E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlun'dan il başkanlarına talimat---

Kılıçdaroğlun'dan il başkanlarına talimat

Kılıçdaroğlun'dan il başkanlarına talimat
09 Ağustos 2016 - 15:17 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale’de partisinin il başkanları toplantısına katıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de partisinin il başkanlarıyla buluştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeme dair yaptığı açıklamada," Devleti yeniden inşaa edeceğiz. FETÖ denen örgütün devletin her yerine yerleştirildiğini unutmayın sızma yok yerleştirme var. Siyasette özeleştiriden kaçınmayacağız geçmişi iyi analiz edeceğiz. İlk düşüneceğimiz şey bu ülkle bu noktaya nasıl geldi. Oturup bunun öz eleştirisini yapacağız" söylemlerinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

Önemli bir badireyi atlattık ama hepimizin düşünmesi gereken konular var. Bir musibetten binlerce dersi çıkartmak zorundayız.

Yenikapı’da da söyledim, sadece Meclis'te olanlar değil, Meclis'te grubu bulunmayan parti liderleri de davet edilmeliydi.

Bir parti meşru değilse meşruiyet sınırları içine çekmek bütün partilerin görevi olmalıdır. Taksim’de diğer yerlerde de Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan'a da söyledim. Demokrasi Türkiye’de bütün partilerin ortay paydası olmalıdır.

'KHK İLE OHAL SONRASINI ŞEKİLLENDİRMEK DOĞRU DEĞİL'

İçinden geçtiğimiz olağanüstü şartlarda her uygulamanın hukuk içinde yapılması gerekiyor.
Normalleşme sürecine Türkiye’nin sokulması lazım. OHAL yetkisini kullanan iktidarın da bu anlayışla hareket etmesi lazım. KHK’lar ile OHAL sonrasını şekillendirmek doğru değildir.

Yeniden inşa süreci bir kurum için gerekliyse bunun yeri TBMM’dir. Tüm il başkanlarından isteğim, Yenikapı manifestosunu vatandaşlara anlatacaksınız. Kimseyi suçlamadan anlatacaksınız. Amaç demokrasimizi daha da güçlendirmek.

Biz kimliklere, inançlara, yaşam tarzlarına saygı göstererek tüm vatandaşlarımızı demokrasi bağlamında bir arada tutacağız.

Anlatacağınız ilk konu: Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmesin.

'ONLAR BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL'

Sizden isteğim şudur, diğer siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret edin, oturun sohbetedin. Uzlaşma kültürünün demokrasinin olmazsa olmazlarından olduğunu anlatın. Onlar bizim düşmanımız değil, onlar bizim vatandaşımız. Dolayısı ile bu ülkede birlikteliği sağlamanın yolu farklı düşüncelere saygıdan geçer. Bunu yapacağız bunu yapınca göreceksiniz ki ortak aklı egemen kılmak gibi bir düşünceyi hayata geçireceğiz.

Uzlaşmada amaç bu ülkede barışı ve esenliği sağlamaktır. Siyasette özleştiren kaçınmayacağız. FETÖ’nün sızması yok yerleştirme var. Şimdi diyorlar ki liyâkatı esas alacağız. Biz de takipçisi olacağız. Liyâkatı sürekli gündemde tutan parti CHP’dir. Devlette liyakat çökerse devlet çöker. Şuraya Fetöcüler yerleşmiş, temizledik… İyi. Bir başka bakanlığa balkın başka cemaat var. Bir başka bakanlıkta bir başka cemaat var. Bu yol yol değildir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)