E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKiler GYO, tüm borçlarını sıfırlayıp yeni projelere yönelecek---

Kiler GYO, tüm borçlarını sıfırlayıp yeni projelere yönelecek

Kiler GYO, tüm borçlarını sıfırlayıp yeni projelere yönelecek
10 Temmuz 2020 - 18:51 borsagundem.com

Kiler GYO tarafından yayımlanan faaliyet sonuçları ve beklentiler raporuna göre, bankalara erken kredi ödemesi yapan şirket, yıl sonuna kadar borçlarının tamamını kapatıp yeni projelere yönelecek

BORSAGUNDEM.COM

Halka açık Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (KLGYO), şirketin faaliyet sonuçlarına ilişkin özet verileri ve 2020 yılı beklentilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladı.

Açıklamaya göre Kiler GYO, 2019 yılı faaliyetleri içerisinde sahip olduğu İstanbul Sapphire ve Ankara Dışkapıda yer alan gayrı menkullerin satışından elde edilen 619 milyon TL'lik gelirle bankalara olan kredi borçlarını erken ödeyerek finansman yükünü ciddi oranda kapattı. 31 Mart 2020 tarihi itibariyle şirketin finansman borçları 120 milyon liraya gerilediği belirtilen açıklamada, faiz oranlarının da piyasa koşullarına göre güncellendiği, finansman yükünün daha da azaltılması yönündeki çalışmaların ise sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, Kiler'in gayrimenkul sektöründe son çeyrekte yaşanan talebe istinaden 37.1 milyon liralık satış ve hasılat payı elde ettiği ve 72.9 milyon liralık kaparosu alınan ve satışa çevrilmesi beklenen sözleşmesi bulunduğu ifade edildi.

Şirketin 2020 yılı beklentileri kapsamında, Haziran sonu itibariyle ana para ve faiz toplamı yaklaşık 50 milyon TL olan banka kredi borçlarının tamamına yakının yıl sonuna kadar kapatılması hedefleniyor.

Bugüne kadar 170'den mağazayı hizmete hazır hale getirdi

Gayrimenkul geliştirme ve inşaat işlerine 1994 yılında başlayan Kiler GYO'nun sitesinde yer alan bilgilere göre şirket, bugüne kadar Türkiye genelinde 170’den fazla mağazanın 150.000 metrekare inşaatının kaba ince, elektrik, mekanik, ısıtma, aydınlatma, dekorasyon ve altyapı işlerini tamamladı ve mağazaları hizmete hazır hale getirdi. 

Kiler tarafından paylaşılan ve özet verilerin yer aldığı tablo ise şu şekilde:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,68
En Yüksek: 5,79
En Düşük: 5,48
Değişim 1,97 %
FK: 2,10
PD / DD: 1,10
İşlem Hacmi 12.817.857
Toplam Adet: 2.258.598
Ağırlıklı Ort.: 5,67
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)