E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: Bir yol ayrımındayız---

Kılıçdaroğlu: Bir yol ayrımındayız

Kılıçdaroğlu: Bir yol ayrımındayız
12 Mayıs 2018 - 15:16 borsagundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekonomi başlı başına bir felaket. Çok ağır bir tabloyla karşı karşıyayız" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe'de "CHP Yurtdışı Birlikleri 2018 Genel Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bir yol ayrımındayız. Genel başkan olarak bana düşen görevleri olabildiğince yerine getirmeye çalışıyorum. Ama bir  siyasetçi olarak benim görevim ne kadar ağırsa ve ben bunun ne kadar bilincindeysem her bir vatandaşımın da sorumluluğu var. Kime karşı? Ülkesine, vatanına, bayrağına, çocuklarına karşı ve aydınlık Türkiye için hep birlikte mücadele edeceğiz.  Bu mücadeleyi el birliğiyle sürdüreceğiz" dedi. 

"Sorumluluk var doğru, benim de var sizin de var" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Siz sorumluluklarınızı nasıl yerine getireceksiniz? Kısaca bunun üzerinde durmak istiyorum. Toplumu aydınlatarak, kavga etmeden, bilginizi paylaşarak, insanları güzel bir Türkiye'yi nasıl inşa edebiliriz bu yönde aydınlatarak, kişisel bir hırs ve beklentimizin olmadığını bütün beklentimizin aydınlık bir Türkiye olması gerektiğini anlatarak. Eğer bunları yaparsak hiçbir sorunumuz yok. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle hepimize düşen görev bu. Ve bu görevimizi yaptığımız zaman vatandaşlık görevimizi yapmışız diye rahat gidip evimizde oturacağız. Çünkü bu görevi hepimiz yaparsak 25 Haziran sabahı aydınlık ve güzel bir Türkiye'ye hep beraber uyanacağız. Bundan benim en ufak bir endişem yok. Nedeni de şu: düne kadar diyorlardı ki; 'biz oyun kurucuyuz, biz her türlü politikayı belirliyoruz'. Şimdi ürettikleri politikanın altında kaldılar. Aslında süreci yöneten, sağlıklı yöneten, demokrasiye doğru yöneten biziz ve öyle olacağız" ifadelerini kullandı. 

"O KALENİN ADI CUMHURİYET HALK PARTİSİ'DİR"

Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yıkamadıkları bir kale vardır. O kalenin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bütün güçleriyle üzerimize geliyorlar. Düne kadar 'vesayet, vesayet, vesayet' diyorlardı, 'demokrasinin üzerinde vesayet' diyorlardı. Şimdi demokrasiye tahammül edemiyorlar. Hiçbir vatandaşım unutmasın. 20 Temmuz darbesinden sonra Türkiye farklı bir sürecin içine evirilmiştir. Türkiye ağır sorunlarla karşı karşıyadır. 5 temel sorunumuz var. Bunlardan birisi demokrasi. Güçler ayrılığı yoktur Türkiye'de. Bütün yetkiler bir kişiye bağlanmıştır. Yargı bağımsız karar verememektedir. Gözünü saraya dikiyor 'acaba nasıl karar vereyim. Sarayın hoşuna gider mi gitmez mi?' 1940'ın Almanya'sında Goebbels'in söylediği gibi 'Hitler nasıl karar verecekse hakim de ona uygun karar verecektir'. Geldiğimiz süreç, yaşadığımız tablo budur. Suçsuz insanların hapislere atıldığını çok iyi biliyoruz" diye konuştu. 

"HİÇ KİMSENİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ YOK"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün geldiğimiz noktada hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok. Bir daha  söylüyorum; hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok. Niçin diyorum ki bir daha söylüyorum diye. Ben bunu söylediğimde kıyameti koparıyorlardı, 'vay sen bunu neden söylersin' diye. Ama geçen gün bir zat kalktı kendi manifestosunu açıkladı. Herkesin can ve mal güvenliği olacak diye. Ne demek bu? 16 yıldır geldiği noktada hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok. Şimdi diyor ki; 'ben can ve mal güvenliğini geri getireceğim' " dedi. 

"ÇOK AĞIR BİR TABLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Ekonomi... Başlı başına bir felaketin içindeyiz. Çok ağır bir tabloyla karşı karşıyayız" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Esnafa, sanayiciye, çiftçiye, emekliye sorun tablo nedir diye.16 yılın sonunda devraldıkları mirası perişan ettiler. Faizden şikayet ediyorlar. Sanki bu memleketi şimdiye kadar Fransızlar yönetiyordu. Sen yönetiyordun. Açıklama yapıyor, 'Faiz her kötülüğün hem anası hem de babasıdır'. Günaydın, günaydın Recep Bey. Gözlerinden öpüyorum seni. Nihayet bunu anladın sen. Daha güzel bir şey söylüyor, 'bizim faizi aşağı çekmemiz lazım'. Bravo vallahi demek ki faizi aşağı çekmeyi öğrenmiş, faizi aşağı çekilecek" şeklinde konuştu. 

"BUNLAR İKTİDARA GELDİĞİNDE TERÖR HEMEN HEMEN SIFIRLANMIŞTI"

Kılıçdaroğlu, "Bunlar iktidara geldiğinde terör hemen hemen sıfırlanmıştı" dedi . Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün Türkiye'nin en temel sorunlarından birisidir. Toplum, sadece bir terör olayının ötesinde etnik kimlik, yaşam tarzı ve inanç üzerinden ayrıştı. Komşumuzun kimliğini soruyoruz. Komşumuzun inancını sorar hale getirdiler. Türkiye'yi buradan çıkarmamız lazım. Kimliğe, inanca ve yaşam tarzına saygı duyacağız. Kimlikler, inanç ve yaşam tarzı üzerinden siyaseti reddedeceğiz. Bunu yapanlara prim vermeyeceğiz. Size açık ve net söylüyorum; bunu yapanlar bu ülkeyi bölmek ve ayrıştırmak isteyenlerdir. Bunlara izin vermeyelim" şeklinde konuştu.

"DÜNE KADAR BÜTÜN KOMŞULARIMIZLA ARAMIZ İYİYDİ"

Konuşmasında dış politikaya da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Düne kadar bütün komşularımızla aramız iyiydi. Düne kadar Ortadoğu'da bir sorun çıktığı zaman gelip Türkiye'nin kapısını çalarlardı, 'gelin bizim sorunumuz çözün, hakem olun' diye. Bugün tablo tamamen değişti. Ne Suriye'yle, ne Irak'la, ne Mısır'la, ne Libya'yla, ne kuzey ülkeleriyle, ne Avrupa Birliği ile barışık değiliz. Herkesle kavgalıyız. Bunu ancak ve biz düzeltiriz. Size CHP'nin Genel Başkanı olarak söylüyorum sözüm söz; bakın 25 Haziran'da güzel bir Türkiye'ye uyanacağız. En geç 4 ay içinde Ortadoğu'nun bütün sorunlarını biz çözeceğiz. Avrupa Birliği, Amerika, Rusya, İslam Dünyası ile bütün ilişkilerimiz iyi olacak. Bizim bilgimiz de, kapasitemiz de, öngörümüz de buna müsait. Çünkü biz Kuvayı Milliye ruhundan geliyoruz" ifadelerini kullandı. 

"BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANI TARAFSIZ OLAMAZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasiye ihanet etmek istediler. 15 milletvekilimizi görevlendirdik, demokrasiye yapılan ihaneti boşa çıkardık. 

Sayın Muharreme İnce 'tarafsız olacağım' dedi, yakasındaki CHP rozetini çıkardı, '80 milyonu kucaklayacağım, 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağım' dedi, bir ezberi daha bozdu. Dün akşam kadınlarla bir toplantımız vardı. AK Parti'li bir kadın şunu söyledi: 'Siz neden cumhurbaşkanı adayı olmadınız da Muharrem İnce'yi yaptınız?'. Şunu söyledim: Cumhurbaşkanı seçildiğiniz anda Meclis'e geleceksiniz. Cumhurbaşkanlığı yemini var onu edeceksiniz. 'Tarafsız davranacağıma dair namusum ve şerefim üzerine ant içerim' diyeceksiniz. Bir partinin genel başkanı tarafsız olamaz. Bir partinin genel başkanı olamadığı için namuslu adamsa namusu ve şerefi üzerine yemin edemez. Bizim cumhurbaşkanı adayımız 80 milyonu kucaklayacak. A partisi, b partisi, c partisi ayrımı yapmayacak. Bizim cumhurbaşkanı adayımız bir partinin genel başkanı olarak Anayasa Mahkemesi'ne hakim tayin etmeyecek. Bizim cumhurbaşkanı adayımız hakimleri yanına alıp 'gelin hep beraber çay toplamaya gidelim' demeyecek, tarafsız olacak" dedi. 

"DEMOKRASİ KÜLTÜRLERİ YOK"

"Ve bir ezberlerini daha bozduk. Anlamıyorlar, bilmiyorlar. Neden? Demokrasi kültürleri yok. Demokrasinin ne olduğunu bilmiyorlar. Demokrasi, 'elimde bir sopa olacak, birisi konuşursa kafasına vuracağım ve o sesini kesecek ve yüzde 100 bana biat edeceksin'. Bunu demokrasi olarak biliyorlar. Onun adı diktatörlüktür Recep Bey, demokrasi değil. Dolayısıyla konuşmamın başında söylediğimi yine söyleyeyim; benim görevim var ve benim sorumluluğum da var. Benim sorumluluğum sizlerin sorumluluğundan çok daha ağır. Ben bunun farkındayım. Sorumluluğumun gereğini yapıyorum, inanarak yapıyorum. Ben de mevkii, makam falan bunlar yok. Benim tek inancım, tek davam var; ülkemde 80 milyonun huzur içinde yaşaması. Ben bunu istiyorum" şeklinde konuştu. 

"BÜTÜN DUVARLARI YIKMAYA KARARLIYIZ"

Kılıçdaroğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Biz bütün duvarları yıkmaya kararlıyız. Demokrasinin önündeki bütün duvarları yıkmaya kararlıyız. Azimliyiz, sonuna kadar gideceğiz. Bedeli ne olursa olsun bu ülkeye demokrasi ya gelecek ya gelecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (34)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şerif loyd13 Mayıs 2018 12:01

    Troller sen trol oayison chpnin

  • TROLLER 🐑🐑🐑🐑13 Mayıs 2018 08:24

    Ooo TROLLER kudurmuş yine.Ne zaman KILIÇDAROĞLU ve AKŞENER le ilgili haber çıksa TROLLER saldırıya geçiyor. Paramız hızla değer kaydediyor pul oluyor haberiniz var mı 🐑🐑🐑

  • murat13 Mayıs 2018 01:40

    Ekonomiden anlıyormuş gibi konuşmuyormu sinir oluyorum.Senin zamanında millet hastane kuyruklarında perişan oluyordu.İlacını alamıyordu.Hastanede rehin kalan hastalar vardı.SSK maaş ödeyemeyecek durumdaydı.Şimdi kalkmış boş boş konuşuyor.

  • Arda13 Mayıs 2018 01:24

    Bu adam demokrasi den bahsediyor kendi partisine 110 tane il başkanının imzası olmadan aday olamıyor yedin muharrrmi şimdi oyna Sarıgül u nasıl yediysrn Muharrem mide yedin senin için muhalefet herzaman iyi zaten 16 yılda şu adamların iyi yaptıklarına evet deseydin destek olsaydın bişey olurdun hep köstek hep olmaz bir aynaya bir bak Allah aşkına

  • Sdk13 Mayıs 2018 00:20

    Evet ekonomi kötü yönetiliyor. ekonomi 90 ların kılıçdaroğlu ssk sı gibi yönetilmeli...

  • Sener12 Mayıs 2018 22:39

    Bankaları hortumlayanlar nerelerde o borçları bu hükümet ödedi key vardı diğer hükümetler parayı hipletti o parayı da bunlar ödedi hastanelerde tedavi oluyorsun son sistem önceden hamile kadınla prostat ameliyatı olanları aynı koğuşta yatardı ben çok beklemesin Karabük SSK ilaç kuyruğu babam doktora giderdi ben ilaç kuyruğuna kuyrukta kuyruk ha 250 300 kişi şimdi hastaneler mükemmel eczanelerden al ilacını bunları unutmamak lazım ozaman devlet neredeydi ozamanda vardi

  • ASKER12 Mayıs 2018 22:09

    hadi oradan can ğüvenliği yokmuş ozaman millet uzayda mı yaşıyor.korku pompalama insanlara,suçlu insan korkar.

  • ASKER12 Mayıs 2018 22:01

    gezi olaylarında kimi destekledin

  • Ofli12 Mayıs 2018 20:14

    Valla ben belediyede çalışıyorum bundan 15 sene önce belediye başkanları iller Bankası önünde değnek atıp milletvekillerine yalvarirlardi çok iyi hatırlıyorum 1999 yılında belediye ve milletvekili aynı tarihte yapıştı ozaman DSP milletvekili belediye başkanına demişti iller bankasından paramızı kesme o dspillet vekili demişti ki ben duamima mei verooyim biz bunları gördük şimdi tüm belediye lere ayın 10 paraları tık geçer siz ne anlatıyordu uz ben ak partili filende değilim birde Karadeniz'e yola giderdik o kepçeler aynı yerde 1 km yol yaazlardi siz ne anlatıyor sunuz mdi heryere duble tünel ödevler ozaman neredeydi

  • Okie Dokie12 Mayıs 2018 19:50

    Ovvvvv çok sert.

  • İbrahim12 Mayıs 2018 19:24

    Gıybet Siyasetini ve ülkeni kötülemeyi bırak geleceğe dönük ne yapmak istiyorsun

  • Gidişat gerçekten çok kötü12 Mayıs 2018 19:04

    RTE nin yerinde olsam aktrolleri kültür seviyesi yüksek olanlardan seçerdim. Bu aktrollerin AKP nin kuyusunu kazdıkları aşikar.

  • Metin Çilek12 Mayıs 2018 18:48

    Ne yapsın SSK emekliliği yetmiyor CHP den de emekli olursa çifte Müdürlüğü ancak gecindirir. ..

  • Salih 12 Mayıs 2018 18:42

    Kedin olan yerden milletvekili adayısın iş bankasï yönetim kurulindasın maaşlar maşallah muharremde yolcu bi 10 sene dahaha sağlam

  • demirkan 12 Mayıs 2018 18:28

    SAYIN MİSAFİR.. O ZAMAN İNTERNET YOKTU DOĞRU. OLSA İDİ ÇÖKERDİ ZATEN. ELİMİZDE KARNE ÜÇLÜ KUYRUKDA SAATLERCE BEKLERDİK. BEN O YILLARDA ÇALIŞIYORDUM 0/20 PARA ÖDÜYORDUK. ŞİMDİKİ SAĞLIK HİZMETRERİNDEN MEMNUN OLMASSAK. BU BENCE NANKÖRLÜKTÜR. BEN 1993 DE TÜBERKİLOS OLDUM. TEPECİKTE TATTIM. BUCA SSK HASTANESİNDEN ÜÇ GÜN SIRAM GELİPTE İLÂÇ ALAMADIM. BUNLARI YAŞADIK KARADEŞİM. BİRAZ ŞÜKRETMESİNİ TEŞEKKÜR ETMESİNİ BİLELİM. KİM HİZMET EDİYORSA İSTERSE CHP Lİ OLSUN. YETERKİ MİLLETİNE FAYDASI OLSUN.

  • abdi12 Mayıs 2018 18:13

    vermişler sufleyi kasetten okuyorsun yine kk

  • ...12 Mayıs 2018 18:11

    hayırdır ekonomiyi sen mi kurtaracaksın ssk yı kurtardığın gibi hesap uzmanısın ya güya

  • Mann12 Mayıs 2018 17:26

    Sızde hic utanma yok. seçim acıklanır acıklanmaz senın dışarıdaki destekçilerin basla bır plan bulamadıkları icın hukumeti sıkıştırmak Erdoğanı devirmek icın ne ince işler icine gırdıniz. Iyı partiye vekil kiralamak dahi. Bu dövız oyununda senın dısardaki ve icerdeki dekdekcılerının ve akıl hocalarının işi. Sız bu milleti ne zaman dusundunuzki.

  • X12 Mayıs 2018 17:24

    Tiroller. Size. Ne. Kadar maas. Yatiyor

  • abc12 Mayıs 2018 18:12

    mööööööööö

  • Bengü12 Mayıs 2018 17:05

    Madem bu kadar kötü neden aday olmadin senin öyle bir derdin yokki kaç sene Geçerse geçsin Sen sadece Boş boş konuşup maaşını alıp yatacaksın Her şey ortada Sen git de bari kafası iyi çalışan biri gelsin de bu ülkeye faydası olsun Yazık çok yazık üzülüyorum vallahi böyle gördükçe içim sızlıyor konuşmaktan daha ileri gidebilecek bir insan lazim

  • .m12 Mayıs 2018 16:27

    Hadi ordan. Koyun.

  • demirkan 12 Mayıs 2018 18:04

    ASAS KOYUN SENSİN. HEMDE SÜMÜKLÜ KOYUN.

  • Beyhan12 Mayıs 2018 16:25

    Yalan söylüyor bu halk RTE ye oy verdi yani seçti kaç defa 7 defa boş konuşuyorsun Daha cumhurbaşkanı adayı olma cesareti bulamadın şimdi Muharrem İnce refüze oluyor al o 15 milletvrkilini hepini gidin

  • ali12 Mayıs 2018 16:19

    yaw he he

  • KILIÇ12 Mayıs 2018 16:15

    SAYIN KILIÇTAROGLU BU ÜLKE HALEN CHP NİN GEÇMİŞDEKİ ENKAZINI TEMİZLİYOR .

  • Oflu12 Mayıs 2018 16:10

    Kem mal bırak bu işleri fetodlerle birlik olup yola çıkma doğru sen iktidara gel bu millet 1 ay maaş alır ondan sonra kol saati alır ya geçenlerde İzmir'e gittim çöpler bile büyük kovalars koyuluyor belediyrlerinizbile yemekten çalışmıyor

  • Ağlıooo millet 12 Mayıs 2018 15:55

    Evet tablo ekonomi berbat ama senden umudumuz yok akp bitti bir tek Meral var oda şaibeli yani ayvayı yedik

  • Emekci12 Mayıs 2018 15:53

    Egonomigh cogh eyi, bosver bu halk daha iyisine layik degil

  • demirkan 12 Mayıs 2018 15:30

    TABLO AĞIR OLSA. SEN 20 BİN TL MAAŞ MI ALABİL İN UTANMAZ. BEN HALİMDEN GAYET MEMNENUM. BENİM ADIMA KUNUŞMA. SSK YA UĞRATTIĞIN ZARARI ÖDE. BECERİKSİZ DÖNEMİNDEKİ İLÂÇ KUYRUKLARINI UNUTTUKMU SANIYON?.

  • Vatandaş12 Mayıs 2018 16:24

    Cehalet ve terbiyesizlik paçalarından akıyor.

  • misafir12 Mayıs 2018 16:14

    evet kuyruk vardi ama internet mi vardi ki online randevu versin adam, neyse en azindan bedavaydi hastane, ilaç. tek kurus vermezdik eczaneye.

  • Ahmet Özbir12 Mayıs 2018 15:59

    DEMİRKAN şahlanmışsın güzel insan! Yolun, bahtın açık olsun!.. ER OĞLU ERDOĞAN DARBECİLERİN KÖKÜNÜ KURUTAN !.. 15 Temmuz gecesi B.Köy Bld.Bşk.nın evine saklanan kim !?

  • Emekci12 Mayıs 2018 15:53

    Milletvekillerinin maasi iyi, halkin kotu. 15 yil okul okuyorsun, 3000 tl maas aliyorsun. 600 euro yapiyor sadece.