E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu Erdoğan'a istediğini yaptırdı---

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a istediğini yaptırdı

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a istediğini yaptırdı
11 Haziran 2015 - 07:00 borsagundem.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gidilmeyeceğini söylemesinin ardından Erdoğan, Baykal'ı Dışişleri Konutu'nda ağırladı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na asla gitmeyeceğini defalarca söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki süreçte Erdoğan ile yapabileceği görüşmede mekân krizi sorunu aşıldı. Erdoğan, Baykal’ı Dişişleri  Konutu’nda karşılayarak çözüm üretmiş oldu.

Ak Parti’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümeti kurma görevi almak veya CHP’nin içinde olduğu bir koalisyon kurulması halinde Cumhurbaşkanı ile görüşmek için AK Saray’a gidip gitmeyeceği tartışılırken, dün ‘mekân sorununa’ bir çözüm bulundu. Erdoğan’ın Deniz Baykal ile buluşmak için Saray yerine Dışişleri konutu’nu seçmesi olası bir koalisyon sürecine “mekân” krizi gölgesinin düşmesine izin vermeyeceği şeklinde yorumlandı.

7 Haziran seçimiyle tek başına iktidar dönemi sona eren  Ak Parti, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yürüttüğü istişare süreciyle bir sonraki seçime yine iktidarda girebilmek için tüm koalisyon seçeneklerini masaya yatırıyor. Ak Parti’de, yeni hükümetin oluşumu sürecinde muhalefet liderlerinin seçim döneminde en ağır şekilde eleştirdikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili nasıl bir tavır sergileyecekleri de merak konusu. Ak Parti’de düne kadar, daha önce  Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitmeyeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki tavrı merakla bekleniyordu.

Ancak, olası “mekan krizi” konusunda çözüm formülü Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, en yaşlı üye sıfatıyla geçici  Meclis Başkanlığı görevini üstlenecek CHP  Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile Dışişleri Konutu’nda bir araya geldi. Sürpriz görüşme için tercih edilen mekân, kulislerde Erdoğan’ın, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusundaki hassasiyetini göz önünde bulundurduğu şeklinde yorumlandı. Erdoğan’ın, olası bir Kılıçdaroğlu görüşmesi için de aynı yöntemi kullanabileceği belirtildi. 

İstifa çağrılarına yanıt

Bu arada seçim sonrası Ak Parti ile muhalefet partileri arasında “istifa” polemiği de sürüyor. Muhalefet, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun propaganda sürecindeki açıklamasını anımsatarak istifa etmesi gerektiğini savunuyor. Ak Parti kurmayları ise muhalefet cephesinden gelen “istifa” çağrılarına şu yanıtı veriyor: 

“Sayın Başbakan o konuşmasında zincirleme bir cümle kullanıyor. Tek başına iktidar olamazsam, yani 1. parti olamazsam, diyor. Peş peşe şartlardan biri gerçekleşmiş durumda. Ak Parti açık ara 1. parti. Kimse bunun üzerinden spekülasyon yapmasın.” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277212 Haziran 2015 00:26

    Yoksa altın kaplama klozetleri gösterir diye mi gitmiyor.Git de bak KK halka da deki bize yanlış bilgi verilmiş erdoğandan özür dilerim de.Ama halk senin ne olduğunu çok iyi biliyor

  • bunlarin oyu 35e iner diger secime kadar11 Haziran 2015 21:45

    Gorecegiz...yakinda...

  • mann11 Haziran 2015 16:11

    Sayin editor benim yorumlari nrden yayinlamiyotsun . Meshur ata dozumuz aklima geldi .yarasi olan gocunur. Sizinde demek bi ysraniz var .anlasildi

  • mann11 Haziran 2015 15:35

    Baslik yanlis.hdp ve dis gucler chpye istediklerini yaptirdi

  • cezmi11 Haziran 2015 13:01

    ssk batıran adam, başbakan olunca ülkeyi satar kasada para mara kalmaz, bunlar kimden medet umuyor şuraya bak. tabi ellerinde fazla seçenek yok koçun olmadığı yerde keçiye süleyman çelebi diyorlar yazık.

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM11 Haziran 2015 12:58

    CHP DE KILIÇTAROĞLU GİBİ BİR GENEL BAŞKAN VARDA CHP NAL TOPLAMADI EĞER deniz baykal OLSAYDI YİNE CHP VE ÜLKEYİ SATIŞA GETİRİR DOLMABAHÇEDE GÜLÜCÜKLER İLE SEÇİMİ SATARDI deniz baykal BU VE CHP BARAŞIN ALTINDA KALIRDI..CHP ÖRGÜTLERİ KILIÇTAROĞLU ZAMANINDA ÇALIŞMAYA BAŞLADI DAHA ÖNCEKİ ZAMANDA TEMMBELLİĞE DEVAMDI AMA BU ÇALIŞMANIN KARŞILIĞI ALINMAMIŞTIR BUNUN SEBEBİ SAYIN KILIÇTAROĞLUNUN ALEVİ DİNİNDEN OLMASI NEDENİ İLE SÜNNİ DİNİNE MENSUP İNSANLAR OY VERMEMİŞTİR.GERÇEĞİ GİZLEMEYE GEREK YOKTUR..BİR GÜN BU ÜLKEDE BİR KIZILBAŞ MİLLETİNDEN BİR KİŞİ CUMHURBAŞKANI BİR,BİR KÜRT MİLLETİNDEN BİR KİŞİ GENELKURMAY BAŞKANI OLMASINI DİLİYORUM.BU ÜLKE BİR MOZAİKTİR BU MOZAİĞİN HER BİR PARÇASI BU ÜLKEYİ YÖNETMELİDİR YADA BİR ERMENİNİN BAŞBAKAN OLMASI..

  • şenol11 Haziran 2015 12:44

    ya bu adam partiyi rezil ediyor, hem çözüm sürecini eleştiriyor hem de kendi elemanı el ele tutuşup hdp başkanıyla birlikte başardık diyorlar bu ne perhiz...

  • sard68'e11 Haziran 2015 12:42

    o saraya cumhurbaşkanını bu millet seçti kardeşş bir zahmet %52 yerine sen bir boşalt bu ülkeyi!

  • fehmi11 Haziran 2015 12:40

    şuraya bak ya millet ateş atıyor adama, bu adamın dönemi haricinde bu kadar chp düşmanlığı ayyuka çıkmamıştı yeminle. Daha ne kadar duracak partinin başında anlamıyorum. Sırf baykalı fırıldakla indirdiği için artık chp ye oy vermeyen kişiler tanıyorum adamlar akp ye de atmıyor boş atıyor akp ye yarıyorlar. hani %26 nın altında alırsa istifa edecekti? Bari deme de hem kendini hem partini küçük düşürme, yazıklar olsun.

  • Kol kopartan Başbakan11 Haziran 2015 12:38

    Kol kopartan Davutoğlu bugün gitmese 3 ay sonra kurultayda paşa paşa gidecek ondan sonra genel merkezin önünden dahi gecemiyecek Kılıçdaroğlu siz yetki aldığınız koalisyon kurarak bu hirsizliklari yolsuzlukların kupon arailenin kimlere sattığını çıkartıp diktatörlüğe son vermek için oy verdik

  • saray11 Haziran 2015 12:30

    o saray diye yırtınanlar biliyorlar ki o saray aynı amerikadaki gibi bu ülkenindir tayyibin değil sırtında götürmeyecek ama yine şunu biliyorlar ki hiç bir zaman oraya kendileri gelip oturamayacaklar bu yüzden bağırıyorlar! hadi öyle böyle geldiniz oraya oturdunuz o zaman saray diye çemkirmeye devam edecek misiniz? o zaman sizden biri oturacağı için oturması mubah olacak değil mi? Yahu bu ülkeye yapılmış bir saray bugün tayyip oturur yarın başka biri bu kadar kin ve nefret nedir kardeşim sözcüyü okuyup okuyup kusuyorsunuz (kaçak saray diye çemkiren gazetenin -sözcünün- sahinin sarıyer sırtlarındaki kaçak villasına haberlere çıktı) bu milletin iradesine karşı bu kadar hazımsız olmayın milli şef döneminiz bitti daha siz ilelebet birilerin kuyruğu olmaya muhalefette bas bas bağırmaya mahkumsunuz!

  • alabao11 Haziran 2015 11:49

    ula kazmalar ilkokullarda bize okutulan pembe incili kaftan hikayesi neydi biz ne kadar fakir olursak olalım ülke olarak zengin görünmeliyiz. Sarayı daha ne tartışıyorsun

  • sard6811 Haziran 2015 11:17

    Neye göre bitmiştir ıdooleji ne göremi

  • ali11 Haziran 2015 11:14

    ulen sanki saray RTE nin malı bütün gelecek cumhubaşkanları milleti adına gururla kullanıp yabacıları ağırlayacak

  • Halk11 Haziran 2015 11:07

    Türk insanı fakirdir ve gururundan başka kaybedecek bir şeyi yoktur. Kemal bey gururumuzu savunduğun için sağol!

  • sard6811 Haziran 2015 10:22

    sarayın ikametgah fonksiyonu fiilen bitmiştir. biran önce boşaltılması lazımdır.

  • hakan11 Haziran 2015 10:04

    istifa et sozunu tut birak bos isleri kemal bey

  • zeki11 Haziran 2015 09:52

    sen şu sözünü bir tut bakalım bir istifa et çarkçılık yapma geldiğinden beri chp ye bu ülkeye ne verdin mahalle çocukları gibi didişmekten? Baykal yıllarını siyasete vermiş adam oturmasını kalkmasını biliyor gözünü siyaset içinde açmış sanıyorum öyle de kapayacak :) sen bir kere git bir ders al ondan bir yol yordam öğren! ülke yönetmek ssk yönetmek gibi değil sen bir ssk'nın hesabını ver bakalım! dürüst siyasetten bahsedene bakhele! Kılıçtaroğlunun gitmesi durumunda chp'nin daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum fakat aynı fenerbahçe başkanı gibi geldiğinden beri oradan gitmemek için bütün eski chp'lileri ihraç etti koltuğu iyice sağlamlaştırdı yapıştı artık koltuk yapıştı kalkmaz başarısız olsa bile! bir de kalkmış başbakan istifa etsin tek başına gelemezsem gidecem dedi diyor! zaten gidecek sen ne zaman gideceksin sen onu söyle bu chp seçmenine chp tabanına?

  • ali11 Haziran 2015 09:13

    siz kendi kendinizi böyle luzumsuz şeylerle avudun

  • ali11 Haziran 2015 09:12

    siz kendi kendinizi böyle luzumsuz şeylerle avudun

  • Isırık11 Haziran 2015 09:07

    Timsah çok ağır konuşmuş. Isırmış. Ayıp olmuş

  • timsah11 Haziran 2015 08:50

    adam ülkesi için heryere gelir. sen gelmedin de hangi tarafın uzadı. istifa etsene. 35 dedin sonra 30 sonra bir öncekine getirip 26 dedin 25 in altı oldu. senin sözlerin ağızdan değil de başka yerden mi çıkıyor. bir sefer bile 1. lik için konuşmadın. korkuyorsun istifa edersen sana kimse iş vermez. ne hesaptan anlarsın ne konuşmaktan ne de idarecilikten seni kim ne yapsın. ama dur iyi günlerin.