E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKiler Holding, İstanbul Sapphire’i geri aldı---

Kiler Holding, İstanbul Sapphire’i geri aldı

Kiler Holding, İstanbul Sapphire’i geri aldı
10 Ocak 2023 - 13:02 borsagundem.com

Kiler Holding, İstanbul Sapphire'nin alışveriş merkezi ve seyir terasının tamamı 905 milyon TL'ye almak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Kiler Holding, daha önce sahibi olduğu ancak banka borçları nedeniyle Halkbank'a geçen, İstanbul Sapphire alışveriş merkezi ve seyir terasının tamamını geri aldı. Satın almanın 905 milyon TL karşılığında gerçekleştiği duyuruldu.

Kiler Holding'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirim şu şekilde:

"Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin sahip olduğu İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesinde; kain "İstanbul Sapphire'' adıyla maruf Alışveriş Merkezi ve Seyir Terası'nın tamamı Bağlı Ortaklığımız Kiler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ile Grup Firmamız KBC Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından 905.000.000 TL'ye satın alınmasına ilişkin Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanmıştır. Sayın pay sahiplerinin bilgisine sunulur."

583 MİLYON TL'LİK FİNANSMAN YÜKÜ TASFİYESİ

2020'de Kiler GYO şirketin finansman yükünün azaltılması amacıyla şirket portföyünde yer alan gayrı menkullerin borçlara karşın ekspertiz değerlerinden belirli bir iskonto oranı ile alıcılara satışının tamamlandığını açıklamıştı. Bu satışla şirketin toplam 583 milyon TL’lik finansman yükü tasfiye edilmişti.

Satışın alacaklı bankalara yapılıp yapılmadığı 2020 tarihli açıklamasında belirtilmemişti.

7 şirketten geri alım

 

Günün önemli şirket haberleri 10/01/2023

 

Borsada en az kaybettiren sektörler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)