E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem‘Kıdem giderse dükkânı kapatırız’---

‘Kıdem giderse dükkânı kapatırız’

‘Kıdem giderse dükkânı kapatırız’
22 Haziran 2016 - 06:53 borsagundem.com

Türk-İş Başkanı Atalay, kıdem tazminatı ve gündemdeki konularla ilgili net açıklamalarda bulundu

Kıdem tazminatında milim geriye gidecek bir değişiklik yapılırsa dükkanı kapatıp gideceklerini belirten Ergun Atalay, “Kıdem tazminatı bizim varlık yokluk kavgamız, son kalemiz” dedi.

Kiralık işçilik için ay sonuna kadar Anayasa Mahkemesi’ne gidileceğini belirten Atalay, kiralık işçilikle ilgilenirken de dünyada örneği olmayan çalışanların bireysel emekliliğe zorunlu katılımının gündeme geldiğini belirtti. Böyle bir şey yapılacaksa asgari ücretten 3-4 kat fazla alanlar olduğunu, onlardan başlanabileceğini kaydeden Atalay, “1300 TL alan adama 10 lira bile büyük para, ama 100 lira kesmeyi düşünüyorlar. 25. dönem meclisin başka işi kalmadı, işçilerin ücretlerinden ne alırız sürekli onu konuşuyorlar” dedi. Kıdem tazminatında 30 günü düşürecek bir düzenlemenin Türk-İş’e rağmen yapılamayacağını kaydeden Atalay, “Bu iş varız ya da yokuz işi. Kıdemden sonra sendikacılık yapmanın da anlamı olmaz. Alamayanlarla ilgili düzenleme yapılsın, buna varız. Ama sürekli bizim aleyhimize konular geliyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)