E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu Erdoğan'ı kızdıracak---

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı kızdıracak

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı kızdıracak
15 Aralık 2013 - 09:17 borsagundem.com

TİSK’in Genel Kurulu’nda konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bazı holdinglere polis eşliğinde yapılan vergi baskınlarını eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı eylemlerinden sonra Koç Grubu’na ait şirketler, dershane tartışmalarının akabinde ise Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Boydak ve Akın İpek hakkında inceleme başlatılmasını eleştirdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) 25. Genel Kurulu’nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte mesleği gereği kendisinin de vergi denetimi yaptığını ancak “aramalı incelemeye” 12 yıl içinde sadece bir kez başvurduğunu belirtti. İktidarın kızdığı holding hakkında “aramalı inceleme” talimatı verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Aramalı inceleme dediğimiz, yani polis nezaretinde inceleme, olağanüstü dönemlerinin incelemeleridir. Ben 12 yılda bir kez yaptım. Şimdi siz kalkıyorsunuz, kızdığınız holdinge polis eşliğinde aramalı inceleme yaptırıyorsunuz. Davul zurna ile medyaya haber veriyorsunuz. Bunlar doğru değildir.”

Koç Grubu’na ait Divan Oteli’nin Gezi Parkı eylemlerinde zor durumda kalan göstericilere kapılarını açmasından sonra söz konusu grup hakkında vergi incelemesi başlatılmıştı. Maliye Bakanlığı, 23 Temmuz’da Koç Grubu’nun enerji şirketleri Tüpraş, Opet ve Aygaz hakkında vergi incelemesi başlatmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • memduh15 Aralık 2013 19:13

    bu ülkede sahte kanser ilacı üretenler mahkemeden serbestçe ayrılıyor savcılar sizin hiç vicdanınız yokmu bunlar ha esrar satmış ha sahte ilaç ver en az 15 yıl bakalım bir daha yaparlarmı yazıklar olsun böyle adalete.

  • :915 Aralık 2013 12:15

    kızıdırıcak mı ? kız madıkları bişe soyleyın ahhahaha.komik oldu sıyaset ulkemızde