E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu iddialarını grup toplantısında açıkladı---

Kılıçdaroğlu iddialarını grup toplantısında açıkladı

Kılıçdaroğlu iddialarını grup toplantısında açıkladı
28 Kasım 2017 - 13:43 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hodri meydanına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında cevap verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kritik grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin iddialarını açıkladı. Kılıçdaroğlu, İngiltere ve İrlanda arasındaki Man Adası'nda kurulu olan 1 sterlin sermayeli Belbey LTD'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakını olduğunu iddia ettiği kişilerin para aktardığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

ERDOĞAN'A BAZI SORULAR SORDUM

"Erdoğan'a bazı sorular sordum. Çocuklarının, dünürünün, eniştenin kardeşinin, eski özel kalem müdürünün vergi cennetlerinde kurulan bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiğini biliyor musun dedim. Yerli ve milli isen buna cevap vereceksin dedim. 1.5 milyon lira dava açtı, vah vah ne kadar korktum. Dava açsan ne olur açmasan ne olur. Soruma otur adam gibi cevap ver.

Beyefendi beni dinliyordur, tavsiyem olacak yanına doktor al. Suriyelilere 30 milyar dolar harcandığını söylüyor. Kimse bilmiyor, nereye gitti bu 30 milyar dolar. Sevgili Erdoğan gözlerinden öperek bir soru daha soruyorum. Ne zaman, nerede kimin için harcadın 30 milyar doları.

Çık ispat et dedi, madem istiyor ispat edelim. Man Adası'nda bir şirket kurulur. Bizim vilayetlerden daha küçük. Belbey LTD şirketi. O şirketin kuruluş senedi de bizde. Bu şirket bir yönetim kurulu toplantısı yapar. Sıdkı Ayan bir kişiden oluşur yönetim kurulu. Tutanakları bizde. Şirketin sermayesi 1 sterlin. Man Adası devletinin resmi kayıtları var. Sıdkı Ayan bu şirketi Kasım Öztaş'a devretti. Sıdkı Ayan kimdir, tanıyormusun? Enişten bu şirkete 2.5 milyon para gönderiyor. Kardeşi 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 1 sterlinlik şirkete bu parayı neden gönderiyor. Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 milyon dolar para gönderiyor. Mustafa Gündopğan 250 bin dolar, Osman Ketenci 1 milyon dolar. Ahmet Burak Erdoğan 1 milyon 450 bin Dolar gönderiyor. 4 Ocak 2012 Burak Erdoğan 4 milyon 250 bin dolar gönderiyor. Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek diyeceksiniz. Yurtdışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Bu beni tatmin etmez dedim. Bankaların dekontu lazım dedim.

Bu belgeler sahte diyecekler. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Yurtdışı şirketin de kayıtlarında var. Sağa sola kaçmaya gerek yok. Bana soruyorlar neden Erdoğan'a bunu söylüyorsun, neden kızıyorsun? Bu ülkenin bir vatandaşı olarak Konya'da 40 günlük bebek zaatüreden öldü. O bebeğin hakkını savunmak için ben bunları soruyorum. Samsun'da 2.5 aylık Kübra bebek açlıktan öldü. Onun hakkını savunmak için soruyorum. Devleti yönetenler vatandaşa örnek olmalı. Vatandaşa ceza keseceğim, kendi akrabalarına başka ülkelerde şirket kurduracaksın. Dolarları bozdurun diyeceksin, sen milli değil, garimillisin. Gayrimilli bir hükümet tarafından yönetiliyoruz. Benim bir kusurum hatam varsa söyleyin, alınmam. Ama size ahkam kesen din iman edebiyatı yapar sonra kendisi alır çocuklarıyla beraber yurtdışına giderler.

Ben ispat ettim, şimdi söyle bakayım alçak kim? Mazottan alınan vergiyi biliyor musun sen? Ona gelince parayı alıyorsun, senin çocukların, enişten, dünürün parayı dışarı götürecek Kılıçdaroğlu konuşmayacak. Ben bunu yapar mıyım? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bunun için yapmam. Umarım Sayın Erdoğan'ın yanında doktoru vardır. Doktoru eşliğinde beni dinliyordur. Sen Türkiye'yi felakete sürüklüyorsun."

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun iddialarına jet cevap

EĞİTİM SİSTEMİNE VURGU

"Eğitim sistemi sürekli değişiyor, bakalım nereye gidecek. Bu eğitim sistemine, her gün değişen eğitim sistemine ben de isyan edeğim siz de isyan edeceksiniz. Ne zaman? Sandığa gittiğimizde. Bunlara unutamayacakları dersi çocuklarımız ve Türkiye adına vermeliyiz.
1 milyon 897 bin 524 çocuk yeni eğitim döneminde okula gidemedi. Neden devlet bunlara sahip çıkmıyor. Ankara'daki beyler kendi çocuklarına sahip çıkıyor. Vatandaşın çocuğu önemli değil diyorlar. Çocuğunu okula gönderirken harçlık veremeyen babaya sesleniyorum; senin çocuğuna bunlar sahip çıkmadılar. Özel okullara 1 milyar 164 milyon lira para aktardılar. 
Bu Ankara'daki beylerin çocuklarını bütün Türkiye'ye tanıtacağım. Öğretmene gelelim 15 yıllık bir öğretmen 3 bin 40 lira alıyor. Emekli olunca daha da düşüyor. Öğretmen aybaşını nasıl getireceğim diye düşünürse çocuklarımızı iyi yetiştirir mi? Biz öğretmenlik meslek kanunu çıkaracağız. Öğretmenler devlet memurları kanunundan çıkacak. Özel kanun olacak. Öğretmen gözde bir meslek olacak, maaşı iyi olacak. Bütün emeğini çocuklarımıza verecek. Her 24 Kasım'da öğretmenlere ikramiye vereceğiz. Benim için en saygın meslek öğretmenliktir. Öğretmenlerin hakkını teslim etmek zorundayız. 
Ey Kılıçdaroğlu sen bunları söylüyorsun ama para yok diyecekler. Sevgili Erdoğan para var. Sevgili Binali Yıldırım para var para. Faiz lobisine 145 milyar dolar para ödediler. Öğretmene gelince para yok dersin. Ben 145 milyar doları bu memleketin öğretmenine vereceğim. Bu 145 milyar dolar dışarı ödedikleri. Numaradan faizler neden yüksek diye şikayet ediyorlar. Binali Yıldırım da Zaytung'cuları kıskandıracak bir açıklama yapmış. Bankacılara seslenmiş faizleri indirin diye.
Biz ne söylersek itiraz ediyorlar. Türkiye'de uyuşturucu yaşı 10'a indi. Önergeyi verdik araştıralım dedik AK Partililer reddetti. Biz araştıralım çocuklarımız için önlem alalım dedik onlar reddetti. Bireysel silahlanma, 2017 raporuna göre 25 milyon silah var Türkiye'de 750 bini ruhsatlı. Bunu oturup konuşalım dedik, önerge verdik onu da reddettiler. Offshore vergi cennetlerinde şirket kuruyorlar Ankara'daki beylerin çocukları. Onu da araştıralım dedik, Binali Bey araştırılsın dedi. Verdik önergeyi bunu da reddettiler. 
Herkese sesleniyorum, musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Ankara'daki beylerin çocukları Türkiye'de vergi ödememek için başka yerde şirket kuruyorlar. 109 bin öğretmen açığı var, 40 bin atayalım dedik bunu da reddettiler. Hemşire açığı var, giderelim dedik, bunu da reddettiler.

Gazi ve şehit yakınları 15 Temmuz'dan sonra çifte standart oldu. Bu ayıptır dedik. Adalet böyle olmaz. Böyle olursa adaletsizlik artar bunu düzeltelim dedik, bunu da reddettiler. Çifte standardı kabul etmiyoruz, bunu size dayatan siyasi idareye karşı çıkınız. Çiftçinin mazotunda ÖTV'yi kaldıralım dedik bunu da reddettiler. 

Erdoğan'ın avukatından Kılıçdaroğlu'na yanıt

"KADINA ŞİDDETİ SAVUNMUYORUM"

İstanbul Beylikdüzü'de geçmişte uyuşturucu merkesi olan bir yeri belediye başkanımız güzel bir yer haline getirdi. Kültürel etkinlikler, biçki, dikiş, yemek merkezine dönüştürdüler. Yoksulluğun ne kadar sıkıcı olduğunu anlattım. Ekonomideki çarpıklık kadına yönelik şiddetin yansıması olduğunu söyledim. Evine geldiğinde hıncını eşinden alır dedim. Ben kadına şiddeti savunmuyorum. Kadına kalkan her el insanlığa kalkmıştır. Sen kadına şiddeti önleyeceğine kalkıp benimle uğraşıyorsun."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci29 Kasım 2017 10:02

    Tayyip dava açmış, mahkeme resmi belgeleri isteyecek. O zaman dava geri çekilecek, çünkü belgeler gerçek

  • ıtri29 Kasım 2017 10:02

    Demokratik hukuk devletlerinde, Meclis bu işi araştırır. Kılıçdaroğlu yalan söylüyorsa o istifa eder, Tayyip yalan söylüyorsa o istifa eder.Ama Türkiye demokratik hukuk devleti olmadığı için soruşturma yapılamıyor

  • urla29 Kasım 2017 10:01

    Meclis Komisyonu kurulsun, resmi belgeler temin edilsin. Kimin haklı kimin haksız olduğu ortaya çıksın. Ama birileri bunu kabul etmiyor, niye?

  • ...29 Kasım 2017 01:09

    sende olamasan kılıçdaroğlu kim kahkahalar attıracak bize

  • ...29 Kasım 2017 01:06

    chp her zamanki gibi çamur at izi kalsın siyaseti yapıyor iddia ettiği suçlamalara ait sözde belgeleri sana kim verdi veya sen nereden aldın CIA mı FBI mı yoksa fetö mü hangisi hepsinin uşaklığını yaptığın için kestiremedim bir an

  • Metin28 Kasım 2017 19:24

    Burası da bol Aktrol kaynıyor. 2 dakika arayla yazılan yorumlara bir bakın. Hepsi Kılıçdaroğlu'na küfrediyor. Adam daha ne yapsın? Resmi belgeleri çıkardı,gösterdi.

  • ...29 Kasım 2017 01:03

    elindeki belgeler resmi değil sahte belgelerdir gerçek belge olsaydı savcılığa ve basın mensuplarına dağıtılırdı sende kasetçnin aktörlüğünü yapıyorsun

  • gggggg28 Kasım 2017 19:23

    hangi siyasetci hangi parti hangi belediye olursa olsun makam gücünü kullanıp milletin vergilerini paralarını kendisi için harcıyorsa hepsini Allaha havale ediyorum.

  • aydın28 Kasım 2017 19:03

    Bu ülkenin en büyük şanssızlığı günümüzdeki Chp gibi bir muhalefet partisine sahip olmasıdır.Allah bunların iktidarını görmek nasip etmesin.

  • sefer28 Kasım 2017 19:00

    Zerrab davası ve kılıçdaroğlu'nun bu çıkışlarının üst üste gelmesi sizce tesadüfmü?Kılıçdaroğlu'nun hangi iddiası doğru çıktıki bu doğru çıksın?İşleri güçleri yalan dolan.Sandıkta indiremedikleri Erdoğan'ı masa başında indirmeye çalışıyorlar.Erdoğan gider başka biri gelir.Ama bu halk asla sizi iktidara getirmez.

  • cem28 Kasım 2017 18:52

    işiniz gücünüz iftira atıp devleti düşmanlara şikayet etmek, utanmasalar zarraf davasında sırf erdoğanı devirmek için abd tarafına geçersiniz.bu güne kadar bi kerede olsa dik durun ama nerde maya bozuk

  • dsd28 Kasım 2017 18:06

    Vay vay vay....Neler dönüyormuşta haberimiz yokmuş.....(gibi yapıyorduk di mi?) 8-)

  • nerden çıktı 28 Kasım 2017 17:34

    belgelerin kaynağı ne zarrab davası öncesi manidar bir işaret fişeği özelliği olmasın

  • osman28 Kasım 2017 15:43

    ya bıraksın artık bu işleri zamanında tape dedi yok cart dedi curt dedi ne oldu sırf ortalığı karıştırmak amaçlı yapıyor .o değilde bu insanlar nasıl inanıyor söylediklerine hiçmi aklı yok inananların bilemiyorum.hangi sözü doğru çıktı şimdiye kadar.dışarıdan alıyor ültimatonu içerde horozlanıyor burası kendi çöplüğüde değil anlamadım gitti.yabancıda zaten bir kıvılcım bekliyor hemen satışa geçiyor. acaba yabancı yatırımcılardan paramı alıyor diye düşünmeden edemiyorum

  • çek28 Kasım 2017 15:40

    çekci yine yalan belğe

  • Murat tezcan28 Kasım 2017 15:39

    Kılıçdaroğlu senin demenle biz reisimizden vazgeçmeyiz bi git işine

  • ali sever28 Kasım 2017 14:24

    kılıçdaroğlu yine salladı yaw ülkeyi senin yönetmeye çapın yetmez

  • Muhammed28 Kasım 2017 14:23

    KPSS siz memur atama olayı var. Fakir çocukları KPSS ye girer torpilliler belediyenin özel kalemi yöntemiyle sınavsız atanır. Çok vaka var bu konuda.

  • salako28 Kasım 2017 14:21

    bu adam Türkiyede proje ve gelişme adına bir laf ettiği var mı...adamın siyasi hayatı yenilgilerle ve TAYYİP ERDOĞAN a saldırmakla geçti...hala nerden saldıracağının hesabını yapıyor...güya çıkmış belge melge ...bize belge lazım değil bize bu ülke için senin ne yapacağın önemli..sende de gram kapasite olmadığına göre...

  • Ömer Su28 Kasım 2017 17:10

    Nikin seni ele veriyor.

  • hasan28 Kasım 2017 14:20

    ahlakı olanın dini olanın vijdanı olanın yapması gereken insan içine çıkamaması lazım

  • Namık Kemal28 Kasım 2017 14:19

    Bence ya fetö,yada Amerika'nın işidir):

  • zalım28 Kasım 2017 14:18

    iyi de ben belge göremedim. hadi buda bir yana müşteri sırrı denen bir olay var sen bu kadar bilgiye ve elinde ise belgeye nasıl sahip oldun. olduysan buda bir suç ...

  • sener28 Kasım 2017 14:17

    tam bir sarlatan

  • osman28 Kasım 2017 14:16

    EEEE belge nerde hani?

  • goygoy28 Kasım 2017 14:12

    Evet herkes öyle böyle diyecekte bence memleketteki en büyük sorun dürüst ve iktirarı sürekli doğruya daha iyiye zorlayacak muhalefet olmaması. Defalarca kez içi boş iddialarda bulundun Kılıçdaroğlu kendi seçmenini de iyi bir muhalefet bekleyen vatandaşları da boş beleş işlerle hayal kırıklığına uğratıyorsun

  • D.demirkan 28 Kasım 2017 14:04

    CHP ESKİSKİ MİLLET VEKİLİNİN MARİFETİNİ GÖRDÜK BUGÜN İNTERNETTE FETOCU VEKİL.

  • Noyan28 Kasım 2017 15:55

    recep bey itiraf etti benim yüzümden 15 temmuz oldu diye allah beni affetsin dedş buda belge değildi zaten yalakalıkta son nokta olmuşsunuz siz

  • rusen6728 Kasım 2017 13:52

    Bütün belge bumu.Eğer buysa zaten AKP lileri eğitim konusında yatacak yerleri yok.

  • Sdk 28 Kasım 2017 13:51

    Yine sallar bol bol elle tutulur bişey söyle be adam

  • kemal saltık 28 Kasım 2017 14:15

    Suratlarına tukuruyorsun yarabbi yağmur yağdı diyorlar. Daha hangi belgeyi açıklasın.