E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKervansaray'da dikkat çeken işlemler---

Kervansaray'da dikkat çeken işlemler

Kervansaray'da dikkat çeken işlemler
07 Şubat 2014 - 16:45 borsagundem.com

Kervansaray hisse senetlerinde SPK tebliğine rağmen yapılan alım satım işlemleri açıklandı

Sermaye Piyasası Kurulu’nun ilgili tebliğinde, içsel bilgi veya sürekli bilgilere ilişkin piyasa bozucu eylemler net olarak ifade edilmiş olmasına rağmen, şirketin finansal tabloları ve raporlarının hazırlandığı şu dönemde, Kervansaray hisse senetlerinde, şirketin iştiraki Bahar Döşem Tekstil tarafından gerçekleştirilen satım ve alım işlemleri piyasada gündem konusu oldu.

Kervansaray Yön. Kur. Başkanı Selim Sayılgan tarafından yapılan açıklamada, Bahar Döşem Tekstil, 06/02/2014 tarihinde Kervansaray hisselerinde 0,36-0,38 TL fiyat aralığından 7 milyon lot satış işlemi ve 0,35 - 0,36 TL fiyat aralığından 7 milyon adet alış işlemi gerçekleştirdi. Yapılan satış işlemleriyle hissenin değeri düşerken yatırımcılar tarafında, düşüşün nedeni arandı. Bir gün önce 0,36 TL’den kapanan Kervansaray hisselerinde 0,34 TL’ye kadar düşüş yaşandı. Kapanış fiyatlarına göre yaklaşık yüzde 3 kayıp görülürken, hisselerdeki düşüşün nedeni ve piyasa bozucu eylemler, Selim Sayılgan tarafından KAP’a gönderilen açıklama ile ortaya çıktı.

Açıklama şöyle: ‘’ Bağlı ortaklığımız Bahar Döşem Tekstil San.ve Tic.A.Ş., 05.02.2014 - 06.02.2014 tarihlerinde şirketimiz payları ile ilgili olarak 0,36 - 0,38 TL fiyat aralığından 7.000.000 adet satış işlemi ve  0,35 - 0,36 TL fiyat aralığından 7.000.000 adet alış işlemi gerçekleştirmiştir. 

Bu işlemle birlikte Bahar Döşem Tekstil San.ve Tic.A.Ş.'nin şirketimiz sermayesindeki payı 06.02.2014 tarihi itibari ile %10,62 seviyesi ile aynı kalmıştır.’’

İşte SPK’nın o tebliği

SPK’nın 21 Ocak 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘piyasa bozucu eylemler’ tebliğinin 4. Maddesinde bu eylemler şöyle açıklanıyor:

‘’İçsel bilgi veya sürekli bilgilere ilişkin piyasa bozucu eylemler;

MADDE 4 – 

(1) Mevzuata uygun şekilde kamuya gerekli açıklamalar yapılmadan önce içsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip olan kişilerin bu bilgilerin gizliliğini korumaları esastır.

(2) İçsel bilgi veya sürekli bilgileri, bu bilgiler mevzuata uygun şekilde kamuya açıklanmadan önce bu bilgilere sahip olan kişilerden doğrudan ya da dolaylı olarak alan kişiler tarafından ilgili sermaye piyasası aracında işlem yapılması durumunda;
a) İçsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip olan kişilerin bu bilgileri diğer kişilere vermeleri,
b) İçsel bilgi veya sürekli bilgileri bu bilgilere sahip olan kişilerden doğrudan ya da dolaylı olarak alan kişilerin ilgili sermaye piyasası aracında işlem yapmaları piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir.

(3) İhraççılar tarafından düzenlenen finansal tablo ve raporlar ile bağımsız denetim raporlarının hazırlandığı hesap döneminin bitimini izleyen günden söz konusu tablo ve raporların mevzuata uygun şekilde kamuya duyurulmasına kadar geçen süre içerisinde, içsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip olan kişilerin veya söz konusu kişilerin eşleri, çocukları ya da aynı evde yaşadıkları kişilerin ilgili sermaye piyasası araçlarında işlem yapmaları piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir.

(4) İçsel bilgi veya sürekli bilgilerin kesinleşmesinden mevzuata uygun şekilde kamuya duyurulmasına kadar geçen süre içerisinde, içsel bilgi veya sürekli bilgilere sahip olan kişilerin veya söz konusu kişilerin eşleri, çocukları ya da aynı evde yaşadıkları kişilerin ilgili sermaye piyasası araçlarında işlem yapmaları piyasa bozucu eylem olarak değerlendirilir.’’

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,18
En Yüksek: 2,12
En Düşük: 1,99
Değişim 1,87 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,15
İşlem Hacmi 2.366.352
Toplam Adet: 1.173.104
Ağırlıklı Ort.: 2,18
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa07 Şubat 2014 18:20

    resmen soygun yeri olmuş insanların alın terinin iç edildigi bi yer borsa kıbrıstaki kumarhaneler bile çok kaybedersen yanına bi adam geliyo yeter abi oynama artık diyor bunlar da oda yokla:))))))

  • turuncucapon07 Şubat 2014 17:30

    borsa gündem lütfen bu konuya daha çok eğilin. yeter yatırımcıyı mağdur ettikleri

  • GARİB07 Şubat 2014 17:19

    SAYIN BORSA GÜNDEM YATIRIMCININ UMUT IŞIĞI SESİ KORUYUCUSU SAVUNUCUSU OLDUNUZ SİZLERDEN RİCAM KERVAN HOLDİNG YATIRIMCILARININ HAKLARINI KORUMAK İÇİN DAHA ÇOK YAYIN YAPARSANIZ VE BİZİM ADIMIZA SPK YA DA UYGULAMASI GEREKEN KURALLARIDA HATIRLATIRSANIZ SEVİNİRİZ BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM SAYGILARIMLA

  • abcde07 Şubat 2014 17:01

    sesimiz olduğunuz için teşekkür ederiz

  • trocktor07 Şubat 2014 16:56

    sayın borsagündem biz küçük yatırımcının sesi olduğunuzdan dolayı teşekkür ederim.