E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKıbrıs'tan AMB'ye destek---

Kıbrıs'tan AMB'ye destek

Kıbrıs'tan AMB'ye destek
13 Ekim 2014 - 16:58 borsagundem.com

Kıbrıs ekonomi bakanı Harris Georgiades, AMB’nin varlığa dayalı tahvil alımı programını savundu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bugün Washington’da konuşan Georgiades, Kıbrıs ekonomisini düzeltmek için çok çaba harcadıklarını ama ekonomiyi kendi ayaklarında durur hale getirmek için  destek almaları gerektiğini belirtti.

Kıbrıs, 2013 yılında bankalarını kurtarma programı kapsamında IMF, AMB ve Avrupa komisyonunun onayıyla 13 milyar avroluk destek almıştı.

AMB’nin batık bankaları fonlamasından çekinen yetkililer Avrupa’daki bankacılık sektöründe balon oluşmasından korkuyorlar.

Parasal genişlemeye en çok desteği Kıbrıs, İrlanda ve Portekiz gibi bankacılık sistemini kurtarmak üzere likiditeye ihtiyaç duyan ülkelerden verirken, Crédit Agricole analisti Adam Myers yaptığı açıklamada Mario Draghi’nin  piyasalarda balon yarattığı izlenimi verecek her türlü açıklamadan uzak duracağını belirtti.

IMF müdürü Christine Madeleine Lagarde, dün yaptığı açıklamada Kıbrıs’ta yapılan yapısal reformlara ve mali göstergelerde yaşanan düzelmelere dikkat çekmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)