E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu Erdoğan'a sordu: İhale yaptın mı?---

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a sordu: İhale yaptın mı?

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a sordu: İhale yaptın mı?
10 Kasım 2019 - 23:01 borsagundem.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu Tank Palet Fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili Erdoğan'a sordu: Madem özelleştiriyorsun ihale yapman lazım değil mi?

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları'nın düzenlediği "Hatıran Yeter" etkinliği kapsamında 81 ilden parti genel merkezine gelen gençlerle buluştu. 

Gençlere, vefatının 81'inci yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine "Her şeyden önce Mustafa Kemal'i tanımak, Mustafa Kemal'i bilmek farklı bir şeydir, bir devrimciyi tanıyacağız. Bütün dünyanın, düşmanlarının dahi saygı duyduğu bir devrimciyi tanıyacağız. Gardırop Atatürkçülüğünden uzak duracağız. Devrimci, insanları düşünen, komşularını düşünen, dünyayı düşünen ve dünya ile beraber çağdaş uygarlık hedefini gösteren Mustafa Kemal'i tanıyacağız." diyerek başladı.

"Gardırop Atatürkçülüğünden farklı bir Mustafa Kemal'i anlatacağım size." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal'i anlamak 10 Kasım'larda oturup ağlamak değildir. Mustafa Kemal'i anlamak onun düşüncelerini, yani çağdaş uygarlığı yakalamak için mücadele etmek, alın teri dökmek demektir. Kenan Evren ve arkadaşlarının topluma dayattıkları Atatürkçülük, gardırop Atatürkçülüğüdür. Bizim önerdiğimiz ve baş tacı yaptığımız Atatürkçülük alın terine değer veren, üreten, güçlü Türkiye'den yana olan anlayıştır. Şimdi dördüncü devrime hep birlikte hazır olmalıyız, bunun mücadelesini vermeliyiz. Nedir o? Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız. Hepiniz hazır mısınız? Beyefendiyi aşağı indireceğiz. Bugün bir zat diyor ki efendim diyor 'Okur yazar oranını büyük ölçüde savaşlarda kaybettik.' Yani o zata göre savaşa gidenlerin tamamı okur yazar öldüler, savaşa gitmeyenler de okur yazar değil, böylece okur yazar oranı düşük çıktı. Mantığa bakın, dünyaya bakışa bakın, tarihe bakışa bakın ve bu zat şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişidir. Nasıl bir anlayıştır, kendi tarihinden habersiz bir insan."

Kılıçdaroğlu, 1927'deki nüfus, tarım ve sanayi sayımına göre genç Cumhuriyette 100 kişiden 90'ının okuma yazma bilmediğine dikkati çekti.

"Anlamakta güçlük çekiyorum"
 
Atatürk'ün, Batı'nın egemen güçlerine, yedi düvele karşı savaştığını anımsatan Kılıçdaroğlu, Atatürk'e bütün düşmanlarının saygı gösterdiğini belirtti. 

"Hiç kimse Mustafa Kemal Atatürk'e Türk toplumunu aşağılayan bir mektup asla ve asla yazmadı, kaleme almadı ve cesaret edemedi." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın yazdığı mektuba tepki verilmediğini söyledi.

"Yazılan mektuba eğer bir tepki gösterilmiyorsa o kişinin verilemeyecek bir hesabı vardır. Onun altında eziliyor ve teslim alınmıştır." görüşünü savunan Kılıçdaroğlu, Atatürkçülüğün aynı zamanda teslim olmamak anlamına geldiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "Şimdi mektubu alacak ABD'ye gidecek, ne yapacak? Mektubu Trump'a takdim edecek, arz edecekmiş yani. Pes, gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum, bu kimdir? Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını, şerefini, onurunu ayaklar altına alamazsın, alıyorsan o koltuğu bırakacaksın kardeşim, ineceksin oradan aşağıya." dedi.

"Bu bir özelleştirme, ihale yaptın mı kardeşim?"

Tank Palet Fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili yaptıkları eleştirileri hatırlatan Kılıçdaroğlu, özelleştirme kararının Resmi Gazete'de yer aldığını aktardı.

"Kendisi topluma yalan söylüyor. Bu bir özelleştirme. Sorun ne? Sorun şu, ihale yaptın mı kardeşim? Madem özelleştiriyorsun ihale yapman lazım değil mi? İhale yaptın mı? Kaç firma ihaleye girdi?" diye soran Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük silah fabrikalarından birisinin ihalesiz, Katar ordusuna peşkeş çekildiğini iddia ederek, bunu "ihanet" olarak nitelendirdi.

"Önce ağzını yıkayacaksın kardeşim"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Atatürk'ü anmasına tepki göstererek "Mustafa Kemal'i anıyor. Beyefendi Mustafa Kemal'le ilgili konuşuyor. Önce ağzını yıkayacaksın kardeşim." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun sözleri salonda alkışlarla karşılandı.

Erdoğan’dan Atatürk’ü anma programında Osmanlı vurgusu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yami b11 Kasım 2019 11:05

    İhale yapıldı altay tankı ihalesi yapıldı.3 milyar teklife hayır deyip 6 milyar dolara ihale verilmez o zaman o ihalenin yapıliş amacı ne pahalı verene ihale verilecekse 3.3 milyara bmc ye verildi bu fabrikada kaba işcilik yapılıyor. Tank 10 milyon dolarsa bunun 8 milyonu elektronik aksam sensör,motor şanzıman,ve namluda elektronik aselsan da namlu mkek da zırh da başkasında motor da dışarıdan gelecek yada aselsan ya da bmc lisans altında kendi motor üretim yerinde üretir.kılıicdarğlu içkili misin bilmiyorum da en önemsiz fabrika olabilir bu fabrika tankın parçalarını üretecekler arasında ve bmc ile katar ordusunun aynı şey olduğunu mu zannediyorsun. Katar varlık fonu katar ordusu mudur. Ya içtim içtin konuştun yada du katılmamış bir gerzeksin.15 yaşındaki çocuklar senden daha bilgili bu konularda.20 yıllığına işletilmesi altay üretilmesi için o üretim yapılacak yerler kiralandı.en önemsiz fabrika tank üretiminde rn önemli diye balon gibi şişirdin.

  • erdi11 Kasım 2019 11:03

    Harf devrimi çok yanlış bir karardı,bizi 50 sene geri götürdü,,,tarihimizden koparttı bizi.

  • Kerim 11 Kasım 2019 11:28

    Güldürmeyin kardeşim biraz araştırın biraz okuyun her söylenene inanmayın ezbere konuşuyorsunuz neye göre kime göre kanıtın nedir? O zamanlar okuma yazma oranın neydi kaç kitap dergi basılırdı kimler okur yazardı dön sülalene bak hiçbir şey bilmiyorsan dedene onun babasına nenelerine bak okuma yazma biliyorlarmıydı 

  • yan haber11 Kasım 2019 10:41

    ekmeğede zam gelmiş. arkadaşalr birazda ekmek zamlarına yorum alalım. vatan sever,..halkın insanları... milletin için karşılıksız yorum yazan gerçek türk kardeşleri..ekmek zammı yan haber. hadi bir yorum yazın görelim... NOT ZAM İKTİDAR YANİ EYY HUKUMET TARAFINDAN YAPILMIŞTIR. İMAMOLU YADA İSTANBUL ZAMMI DEİLDİR. YORUMLAR ONA GÖRE OLACAK.. }

  • Selahattin Ölmez11 Kasım 2019 10:37

    bu kılıçtaroğlu Milattan Önce de yaşamaktadır.diyelimki ben katarlı bir iş adamı veya fonum veya yabancı yatırımcıyım ve kafama tank ve palet fabrikasında para olduğunu düşündüm ve bu fabrikayı kurmak istedim.biraz daha para korum üstünü bu fabrikayı sıfırdan kurarım.kılıçtaroğlu na yediriririrdim.sen pkk ile ittifak ve ortaklık nasıl yaptın onu söyle millete papağan gibi her gün bunu getirip milletin kafasını karıştırma işlerini bırak senin gibi sahte ATATÜRK cü bu millet görmemiştir.

  • EMEKLİ ASKER11 Kasım 2019 09:35

    sayın KILIÇTAROĞLU Bırak bu sahte duruşu sözde değil ,yaptıklarınız ortada.ATATÜRKCÜ İnsan pkk nın yaptıkları belli.niye kucak açıyonuz.

  • Brk11 Kasım 2019 09:13

    Adam gibi adam bu adami harciyoruz millet olarak

  • Mustafa Ali11 Kasım 2019 07:52

    Allah Kadir Mısıroğlu na rahmet eylesin.Şimdi beyni uyuşuk putperestler doluşur . Adamı mezarında rahat bırakın.O layık olduğu, istediği şekilde anılıyor.İstismarcılar sizi.Nerde bir Ataist ve Ermeni dönmesi alevi? varsa Mustafa Kemal'in arkasından Müslüman millete saldırıyor.Hak gelir batıl zail olur.Allahın vaadi mutlaktır.

  • selahattin abi 11 Kasım 2019 10:34

    Sen avukatımısın.Atatürk'ü  ve 1910-1930 ları Atatürkçülerin anlamadığı kadar din arkasına saklanan göya dindar kesiminde hiç anlamadığı kesin gidin biraz okuyun o dönemlerde Anadoluda neler oluyordu İstanbulda neler oluyordu ve Avrupa dünya da neler oluyordu ezbere trollük yapmayın  

  • Nihat11 Kasım 2019 09:37

    Kin ile bir ilgisi yok adam gayet net yazmış!   Yok eğer sana dokunan bir tarafı varsa o da senin sorunun!  Mustafa Kemal Atatürk e hiç bir ortamda laf söyletmem ancak şimdi heykele sarılıp Türkiye Cumhuriyetini alttan oyma gayretini eğer biraz aklın varsa anlaman lazım.

  • Selahattin abi 11 Kasım 2019 08:54

    Mustafa Ali denen kardeş sen ne rezalet bir adamsın nasıl bir nefret ve kin içerisindesin sözlerini tekrar bir oku kendine yakıştırıyorsan al bütün yazdıkların senin olsun sana yakışır 

  • Nedim11 Kasım 2019 07:32

    Danilo şef ne kadar Atatürkçü ise sen de o kadar Atatürkçüsün bay Kılıçdaoğlu ya da bay Karabulut ya da her ne ise ya da başka daha kaç ismin varsa bay proje  Kemal.   Herhalde yeteri kadar açık izah etmişimdir.

  • keskinli11 Kasım 2019 07:24

    O İŞİ YAPMASI GETEKEN BİR KİŞİ VAR, O DA DERSİMLİ KILIÇTAROĞLU

  • Misafir 11 Kasım 2019 02:54

    Bırakın bu kemal istismarına. Bu ülkeye bir çakılmış çiviniz var mı? Siz sadece heykel açmasını bilirsiniz. Başka bir şey bilmezsiniz. Bu ülkeyi kalkındıran Erdoğan'dır. Dünyada ülkesini batıya şikayet eden tek partisiniz. Erdoğan düşmanlığından terörist sevinci oldunuz haberiniz yok. Karikatür tipli herifler. Her zaman sağ partiler. Sol bitti artık.

  • Mantık.11 Kasım 2019 08:30

    Hakkı sen halt etmişsin!  

  • Hakkı 11 Kasım 2019 08:07

    Şu ana kadar satılan ve ozellestirilenler hep Mustafa Kemal Atatürk ve Chp dönemine ait. Akp zamanında yapılanlar ise sadece yandasa peşkeş cekilenlerdir. 1 liralık işi 10 liraya yapmak halka hizmet değildir...

  • abdullah11 Kasım 2019 00:51

    k.k. git kıçını yıka geriden konuşuyorsunda.

  • Urla11 Kasım 2019 00:43

    Fesli Deli Kadir mezarında ters dönüyor talebeleri Mustafa Kemal Atatürk dedikçe. Yalan mı?

  • Nedim11 Kasım 2019 07:36

    Fesli Kadir ile fessiz kemal karabulut  (kılıçdaroğlu) aynı takımın  elemanlarıdır dangalak!  Tabi sen ahmak olarak hangisi işine gelirse onu alırsın.

  • K k serefinisikiyim11 Kasım 2019 01:56

    Ben AK partiliyim.Atatürk ebedi başkomutanımız ama siz PKK ve FETÖ'ye kılıf bulmuşsunuz.

  • ....11 Kasım 2019 00:31

    Bu adam ne dese tek tek çıkıyor. Hakikaten ileri görüşlü. Matematiksel düşünceleri var. Hepsi tutuyor. 

  • Bir yorum11 Kasım 2019 03:48

    Senin gibi olursa...

  • Erkan 11 Kasım 2019 00:20

    Git işine PKK uşağı teröristsever FETÖ maşası. Sen Atatürk’ün Türkiye’sini parçalamak için elinden geleni yap. Sonra "Atam, Atam" diye dolaş. Sen ağzını deterjanla yıka. Allahım sen insanlarımızı uyandır. Bu tür adamların cezasını sen ver Allahım.

  • Realite 11 Kasım 2019 09:13

    Nihat denen beyinsiz aşağılık, biz bunların haktan, devletten yana olmadığını 30 yıldır söylerken siz yine bize havlıyordunuz. Demek ki söylenenlere kulak vermek gerekiyor. Şimdi siz fetöcü değilsiniz, biz fetöcüyüz değil mi? Senin gibiler bu ülkeye zarar...

  • Nihat11 Kasım 2019 08:38

    Aşağıdaki aşağılık hödük sureti haktan göründüğü zaman  işini yapar göründüğü zaman devlete sadık göründüğü zaman ne yapacaktık?  Şimdi bütün adiliğiyle alçaklığıyla kendisini gösteriyor seni gibi dangallar da aynı cephe de aynı teraneyi okuma!  Cenabet Hödükler partisinin cünubları!

  • Realite 11 Kasım 2019 07:53

    Fetöyle hep beraber sevişen, istediği her yerden veren siz değil miydiniz yavuz hırsızlar? Kemal Kılıçdaroğlu’na kurban olun yüzsüz troller...

  • Karaoğlan11 Kasım 2019 00:05

    PKK sever Atatürkçü. Atatürk sağ olsaydı seni CHP de kapıcı bile yapmazdı. Gider Avrupa'ya Türkiye'ye gelmeyin. Güvenli ülke değil der, bir diğeri gider Avrupa'ya HDP güzellemesi yapar. 35 Yıldan beri PKK'yı kullanıp bu ülkeyi bölmeye çalışan ülkenin fidan gibi askerlerini, polislerini, doktorunu öğretmenini, bebeklerini dahi katleden PKK'nın siyasi kolundan HDP'den medet uman parti yöneticileri ATATÜRK'ün arkasına sığınmasın. Gerçekten ATATÜRK'ün kemiklerini sızlatıyorsunuz.

  • yalancılar11 Kasım 2019 00:02

    HDP ile kol kola gez. Sonra işçi çıkart...

  • Basıl10 Kasım 2019 23:59

    Sen nasıl bir adamsın sen! Nasıl bir istismarcısın! Rabbim bu ülkeyi senin şerrinden korusun.

  • Atamız Osmanlı10 Kasım 2019 23:59

    K.K. Reis'in adını ağzına almadan önce abdest al. Senden binlercesini Reis'e değişmem. O kadar...

  • Türkoğlutürk 11 Kasım 2019 15:03

    Halkbank deyince kim neden korkuyor.

  • Sdk10 Kasım 2019 23:57

    CHP'lilerin önüne bir balya Atatürk daha atmış... Sen önce Atatürk'ün kurduğu devleti yıkıp bölmeye çalışan HDP ve PKK'lı teröristlerle iş tutmayı bırak.

  • Ufuk Akcay11 Kasım 2019 02:08

    Atamıza hakaret edebileceğin günlerin hayalini görüyorsun anlaşılan. Senin uyurken açıkta kalmışsın anlaşılan.

  • Mehmet Ak10 Kasım 2019 23:54

    Sen nereni yıkayacaksın. Sen yıkansan da paklanamazsın ki Bay Kemal.

  • Tepkili12310 Kasım 2019 23:49

    Adam savunma sanayini uçurmuş. Bunlar da bir tekerleme ezberlemiş tank palet fabrikası ha tank palet fabrikası. Al sana muhalefet. Beyni yok fikri var.

  • Ziya11 Kasım 2019 09:43

    Realite car car ötüp durma!  Biz Allah ın izni ile Hak kın yanında olduğumuzu biliyoruz ve inanıyoruz!  Ölüme de hazırız! . Biraz dokundu mu kahrından çıldırmaktasın! Hadi şimdi bas git! 

  • Realite11 Kasım 2019 08:06

    O zaman S400’ü, patriotu ve ve vermedikleri için kahroldukları F35’i nerene koyacaksın? Savunma sanayini doğru, uçurdular! Elde avuçta bir şey bırakmadılar. Ama, bunu anlamak için beyin gerek! Beyinsizi aldatmak çok kolay...Cahildir, inatçıdır, kula kulluk eder, kendisi acından geberirken, Sefa süreni ölümüne savunur...

  • Nihat10 Kasım 2019 23:36

    Ortaya çıkmış bir hödük ne davul ister ne düdük!

  • Dütdürü11 Kasım 2019 08:44

    Sen varsın ya düdük olarak...Biraz da KK öttürsün seni...

  • Nihat10 Kasım 2019 23:30

    Sen de önce abdest al! Atatürk'ü kendinize perde ederek yemediğiniz nane kalmadı.  

  • döşemeci10 Kasım 2019 23:09

    Allah aşkına susta bu ülkeye bir iyilik yap... Seviyesiz herif, ATATÜRK babanın oğlu mu. Sana mı soracak millet?

  • Nihat11 Kasım 2019 07:40

    Bak işte onu isteme!  Kemal bu ülke için her şeyi yapar! Dinamit koyar, Şikayet eder,  ypg ye destek atar!  Müslümanlara iftira atar.  Ama bak  bu ülke için iyilik dersen işte onu yapmaz!  Ona retro Kemal demişler.