E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKendi kendine uçan drone şirketi 1 milyar dolar değere ulaştı---

Kendi kendine uçan drone şirketi 1 milyar dolar değere ulaştı

Kendi kendine uçan drone şirketi 1 milyar dolar değere ulaştı
03 Mart 2021 - 11:51 borsagundem.com

Kendi kendine uçabilen drone üreten şirket 170 milyon dolar fon sağladı. Şirketin değeri 1 milyar dolar olarak belirlendi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kendi kendine uçabilen drone üreten şirket 170 milyon dolar fon sağladı. Şirketin değeri 1 milyar dolar olarak belirlendi.

Skydio drone'lar polisten inşaat şirketlerine kadar her türlü organizasyon tarafından kullanılıyor. Forbes’in haberine göre eski MIT üniversitesi ve Google insansız uçak bilim adamları tarafından ortaklaşa kurulan bir drone girişimi olan Skydio , 1 milyar dolarlık değerlemeye ulaşan “unicorn” şirketler arasına girdi. 

California, Redwood City'de bulunan Skydio , 999 dolarlık küçük dronları ile otonom uçuşta lider ve 15 milyar dolarlık endüstri lideri DJI'ye bir alternatif olma hedefinde. Sadece tüketicilere değil, aynı zamanda altyapı şirketlerine, arama kurtarma şirketlerine, orduya ve polise de satış yapıyor.

2014'te kurulan Skydio , ilk cihazını 2017'de piyasaya sürdü ve ikinci yineleme 2020'de çıktı. Kurumsal ve askeri kullanım için tasarlanmış daha gelişmiş ve pahalı bir drone olan X2 bu yıl çıktı. Önceki modellerde bulunmayan termal kamera ve karanlıkta görme özelliği ile geliyor. Bu yılki en önemli kilometre taşı, Ordu Kısa Menzilli Keşif Programında son konuşlandırma için seçildiğinde geldi ve bu, bu tür askeri gözetleme misyonları için ana tedarikçilerden biri olacağını gösterdi.

“Otonomi, insansız hava araçlarının ölçeğe ulaşmasının anahtarıdır ve Skydio , bu kategoride belirleyici şirket olarak kendini kanıtlamıştır . Yeni yatırım yapan grubun ortaklarından David Ulevitch , “ Çığır açan teknoloji, hızlı büyüme ve dönüm noktasından geçen bir pazardaki inanılmaz bir ekibin bu sihirli kombinasyonuna yatırım yapmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz ” dedi .

 

Federal hükümet müşterileri olarak, bazı yerel polis departmanları ve diğer işletmeler Çin kökenlerine ilişkin korkular nedeniyle DJI'dan uzaklaşırken , Skydio yaklaşmakta olan boşluğu doldurmak için hızla ilerliyor . DJI, kullanıcıların videolarını veya diğer içeriğini Çin hükümetine sunduğunu reddediyor.

Aralık ayında, DJI, Sincan Eyaletindeki Uygur topluluklarının izlenmesine yardımcı olduğu iddiaları üzerine, ABD şirketlerinin Çin işletmesine teknoloji göndermesini yasaklayan Ticaret Bakanlığı'nın varlık listesine koyuldu. DJI listeye eklenecek hiçbir şey yapmadığını söyledi.

"Bir ABD şirketinin yapay zeka ve özerklik yoluyla bu sektörde başı çekebileceğini kanıtlıyoruz. İşler zaten oldukça heyecan verici, ancak biz sadece otonom dronların neler yapabildiğinin yüzeyini kazıyorduk ”diyor  Skydio CEO'su ve kurucu ortağı Adam Bry

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)