E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Çiftçi uçak ve saray istemiyor---

Kılıçdaroğlu: Çiftçi uçak ve saray istemiyor

Kılıçdaroğlu: Çiftçi uçak ve saray istemiyor
28 Eylül 2017 - 20:27 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği Üzüm Mitingi'nde hükümete seslenerek "Saray’a para var. Yetmedi, 350 odalı yazlık saraya da para var. Uçaklara para var. Çiftçiye gelince para yok. Çiftçi uçak ve saray istemiyor" şeklinde konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa Alaşehir'de düzenlenen Üzüm Mitingi'ne katıldı. Mitingde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Üzümü 4 liradan alacağım diyen hükümete sesleniyorum. 2 sene önce 6 lira olan üzüm şimdi 4 lira. Böyle bir adaletsizliği kimsenin vicdanı kabul etmez" dedi. CHP Genel Başkanı, üzüm üreticilerinin sorunlarının çözümü konusundaki önerilerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Tarım Kanunu'nun 21. Maddesine her çiftçinin hükümetten 40 bin lira alacağı olduğunu belirterek "Meydan okuyorum. Başbakansa başbakan, AKP Genel başkanıysa AKP Genel başkanı. Çiftçiye bu parayı ödedin mi ödemedin mi? Ödedim diyorsan karşıma çıkarsın" dedi. CHP lideri, zaman zaman Erdoğan'ı hedef aldığı konuşmasında "Terör yoktu şimdi 3 terör örgütü çıktı. CHP iktidarında terörü bitireceğiz dedik. Bana "sen kimsin" diyor. Asıl sen kimsin. Onurun, haysiyetin varsa oturur konuşuruz" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları şöyle:

-Neden alınterinizin karşılığını alamıyorsunuz? Üzümü 4 liradan alacağım diyen hükümete sesleniyorum. 2 sene önce 6 lira olan üzüm şimdi 4 lira.

BÖYLE VİCDANSIZLIK OLUR MU?

-Tütünü yok ettiler. Sıra üzüme geliyor. Mazotu yatlara veriyorsun 1.5 lira, traktöre veriyorsun 5 lira. Böyle vicdansızlık olur mu?

uzum-mitingi

BÖYLE BİR ADALETSİZLİĞİ KABUL EDECEK MİSİNİZ?

– İthalatçı, dağıtıcı, aracı kazanıyor da neden üretici alınterinin karşılığını alamıyor? Böyle bir adaletsizliği kimsenin vicdanı kabul etmez. Böyle bir adaletsizliği kabul edecek misiniz? Ben başkaları gibi değilim. Hesabını kitabını yaparım, öyle söz veririm.

-Devletin çiftçi ile rekabeti vicdana sığar mı? Devletin çiftçi ile rekabet etmesi olamaz.  Milli gelirin en az %1'i oranında çiftçiye destek verilir der bu kanun. Peki bu destek veriliyor mu?

-Alınterinizin her damlasının hakkını vereceğim. Ben bu milletin ahlakına güveniyorum. Sen bu milletin alınterini çalarsan bu millet sana cevabını verecektir.

ÜZÜM ÜRETİCİ İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

"Üzüm konusunda ne yapacağız?

1- Gerçekçi maliyet hesabı üzerine makul kar koyacağız. Üzüm alım fiyatı 1 yıl önce açıklanacak

2- TARİŞ çiftçinin kara gün dostu olmak zorundadır. TARİŞ’İ güçlendireceğiz her türlü desteği vereceğiz."

miting-uzum

MEYDAN OKUYORUM

"3- Tarım Kanunu 21. Madde, “milli Gelirin yüzde 1’i oranında teşvik verilir” diyor. Yüzde 1 8 milyar dolar. Çiftçi başına hükümetten 40 bin lira alacağınız var. Meydan okuyorum. Başbakansa başbakan, AKP Genel başkanıysa AKP Genel başkanı.  Çiftçinin hakkını savunmak için çiftçiye bu parayı ödedin mi ödemedin mi? Ödedim diyorsan karşıma çıkarsın. Sen 15 yılda Londra’daki sermayedara 247 milyar dolar faiz ödedin. Ama milyonlarca çiftçiye 8 milyar dolar ödemezsin. Yürekleri varsa gelsinler çiftçinin önünde konuşalım.

-Bir şey daha yapacağız. Bankalardaki faizlerinizi sileceğiz. Lisanslı depoculuğu getireceğiz.Ürünü teslim ettiğinde parasını alacak. Üzüm üreticisi için kooperatif bankası kurulacak."

ÇİFTÇİ UÇAK, SARAY İSTEMİYOR

"Ankara’daki beylere sesleniyorum. Saray’a para var. Yetmedi, 350 odalı yazlık saraya da para var. Uçaklara para var. Çiftçiye gelince para yok.Diğerlerine gelince yanıldım dersin. Çiftçi kardeşim siz yanıltmazsınız çünkü üretirsiniz. Siz memleketini seviyorsanız da onda. Çiftçi uçak, saray istemiyor. Üzüm fiyatı 6 lira olsun istiyor."

ASIL SEN KİMSİN?

"İşin özeti. Ülkemizi bayrağımızı seviyoruz.  Terör yoktu şimdi 3 terör örgütü çıktı. CHP iktidarında terörü bitireceğiz dedik. Bana “sen kimsin” diyor. Asıl sen kimsin. Onurun, haysiyetin varsa oturur konuşuruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil29 Eylül 2017 05:08

    Şarlatanlıktan başka bir icraat yok.Takıldı saray saray.Geçmişte hizmet yerine kılık kıyafete takıldıkları gibi.Millet aç diyorlar yollar arabadan geçilmiyor.Ceplerde ayfon bayramlarda İstanbul boşalıyor.Ac insan siyasetle uğraşmaya vakit bulamaz.geçiminin derdindedir.

  • misafir29 Eylül 2017 00:32

    ali yorumcu sen ne ayaksın kılıçtar oğlu diyor sakız üretın sizin zihniyet bu işte

  • misafir29 Eylül 2017 00:29

    hangi akla hizmet ediyon ben anlamadım anlayan biri varsa söylesin uçak olmasa ne çifçi kalır ne vatan

  • Zihniyetsiz 28 Eylül 2017 22:39

    Bende Çiftçi olan,Lan o zaman sürünmeye devam et.Demekki senin fıtratında sürünmek var.Azıcık zihnin olsa anlarsın.

  • ASKER28 Eylül 2017 22:17

    ADANA MİLLET VEKİLİNİN TELAFON PARASI ÇİFCİYE KAÇ TIRAKTÖR ALIRDI

  • Yorumlu Yorum28 Eylül 2017 21:37

    Bende çiftçiyim ve bende seni ve senin zihniyetindekileri istemiyorum! Bu ne dersin kılışdar efendi?

  • Şıracı nin şahidi28 Eylül 2017 21:25

    Bak kilictaroglu bu ülke bugün bu hallerde ise sizin yuzunuzden sen akp nin sol kolu gibi çalışıyorsun kac yıldır bastasin daha halkı ikna edecek halkın derdine derman olacak bir parti programı bile yazamadin akp nin çıkarttığı oyalama kanunlarını anayasa mahkemesine götürmekten başka ne yaptin ? 15 yilda yabancilara 500 bin konut 200 milyon m2 arazi yüzlerce özel şirket ve onlarca kamu kurumu satıldı 75 milyar dolar özelleştirme yapildi sen yaptın SUSTUN. ÇIKIP TA HALKI BILCLENDIRMEDIN. REFERANDUMDA MEDYADAN DUYDUĞUNU HALKA SÖYLEDİN AÇIP ARAŞTIRMADIN. HEPİNİZE YAZIKLAR OLSUN

  • KILIÇ28 Eylül 2017 21:20

    BIRAKALIM SARAYIMIZDA OLSUN UÇAKLARIMIZDA OLSUN AMA ÜLKEMİZDE SELAMET VE BİRLİK OLSUN HAYİNLERE DESTEK OLMASIN .

  • Ali28 Eylül 2017 20:39

    Uçaklarımız yerli uçaklar uçuyo ama hemen düşüyo kağıt uçak bizim kız yapmış kağıttan güzel olmuş. Aslında defter yabancı şirketin. Yani kağıt uçağı bile yerli yapamadık.