E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKervansaray'da fesih ve kayyum davasında yeni gelişme---

Kervansaray'da fesih ve kayyum davasında yeni gelişme

Kervansaray'da fesih ve kayyum davasında yeni gelişme
24 Aralık 2019 - 18:42 borsagundem.com

Kervansaray Yatırım Holding'in feshi ve holdinge kayyum atanmasıyla ilgili devam eden mahkeme sürecinde yeni bir gelişme yaşandı

BORSAGUNDEM.COM

Kervansaray Yatırım Holding (KERVN), holdingin feshi ve kayyum atanması talepleri ile açılan dava süreciyle ilgili yeni bir açıklama yayımladı.

Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, dün gerçekleştirilen (23 Aralık) murafaa öncesinde mahkeme heyetine sunulan 62 sayfalık bilirkişi raporunda, son dönemde banka ve alakacaklılarla yapılan anlaşmalar neticesinde holdingde mali iyileşme görüldüğü gerekçesiyle kayyum atamasının gerekliliğinin şüpheli olduğu ve holdingin feshine ilişkin koşulların henüz olgunlaşmadığı yönünde olumlu görüşlerin yer aldığı belirtildi.

Gerçekleştirilen murafaada söz konusu bilirkişi raporunun taraflara tebliğ edildiği ifade edilen açıklamada, holdinge kayyum atanması talebinin yasal şartlar oluşmadığı gerekçesiyle reddine karar verildiği kaydedildi.

Davanın bir sonraki duruşması 27 Şubat 2020 tarihinde görülecek.

Kervansaray'ın KAP'a gönderdiği açıklamanın tamamı şu şekilde:

Kamuoyunun ve yatırımcılarımızın malumu olduğu üzere, şirketimizin feshi ve şirkete kayyum atanması taleplerini havi, yatırımcılar tarafından ikame edilen İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2018/807 E. Sayılı dosyasında Mahkemece şirkete kayyum atanmasına ilişkin taleplerin murafaalı olarak değerlendirilmesi için 23/12/2019 tarihine gün verilmiş ve 23/12/2019 tarihinde murafaa yapılmıştır. Murafaa öncesinde Mahkemece atanan bilirkişilerce mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda; "Şirketin geçmişten gelen kötü yönetim yükünü taşımakta zorlanmakla birlikte, son dönemlerde bankalarla ve diğer alacaklılara yapılan anlaşmalar neticesinde mali iyileşmenin görülmeye başlandığı, bununla birlikte şirkete kayyum atanmasının mali düzelme çerçevesinde gerekliliğinin şüpheli olduğu, Davacıların TTK 531 bağlamında azınlık statüsünün kabulü için asgari sahip olması gereken pay adedinin 29.425.254 olması ve bu tutarda hissenin de dava boyunca elde tutulmasının gerektiği, bunun dava şartı olduğu, fesih gibi ağır çözümlere başvurmak için haklı sebebin varlığının araştırılmasının gerektiği, fesih davasına konu edilen gerekçelerin bir önceki fesih davasına konu edilen gerekçelerle aynı olduğu ve söz konusu davadan feragat edildiği, bu durumda olguların ileri sürülmesi için makul süre hususunun mahkemece değerlendirilmesinin gerektiği ve bu anlamda şirketin devamlılığının gerekli olduğu şirketin feshine ilişkin koşulların henüz olgunlaşmadığı" yönünde şirket lehine olumlu, 62 sayfalık heyet raporu sunulmuştur. Murafaa esnasında rapor taraflara tebliğ edilmiş, taraflar dinlenerek kayyum atanması talebi yasal şartları oluşmadığından reddedilmiş ve Mahkemece  27.02.2020 tarihine duruşma günü verilmiştir.

Netice itibariyle şirkete kayyum atanması ve  şirketin feshine ilişkin açılan davada dava şartı bulunmadığı ve hiçbir şekilde haklı sebep oluşmadığı gibi iddia ve taleplerin de mevcut durum nazara alındığında kötü niyetli olduğu, kötü niyetli şahısların talep ve eylemlerine asla itibar edilmeyeceği, son dönemdeki olumlu iş ve gelişmelerin devam edeceği hususları yatırımcılarımızın ve kamuoyunun bilgisine duyurulur.

Kervansaray'dan fesih davasıyla ilgili açıklama

Kervansaray 544.8 milyon liralık borcunu devretti

Kervansaray'dan genel kurul ve kayyum açıklaması

Kervansaray, iki otelini kiraladı

Selim Sayılgan ve Kervansaray’ın FETÖ ilişkisi ortaya çıktı

Kervansaray yatırımcıları SPK önünde eylemde

Kervansaray hisselerinde yeni gelişme: Ertan Sayılgan yeniden hakim ortak

Kervansaray'da sahtekarlık suçlaması

Kervansaray mağdurları bu kez Ankara’da haykırdı

Uludağ’da dondurucu soğukta Kervansaray protestosu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,26
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim -11,02 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,19
İşlem Hacmi 4.176.209
Toplam Adet: 1.768.903
Ağırlıklı Ort.: 0,00
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BJK24 Aralık 2019 23:28

    İyi polis kötü polis oyunu ile kayyumu atanmasında da bertaraf ettiler. Birlikte hareket edenler olsaydı işleri zordu. Ayrıca iyi polisin yaptığı işler henüz ortaklık lehine netleşmiş durumdan çık göstermelik durumlar. Ama kayyumu uzaklaştırmak için işe yaradı

  • Hakan can24 Aralık 2019 21:57

    Sabah tavan açar artık bu haber üzerine