E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKGM'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hisse devrine ilişkin açıklama ---

KGM'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hisse devrine ilişkin açıklama

KGM'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hisse devrine ilişkin açıklama
29 Ocak 2020 - 10:41 borsagundem.com

Karayolları Genel Müdürlüğü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarının hisse devrine ilişkin yazlı açıklama yaptı

Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM), Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarına ilişkin hisse devrinin, 3,1 milyar dolar yatırım değerine sahip otoyolun ve köprünün satışı anlamına gelmediği belirtilerek, "Projeye ortak olacak şirket, projenin kalan kredi anapara ve faiziyle ilgili yükümlülükleri de hissesi oranında üstlenecektir" ifadesi kullanıldı.

KGM, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarının hisse devrine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Odayeri-Paşaköy hattı ve bağlantı yolları ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de dahil olduğu kesimin yap-işlet-devret modeliyle yapılmasına yönelik olarak KGM ile görevli şirket ICA IC İçtaş Astaldi Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Yatırım ve İşletme AŞ arasında 28 Mayıs 2013'te imzalanan ve sözleşme kapsamında yapımı tamamlanan otoyolun 26 Ağustos 2016'da trafiğe açıldığı anımsatıldı.

"SATIŞ ANLAMINA GELMİYOR"

Görevli şirketin yüzde 51 hissesinin satılması yönünde bugüne kadar KGM'ye yapılan resmi bir başvurusu bulunmadığına işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu konuda çalışmaların devam ettiği, hisse devriyle yeni ortaklık yapısının yüzde 49-51 şeklinde olacağı öngörülmektedir. Bu hisse devri, 3,1 milyar dolar yatırım değerine sahip otoyolun ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışı anlamına gelmemektedir. Diğer bir ifadeyle, 'Uygulama Sözleşmesi'nde açıklandığı üzere otoyol kesiminin sözleşmeye uygun olarak işletme hakkına sahip görevli şirketin yüzde 51 hissesinin borçlarıyla birlikte devrini ifade etmektedir. Projeye ortak olacak şirket, projenin kalan kredi anapara ve faiziyle ilgili yükümlülükleri de hissesi oranında üstlenecektir."

"KÖPRÜ KGM'YE DEVREDİLECEK"

Projenin yapımında kullanılan kredinin daha uygun koşullarda yeniden yapılandırılmasını da sağlayacak söz konusu hisse satışıyla ülkeye sağlanacak katkıya dikkati çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hisse satışıyla ülkemize yaklaşık 2 milyar 800 milyon dolar kaynak girişi sağlanacağı tahmin edilmektedir. Bu tutar, Türkiye'nin gerçekleştirdiği bir projeye bir defada sağlanan en büyük finansal kaynaklardan biri olup, bu hisse talebi, ülkemiz ekonomisine duyulan güvenin bir göstergesidir. Hisse devri sadece işletme dönemine yönelik olup, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve otoyol, işletme dönemi sonunda KGM'ye devredilecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR29 Ocak 2020 16:36

    faiz lobilerini zengin ettiniz be geldiniz dış borç 124 milyar dolar bugün olmuş 500 milyar dolar en büyük proje faiz lobilerini zengin edenler

  • AHMET ÖZBİR29 Ocak 2020 12:52

    YAVUZ Sultan Selim Köprüsü GÖNÜLLERİN GÜZERGÂHI! Her köprüden geçişimde Başkomutanımız REİS'ime ve dava arkadaşlarına düâ ediyor, vatana sevdalı, Allahına kurban yiğitlerin sayısının bol bol artmasını diliyorum.

  • Azad29 Ocak 2020 15:41

    Araç geçiş garanti sayısına baktınız mı

  • Ww29 Ocak 2020 12:27

    Vardir gene bi hinlik

  • KADİR29 Ocak 2020 13:59

    Kişi karşısındakini kendi gibi sanırmış.

  • BİR DOST29 Ocak 2020 12:14

    Demek ki yalnızca kanal İstanbul batmıyormuş, memleket için yapılan her şey batıyormuş, örnek yorumlarda görüldüğü gibi. B.k atıcılar gene devrede.(Türk milleti bu ülkede hala Rum ve Yunan atıklarının bulunduğunu aklından çıkarma)

  • murat29 Ocak 2020 11:05

    ne şeytanlık ama

  • Ahmet Tecer29 Ocak 2020 10:56

    HANİ YAP İŞLET DEVRET  Dİ ,  RTE BİZE TELEVİZYONLARA ÇIKIP SÖYLEDİ. YİNE VATANDAŞIN SIRTINA GEÇİRDİNİZ. ŞİMDİ DE  KANAL İSTANBULDA  AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYOR.

  • Selim29 Ocak 2020 12:44

    Okumadan anlamadan yorum yapıyor sun Ahmet efendi,ne yazdığını kendinde bilmiyorsun

  • Oku29 Ocak 2020 11:27

    Okumanızda mı yok, "Hisse devri sadece işletme dönemine yönelik olup, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve otoyol, işletme dönemi sonunda KGM'ye devredilecektir." Yani yalan yok, sizin çarpıtmanız var. Proje ön görülen proje devri tarihine kadar bu şirket tarafından işletilecek.