E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKiev'de asker ve siviller Rusları püskürttü ---

Kiev'de asker ve siviller Rusları püskürttü

Kiev'de asker ve siviller Rusları püskürttü
26 Şubat 2022 - 07:11 borsagundem.com

Başkan Zelenskiy'nin "Dayanmamız lazım" çağrısı karşılık buldu. Rus askeri birlikleri Kiev'i gece boyu abluka altına almasına rağmen amacına ulaşamadı. Askerlerin yanı sıra siviller de molotofkokteyllerle Rusları püskürttü

Ukrayna halkı gece büyük bir direnişe imza attı. Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin "Bu gece zor geçecek. Kaderimiz bu gece belli olacak" açıklaması sivil halk üzerinde de karşılık buldu. Siviller gündüzden hazırladıkları molotofkokteyllerle Rus askerlerine saldırdı. 

Ukrayna ordusu, Rus birliklerinin Kiev'de ordu üssüne saldırdığını ve saldırının püskürtüldüğünü aktardı. Rusya ordusunun Kiev'de elektrik üretim santraline de saldırdığı duyuruldu.

Rus birlikleri başkent Kiev'e dayandı. Kiev'den ardı ardına patlama sesleri duyulurken, sirenler de çaldı.

Ukrayna ordusu, Rus birliklerinin Kiev'de ordu üssüne saldırdığını ve saldırının püskürtüldüğünü açıkladı.

"Topçu atışları Kiev merkezine yakın noktalardan duyulmaya başlandı"

Rusya ordusunun Kiev'de elektrik üretim santraline de saldırdığı duyuruldu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, ülkenin başkenti Kiev'in yaklaşık 20 kilometre güneyinde bulunan Vasylkiv kentinde şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Topçu atışları Kiev merkezine yakın noktalardan duyuluyor

Reuters Haber Ajansı, topçu atışlarının Kiev merkezine yakın noktalardan duyulmaya başladığına işaret etti.

Siviller molotofkokteylleri ile saldırdı

Gündüz saatlerinde sivil vatandaşlara silah dağıtımı yapan Ukrayna Savunma Bakanlığı, ayrıca vatandaşlara molotofkokteyl yapımını da öğretmişti. Gece, Ukrayna askerleriyle omuz omuza sokak sokak Rusların karşısında direnişe geçen sivil halk, Putin'in askerlerini püskürttü.  

Mahalle aralarında Rus askerleri ile Ukrayna güçleri arasındaki çatışmalar esnasındaki silah sesleri ve patlama görüntüleri vatandaşlar tarafından çekilen videolarla sosyal medyada paylaşıldı.

Kiev'in batı girişindeki Zafer Caddesi'nden Rus birliklerinin şehre sokak çatışmalarıyla girmeye çalıştığı ifade edildi.

Ukrayna Kara Kuvvetleri basın servisi, yerel saat ile 04.08 itibarıyla Zafer Caddesi civarındaki askeri birliğe yapılan saldırının geri püskürtüldüğü ve durumun sakin olduğunu bildirdi.

Tren istasyonu civarında da silah sesleri

Tren istasyonunun bulunduğu semtin yanı sıra şehrin doğusunda bulunan ve termik santralinin yer aldığı Troyeşçina semtinden de silah sesleri duyulduğu ifade edildi.

Sabahın erken saatlerine doğru Kiev'in merkezinde bulunan Bogdan Hmelnitski Caddesi'nden silah sesleri duyulduğu bildirildi.

Vasilkiv'e çok sayıda Rus askeri paraşütle indi

Kiev bölgesinde bulunan Vasilkiv yerleşim yerinde yoğun silahlı çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Vasilkiv Belediye Başkanı Natalya Balasinoviç 1+1 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, çok sayıda Rus askerinin bölgeye paraşütle indiğini söyledi. Şehirde çatışmalar olduğunu ve Rus askerlerinin roket saldırıları gerçekleştirdiğini aktaran Balasinoviç, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri arasında ölenler olduğunu kaydetti.

Zelenskiy "Gece zor geçecek" demişti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, videolu mesajında "Bu gece gündüzden daha zor olacak. Gece şiddetli saldıracaklar, başkenti korumalıyız. Bu gece dayanmalıyız. Kiev'i kaybedemeyiz" demişti. 

Putin ve A takımı ABD'nin yaptırım listesinde

 

Rusya, Ukrayna'ya saldırısını kınayan BMGK tasarısını veto etti

 

Ukrayna: Rus Su-25 savaş uçağı düşürüldü

 

Zelenskiy: Kaderimiz bu gece belli olacak

 

Putin ve Lavrov'a bir yaptırım kararı da ABD'den

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asena26 Şubat 2022 20:22

    rusya bu kadar toprağı hak etmiyor artık paylaşma zamanı geldi

  • BORSACI26 Şubat 2022 12:40

    yüregimle kalbimle ukrayna halkını destekliyorum allah yardımcıları olsun.

  • Berk26 Şubat 2022 12:28

    Sosyal medyada ‘Ukraynalı kadın mültecileri kabul edelim’ yazıyorlar ve bu bizim ülkemize bizim halkımıza yakışmayan duygular, hisler , cümleler. Ukrayna’da savaş var orada korku ve çaresizlik var ayıp, kendinize yakıştırabilirsiniz bu yaptıklarınızı ama Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor. Ve o ülkeyi kadınlarını ne gördüyseniz ne sandıysanız , bakın nasıl savaşıyorlar utanmanız olsun biraz, bu yazılanlar tüm dünyada görülüyor ülkemi bu şekilde rezil etmeye hakkınız yok!!

  • O gün geldiğinde26 Şubat 2022 13:18

    Her toplumun içinden bu tarz adiler çıkar geneli yansıtmadığı sürece sorun yoktur,herkes bu dünyada kendi defterini doldurmakta başkasınınkini de okumayacak….

  • Milliyeti olmaz26 Şubat 2022 12:49

    Aynen kardeşim, ahlaksızlığın, karaktersizliğin milliyeti, dini vs olmaz, iyi insan yada kötü insan vardır, insanları milliyetine, inanışına göre toptancı değerlendirmemeli, vatanlarını savunan şerefli Ukraynalı kadın ve erkekler olduğu gibi kaçan şerefsizlerde var, aynı Suriyeli, Iraklı yada Afganlılar gibi, onların da vatanlarını savunan şerefli insanları var, toptancı, önyargılı yaklaşımlar o insanlara haksızlıktır..

  • VaTaNDaŞ26 Şubat 2022 11:52

    Araplar gibi onursuzca kaçmadılar!! Kalıp vatanlarını savundular.. Ukraynalı kadınlar üzerinden cahilce yorum yapan seviyesizler, Süriyelilerin vatanlarını bırakıp nasıl korkakça kaçtıklarını konuşsun!! Kendi vatanını satıp terk eden kansızlardan kimseye hayır gelmez!!!  Nagehan Alçı Fetö bankasından kaptığı yalısına alsın o Suriyelileri, çok iyi anlaşırlar aynı kafadalar sonuçta!!

  • TAMİZ KARTALGÖZ26 Şubat 2022 11:51

    eğer abd daha önceden petroit ve ağır silahlar verse idi direnişler olur idi fakat yine rusya kazanır idi.

  • Mucise Reis ;)26 Şubat 2022 10:22

    Ukrayna ya göç eden Suriyeli kardeşlerimizi Türkiye ye acilen geri getirmeli. Sonradan Ukrayna vatandaşı olan, Suriye den savaştan kaçan ümmetçi kardeşlerimiz, Konum atın, Türkiye Cumhuriyeti sizleri İstanbul'a getirsin.

  • Yaaa26 Şubat 2022 09:58

    Denek ki görüntü aldatıyormuş kimin cesur kimin korkak olduğu savaşta meydana çıkıyor kahraman zannedilen milletler kıçlarına baka baka topukladı dalga geçilen milletler kalıp savaştı ne garip….!

  • M26 Şubat 2022 09:56

    Onlar korkak ve satici Arap degil... osmanli cekirge yedi kaleyi savundu, onlar ingilizle bir oldu 1 bugday tanesi vermedi.

  • Mucise Reis ;)26 Şubat 2022 12:40

    Çanakkale cephemiz tarihi yazılarımızdan mevcuttur.  72 ve 77 alay araştırın. Sonra hayal dünyanızdan çıkıp, düşüncelerinizi çarpıştırın. 

  • baran26 Şubat 2022 11:15

    Tam olarak öyle değil!  Türklerle birlikte şehit olan Arap sayısı da çok fazladır!  Bazı haydut ve soyguncu çeteleri İngilizlere katılmışlardır.  Zaten bu topraklar da Peygamber torunlarını da katlettikleri için yıllarca  hatta asırlarca huzur olmuyor.  Yine de önyargılı olma!  Şimdi sen sanıyor musun ki Ukraynalıya kucak açan ülkeler onları en güzel bir şekilde ağırlayacak?  

  • Onurlu millet26 Şubat 2022 09:21

    Helal olsun size be ülkelerini savunuyorlar

  • Vatandaş26 Şubat 2022 09:13

    Bir tanesi ülkesini terkedip kaçmadı,yaptıkları molotoflarla Rus tanklarını ateşe verdi...Bize kaçan korkak Süriyeli pislikler anında sattılar memleketlerini...Alayını toplasan bir Ukraynalı kadın kadar etmezler.SURİYELİLER DEFOLUN...

  • baran26 Şubat 2022 11:39

    Ne demezsin hava alanından  sıvışıp  evinden  her şeyi tv den seyredip üstelik bu alçaklara af çıkarmaktan bahseden soytarıların vatan sevgisinden hiç ama hiç şüphem yok.

  • baran26 Şubat 2022 11:17

    Geri zekalıya bak  ahmak oğlan Polonya Moldavya sınırını görmedin mi Tv ler de!  Savaşlarda göç her zaman olur!  Türkiye  savaşa girse önce senin gibi kansızlar kaçar!  

  • Adamsın26 Şubat 2022 08:38

    Ukraynnayı suriiyeliler afganlar gibi çıkmadı. Ukraynlılar cesurca ülkelerinde ölmeyi kabul ettiler suriyeyi toplasan bir tane ukraynalı etmezmiş

  • baran26 Şubat 2022 11:21

    Bak şu cahile sen 79 da Rus işgali karşısında  yıllarca direndiler Komünist Babrakalmal ı Afganistan ın başına getirmelerine rağmen Kızıl Ordu sonunda geri çekilmek zorunda kaldı!  O zaman Afgan halkı birlik olmuştu!  Sonra Din i taassup yönü ile algıladıklarından ya da yanlış yönlendirildiklerinden  birlik bozuldu bu hale geldiler!  Bak sen de çok cahilsin biraz saksıyı çalıştır. Doğrusunu öğren. 

  • Sai26 Şubat 2022 07:54

    Videoyu izledim helal olsun onlara, nasılda yaktılar panzerleri. Halbuki bir bombayla hepsi ölür çok yakınlar birbirine. Rusya kazansa bile tek ukraynalı kalana kadar rahat edemicek eminim.