E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKemal Kılıçdaroğlu'ndan El Bab açıklaması---

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan El Bab açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan El Bab açıklaması
23 Aralık 2016 - 15:02 borsagundem.com

Kılıçdaroğlu, "IŞİD'le karadan mücadelede Türk askerinin yalnız bırakılması kabul edilemez. Bu, başlı başına yanlış dış politikaların, verilen tavizlerin sonucudur. Türk askeri Ortadoğu bataklığına gözü kapalı sürüklenmemeli" mesajını paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün AA'ya Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere yönelik sürdürdüğü Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin değerlendirmede bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu AA'nın 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı. 

Türkiye'nin izlediği dış politikanın doğru olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, dış politikanın "milli" olması gerektiğinin altını çizdi.

Dış politikada "iktidar-muhalefet" ayrımının olmaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, geçmişte dış politikada yapılan hataların olduğunu savundu.

UMARIM BUNDAN SONRA ŞEHİT GELMEZ

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehitlerin olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Şehit haberlerini almak, gerçekten hepimizi üzüyor. Keşke hiç şehidimiz olmasa ama eğer Türkiye kendi geleceğini güvence altına almak açısından böyle bir operasyon başlatmışsa, belli acılara katlanmak gerekiyor. Türkiye olarak bütün şehitlerimizi anıyoruz, Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Umarız bundan sonraki operasyonlarda şehitler gelmez, Türkiye bölgesinde etkin ve güçlü bir ülke konumunu sürdürmüş olur." diye konuştu.

"DIŞ POLİTİKADA ÇOK GEÇ KALMIŞ BİR DÜZELME VAR"

"Dış politikada bir düzelme var, özellikle Suriye konusunda. Geç kalmış bir düzelme var. 'Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı' sözleri iktidar yetkilileri tarafından dile getiriliyor, biz bunu öteden beri dillendiriyorduk." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

EL NUSRA YORUMU

"IŞİD'in, El Nusra'nın terör örgütü olduğuna dair Dışişleri Bakanının imzaladığı bir metin var. Oysa, daha önce El Nusra'dan, 'Türkiye telefon etsin de Halep'ten çekilsin bunlar.' diye Putin'in yaptığı ricalar vardı. Türkiye üzerinden bunlar yapılıyor ve bu Türkiye'nin El Nusra'yı desteklediği anlamına geliyor. Bu çok acı bir gerçek. Umarız bütün bu acılar unutulur, bütün bu yanlışlardan dönülür ve Türkiye, Ortadoğu'da eski günlerde olduğu gibi barışın egemen olduğu, sözünün dinlendiği saygın bir ülke konumuna yeniden kavuşmuş olur."

"TÜRK ASKERİ ORTADOĞU BATAKLIĞINA GÖZÜ KAPALI SÜRÜKLENMEMELİ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün twitter hesabından ise "sınırlarımızın güvenliği sağlanmalı, bunda tereddüt yok. Ancak IŞİD'le karadan mücadelede Türk askerinin yalnız bırakılması kabul edilemez. Bu, başlı başına yanlış dış politikaların, verilen tavizlerin sonucudur. Türk askeri Ortadoğu bataklığına gözü kapalı sürüklenmemeli" mesajını paylaştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hava 3mr324 Aralık 2016 22:33

    Aynı ülkede yaşıyoruz aynı havayı soluyup aynı suyu içiyoruz.ne oluyorsa içerde birşeyler oluyor.bu sonuç ortaya çıkıyor.

  • tarkan23 Aralık 2016 22:22

    dün başka ..bu gün başka...gardı düştü ..düşecek...dikkate almayın..abbas yolcu...

  • Aktrol23 Aralık 2016 21:21

    Bu adam bizi delirtecek yahu.

  • ASLIHAN23 Aralık 2016 20:28

    DÜN AKŞAM HAREKATA DESTEK VEREN BU DEĞİLMİDİ...NE OLDUDA KIVIRDI BU...ALLA ALLAH SAATİ SAATİNİ TUTMUYOR BUNUN

  • asi23 Aralık 2016 18:13

    bir insan bu kadar boşamı konuşur. dikkate alıp yorum yazıyoruz

  • HİLAL 23 Aralık 2016 17:51

    BENİM ANLAMADIĞIM ANKETLERDE KILÇTARDAN YÜZDE 80 İSTEMİYOR KENDİ ADAMLARI

  • haydar23 Aralık 2016 17:43

    DEĞİL SÖZÜNÜ YÜZÜNÜ BİLE TAHAMMÜLÜM YOK PARTİYE ANCAK BU KADAR ZARAR VEİRİLİR

  • sema23 Aralık 2016 17:42

    inan kararlarından bırak başkasını biz bıktık 90 yllık chp tarihinin en olumsuz lideri size sözüm yok artık

  • a.osman23 Aralık 2016 17:40

    şu adamı başımızdan alın..almassanız 40 yllık CHP kaydım gitti olmaz olsun onun gibi lider

  • hakan23 Aralık 2016 16:44

    topacdan bıle hızla donuyor dakkası dakkasını tutmuyor

  • sencer23 Aralık 2016 16:01

    sen çeneni boşuna yorma amerika rusya iran ingiltere almaya fransa suriyeye girince bir bildikleri var Türkiye girince boşuna giriyor zihniyetiyle anca boşa nefes tüketirsin sen böyle iyisin sen böyle iyisin merak etme seçimlerde %20 altına da inmezsin üstüne de çıkmazsın kuru laftan ibaretsin

  • ali23 Aralık 2016 15:52

    Konuştuğunla yaptıkların,düşündüklerinle söylediklerin hep tezat...