E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKentsel dönüşüm taşınmaları hızlandırdı---

Kentsel dönüşüm taşınmaları hızlandırdı

Kentsel dönüşüm taşınmaları hızlandırdı
22 Nisan 2016 - 07:26 borsagundem.com

İstanbul'da kentsel dönüşümlerin başlaması taşınmaların bir numaralı maddesi oldu

İstanbul’un 39 ilçesi arasında taşınma hareketliliğinin en çok yaşandığı ilçe de fikirtepe ve Bağdat Caddesi gibi kentsel dönüşümün yoğun olarak uygulandığı bölgelere sahip olan Kadıköy’de yaşandı. Kadıköy, İstanbul’daki taşınma hareketliliğinin yüzde 15’ine sahip olurken, ilçeyi yüzde 11 ile Maltepe, yüzde 8 ile Ataşehir, yüzde 5 ile Ümraniye ve yüzde 4 ile Kartal takip etti.

Yüzde 30 artış gösterdi

Taşınma hareketleri ağırlıklı olarak Anadolu yakasında görülürken, Avrupa yakasında ilk sırayı Beşiktaş aldı. İstanbul’daki taşınmaların yüzde 4.31’i Beşiktaş’ta yapılırken, ilçeyi yüzde 3.33 ile Küçükçekmece ve Esenyurt, yüzde 2.94 ile Sarıyer ve yüzde 2.78 ile Arnavutköy takip etti.
TSKB Gayrimenkul Değerleme ve REIDIN tarafından hazırlanan ‘İstanbul Taşınma Hareketliliği’ raporu ilk kez yayımlandı. 2016 yılının ilk çeyreğini kapsayan 12 bin taşınma işlemi üzerinden raporun verileri oluşturuldu. Raporun ölçümlenmesinde, İstanbul Evden Eve Nakliyeciler Derneği’nden elde edilen bilgilerden yararlanıldı.

İstanbul’da 2016’nın ilk çeyreğinde taşınma hareketliliği 2015’in son çeyreğine göre yüzde 30 arttı. Taşınmanın fazla olduğu yerlerde kiralar ve konut fiyatları yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)