E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKeşke Ak Parti'ye hiç gelmeseymişim!---

Keşke Ak Parti'ye hiç gelmeseymişim!

Keşke Ak Parti'ye hiç gelmeseymişim!
03 Ocak 2014 - 15:21 borsagundem.com

Ak Parti'den istifa eden Ertuğrul Günay bombalamayı sürdürüyor. İşte o açıklamalar...

Ak Parti'den istifa eden eski bakan Ertuğrul Günay, kendisini istifaya getiren süreci Vatan Gazetesi'ne anlattı. Günay, Ak Parti'ye katıldığı için pişman olduğunu söyledi. Oğlunun ticari faaliyetlerine ilişkin de bilgi veren Günay'ın konuşmasından satır başları şöyle;

''OĞLUMUN DEVLET İLE HİÇBİR İŞİ YOK''

''Benim oğlum, ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünden mezun. 5 yıl kadar BOTAŞ 'ta çalıştı. Sonra 2001, 2009 yılları arasında, Ümran Çelik Boru'nun Ankara Bölge Müdürü olarak görev yaptı. Buradan kendi isteğiyle ayrılıp, sizin yazınızda bahsettiğiniz havacılık sektöründe çalıştı. O işinde, ABD'deki bir uçak fabrikasının Türkiye'de üretim yapması için, o firmayı Türkiye'ye getirmeye çalıştılar ama olmadı. Ardından Kurumsal Finans Hizmetleri adıyla kendi şirketini kurdu ve şu anda da tamamen yurt dışı danışmanlık yapıyor. Devlet ile hiçbir işi yok. Yabancı şirketlere danışmanlık yapıyor. Gelir hanesinde sadece yurt dışı var, yurt içinden hiçbir geliri yok.

Bu gündemde, benim çocuğum ile ilgili de soru işaretleri doğurabileceklerini düşünenler varsa yanılıyorlar. Bildiği ciddi bir şey olan varsa hiç durmasın, hemen açıklasın. Biz de hemen cevabını verelim. Üstelik biz öyle, açıklama yapmak için 3 gün 4 gün delillerin karartılmasını da beklemeyiz!

GÖREVDEN ALMALAR OLUNCA İSYAN ETTİM

Ben birlikte çalıştığım arkadaşlarımın haysiyetlerini en az onlar kadar düşünürüm. 17 Aralık operasyonu başladığında, bir canlı yayında, Başbakan'ın istifasını isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı'na, "Böyle saçmalık olur mu?" diyen de, bakanların istifalarını isteyenlere, "Durun, önce bir iddiaları görelim" diyen de benim. Ama sonra, çocuğu rüşvete aracılıktan tutuklanan İçişleri Bakanı, polis müdürlerini görevden alıp, tayinler yapmaya başladı. Böyle bir şey dünyanın her yerinde tepki görür. O bakanın 8 gün 10 gün görevde kalması ve oğlunun da içinde yer aldığı soruşturma aşamasında bunu yapması kabul edilebilir mi? Devletin bütün gelenekleri yıkılıyor. Hukuk devleti yıkılıyor. Siz, hukukun askıya alındığı bir ülkede yaşamak ister misiniz?

KEŞKE BU PARTİYE HİÇ GELMESEYMİŞİM

Ben bakanlık görevindeyken de Sayın Başbakan'ı, özellikle 2011 sonundan itibaren İstanbul'daki yapılaşma konusunda defalarca uyardım. Zaten bakanlıktan ayrılma nedenlerimin başında da bu geliyor. Bunu kendisi de gayet iyi biliyor.

Bu son olaylarda da, biz istifa edip gitmedik. "Parti elini yıkasın, bu kirden arınsın, temizlensin öyle devam etsin" dedik ama Sayın Başbakan benimle ilgili MYK'da baskı yaptı, buna katlanmak mümkün değil.

Bakanken de arkadaşlarıma söylemiştim. "Keşke ben buraya, bu partiye hiç gelmeseymişim" dedim. "Çok farklı umutlarla gelmiştim ama maalesef yanlış yapmışım" dedim. Biz AK Parti'ye katılırken sandık ki, İslam ile barışık bir demokrasi, halkın değerlerine bağlı bir yönetim anlayışı hâkim olacak. Ama 2010 sonrası, özellikle 2011 sonlarına doğru bambaşka bir hava doğdu. Bunu dünya da görüyor. Baskıcı bir tek adam yönetimi çıktı ortaya.

Bakanlık görevimin sonlarına doğru ben istifa eşiğine gelmiştim zaten ama fırsat olmadan görevden alındım. 24 Ocak 2013 günü, Donanma Komutanı istifa etmiş; Genelkurmay Başkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı bir buçuk saat konuştular ama Sayın Başbakan çıktı, 4 bakanı değiştirdi o gün. Kimse Donanma Komutanı'nın istifası ile ilgili bir şey sormadı, gündem değişti.

KORUMA ARACIMI ALDILAR

Parti kulislerinde hakkımda konuşulanları yazmışsınız; partiden birçok kişi, teşkilattan arayan birçok insan "Vicdanımızın sesi oluyorsun" deyip destek veriyor, bunu da yazın.

Bakın, hakkımda yakın koruma kararı var. Benim yakın korumam var. İstifamı açıkladığım günün akşamında yakın koruma aracımı geri aldılar. Yarın bir şey olursa, başıma bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek?''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YNG06 Ocak 2014 07:42

    Biri allah aşkına bu zata ulaşsında Buradaki sözleri şöyle bir okusun ba halk senin için ne diyor ve madya bunlarıda yazsın

  • zafer04 Ocak 2014 00:21

    tam bir CHP zihniyeti yemek yediği tabağı kirletmek misali yazık be edebinle birazda otur....

  • Victory03 Ocak 2014 23:39

    bakan olduğun zamanlar nasılda kırıtıp akp cengaveri kesiliyordun. akp ye yakışmıyordun zaten.

  • lemi03 Ocak 2014 19:38

    akp zaten lağıma batmış çamurluk bir tarafı mı kalmış ki :)

  • tarkan03 Ocak 2014 19:06

    menfaatin bitti demi anlayan anladı

  • MEHMET03 Ocak 2014 17:58

    Hehe senin de yüzünü görmüş olduk !

  • TC VATANDAŞI03 Ocak 2014 17:57

    Sizinki de laf.Bakanken iyi.Şimdi tekrar döneyim birazda burada bakanlık yapayım.yok öyle Bu ülkeyi bölen,birbirine düşüren,kamplara ayıran,mezheplere bölen,İslamcı ya da değil diye ayıran,benim %50 destekleyenim diye bölücülük yapan bir zatın Başbakanlığını yaptığı bir hükümete bakanlık yapacaksın sonra görevden alınınca ben eski yerime döneyim diyeceksin.yok öyle yağma

  • SERSE03 Ocak 2014 16:44

    YETER YAV YETER BİRAZDA SUSUN DİNLEDİK SİZİ.ADAM SENİ BAKAN YAPTI ADAM ETTİ HALA BIT BIT BIT.YEETERRRR..ZARARIMIZAMI BAKALIM SENİN PARTİYE GİELİŞİNEMİ GÖNDERİLİŞİNEMİ..YETER DA.

  • Vatandas03 Ocak 2014 16:10

    Kendisine Durust ve saygisi olmayandan,Vatan icin ne beklersin ki,Halk bunlardan hizmet bekliyor,Kirmizi kar yagarsa belki ozman

  • umut03 Ocak 2014 15:53

    Madem bu kadar dürüsttün, olanlardan rahatsızdın neden bakan iken istifa etmedinde görevden alınmayı bekledin. Aynı şekilde partiden gönderilme kararının öncesinde de "istifa etmek gibi bir düşüncem yok" diyen sen değilmiydin? Şimdi kapılar tamamen kapanıncamı herşey değişti, bir anda dönüştü. Samimi değilsin hiç hem de...

  • Vatandas03 Ocak 2014 15:48

    Insan olan insan birazcik utanir,Gorevden alindiktan sonra niye kotuluyorsun o makam senin babanin yerimi ki ...Gorevden alindiktan sonra partiyi hukumetu kotuluyorsun,Gurur diye birsey yok ki bunlarda

  • Vatandas03 Ocak 2014 15:44

    Alayiniz yiyicisiniz,Yerken sesin cikmiyordu ,Nasil osla heybenin gozleri doldu,Simdide pismanim hikayesi ,Birnevi gunah cikarmayi calisiyor Halkin gozunde,Utanin bari bunu soylemeye,Geri zekalimisiniz,?Ne yaptiginizi bilmiyormusunuz ki pismansiniz

  • rıza03 Ocak 2014 15:40

    İnsan olan bakan olduğu sırada istifa eder. Görevden alındıktan sonra konuşan bir yerlere yalakalık yapıyordur. İnandırıcı olmuyor.

  • HAKAN03 Ocak 2014 15:36

    BENCEDE KEŞKE AKP YE HİÇ GELMESEYDİN. GÖREVDEN ALININCA MI ÇAMUR ATIYORSUNUZ. O KADAR KÖTÜ İSE YILLARDIR PARTİDE BULUNUYORSUN.

  • beyti03 Ocak 2014 15:35

    bakan ken herşey güzeldi şimdi ne olduda ak parti kötü oldu anlamadım

  • ACI GERÇEKLER.03 Ocak 2014 15:33

    Sayın günay iyiki geldin yoksa bu olup bitenleri nereden öğrenecektik sen doğru olanı yaptın bunu halk biliyor ben halen akp üyesiyim iyiki bizlerin gözlerinide açmış oldunuz şimdidenteşekkür ediyoruz.hakan şükürün dediği gibi yakında birçok millet vekili istifalarını verecek işte ozaman akp nin kuyruk acılarını göreceğiz yeterki istifa eden millet vekilleri TV yonların karşısına çıkıpta doğruları bu ülkenin milletine söylesinler neler yapmak istiyorlar amaçları nedir işte bunlar bir bir anlatsınlar sandıktada bu milletten çok büyük acı alsınlar.

  • tati03 Ocak 2014 15:31

    seni bile bakan yapmış bir partiden fazla birşey beklemek aşırı hayalcilik olur

  • masken düştü 03 Ocak 2014 15:30

    keşke gelmeseydin ama yüzünü iyi saklamışsın. baştan ne olduğunu bilse Erdoğan seni partiye sokarmıydı.

  • barış03 Ocak 2014 15:26

    gelmeseydiniz efendim

  • Recep03 Ocak 2014 15:26

    Bunlar tamamen yalan dalavere ayrılınca laf vurmak tan başka bir sey degil bunlar