E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKervansaray'a ceza yağdı---

Kervansaray'a ceza yağdı

Kervansaray'a ceza yağdı
17 Aralık 2015 - 20:10 borsagundem.com

SPK Haftalık Bülteni'nde Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.'ye çeşitli nedenlerden ötürü Kurul tarafından ceza uygulandı

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı.
Bültene göre, Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.'ye;
- Kurulun 27.01.2014 tarih ve 2/47 sayılı kararı aleyhine açılan davaya ilişkin gelişmelerin kamuya açıklanmaması 
- Şirketin 04.09.2014 tarihli özel durum açıklaması sonrasında yaşanan gelişmenin kamuya açıklanmaması
- Şirket’in bünyesinde yer alan Kervansaray Antalya Kundu oteline ilişkin tahsis iptal işlemine karşı açılan davaya ilişkin gelişmelerin kamuya açıklanmaması nedeniyle Sermaye Piyasası Kanunu'nun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 5’inci ve 23’üncü maddeleri gereğince 222.048 TL,

- Kurulun 27.01.2014 tarih ve 2/47 sayılı kararı aleyhine açılan davaya ilişkin 11.05.2015 tarihli özel durum açıklamasında, açıklamanın yapıldığı tarih itibariyle mevcut olan tüm bilgilere eksiksiz ve yatırımcıların karar vermelerine yardımcı olacak ölçüde yer verilmemesi
- Şirketin bünyesinde yer alan Kervansaray Antalya Kundu oteline ilişkin tahsis iptal işlemine karşı açılan davaya ilişkin şirket tarafından yapılan 05.11.2014, 16.01.2015 ve 18.03.2015 tarihli özel durum açıklamalarında, açıklamaların yapıldığı tarih itibariyle mevcut olan tüm bilgilere eksiksiz ve yatırımcıların karar vermelerine yardımcı olacak ölçüde yer verilmemesi nedeniyle SPK'nın II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 24’üncü maddesi gereğince 74.016 TL;

-Şirket tarafından yapılan özel durum açıklamalarına ilişkin 60’ar günlük dönemlerde herhangi bir gelişme olmadığına dair yapılması gereken açıklamaların yapılmaması veya gecikmeli olarak yapılması nedeniyle  SPK'nın II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 23’üncü maddesi gereğince 74.016 TL ceza uygulanmasına Kurul karar verdi.
Toplamda şirkete 370.080 TL ceza kesildi.

SPK YATIRIMCILARA ŞU UYARIYI YAPTI:

Şirket hakkındaki idari para cezasına konu eylemler nedeniyle varsa zarara uğrayan yatırımcılar yasal koşulların oluşması halinde genel hukuk hükümleri çerçevesinde, bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilirler. Öte yandan, şirketin yapılacak ilk genel kurul toplantısında, şirket hakkında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim
kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,09
En Yüksek: 1,95
En Düşük: 1,90
Değişim 5,56 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,10
İşlem Hacmi 2.515.910
Toplam Adet: 1.217.537
Ağırlıklı Ort.: 0,00
ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali19 Şubat 2016 12:26

    ORHAN PALA abimiz seni çok seiyoruz. 16 yatırımcı İFA DAVASI AÇTI.

  • İstikrar 19 Aralık 2015 17:17

    Düşünün mir hükümet borsayı yöneten bütün kurumlarıyla öyle bir borsa yönetimi yapıyorki iki yıldır yasalarını işletip bir çağrı bile yaptırtamadılar! Belki yaptırtmak istemediler, önce malı götürmek için yeterince zamanları olsun diye olabilir! Sonuçta temel desturları "istikrar" , borsada aynı işlemlerin tekrarıyla yatırımcıların söğüşlenmesi sürmesinde de istikrar olsun diyedir!

  • Oley 19 Aralık 2015 17:08

    Yurdum borsası düzenine bak! Yönetenler usulsüz İnce işlerle ortaklık malını götürerek kazanıyor, ama yaptıkları usulsüz inceliklerin cezaları yine ortaklığa düşüyor bütün ortaklar ödemiş oluyor

  • osman18 Aralık 2015 09:41

    Merak etmeyin. Spk artogda yaptığı gibi şirkete cezaları keser tahtayı kapatır sizlerde bizim gibi elinizdeki hisse kağıtlarıyla ortada kalırsınız.

  • boşuna bekliyoruz..18 Aralık 2015 09:08

    spk yönetim kurulu gizlice bir karar alıp, götürüp asliye ticaret mahklemesine gerekçesini anlatıp, şirkete kayyum atayıp, mevcut sahteciliğe kesin önlem almalı. bu şekilde idari para cezası durdurmuyor kardeşim bu sahtekarları.. daha kesin çözüm üretilsin.

  • kayyum gerekli..18 Aralık 2015 08:53

    borsadaki 50-60 şirket açıkça TTK ve SPK kanunlarını hile ile dolandırıcılık suçu işliyor. bu şirketlere kayyum atanması gerekiyor. mahkemelere, halkimlere bunun gerekliliğini kim anlatacak?.. sayın mehmet şimşek bey bu sahteciliğe el koymalı. yetti artık. borsa bu değil. hissedarlık bu değil..

  • Sezen18 Aralık 2015 01:48

    Yeter artık borsayı yöneten devlet adamları nu kirli oyunlara son vermeli. kayyum atayarak şirketi gerektiği gibi işletmeli ve yasaların gerektirdiği gibi ortaklık paylarını kullanarak yeni hakim ortak yerine çağrıyı yapıp isteyen yatırımcıları bu düzenbazlıklara örülü ortaklıktan kurtarmalı.

  • alican18 Aralık 2015 01:44

    Bence dava sonucunu saklıyorlar.... borsa gündem yardım et bize.

  • Daniş 18 Aralık 2015 00:36

    Bu icraatlardan ceza geleceğini bilmez olur mı! Gizemli işlemlerle yatırımcıların ortak olduğu ortaklık varlıklarından yani şirketten patronlar malı götürüyor ama cezalarda şirkete geliyor ve fatura bütün yatırımcılara kesilmiş oluyor! Ne güzel bir düzen!

  • Red kit 17 Aralık 2015 23:20

    Daltonlar stratejisiyle bu güne kadar yaptıkları çok sayıda işlem pek iyi niyetli değil. Yatırımcılar aleyhine çok işlem yapıldı, şirket lehine olmayan çok icratlar yapıldı! Ama yatırımcılar haklarını aramasını bilmedikçe ve kayyum atanması için gerekenleri yapmadıkça mübarek oyuncuların gücü aşkına yola devam ederler! Ya yatırımcının elindekiler en ucuza alınarak yada şirketin içi boşaltılarak bu oyun son bulacaktır!

  • Broker 17 Aralık 2015 22:26

    ZT nin şirketini halka acık şirketle birleşimi tam yatırımcıyı sömürme operasyonu gibl bir işlem ama buna rağmen yeni hakim ortak hisse geri alımıda yapmam diyor. Nasıl bir borsa bu? Haa birde ZT nin şirketindeki iki hotelinde şirket mülkiyetinde kalması şaibeli iken halka acık şirketle birleşiminde hisse paylaşımında değerlendirmeye katılmış. Yönetim gücünü kullanarak yapılan Rezalet işler! Ha birde hotellerin durumu yatırımcılardan saklanması ayrı bir tezgah! Bir an önce devletin olaya müdahale etmesi gerekir! Çağrı en etkin çıkış yoludur!

  • muhalif17 Aralık 2015 22:12

    devlet an itibari ile kayyum atamalı varlıkları elden çıkarıyorlar kasada para yok 1,5 milyar TL ipotek var zaten bu cezazları ödemezler elde kalan lotlarıda döşeyip kaçacaklar devlet seyirci kalıyor hikayeden ceza kollanıyorlar acık net!

  • Bursa1617 Aralık 2015 22:11

    Eğer bu adil olmayan şirket birleşiminden sonra bir an önce çağrı yapılıp yatırımcıların bu çirkef ortaklıktan çıkma Hakkı verilmeyip olay mahkemelerle sürünmecede bırakılmaya devam edilirse, SPK bu şirkete bir an önce Kayyum ataması gerekir. Çünkü daha önce yapılan gayrimenkul satışları expertize değerlendirme raporlarının çok çok altındada olması şirket içi boşaltılma operasyonu şüphesi uyandırıyor. Bir an önce bu olasılığı giderecek bşr kayyum atanmalı.