E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir---

Kılıçdaroğlu: Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir

Kılıçdaroğlu: Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir
23 Mart 2021 - 14:47 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, HDP'ye yönelik kapatma davası ile ilgili, "Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir, seçimle gelenler seçimle gider. " dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok sorunlarının olduğunu, herkesin Türkiye'nin bir buhran içinde olduğunu gördüğünü ve bildiğini savundu.

Devletin iyi yönetilmediğini artık Mısır'daki sağır sultanın da duyduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ciddi bir karamsarlık hakim. Ama buradan 83 milyon vatandaşımıza açık ve net çağrıda bulunuyorum. Hiçbirinizin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Beraber, birlikte 83 milyon olarak Türkiye'yi aydınlığa çıkarmak hepimizin namus borcudur. Bunu birlikte yapacağız; dostlarımızla beraber yapacağız, işçiyle, sanayiciyle, köylüyle, emekliyle, emeklilikte yaşa takılanlarla yapacağız, bütün dostlarımızla, apartman görevlilerimizle yapacağız. Herkesle bir araya geleceğiz. Toplumun her kesimine ulaşmak, her kesimine moral vermek bizim görevimizdir, bunu yapacağız. Kararlıyız; ne yaparlarsa yapsınlar, inandığımız yoldan hiçbir güç, bizi geri döndüremeyecektir. Dolayısıyla bu mücadele bir hak mücadelesidir. Bunu böyle bilelim."

18 Mart'ta Tekirdağ ve Çanakkale ziyaretleri gerçekleştirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de esnaf ve çiftçilerle buluştuğunu, şehit yakınları ve gazilerle akşam yemeğinde bir araya geldiğini ifade etti.

Çanakkale Şehitler Abidesi'ni de ziyaret ederek çelenk bıraktığını, şehit mezarlarına da birer karanfil koyduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, aynı zamanda şair Namık Kemal'in mezarını da ziyaret ederek oraya da bir deste karanfil bıraktığını söyledi.

Hem geçmişten hem bugünden herkesin alacağı ciddi derslerin bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Her karış toprağında şehitlerimizin olduğu bir bölgede, 'Çanakkale geçilmez.' destanı yazıldı. Milletin iradesi Çanakkale geçilmez demekti. Bir kişinin iradesi o düşmanların Çanakkale'yi geçmesine yol açtı. Milletin iradesi geçilmez kıldı, padişahın iradesi geçebilirsiniz dendi. Neden tek adam rejimine karşıyız? Neden tek adamın her söylediği geçerli olsun diye bir düşünceye karşıyız? Milleti bir kişiye, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bir kişiye emanet edemeyiz. 83 milyon, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sahibidir. Böyle düşünüyoruz." dedi.

19 Mart'ta Balkan Ülkeleri Yerel Yönetimler İşbirliği Çalıştayı'nı gerçekleştirdiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, çalıştaya Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gagauz Yeri, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan'dan belediye başkanlarının katıldığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, "Bizim belediye başkanlarımızla saydığım bölgelerdeki belediye başkanları arasında dostluk ilişkilerimizi pekiştireceğiz ve büyüteceğiz." diye konuştu.

Kendisi Tekirdağ ve Çanakkale'de iken bir grup milletvekilinin Artvin, Kars ve Ardahan'da, bir diğer milletvekili grubunun da Van, Hakkari, Şırnak, Mardin ve Batman'da ziyaretlerde ve incelemelerde bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin her coğrafyasına gidiyoruz, vatandaşla konuşuyoruz, onlara umut veriyoruz. Onlara 'Umutsuzluğa kapılmayın, sorun çözülür, Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur, bütün sorunları aşacağız, önce Allah'a güveneceksiniz, sonra kendinize, sonra bize güveneceksiniz.' diyoruz. Türkiye'yi beraber aydınlığa çıkaracağız, diyoruz ." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, HDP'ye yönelik kapatma davası ile ilgili, "Demokrasilerde parti kapatmak doğru değildir, seçimle gelenler seçimle gider. " dedi.

Akşener: Bu günler elbette geçecek

 

Kılıçdaroğlu’na linç girişimi soruşturmasında yeni gelişme

 

Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun yeniden milletvekilliğini değerlendirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİR DOST23 Mart 2021 21:54

    HDP kapatma davası diye açıldı lakin partinin tüzel kişiliği suç işlemez parti mensupları ve organları suç işler. Bu bağlamda bu partide kişiler suç işlemişse kişilere hakettikleri cezalar verilmeli bu partinin organları suç işlemişse parti için verilen devlet yardımları kesilmelidir. Bu durumda zaten parti kendiliğinden fes olacak ve ülke kötü imaj verip dert anlatmak zorunda kalmayacaktır.

  • TARKUT TARKAN23 Mart 2021 17:43

    Ben parti kapatmaya karşıyım. Fakat ülkemizi bölmek ve yıkmak niyetinde ve eyleminde olanlar,teröristler ile işbirliği yapanlar ve bunlarda da işbirliği yapanları sert cezalar getirilmeli, bir daha siyaset yaptırılmamalı, en ağır cezalar çarptırılmalı eğer yine devam ediyor ise eylemlerine  artık idam cezası gelmelidir.partiside kapatılmamalı fakat tüm devletin maddi desteklerinden yararlanmmalıdır.

  • bu dünyadan biri23 Mart 2021 17:33

    Bugüne kadar Akp de parti kapatmaya karşıydı. Şimdi ise tersini söylüyor. Mhp istediği için sözünden döndü. 

  • ZEYREK ZEMHERİ23 Mart 2021 17:12

    Bu nasıl birisi anlamak mümkün değil hdp ülkeyi yıkmak bölmek için elinden tüm şeyleri yaptı ve yapmakta daha ne yapmalı başkan.

  • TARKUT TARKAN23 Mart 2021 17:02

    Ulu Önder ATATÜRK bırakın partisinin ilkelerine inkar ve itaat etmeyen ve değerleri yıkan bundan başka birisi var mı.Değermi idi bu ülkeyi yıkmak ve bölmek isteyen HDP ile ittifak yapmak.sen görevini laiki ile yapsa idin milleti ikna etsen en az % 65 oy ile zaten iktidar idin.sen ve ekibin olduğu sürece bu millet chp asla oy vermez.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ23 Mart 2021 15:57

    Türk Siyaset Tarihine ve CHP Genel Başkanlığına gelmiş en verimsiz en kalitesiz,en anlamsız, en gereksiz, en pasif, en vizyonsuz,en çok partisine zarar vermiş, En çok Seçim kayıp ederek rekorlar kırmış Gennes Rekorlar Kitabına girmiştir.

  • oktay doğaner23 Mart 2021 15:34

    Daha önce demokrasilerde vatanı bölmek ekmeğini yediğin ülkeye ihanet etmek, ülkenin askerini polisini vatandaşını öldürmek parti kapatmanın yanında insanlık suçu olması nedeniyle çok büyük yanlıştır doğru değildir deseydin şimdi konuştukların sivrisinek vızıltısı gibi gelmezdi.

  • FİNANSŞÖR23 Mart 2021 15:15

    hdp nin gelecekteki eş başkanı olabilir.HDP nin avukatı ortağıda iyi parti genel başkanı.