oluyor ama en beteri de sana isabet ederse hiç şaşırma!  O yalan söyleyen dilin damağına yapışır konuşamaz olursun!  İnsan içine çıkacak yüzün yok kürsüden salla dur!  

  • Dd28 Ocak 2020 15:24

    Sen niye orada deyildin?. 

  • Vb28 Ocak 2020 15:13

    Efendin İngiliz sarayına sadakatini gösterdin böylece

  • Sdk28 Ocak 2020 15:12

    34 milyar dolar senin batırdığın SSK ya IMF borçlarına gitmiştir herhalde... Bunun zamanında ssk da tedavi ilaç hizmet hiç yoktu...adam para harcamadan hizmet vermeden nasıl batılır konusunda uzman...

  • Düz adam28 Ocak 2020 16:55

    Şu anda sgk nın çok iyi durumda olması sgk genel müdürünün işini çok iyi yapmasına bağlıdır mı demek istiyorsunuz yani siyasi hükümetin bu başarıda hiç katkısı yok mu?

  • .....28 Ocak 2020 16:42

    sgk 2018 de 158 MİLYAR TL ...2019 senesinde 228 MİLYAR zarar açıkladı acaba çok hizmet verdiği için mi? At gözlüğünü çıkarıp haber okuyun tarafsız olarak ya da internetin var sgk zararı yaz bu dediklerim çıkar...tabi işine gelirse...

  • Harbi28 Ocak 2020 15:11

    La bi git senin kafanın fay hattı kirilmiş

  • Adem kartal28 Ocak 2020 15:11

    Bundan bile nemalanmaya çalışıyor , insan hiçmi utanmaz be kardeşim , muhalefet demek bumudur,

  • abdullah28 Ocak 2020 15:06

    siyasetin başörtüsüyle işi oluyorda inançlarla işi olmuyor laiklik denen dinsizlikle işi oluyorda inançla işi olmuyor siyasetin teröristle ilişkisi oluyorda insanlıkla ilişkisi olmuyor. siyasetin senin değerlerinle işi oluyor da halkın değerleriyle işi olmuyor sen kimsin senin yozlaşmış değerin ne senin değerin ne ki. devletle milletle halkla işi olmayan fosil kafalar

  • ....28 Ocak 2020 16:55

    Her şeyi diyebilirsin ama LAİKliğe dinsizlik demekle artık siz iyicene sapıtmışınız. Dinci proföserin çıkıpta depremin çocuk yaşta evliliklerin yasaklanması yüzünden olduğunu söyleyen zihniyetten seninde söylediklerinin hiç farkı yok at gözlüğü benim bildiğim atlar için yapılmış ama maalesef senin gibilerde inatla takıyor.sen ve senin gibilerin ne düşüncede olduklarını gördük at gözlüğünü çıkar diyecem ama sen halinden memnunsundur.

  • Berk28 Ocak 2020 15:02

    Yine haklisin ama yetmez ! Sende git camilerde siyaset yep ozellikle anadoluda yoksa oyunuzu arttirmazsinizzzzzz

  • Nedim28 Ocak 2020 16:21

    İsterse minarenin tepesine çıksın!  Millet onu ve  yalakalarını çok iyi tanıyor.  Sen aklını yorma ergen veled!

  • KADİR28 Ocak 2020 16:04

    Bu arkadaş kişi başkalarını kendisi gibi bilir e çok güzel bir örnek; CHP sporluların hepsi insanların camiye siyaset yapmak için gittiğini sanacak kadar m.llar. Yada başka bir deyişle, siyasetçilere oy verenlerin onları camiye gittiği için oy verdiğini sanacak kadar m.llar.

  • Nedim28 Ocak 2020 15:38

    Kiliseye gitsin!  Herkes yerini bilir zaten!

  • Alp Arslan28 Ocak 2020 15:00

    Sizin gibi gölcük depreminde ki gibi aciz kalmadılar diye demi. Zalimlikten başka işiniz yok. Ar damarı oraya giden belediye başkanınızın sırıtarak resim çektirip ordan kayağa gitmesiyle çatladığı görüldü. Kendi avanelerinizin, devletin ve milletin milyonlarca lira yardımı erzak gıda arama kurtarma barınma tırlar dolusu malzemeye karşı devlet bize bahmii diye bağırmasıyla ar damarınız çatladı. Niceleri niceleri...

  • Yuh28 Ocak 2020 14:55

    Türk Siyaseti bunun kadar ülkesine ihanet eden bir adam görmemiştir görmeyecekte

  • Serkan28 Ocak 2020 14:55

    Dünyada en kolay ticareti yapılan şey dindir!!