E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKıdem tazminatı için yeni formül---

Kıdem tazminatı için yeni formül

Kıdem tazminatı için yeni formül
24 Haziran 2020 - 08:35 borsagundem.com

Kıdem tazminatına ilişkin yeni düzenlemede, uzlaşı formülü için bir bilim kurulu oluşturulması öngörülüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kez daha gündeme getirdiği ancak sosyal tarafların karşı çıktığı kıdem tazminatına ilişkin yeni düzenlemede, uzlaşı formülü için bir bilim kurulu oluşturulması öngörülüyor. Koronavirüs Bilim Kurulu benzeri kurul, kıdem tazminatı ve tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili gündeme gelen senaryolar üzerinden ortak bir metin oluşturmaya çalışacak. Kurul üyeleri, tarafların önereceği akademisyen ve hukukçulardan oluşacak. Son 10 yıldır gündeme her geldiğinde, özellikle işçi sendikalarının tepkisine sebep olan kıdem tazminatı fonu için, ekonomi yönetimi yeni bir model arayışına girdi. KOVID-19 döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından akademisyenlerden oluşan ve yönetime tavsiye niteliğinde kararlar alan Bilim Kurulu'nun benzeri kıdem tazminatı için kuruluyor.

DÜNYA'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta sosyal tarafları bir araya getirdiği toplantıda, Kıdem Tazminatı Fonu ve Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile ilgili akademisyenlerden meydana gelen bir Bilim Kurulu oluşturulması öngörüldü.

Ortak bir metin hedefi

Buna göre , işçi sendikaları, işveren sendikaları ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın önereceği akademisyen ve hukukçulardan oluşan bilim kurulu, kıdem tazminatı ve tamamlayıcı emeklilik sistemiyle ilgili gündeme gelen senaryolar üzerinde çalışarak ortak bir metin oluşturmaya çalışacak. Bu metin, üzerinde son çalışmalar yapıldıktan sonra TBMM gündemine sunulacak. Kaynaklar, kıdem tazminatı fonunu da içeren Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin de benzer bir yöntemle tarafların uzlaşısıyla gündeme getirilmesinin öngörüldüğünü aktardılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vs.24 Haziran 2020 12:14

    Bu işlerde taraf olmak yerine keşke objektif düşünebilsek.  Öncelikle herkesin  arzu ettiği yaşam standartlarına herkesin ulaşmasını gönülden temenni ederim.  Gel gör ki kazın ayağı hiç öyle görünmüyor.  Öncelikle Komünist Çin de Dünyaca bilinen kapitalizmin öncüsü şirketler burada cirit atıyor! Neredeyse hiç vergi ödemiyorlar işçiye verilen aylık 50-150 dolar arasında!  Hindistan elektronik  konusunda aşama kaydeden ülkelerden olmasına rağmen bazı bölgelerde günlük geliri 1 dolar ve aşağısına kadar inmiş. 2004 lede bir asgari ücretli çalıştırabilmek için gereken yatırım miktarı 250 bin tl. gibi hesaplanmış!  Şimdilerde ise  1 milyondan aşağı olduğunu zan etmiyorum!  Çoğu küçük işletmeler ucu ucuna geçiniyor. Şimdi öyle bağır çağır hakkını al!  Al da ortada şirket v işveren  kalmayınca kimden ne hak alırsın o nu bilemem.  

  • türkoğlutürk24 Haziran 2020 09:57

    mezarda emekliliğe suspus.kıdem tazminatı elinden alınırken suspus.sonra bunlara söylenince kızıyorlar.

  • baturayersin24 Haziran 2020 09:38

    sgk diyor sen çalış emekli yapıcam sosyal güvencen olucak diyor sağlıktan ücretsiz faydalanacaksın diyor seni emekli yapıcam çalışıyorsun yılar geçiyor emekli olucaksın biri çıkıp diyor ben emekli yaşını yüksettim diyor emekli olmazsın işci garibim çalışmaya devam ediyor zar zor emekli olucak emekli oluyor eline üç kuruş para hastaneye gidiyor bu seferde ilaç parası reçete parası tomografi parası bu nasıl sosyal güvence her şey ücretli bu birde şimdi utanmadan tazimata göz dikiyor bu millet tamı yesin oldu olucak işçiye karne versinler ev versinler köleden ne farkı kaldı işci çalışın 

  • aziz24 Haziran 2020 09:25

    kıdem tazminatımıza kimse dokunmasın yeter artık bırakın bu konuyu bir güvencemiz var ona da el atmayın

  • muck24 Haziran 2020 09:11

    çalıştırdıgı işçinin tazminatını ödemeyen işverne üretim hattı dükkanı gerektiğinde muhurlenır de. yasa çıkart. bak işçinin hakkı  ve kıdem tazmınatı olayları nasıl çözülüyor...

  • mustafa24 Haziran 2020 09:09

    işçinin kıdem tazminatına kadar düşen bir ülkeyi bu hale getirenlere lanet olsun....

  • musa24 Haziran 2020 09:07

    500 tane de formül bulsanız iktidarın istediği formül basit: bana para verin :) :D  :D 

  • S.d24 Haziran 2020 08:55

    Tazminata sadece isci kesimi degil isverende karşı çıkıyor kasasinda duran parayi niye her ay versin isverenin istemedigi bir kanun cikmaz hukumet işçilerin cok azi alabiliyor diyor kanun ciksrtirsin hepsi alir bu kadar basit niyet bu parayi kullanmak olursa kiyamet ordan kopuyor

  • Mucise Reis ;)24 Haziran 2020 08:52

    İşçi mi ? etinden, sütünden derisindn yararlanmak lazım. İşçi işten çıkıp giderken derisinide bırakık fabrika girişine öyle bıraksın. sabah işe gelince giyer yeniden çalışmaya devam eder :D yater hau bırakın işçiyi... işçi 45 saat çalışsın karnı doysun şükür dicek. çokmu zor ? yapamıyorsanız istifa edin gidin. beceremiyorsanız çekin gidin.  bu ülke bakazm siz gittiniz diye. tam tersine hak adalet yerini bulur. 25 yıldır yapılanların koca bir hiç olduğunu fiş parasından zaten millet anladı ))

  • Nedim24 Haziran 2020 14:39

    Hariçten gazel atma soytarı her yıl 750 bin kişilik istihdam ortaya çıkarmak hangi devletin hangi sistemde mümkün? Zaten beceren de yok. Tam tersine bankalar şirketler mütemadiyen  adam eksiltiyorlar!  O ottan samandan beynin ile çok mu zor çok mu kolay gibi iki kelimelik laflar ile o pis kafanla her şeyi mındar etmeye kalkma!  Senin mendebur chp gelir gelmez kaç kişiyi işten çıkardı?  Bir halttan anladığın yok seni