E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKazlıçeşme'de Büyükekşi sürprizi---

Kazlıçeşme'de Büyükekşi sürprizi

Kazlıçeşme'de Büyükekşi sürprizi
10 Nisan 2014 - 02:58 borsagundem.com

Emlak Konut GYO arsası ihalesini 4.2 milyar lira bedelle kazanan ÖZAK-Yenigün-Delta Ortaklığı'na TİM Başkanı Büyükekşi'nin şirketi de katıldı

Kazlıçeşme’de 111 dönüm arsa üzerinde hayata geçecek projeye TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin şirketi  sürpriz ortak oldu. Emlak Konut GYO’nun ocak ayında yaptığı ihalesi 4.2 milyar bedelle kazanan Özak-Yenigün-Delta Ortaklığı kazanmıştı. Hürriyet'teki habere göre gayrimenkul konusunda tecrübeli olan ortaklar perakende sektöründe faaliyet gösteren Ziylan ile güçlerini birleştirme kararı aldı. Özak GYO yüzde 54 payıyla konsorsiyum lideri olurken; Büyükekşi’nin ortak olduğu Ziylan’ın payı yüzde 30, Yenigün’ün payı yüzde 15 ve Delta’nın payı yüzde 1 olarak gerçekleşti. 

Ortaklar dün Emlak Konut GYO ile son imzaları atarak projenin hayata geçmesi için gün saymaya başladı. Kazlıçeşme’deki denize cepheli 111 bin 262 metrekarelik arsada otel, konut, rezidans, ofis, perakende, eğlence ve kültür alanlarından oluşan karma proje geliştirilecek. Proje uluslararası mimarlar arasında düzenlenecek yarışma sonucu belli olacak. Konsorsiyumun hedefinde, alışılmışın dışında, Ortadoğulu yatırımcıların yanı sıra Avrupalı gayrimenkul yatırımcıları da olacak. Konsorsiyum ortakları, 1 milyar 568 milyon 800 bin lirayı şirket payı olarak Emlak Konut’a ödeyecek. Diğer taraftan Zeytinburnu’ndaki arsanın ikinci büyük ortağı konumuna yükselen Ziylan Grubu, hisselerinin yüzde 50’sini geçtiğimiz aylarda Ülker, BİM ve Mater Footwear’den oluşan üçlü konsorsiyuma satmıştı. Ziylan Grubu’nun bünyesinde Flo, Polaris ve Kinetix gibi ayakkabı markaları bulunuyor.

YIL SONUNDA SATIŞA ÇIKACAK

Projeyi yıl sonunda satışa çıkarmayı planladıklarını belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, “Lüks konutların yer alacağı projemiz sıradan bir rezidans projesi gibi olmayacak. Farklılaşmak adına yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Dört duvarla kapalı bir site değil, yaşayan bir alan yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)