E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu, Focus'a röportaj verdi---

Kılıçdaroğlu, Focus'a röportaj verdi

Kılıçdaroğlu, Focus'a röportaj verdi
06 Ağustos 2017 - 16:01 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, Focus'a konuştu Dergi, Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği garantisi yok” sözlerini “Kılıçdaroğlu, Türkiye’ye gelecek Alman tatilcileri uyardı” diye yorumlayınca CHP’den düzeltme geldi

Alman Focus dergisine röportaj veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman şirketlerinin Türkiye’de teröre destek şüphesiyle kara listeye alınması skandalının tüm yönleriyle aydınlatılmasını istedi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: 

“Biz bu skandalın tüm detaylarıyla açığa çıkmasını bekliyoruz. Bu kara listeyi kim hazırladı? Alman şirketleri niçin endişeli durumun içine sokuldu? Başbakan’ın Alman şirket temsilcileriyle görüştüğünü ve hükümetin geri adım attığını gazetelerden okuyoruz. Ama bu yeterli gelmez. Her şey açığa çıkmalı ve Alman makamları bu konuda detaylı biçimde aydınlatılmalı. Yabancı sermaye sadece hukuk devletinin, adaletin, güvenliğin ve mülkiyet güvencesinin bulunduğu yere gider.”

‘TERÖRİSTLER İADE EDİLMELİ’

Kılıçdaroğlu, “Türk hükümeti Almanya’yı teröristleri iade etmemekle suçluyor. Alman kamuoyunda, Türkiye’de tutuklu Alman vatandaşlarının bunun için rehin alındığı algısı var. Bu suçlama haklı bir suçlama mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Benim partim de Almanya’ya kaçmış ve bizim terörist olarak gördüklerimizin iadesinden yana. Terör tüm medeni ülkelerin birlikte mücadele etmesi gereken bir sorun. Ama bu nedenle Almanları gözaltına almak gayrimeşru.”

CHP’DEN FOCUS’A TEKZİP

Focus dergisi, CHP Lideri’nin “Türkiye’de halihazırda kimsenin can ve mal güvenliği garantisi yok” sözlerini ise Alman turistlere bir uyarısıymış gibi yansıttı. CHP yönetimi, Focus’un “Kılıçdaroğlu, güvenlik riskleri konusunda Türkiye’ye gelecek Alman tatilcileri uyardı” yorumuna itiraz etti, bu bölümün yazarın kendi yorumu olduğunu kaydederek dergiye tekzip yollandığını bildirdi. CHP’den edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, röportajda, “Ben aşağı yukarı bütün salı, grup konuşmalarında ‘Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yoktur’ diyorum. Dolayısıyla iş dünyasının endişe içinde beklediği, sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının büyük ölçüde sesini çıkaramadığı bir süreç yaşıyoruz, hukukun dışlandığı adaletin olmadığı bir süreç yaşıyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, tutuklanma ihtimaline ilişkin soruya da “Elbette endişe duymuyorum” yanıtını verdi.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na tepki

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • işte cevap07 Ağustos 2017 10:15

    "Mesele Avrupa'yı arkana alıp, Anadolu'ya meydan okumak değildir. Mesele Anadolu'yu arkana alıp, Avrupa'ya meydan okumaktır. İşte Recep Tayyip Erdoğan bunu yapıyor. İşte yiğitlik budur."

  • Can07 Ağustos 2017 06:18

    Kendi ulkesine turist gelmesin, ekonomi kotuye gitsin isteyen muhalefet lidrinden bir tek hain olur, Baska ne olurki

  • ozgur07 Ağustos 2017 04:45

    Mahkumla aynı tişörtü giyenlerin tutuklandığı bir ülke, Uganda da bile olmaz...

  • zafer07 Ağustos 2017 00:26

    git AB ye veya ABD ye mebus ol ne isin var tukiyede....bu zihniyetle tayyip sittin sene iktidar olur...allah akil dagitirken kazan altin da mi kaldin be adam...

  • Zombiiiii06 Ağustos 2017 23:09

    Ayşe abla sana burdan iş çıkmaz . Pazarlayacak malın kalmamış ki Meral hanımı kullanıyorsun . Ayıp ayıp ... Herkes kendi işine lütfen ...

  • ahmet engin 06 Ağustos 2017 22:49

    Boşuna böyle muhalefet lideri dostlar başına demiyor Başkan . Anlaşılan AK PARTİ çoktaaaan 2019 stratejisini uygulamaya koymuş ... sağolasın kemal ...

  • Önce anlayın06 Ağustos 2017 22:49

    Bazıları sn.Kılıçdaroğlu'na saldirmayı kendilerine vazife edinmişler. Bunlar ne yazılmış ne cevap verilmiş bakmadan okumadan saldırmaya devam ediyorlar.

  • ASKER 06 Ağustos 2017 22:38

    adaletli millet vekili oh ne hoş hani kahveler kapanacaktı yalancı

  • Ayşe Özen06 Ağustos 2017 21:51

    2019'a güçlü giriyor Chp. Tüm engellemelere rağmen Akşener de diğer güçlü bir aday. Akp çok yoruldu. Biraz dinlense iyi olur. Yıllar sonra akp iktidarında darbe girişimi oldu. Terör hortladı. Ekonomi diplerde sürünüyor. Eninflasyon yüksek. Develüasyon sayesinde paranız değersizleşti ve fakirleştik.

  • tarik06 Ağustos 2017 21:23

    1950,den beri sizi türkmilleti iktidara getirmiyor neden acaba..?

  • sencer06 Ağustos 2017 21:00

    bizim ödediğimiz vergilerle yattığın yerden maaş alıyorsun her kuruşum haram zıkkım olsun

  • ☹️06 Ağustos 2017 19:54

    Bu millet senin maaşını veriyor Her türlü sosyal haklardan yararlanır olsun Üstüne bir de oyalıyorsun yüzde 25 bunlar yetmezmiş gibi kendi ülkenin dışarıya şikayet ediyorsun sana destek olanlar görmezler Bu yaptığını onu anlamıyorum Yazık vallahi yazık aldığın o ya yazık aldığım Paraya yazık Türkiye'de aldığın nefese yazık utanıyorum senden

  • Metin06 Ağustos 2017 16:07

    Senin gibi liderin