E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKelly: Türkiye'nin büyüme tahminlerinde algı değişti---

Kelly: Türkiye'nin büyüme tahminlerinde algı değişti

Kelly: Türkiye'nin büyüme tahminlerinde algı değişti
06 Kasım 2019 - 16:58 borsagundem.com

EBRD Ekonomisti Roger Kelly Türkiye'de son aylardaki teşviklerle büyüme tahminlerinde olumlu revizyonlar olduğunu kaydetti. Kelly Türkiye'de büyük fırsatlar olduğunu vurguladı

Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Cumhur Örnek'e konuk olan Kelly son 9 ayda Türkiye'de teşviklerin ekonominin resesyondan çıkmasını sağladığını, bu nedenle de büyüme tahminlerinde olumlu revizyonlar olduğunu söyledi. Kelly "2020'de % 2 ile 3 arası büyüme bekliyoruz.." değerlendirmesini yaptı.

TL'nin değer kaybının net ihracat açısından olumlu olduğunu, iç talebin de arttığını belirten Kelly büyümeye en büyük katkının da iç talepten geleceğini ifade etti.

Kelly Yeni Ekonomi Programı'nda 2020 için % 5'lik büyüme hedefinin yakalanmasının zor olacağını belirtti.

Kelly sorunlu kredilerin bankalar için büyük bir zorluk olduğunu, bankaların kredi verme kabiliyetlerini etkilediğini bu nedenle bu sorununun çözülmesi gerektiğini ifade etti, EBRD olarak yetkililerle batık krediler üzerine çalıştıklarını söyledi.

Kelly, Türkiye'nin dış finansman ihtiyacının ekonomiyi baskıladığını, cari dengenin fazla verdiğini ancak bunun geçici olduğunu belirtti. Kelly dış finansman ihtiyacının ekonomide hassasiyet yaratacağını söyledi.

"TÜRKİYE'DE BÜYÜK FIRSATLAR VAR"

Türkiye'nin EBRD için önemine değinen Kelly "Türkiye en büyük operasyonları gerçekleştirdiğimiz ülke, büyüme açısından da iş yaptığımız en büyük 2. ülke. Türkiye'de büyük fırsatlar var, artan nüfusu, büyüyen özel sektörü, jeopolitik önemi kritik. Ancak dış finansman ihtiyacı gibi bazı zorluklar da var. EBRD olarak Türkiye'yi yakından takip edecek ve destekleyeceğiz" yorumunu yaptı.

"KÜRESEL EKONOMİDE DURAĞAN GÖRÜNÜM SÜRER"

Küresel ekonomide 2020 yılında durağan görünümün süreceğini kaydeden Kelly, ticaret gelişmelerine bağlı olarak bu durum değişebilir. Ticaret savaşı küresel büyümeyi baskılıyor. Gelişmiş ülkeler para politikaları açısından daha destekleyici olarak büyümeyi desteklemeye çalışıyorlar, büyümenin baskılandığı bir dönem göreceğiz. Bu Türkiye'yi ve bizim operasyonlar yaptığımız ülkeleri etkileyecek çünkü hepsi açık ekonomiler ve uluslararası ticarete çok bağlı hareket ediyorlar" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)